»

Po podatkih prodajalcev umre 30% Xboxov

Gizmodo - Lastnike konzol Xbox360 ob neobičajnem obnašanju njihove škatle pogosto skrbi, da bo šla rakom žvižgat. Nezanesljivost Microsoftovega izdelka postaja pregovorna in zlobni rdeči obroč, ki oznanja smrt, strah vsakega igričarja. Po Microsoftovih podatkih naj bi iz takšnih in drugačnih razlogov predčasno umrlo pet odstotkov konzol, kar je dokaj sprejemljiva številka. A distributerji in prodajalci se ne strinjajo, nedavno je namreč prišlo na dan, da naj bi se glede na njihove analize pokvarilo kar 30% Xboxov. Ali jim gre verjeti, bomo najbrž izvedeli v prihodnjih dneh, če se bodo Redmondovci opogumili in podali izjave za javost.

Izvorna novica.

21 komentarjev

Manjkajoča tehnologija

vir: Gizmodo
Gizmodo - Mnogi pisci znanstvenofantastičnih ali kako drugače vizionarskih del so v marsičem v svojih napovedih s skoraj strašljivo natančnostjo zadeli (na Kanalu A recimo ravnokar uprizarjajo Orwella), ali pa popolnoma zgrešili (ogled starih filmov zna biti precej zabaven dogodek). Nekaj izumov pa je predvidevalo veliko ljudi, a jih še kar nismo ugledali, čeprav je tehnologija dandanes že tako razvita, da je to skorajda sramota. Na Gizmodu so sestavili srčkan seznam tovrstnih naprav, na katerem so se med drugim znašli leteči avto, plašč za nevidnost in očala, s katerimi lahko vidimo pod obleko. Ogled priporočen!

22 komentarjev

CES se je začel

vir: Gizmodo
Gizmodo - Pred kratkim se je v Las Vegasu začel eden od tradicionalnih večjih sejmov z zabavno elektroniko - Consumer Electronics Show. Večina od nas se ga vsako leto veseli, saj se na njem predstavi obilo proizvajalcev, ki za to priložnost vedno pripravijo katerega od impresivnih novih izdelkov, ki razpirajo čeljusti obiskovalcev s svojimi tehničnimi specifikacijami.

Med drugim se je pojavil Sonyjev media center računalnik, imenovan Vaio TP1. Zadevica je izjemno majhna in všečnega dizajna, tako da bi znala konkurirati Applovemu Macu Mini, opremljena pa je tudi z majhno tipkovnico, ki ima vgrajen touchpad. Specifikacije naj bi zadovoljile večino uporabnikov (razen navdušencev nad igrami), več o izdelku v izvorni...

20 komentarjev

HD-DVD predvajalnik za Xbox360 že novembra

vir: Kotaku
Kotaku - Kotaku poroča, da bo Microsoft jutri najavil izid že dolgo obljubljanega HD-DVD predvajalnika za svojo najnovejšo konzolo. Naprava bi se predvidoma naj prikazala na trgovskih policah 22. novembra letos (najverjetneje kar povsod, čeprav uradnih podatkov ni), zanjo pa bo na Japonskem treba odšteti 19800 jenov (168 dolarjev). Kako bo s cenami drugod, zaenkrat ni znano, izvorna novica pa pravi, da bo dodatek podpiral HD ločljivost 1080p in bo kompatibilen z Windows Media Center. Več informacij vam bomo posredovali po uradni izjavi.

4 komentarji

Vodno hlajeni nogometaši

Slo-Tech - Na Gizmodu so objavili zabaven prispevek o uporabi napredne tehnologije v športu, natančneje ameriškem nogometu. Ekipa Dallas Cowboys-ov uporablja zelo zanimiv sistem za ohlajanje igralcev na klopi -- ščitniki, ki jih nosijo pod dresi, so delno votli in povezani med sabo, tako da se lahko prepotene člane ekipe, medtem ko počivajo in čakajo na vstop, priklopi na tekočinsko hlajenje. Princip je zelo podoben kot pri računalniškem ali avtomobilskem hlajenju te sorte -- črpalka požene po ceveh hladno tekočino, ta pa odvaja telesno toploto z igralcev. Opisan sistem naj bi bil sposoben sočasnega hlajenja do dvanajstih nogometašev, pravi izvorna novica.

