»

Microsoft osvežuje Windows Live

Prenovljen Movie Maker

vir: TechCrunch
TechCrunch - Večina uporabnikov (vsaj tisti z uradnim klientom v operacijskih sistemih Windows) Microsoftovega sistema za komunikacijo Messenger verjetno veste, da se je uradni Microsoftov klient pred časom premaknil pod okrilje skupine Windows Live Essentials, v katero je Microsoft vključil še nekaj bonbončkov. Poleg Messengerja je mogoče namestiti tudi odjemalec elektronske pošte Mail, pripomoček za urejanje slik Photo Gallery, znotraj paketa je Microsoftov Movie Maker, namestit pa je mogoče še orodno vrstico za brskalnik.

Prav Photo Gallery in Movie Maker sta tokrat deležna največjih sprememb. V Movie Makerju je zdaj lažje ustvarjanje animacij iz video posnetkov in slik, dodanih je več stilov prehodov,...

14 komentarjev

Gmail pokleknil za dve uri

CNet - Googlov de facto standard za e-poštni predal Gmail si je včeraj pozno zvečer po slovenskem času ponovno vzel dve uri odmora. Kot pišejo praktično vse večje spletni strani, je bil od 21.30 do 23.30 Gmail nedosegljiv. Pohvalno je, da se je Google hitro odzval in napake le ne odpravil, ampak ponudil tudi razlago, kaj je šlo narobe.

Šlo je za klasično kaskadno napako, ko je nekaj usmerjevalnikov poklenilo pod obremenitvijo. Zaradi rutinskega vzdrževanja so jih nekaj izklopili, pri čemer pa so se ušteli z izračunom. Tako so preobremenili nekaj drugih usmerjevalnikov, ki so še ostalim sporočili, naj jim ne pošiljajo več paketkov, ker so prepočasni, kar je preobremenilo še zdravi del hrbtenice. Moten je bil le dostop prek spletnega vmesnika, medtem ko so strežniki za dostop prek POP3/IMAP delovali nemoteno.

39 komentarjev

Microsoft bo zaračunaval Office Beta

CNet - Office 2007 Beta 2 je bil do sedaj prenesen že 3 milijonkrat. To naj bi bilo 5 krat več, kot so predvidevali pri Microsoftu. Zato bodo začeli prenose zaračunavati. Od srede naprej vas bo prenos bete stal 1,5 dolarja. Pri Microsftu še pravijo, da to ne bo postala stalna praksa. Za dosedanje uporabnike bodo tehnične osvežitve in nadgradnje še naprej brezplačne.

Za navdušence torej prihajajo zadnji dnevi za zastonj beta 2 verzijo. Z opozorilom, da bo normalno delala le do februarja 2007...

46 komentarjev

Windows Live Mail Desktop Beta

Slo-Tech - Tokrat je izšel nov program, poimenovan Windows Live Mail Desktop, ki je nekakšna zamenjava oz. nadgradnja obstoječega Outlook Express poštnega odjemalca. Sam program omogoča prejemanje in pošiljanje elektronske pošte preko POP3/SMTP protokola, hkrati pa se lahko naročimo na RSS ter novičarske skupine (NNTP).

Sam vmesnik je že poznan iz drugih odjemalcev, hkrati pa zelo spominja na druge izdelke izdane pod Windows Live. Od vseh novosti, ki jih prinaša, pa smo lahko najbolj zadovoljni tega, da lahko iz programa dostopamo do Hotmail in MSN pošte. Že nekaj časa namreč velja, da je za dostop preko POP3/SMTP potrebno doplačati približno $50.

O samem programu si je moč prebrati več...

34 komentarjev

si.Mail 0.7.6 - RC1

si.Mail glavno okno

Slo-Tech - Miha Vrhovnik, ki si je pred dobrima dvema letoma zadal nalogo napisati svoj odprtokodni odjemalec e-pošte, je včeraj izdal prvo "release candidate" različico svojega si.Mail-a. Program je na voljo pod licenco GPL, napisan v razvojnem okolju Delphi, teče pa na operacijskem sistemu Windows (95 in novejši).

si.Mail vsebuje vse funkcije resnih e-mail odjemalcev, kot so podpora protokoloma pop3 in smtp, prikaz rss, rdf in atom novic, napredno iskanje ipd. Avtor daje poudarek predvsem na varnost; tako naprimer program prepoznava datoteke, ki bi lahko ogrozile vaš računalnik, ter vas nanje opozori s tem, da jih obarva rdeče.

Za več informacij si oglejte domačo stran programa oz. ga...

56 komentarjev

Microsoft Windows Live, Office Live

Slo-Tech - Microsoft od leta 1995 vsakih pet let predstavi novosti v San Franciscu. Tako je leta 1995 oznanil, da bosta prihajajoča programska oprema in operacijski podpirala internet, leta 2000 pa je bil predstavljen .NET, ki je te dni prešel v verzijo 2.0. Včeraj, pet let po predstavitvi .NET, so se Bill Gates in ostali spet zbrali v San Franciscu in predstavili novosti, za katere mislijo, da bodo krojile prihodnost.

Tako so bile predstavljene storitve pod imenoma Windows Live in Office Live. Pri teh storitvah gre za preprosto idejo, da so deli programa oz. njihove funkcionalnosti razpršene po različnih računalnikih, a zahvaljujoč komunikacij med njimi, uporabnik vidi storitev kot celoto. Prav tako so nam na voljo iz...

28 komentarjev

Plačljivi Microsoft Hotmail

News.com - Splet se razvija, to drži kot pribito. Ob začetku razvoja so se pojavili nešteti zastonjski servisi, ki so ponujali e-mail račune, nebroj informacij, zmenke, statistike, in tako naprej - zastonj. Nekateri so preživeli, postali znani, šli na borzo ter čez leto in pol klavrno propadli, drugi pa našli kakovostno mejo med plačljivim ter zastonjskim servisom ter ponudili oboje. Ne bojte se - Slo-Tech bo še naprej zastonjski (najbrž zaradi mentalne neuravnovešenosti administratorjev [:D]), je pa res, da je Microsoftov Hotmail to titulo izgubil. Pred desetimi dnevi je namreč Microsoft uvedel restrikcijsko politiko do zastonjskih e-mail računov. Uporabniki sedaj ne morejo do Hotmaila dostopati preko POP3 protokola, shranijo lahko samo 2 MB podatkov, ter preživljajo travme, ker jim sistem avtomatično briše iz mape "Poslano" vsa sporočila, starejša od 30 dni. Neka kanadska avanturistka je med potovanjem po Kitajski pošiljala e-maile svojim znancem, v katerih je opisovala njena spoznanja ter...

13 komentarjev