»

Sandisk, Sony in Nikon predlagajo hitrejše, večje pomnilniške kartice

engadget - Najprej poravnajmo dolg za nazaj: pred približno dvema tednoma je CompactFlash Association (CFA) objavila specifikacije novega standarda CF 6.0 in nov logotip ob 15. obletnici obstoja. Novi standard ohranja združljivost s predhodniki, prinaša pa novosti ukaza Sanitize (popolno brisanje in povrnitev kartice v tovarniško sveže stanje), Trim (sprotno fizično brisanje logično izbrisanih podatkov za hitrejši zapis novih podatkov) in funkcijo Operating Temperature Range (kartica bo sama sporočilo temperaturno območje, v katerem lahko deluje) ter podporo prenosu podatkov s hitrostjo Ultra DMA Mode 7, to je 167 MB/s.

Proizvajalci pomnilniških kartic Sandisk, Sony in Nikon pa že gledajo v prihodnost. Ozko grlo trenutnih specifikacij je namreč podpora...

7 komentarjev

Test Sonyjevega bralnika knjig

Gizmodo - Že nekaj časa se na glas šušlja o elektronskih napravah, ki bodo bojda z uporabo e-ink tehnologije počasi izrinile s polic klasične knjige in jih preselile na pomnilniške kartice, seveda opremljene z ustreznimi zaščitami, ki bodo delovale predvsem v dobro založnikov.

Sony že nekaj časa razvija takšno napravo, sedaj pa so jo v testiranje prejeli na Gizmodu.



Naprava ponuja lepo berljiv 6 palčen zaslon z resolucijo 160 DPI, baterija pa naj bi prenesla do 7600 prebranih strani. Poleg Sonyjevih Memory Stick pomnilniških kartic, začuda podpira tudi SD kartice, bere pa cel kup formatov, poleg z DRM obogatenih e-knjig, še tekstovne dokumente ter RTF, PDF, JPG, GIF, MP3 in AAC zapise datotek. Poleg vseh teh podpira tudi...

60 komentarjev

Sony-eva kriza identitete

Slo-Tech - Sony se je razrasel v dinozavra, ki ponuja od losijonov, baterij, zavarovalnin, bančnih storitev, do nam bolj znanih filmov, televizorjev in Hi-Fi opreme. Zaradi preobsežnosti, je verjetno izgubil tako ostrino na tržišču, kot tudi ugled svoje znamke.

Izumitelju Walkmana je tržišče prevzel Apple Computers inc. z iPodom. Spregledali so tudi potencial LCD TV-jev, ker so stavili na plazmo in bili prisiljeni v sodelovanje s Samsungom. Soizumitelj CD formata je sedaj v premnogih bitkah, npr. na področju naslednjega medijskega formata: Blu Ray vs. HD-DVD, igralnih konzol, kjer se bodo spopadli Xbox360, Nintento Wii in PS3. Z odkupom Konica-Minoltinega dela, si je le nekoliko olajšal boj s Canonom in ostalimi...

Za nekatere poteze so si krivi tudi sami, tu je predvsem govora o lanski polomiji z Rootkitom. Podobno vprašljiva za ugled je bila ustanovitev paralelne lukszne veje pod imenom Qualia. Nekoč je Sony pomenil več. Veliko več.

Sir Howard Stringer, ki je trenutno vodilni Sonya,...

17 komentarjev

Sony: zaključek zgodbe z Rootkitom, ter obtožba s strani Nintenda

Reuters - Tožba Sony BMG Music Entertainment, s strani kupcev "zaščitenih" glasbenih CD-jev, se je končala z poravnavo. Kupci ponesrečeno zaščitenih CD-jev sedaj lahko od Sony BMG-ja zahtevajo nov, "neokžen" CD album in programje za odstranitev "zaščite" ter so dodatno upravičeni do povrnitve v višini sedem in pol zelencev, ter enega zastonjskega albuma, v spletno pretočni obliki.

Britanski šef Nintenda je po drugi strani obtožil Sony, da jim krade ideje. Tokrat gre za predstavljen upravljalnik Wii konzole, oziroma senzor premikanja, ki ga je sedaj najavil tudi Sony za svojo PS3 konzolo.

5 komentarjev

E3: Sony vs. Nintendo

GameSpot - Verjetno veste, da se te dni v Los Angelesu odvija eden največjih svetovnih sejmov na temo zabavne elektronike - Electronic Entertainment Expo. Med mnogimi prezentacijami izdelkov in napovedmi za prihodnost sta bili največje pozornosti deležna Sony in Nintendo, ki sta obiskovalcem predstavljala svoji prihajajoči konzoli.


