»

Take-Two Interactive toži 3D Realms

Bloomberg - Prejšnji teden je navdušence nad franšizo Duke Nukem pretresla novica, da težko pričakovanega nadaljevanja Duke Nukem Forever po več letih prelaganj in praznih obljub ne bo. Razlog je zaprtje studia razvijalca 3D Realms. Z dokončno odpovedjo pa se ne strinjajo v podjetju Take-Two Interactive, ki razvoja igre sicer ni financiralo, je pa plačalo 12 milijonov dolarjev za založniške pravice, poroča Bloomberg. Take-Two in Apogee (pravno ime za 3D Realms) sta prvo pogodbo sklenila leta 2000, tri leta po napovedanem začetku razvoja igre. Takrat je Take-Two plačal omenjeni znesek in pridobil založniške pravice. Drugo pogodbo, ki javnosti še ni poznana, sta sklenila leta 2007. Take-Two razvijalcem očita, da so zavlačevali in zavajali, saj naj bi jim večkrat zatrdili, da se približujejo koncu razvoja igra. Klik!

18 komentarjev

Microsoft podaljšal garancijo za Xbox 360

Ars Technica - Največja nočna mora vsakega lastnika Microsoftove konzole Xbox 360 je, da se bo njegov priljubljen kos elektronike zbudil z rdečim obročem smrti. Sodeč po novicah na spletu, to sploh ni redek pojav, saj naj bi general failure javila skoraj vsaka tretja konzola. ArsTechnica poroča, da je ravno zato Microsoft podaljšal garancijo v primeru RROD na tri leta. Vse ostale okvare (odpovedi DVD pogona, trdega diska), bodo še vedno krite samo pod enoletno garancijo. Podaljšanje garancije velja za vse prodane Xboxe, za stroške ukrepa pa so pri Microsoftu že rezervirali več kot milijardo dolarjev.

Izvorna novica ter Kotakojev intervju z Microsoftovim predstavnikom Petrom Moorom.

8 komentarjev

2,5" 64 GB Solid-state diski za prenosnike

Slo-Tech - Podjetje PQI, vodilno v izdelavi naprav za hranjenje podatkov v industijskih okoljih, je pred kratkim predstavilo svoj najhitrejši in največji solid-state disk, ali krajše SSD.

To so diski, ki namesto magnetnih plošč za shranjevanje naših dragocenih podatkov, uporabljajo raje kar flash pomnilnik. Čeprav se nam pri običajnih trdih diskih obetajo kapacitete že v terabajtih, SSD diske še večinoma pesti nizka kapaciteta. Kljub temu imajo pred navadnimi diski kar nekaj prednosti:
- hitrost;
- višja zanesljivost;
- teža;
- nižja poraba električne energije;
- neobčutljivost na udarce in vibracije.



Najnovejši SSD disk se...

48 komentarjev

3DMark07 s podporo štirijedrnim procesorjem

VR - Zone - Aplikacija 3DMark na naši strani seveda ne potrebuje posebne predstavitve, saj ima bližnjico za njen zagon veliko število članov naše skupnosti kar na namizju. Sam program je za končnega uporabnika uporaben tudi za to, da se prepriča, ali je naložil vse gonilnike in pravilno nastavil BIOS za svoj čisto-nov-prvič-sestavljen-sistem. Dobljene točke svojega sistema lahko namreč primerja z drugimi uporabniki v velikanski bazi rezultatov ( ORB).

Kakorkoli, s pojavom prvih štirijedrnih procesorjev, je seveda nujno, da bo program vpregel tudi nova jedra. Kot pravijo kolegi na VR-Zone, bodo dodatna jedra vključena tudi v (vsaj tri) game teste. Z drugimi besedami, nakup štirijedrnika bo zagotovil več točk in višje mesto na lestvici.

7 komentarjev

Znižanje strojne zmogljivosti PS3

Slo-Tech - Po nekaterih informacijah utegne Sony znižati strojno zmogljivost prihajajoče konzole, da bi lahko zagotovil zadostne količine konzol. Manj zmogljiva konzola pa seveda pomeni ne tako sijajen izgled iger.

Spuščen naj bi bil predvsem takt delovanja novega procesorja Cell, iz načrtovanih 3.2 GHz na 2.8 GHz. Z znižanjem frekvence se lahko doseže večje število proizvedenih (in delujočih) procesorjev. Poleg tega naj bi PS3 dobil zunanji, 400W napajalnik. Z grafičnim pogonom RSX (nVidia) naj ne bi bilo nobenih težav, saj je bil končan že pred meseci.

PS3, kot smo že poročali, ne bo poceni. Zanj bo treba odšteti 600 dolarjev, oziroma 500 dolarjev za okrnjeno različico. Po ocenah hiše Merrill...

32 komentarjev

Neskončna nadaljevanja

Slashdot - Največja založniška hiša zemeljski obli, ki pokriva 25% trga, Electronic Arts, bo v torek izdala igro Madden N.F.L. 06. V tej verziji nam bodo presenetili z razsvetljenim delom igrišča, da bo lahko podajalec bolje videl kam in komu mora podati, poleg tega bomo lahko spremljali ob-igriščno življenje atletov. Zvrhan koš novosti torej.

Do konca leta kanijo izdati 26 iger, vključno s šestnajsto različico igre N.H.L. Hockey in enajsto verzijo naslova Need for Speed, samo ena od njih ne bo nadaljevanje. Podjetje se torej zelo naslanja na preizkušene konje (in nezahtevne kupce). Tudi ostali založniki se močno oklepajo uspešnic, saj smo povsem novim naslovom priča strašno redko. Devet od deset lansko leto najbolje prodajanih iger so bila nadaljevanja. GTA: San Andreas, paradni konj podjetja Take-Two Interactive Software, je peto nadaljevanje te igre.

EA je letos prvič zabeležil izgubo v višini 58 milijonov zelencev (Q1). Se je trg (in vi, dragi bralci) naveličal nadaljevank?

Še izviren ...

26 komentarjev

ATI P4 čipset konec leta?

Sillicon Strategies - ATI je v enem intervjuju napovedal, da bo do konca leta izdal nov čipset, ki bo imel integrirano grafično kartico. Sicer ATI ni uradno napovedal, da bo ta čipset podpiral P4 procesorje, vendar pa analitiki predvidevajo, da bo čipset podpiral dotične procesorje. Na začetku leta sta Intel in Ati sklenila pogodbo o uporabi licenčnih patentov, ki omogočajo integracijo grafike v Intelove čipsete. Vendar pa še ni znano ali bo ATI na trg poslal tako Southbridge kot tudi Northbridge čipovje. Samo čipovje naj bi podpiralo tudi nove 333 MHz DDR SDRAM (PC2700 Module). Vendar samo 64 bitno.

0 komentarjev