»

Barcelona oktobra, Phenom za božič?

več strani - Kljub temu, da je bila uradna predstavitev AMD-jevih štirijedrnih procesorjev s kodnim imenom Barcelona napovedana za julij, se lahko zgodi, da bodo omenjeni procesorji luč sveta zagledali šele jeseni. Glavni razlog za prestavitev naj bi predstavljale težave z matičnimi ploščami, zaradi česar je zaenkrat zmogljivost omenjenih procesorjev precej pod pričakovanji. Pozna uradna predstavitev novih procesorjev bi lahko vplivala tudi na predstavitev štirijedrnih procesorjev Phenom, do katere bo po novih podatkih prišlo šele novembra ali celo decembra.

Več o tem na Tech Report-u in hartware.net.

9 komentarjev

Vistin Aero ne vpliva na delovanje sistema

Slo-Tech - Uporabniški vmesnik prihajajočega operacijskega sistema Windows Vista Aero ima le majhen negativen vpliv na delovanje sistema, oziroma v nekaterih primerih na le-to sploh ne vpliva, so med drugim ugotovili v raziskavi, katere cilj je bila primerjava odzivnosti sistema pri uporabi operacijskih sistemov Windows XP in Vista,ki so za Microsoft izvedli pri severnokarolinškem Principled Technologies. Poleg prej omenjenega vpliva vmesnika Aero na delovanje sistema so ugotovili, da se prihajajoči in trenutni Microsoftov operacijski sitem v večini primerov odzivata enako hitro.

Več o tem si preberite v samem poročilu.

82 komentarjev

DVD Jon namerava licencirati razbitje FairPlay-a

Tech Report - Oči se priprejo in čez obraz zaveje blag nasmeh, ko je med našimi bralci govora o DVD Jonu. To je tisti fantič, ki je pri 15 letih razbil zaščito kopiranja DVD medijev. Zdaj pravi, da je enako storil z Applovim DRM-jem, FairPlay.

Napisal je dva programska kosa. Prvi omogoča, da se skladbe, prenesene iz iTunes predvajajo tudi na ne-iPod predvajalnikih, z drugim pa bodo lahko poleg Appla...

1 komentar

Poraba električne energije in Vistin Aero vmesnik

Slo-Tech - Microsoft je obljubil, da bo uporabniška izkušnja z Vistinim vmesnikom Aero, veliko boljša. S tem so bila mišljena transparenta okna, 3D efekti, skratka nekaj, kar lahko uporabniki drugih operacijskih sistemov že občudujejo…

Vendar bo to mogoče le, če bomo imeli dovolj zmogljivo strojno opremo, specifično, grafično kartico, ki mora podpirati DX9 in SM 2.0. Z drugimi besedami, grafična kartica bo morala zasopsti tudi med običajnim delom na namizju, ne pa šele z zagonom posebnih aplikacij ali iger.

Prav, koliko pa se obremenitev grafične kartice zaradi novega grafičnega vmesnika pozna pri porabi električne energije? Na Techreport so poizkušali najti odgovor ravno na to vprašanje. Sistem z GeF 7900 GT je ob mirovanju z “klasičnim” vmesnikom porabil okoli 105W, z Aerom pa 106W. Več o tem tukaj.

MS kot kaže vsaj za večji račun za elektriko ne bo kriv.

11 komentarjev

Windows Vista RC1

Microsoft - Izšel je Windows Vista Release Candidate 1. Na voljo je TechNet in MSDN naročnikom in vsem, ki so se javili za "Customer Preview Program" za beta 2, in sicer preko te povezave. V tej različici bi naj bil nabor funkcionalnosti že zamrznjen in do končne različice, naj bi le še izpilili delovanje in spolirali videz. RC1 je precej boljši od bete 2, od zanesljivosti, podpore strojne opreme, (ne)vsiljivosti..., ima pa tudi svoje "temne strani", ki si jih lahko ogledate tudi sami, če imate veselje s temi rečmi. Zdaj lahko le še stavimo, koliko RCjev in mesecev bo še minilo do uradnega izida.

22 komentarjev

Aero prek Remote Desktop

Slo-Tech - Steve Sinchak je med testiranjem Pre-RC1 verzije prihajajočega operacijskega sistema Windows Vista, prišel do zanimive ugotovitve. Pri Remote Desktop povezavi na računalnik, ki je preslaboten za prikaz Aero efektov, je opazil, da je kljub temu oddaljeno namizje brez kakršnega koli zatikanja bilo prikazano v Aeru, z vsemi pripadajočimi 3D efekti. Kako to?

Microsoftov protokol RDP je postal znan po temu, da v nasprotju z VNC in podobnimi protokoli ne pošilja zgolj stisnjenih zaslonskih slik, ampak predvsem informacije o samih oknih, tako da se zaradi lokalnega izrisovanja oken doseže večja odzivnost oddaljenega namizja ob manjši uporabljeni pasovni širini.



Pri...

27 komentarjev

Vista ne bo pokazala svoje lepše plati (Aero) piratom

Aero

CNet - Težko pričakovani operacijski sistem Microsoft Vista bo med drugim ponujal novi grafični (uporabniški) vmesnik Aero. Z dvema omejitvama. Ne bo dostopen tistim, ki bodo uporabljali nelegalno kopijo Viste, in tistim s podhranjenimi računalniki.



Novica ne preseneča. Microsoft že nekaj časa testira Windows Genuine Advantage program, s katerim poizkuša ugotoviti, ali ste za operacijski sistem dejansko odšteli denarce, ali pa je na vaša diskovna polja padel spotoma, z drugimi multimedijskimi vsebinami, vse v okviru enotne internetne tarife (EIT). Microsoft je namreč kot ključ rasti prodaje identificiral zatiranje piratstva, saj so Windowsi nameščeni na več kot 90...

133 komentarjev