18 komentarjev

Nevarni Mišek

vir: Gizmodo
Gizmodo - Zadnja miška, ki so jo izdali pri Applu, se je imenovala po risanem junaku Mogočnem Mišku, vsebovala pa je nekaj zanimivih in obenem čudnih inovacij (kroglica namesto koleščka, zvočnik za umetni klik). Nedavno pa je Apple posodobil tudi svojo linijo prenosnikov in med drugim predstavil črnega MacBooka, niso pa pripravili miške, ki bi mu barvno ustrezala. To so izkoristili fantje in dekleta pri MacMice ter izdali Nevarnega Miška.

Izdelek je precej jabolčno dizajniran, opremljen je s samo dvema gumboma in koleščkom, pod pokrovom pa se skrivajo močnejši možgani -- laserski senzor z 1.600 DPI, kar kljub pomanjkanju dodatnih gumbkov postavi miško pred konkurenčen izdelek iz...

18 komentarjev

Slušalke na sončno energijo

vir: Gizmodo
Gizmodo - Se v prihodnosti odpravljate na samoten, neobljuden otok? Potem ima Gizmodo pravo stvar za vas -- med njihovim običajnim lovom na inovativne izdelke so namreč našli čuden izum. Gre za set slušalk, ki si jih enostavno namestite na glavo, na zadnjem delu pa imajo majhne sončne celice, s pomočjo katerih se proizvaja električna energija za delovanje napravice. Na razočaranje vseh stvar ne podpira predvajanja MP3 datotek, zmožna je zgolj predvajati FM radijske postaje, tako da če bo na vašem samotnem otoku dovolj radijskih signalov in če vas slušalke ne bodo ovirale pri nošenju v kape vgrajenega ventilatorja na solarni pogon, kar izvolite odklikati na izvorno novico.

8 komentarjev

Xbox360 laptop

Slo-Tech - Benjamin Heckendorn je hardverski navdušenec, ki veliko svojega prostega časa posveča konzolam in njihovemu modificiranju, o čemer je napisal tudi knjigo. Njegova spletna stran, ki je posvečena njegovemu delu, praznuje svojo šesto obletnico, ki jo je prikladno obeležil z eno od svojih bolj ekstremnih modifikacij. Pred nekaj meseci ga je eden od prijateljev izzval, naj pretvori Microsoftovo najnovejšo konzolo, Xbox360, v laptop. Ben je seveda sprejel izziv, rezultat njegovega dela pa je prenosna Xškatla, opremljena z najrazličnejšimi priključki, 17-palčnim LCD zaslonom in vodnim hlajenjem. Podroben opis celotnega postopka je zelo zabavno branje, neučakani lahko pohitijo na fotografije, a verjemite nam na...

21 komentarjev

Tomy Life Box

Slo-Tech - Za vse, ki s svojim denarjem (tako kot jaz) na čase ne znajo ravnati popolnoma racionalno, je varčevanje zelo koristen koncept, a kaj, ko nas zanj nihče ne motivira. Minimalni odstotki, ki nam jih izplačajo banke, če pri njih hranimo denar, so redko omembe vredni, zato so japonski izumitelji pripravili zelo zabavno napravico, ki naj bi bolj efektivno motivirala potencialne varčevalce. Gre za šparovček, v katerega je vgrajen slabo desetletje star koncept virtualnega hišnega ljubljenčka (Tamagoči!), seveda s preobratom - za zagotavljanje kvalitetnega življenja pikslaste živalice je treba v...

7 komentarjev

Motorola PEBL za Mario Sharapovo

Slo-Tech - Anna Kournikova je gotovo ena najbolj znanih igralk tenisa, pa ne, ker bi osvojila kup Grand Slam naslovov, temveč zgolj zadari njenega videza -- šport in marketing sta že od pradavnine najboljša partnerja. Njena rojakinja Maria Sharapova pa je dosegla še več, poleg tega, da je lepa, je tudi uspešna v tenisu, oboje pa zna zelo dobro vnovčiti. Pogodbeno sodeluje z Motorolo (med drugim jo lahko vidite v akciji MotoMaria), ki je zanjo oblikovala posebno serijo enega najlepših Motorolinih...

7 komentarjev

Microsoft na japonskem trgu konzol

Ars Technica - Dežela vzhajajočega sonca je že od nekdaj trg, kjer gre Microsoft-u s konzolami bolj slabo. Razlog je dokaj preprost -- Japonci raje kupujejo domače izdelke iz tovarn Sony-ja in Nintenda, o čemer priča tudi dejstvo, da se je v letu 2006 na Japonskem prodalo več GameCube-ov kot Xbox-ov 360. Ta podatek je toliko bolj presenetljiv, če vzamemo v račun, da je Nintendova zadnja konzola ena slabše prodajanih, poleg tega pa je primerjani model Xškatle od nje celo za eno generacijo pred njo.