Sony je začel že včeraj in izdal nekatere novosti, ki jih lahko pričakujemo v PlayStationu 3, žal pa je konferenca veliko večino gledalcev razočarala. Predstavljena je bila kopica novih iger, vse novosti pa so bile zgolj kvantitativne. Povečala se je grafična in procesorska zmogljivost konzole, kar bo prineslo bolj prepričljivo grafiko, sistem pa bo tudi zmožen...

53 komentarjev

Sony pokopal Aiba

golem.de - Najbrž se vsi spominjate prijaznega robotskega psička, ki ga je Sony lansiral na tržišče leta 1999 pod imenom Aibo in ga zatem še nekajkrat posodobil. No, nadaljnjih reinkarnacij ne bo, Sony se je ob četrtletnem pregledu poslovnih rezultatov odločil za milostno uspavanje. Predvidevam, da je to posledica vojn, ki jih ima koncern pred sabo (HD-DVD vs. Blu-ray, Xbox360 vs. PS3, DRM afera itd.), saj sicer Japonci naravnost ljubijo robote. Pri endgadget so (kruto, a resnično) zapisali, da nas neprimerno bolj žalosti ukinitev Aiba, kot to, da bodo pri Sonyu odpustili 10'000 ljudi.
Zadevica ni bila samo nadomestilo za domačega ljubljenčka, temveč tudi uporaben subjekt za raziskave, nogometne...

32 komentarjev

Instant tiskalnik fotografij

Tom's Hardware - Novi Photosmart 7550 je poln lukenj. K sreči so le-te namenjene vtikanju cele vrste pomnilniških kartic iz različnih digitalnih fotoaparatov. Na seznamu so CompactFlash, Microdrive, SmartMedia, MultiaMediaCard/Secure Digital in Memory Stick. Kartico preprosto porinete v primerno odprtino na sprednji strani in lahko pričnete s tiskanjem fotografij.

Gumbi na sprednji strani omogočajo preprosto obdelavo fotografije (povečanje, obračanje fotografij neposredno s pomnilniških kartic, z njihovo pomočjo pa lahko tudi spreminjate velikost in svetlost). Vse to lahko delate tudi preko enostavnega zaslonskega menija na barvnem LCD zaslončku. PCja torej sploh ne potrebujete. Cena?...

0 komentarjev

Izbrisani podatki iz pomnilniške kartice

Image Recall - Verjetno se vas večina še spomni, kaj smo včasih v DOS okolju uporabljali za povrnitev po nesreči izbrisanih podatkov. Kadar smo kakšne podatke izbrisali, so nam prišli na pomoč razni undelete programi, ki so nam povrnili podatke. Ker pa je danes na voljo vse več pomnilniških kartic (za mobilce, digitalne fotoaparate, ... ) kjer ti DOS-ovski programi za undelete seveda ne pridejo v poštev, mogoče ne bo odveč povedati, da obstajajo tudi programi za pomnilniške medije.

Ako se vam je kaj zalomilo, si lahko vunpotegnete™ program ImageRecall, ki vam bo povrnil podatke na vaši pomnilniški kartici. Zasede okoli 8 MB prostora, deluje pa v okolju Windows 9x/ME/NT4/2000 ter XP. Žal je na voljo le Lite verzija, ki deluje 30 dni, povrne pa vam 10 prvih slik iz pomnilniške kartice. Toda, hej, nekaj pa le je ... Za vse ostalo, Klik!

0 komentarjev

Zanimiv Sonyev malček

USB Workshop - Ok, priznam, takšne novice ne sodijo ravno na računalniško stran, ampak zadeva se mi je zdela precej zanimiva in dokaj povezana z našimi hišnimi mlinčki. Sony je tako predstavil svojo NHS-MS10 Hi-Fi komponentno, katerega posebnost je to, da sprejema samo Memory Sticke kot glasbene medije in se je sposobna preko USBja povezati z računalnikom. Kakšna je prednost Memory Sticka (največji so trenutno 64MB Sticki, ki so dovolj za okoli 120 minut CD glasbe) pred "navadnimi" CDji ali kakšnim drugim medijem (MDji...) mi zaenkrat še ni popolnoma jasno, mogoče pa boste pri ugotavljanju bolj uspešni vi. Zadeva je za okoli 600$ (ajs, peče ) trenutno na voljo samo na Japonskem, toda verjetno se bo kmalu razširila tudi drugod po svetu. Več tukaj.

0 komentarjev