A Microsoft se ne bo predal tako enostavno, saj ima v rokavu še enega asa. Oskubljeni paket njihove konzole z imenom Core, ki se je do sedaj prodajal zgolj na Zahodu, nameravajo začeti prodajati tudi malim rumenim. Za lansiranje so izbrali zelo riskanten datum, približno teden pred izidom Sony-jevega paradnega konja, z namero, da mu odščipnejo košček pogače, znalo pa bi se zgoditi ravno obratno -- ljudje bodo enostavno počakali en teden, pravi Ars Technica.

4 komentarji

Xbox360 z bojnimi poškodbami

vir: Gizmodo
Gigabyte - Gizmodo je včeraj objavil zanimivo sliko predelane Microsoftove konzole Xbox360. Za razliko od večine modov, ki temeljijo na LED diodah, hladnih katodah, pleksi steklu in flouroscentnih dodatkih, je predstavljen izdelek povsem nekonvencionalen. Avtor je svojo Xškatlo namreč poskusil umetno poškodovati in obrabiti, tako da se sedaj zdi, kot da bi preživela izkrcanje v Normandiji, kar pa izgleda precej bolj impresivno, kot se sliši. Če si upate kaj več, kot le menjati plastično prednjo stranico vaše konzole, se sprehodite do izvorne novice.

6 komentarjev

Xbox360: Mod čip realnost? Uradna zakrpa. Prenosna verzija?

engadget - Skupina navdušencev pod imenom devil360 trdi, da ji je uspelo narediti MOD čip za Xbox360. To naj bi naredili preko manjše varnostne luknje. Xbox, opremljen z njihovim modificiranim čipom, naj bi tako omogočal poganjanje neavtoriziranih programov, kot tudi namestitev večjega trdega diska.

Od 6. junija je preko Xbox Live na voljo posodobitev, ki prinaša 125 izboljšav. Med njimi je novi Download Manager - upravljalnik za pretakanje s spleta, ki zna v ozadju skrbeti za nemoten prenos. V primeru, da je določen prenos nujno potreben za igro, ji program avtomatično da prioriteto in ostali promet začasno ustavi. Izboljšano je tudi upravljanje z glasbenimi in video vsebinami. Celoten spisek izboljšav je dostopen na xbox.com.

Prenosno verzijo Xboxa si lahko z malce splošne spretnosti in znanja ustvarite sami, s predelavo obstoječega. Toda tisto, kar bi znalo biti bolj razburljivo, je ocena analitikov, da bo Microsoft v letu in pol na tržišče dejansko pripeljal prenosno igralno...

7 komentarjev

Vodno hlajen Xbox 360

vir: Water-Cooling.com

Slo-Tech - Konzole Xbox 360 sicer ne spadajo med najglasnejše stvari na svetu, večine lastnikov verjetno zvok hladilnega sistema sploh ne moti. Paulus s strani Water-Cooling.com, očitno spada med tiste, ki se s prejšnjo trditvijo ne bi strinjali, saj se je odločil da v omenjeno konzolo vgradi vodno hlajenje.

Več o tej zanimivi rešitvi tule in na forumu Water-Cooling.com, kjer lahko preberete vse o nastajanju posebnega hlajenja.

12 komentarjev

Modificiranje Xbox360 ne bo več dovoljeno?

Reuters - Jason Jones (34), Jonathan Bryant (44) ter Pei "Patrick" Cai (32) so v ZDA obtoženi, da so prodajali modificirane konzole Xbox360 in s tem omogočili uporabo piratiziranih iger. S tem so kršili Digital Millennium Copyright Act in jih čaka do 5 let dolga zaporna kazen. Agenti v krinki so namreč od obtoženih za 265 USD dobili modificiran Xbox360 s trdim diskom velikosti 250Gb in 77 prednaloženimi igrami.

Očitno ta novica še ni dosegla engadget, ki na svoji strani predstavlja prvi del napotkov, kako je moč v konzolo vstaviti iPod dock.
Niti to ni zaustavilo nizozemskih hekerjev, da ne bi razbili zaščito konzole.

V vsakem primeru velja opozorilo: "Domači mojstri pazite se."

49 komentarjev