»

Newyorška policija ima laboratorij za odklepanje iPhonov

vir: Pixabay

vir: FOX News
FOX News - NYPD si je za 10 milijonov ameriških dolarjev na spodnjem Manhattnu opremil laboratorij, v katerem za potrebe pregona poskušajo odklepati zaklenjene Applove pametne telefone. Da ne bi do zaplenjenih naprav kdo poskušal dostopati na daljavo in pri tem mimogrede še pobrisal podatke, je prostor izoliran pred elektromagnetnimi valovanji. Prav tako naj bi tam imeli superračunalnik, sposoben generirati 26 milijonov naključnih gesel na sekundo, robota za ekstrakcijo pomnilniških čipov in vse potrebno za popravilo poškodovanih naprav.

Odklepanje poteka po principu brute force, torej z avtomatiziranim vnosom naključnih gesel, ker pa Applovi varnostni mehanizmi to omejujejo na šest neuspešnih poskusov, nato pa se funkcija začasno zaklene, so omejeni na 360 poskusov na uro oz. 8.640 na dan. Odklep jim običajno uspe po 115 dnevih takega početja, njihova uspešnost pa je približno polovična.

Znano je, da Apple preiskovalcem omogoča dostop do podatkov na oblačnem iCloudu, čeprav so vmes menda...

7 komentarjev

MacGuard nova verzija MacDefenderja

ZDNet - Le dan zatem, ko je Apple priznal, da MacDefender, ki že dobre tri tedne pustoši po macih, povzroča nevšečnosti, objavil navodila za odstranitev in napovedal nadgradnjo sistema, se je pojavila nova verzija programa. Novi MacDefender se imenuje MacGuard in se od starega razlikuje v več točkah.

Sestoji namreč iz dveh delov. Prvi del se namesti v mapo za aplikacije. Če je uporabnik prijavljen kot administrator, se požene avtomatično, pri čemer ne zahteva vpisa gesla, kot je bil to slučaj pri MacDefenderju. Ko se prvi del, poimenovan tudi avRunner, namesti, z interneta prenese drugi del, ki je podoben MacDefenderju. To je bržkone...

13 komentarjev

Microsoft: Appli prinesejo skriti davek

ComputerWorld - Marketinško obmetavanje Microsoft in Appla z blazinami se nadaljuje. Po treh protijabolčnih reklamah iz Redmonda so tokrat v resni raziskavi izračunali, da se nakup Applov enostavno ne splača - ker vas Apple obremeni s skritim davkom, ki da traja še dolgo po samem nakupu.

Finančno so podprli belo knjigo (PDF), v kateri je Roger L. Kay ugotovil, da so Applovi računalniki precenjeni. Po njihovih izračunih bi štiričlanska družina v obdobju petih let plačala 3.367 dolarjev, če bi kupili Mace namesto PC-jev z Windows. V izrazito promicrosoftovskem tekstu avtor ustreli kar nekaj kozlov, med drugim denimo predpostavi, da bo naša družina zapravila na stotine dolarje za programsko opremo za Mace, kot je Mac Office Home and Student, medtem ko ta strošek za PC-je prezre.

Nekaj drugih analitkov se je na trditve odzvalo z nejevero. Priznavajo, da je strojna oprema za Mace, če jo primerjamo s tisto za PC-je, nekoliko dražja, a še zdaleč ne pridemo do omenjenih številk, če se posebej ne...

173 komentarjev

Appli popularnejši v luksuznem segmentu

Slashdot - Na Slashdotu povzemajo izsledke zanimive raziskave, ki je dognala, da je v višjem cenovnem razredu Apple bolj priljubljen od PC-jev.

Medtem ko je delež jabolčnikov med vsemi osebnimi računalniki skromnih 14%, znaša ta v prestižnem razredu dražjih od 1000 dolarjev kar neverjetnih 66%. Še pred dvema letoma je znašal borih 18 odstotkov, lanskega septembra pa že 57%.

To lahko seveda pomeni dvoje: bodisi so Appli toliko boljši ali pa so zgolj toliko dražji, saj lahko za manj kot tisoč dolarjev dobimo marsikakšen PC in le peščico Macov, saj ti v glavnem stanejo prek 1000 dolarjev. Še dve povezavi: klik, klik!

62 komentarjev

ASUS trdi, da je Apple Tablet PC zelo resničen

Slo-Tech - Slashdot poroča, da je Applov tablični računalnik zelo resničen. Informacijo naj bi potrdili anonimni viri pri Asusu, ki Applu pomaga pri načrtovanju. Predvideva se, da bo tablica temeljila na Intelovi arhitekturi Core, z uporabnikom se bo pogovarjala predelana različica Lepoarda, seveda pa bo imel vse funkcije, ki jih imata iPhone in iPod Touch, torej t.i. multi-touch in CoverFlow.

Bistveno vprašanje pa se glasi: "Ali lahko Apple uspe...

44 komentarjev

Apple načrtuje cenejši iPhone

Slashdot - Na internetu se pojavljajo govorice, da Apple načtruje cenejšo verzijo svojega mobilnika z imenom iPhone. Novi mobilnik naj bi bil zgrajen na podlagi iPod Nano predvajalnika, stal pa naj bi okoli 300$. Sam telefon naj bi zaradi znižanja stroškov imel tudi manj funkcij. Apple zaenkrat teh govoric noče komentirati. Več o tem preberite v novici na reuters.com ali v novici na slashdot.org.

17 komentarjev

Safari za Windows prenešen že milijonkrat

Slashdot - Apple je sporočil, da je v samo dveh dneh od objave Safarija za Windows platformo ta dosegel milijon prenosov. Kljub resnim varnostnim težavam v prvi izdaji, so prepričani, da bo Safari osvojil vsaj 10% delež trga spletnih brskalnikov, s čimer bo pripomogel, da bodo izdelovalci spletnih vsebin začeli prilagajati vsebine tudi za Safari ter s tem posledično za iPhone.

Povezava do izvorne novice.

Oznaka najboljši brskalnik mu na Windows platformi zaenkrat še ne pristoji najbolje.

46 komentarjev

Pogled v Microsoftov laboratorij za Mace

Jabolko pri jabolku

Slashdot - Slashdot poroča o zanimivi reportaži po Microsoftovem oddelku za Mace, ki jo je pripravil tam zaposleni David Weiss. Microsoft's Macintosh Business Unit, na kratko MacBU, je eden izmed največjih macovskih laboratorijev izven Appla, kjer razpolagajo z več kot 150 MacMiniji, tako da imajo za testiranje na voljo praktično vse najpogostejše konfiguracije, ki jih je Apple izdal. Zanimivo branje!

24 komentarjev

Windows XP na novih iMacih z Intelovimi procesorji: potrjeno

Slashdot - Avtor strani www.winxponmac.com je organiziral tekmovanje z nagrado za tistega, ki mu bo uspelo na novih iMacih z Intelovimi procesorji uspešno pognati Windows XP. Navodila so bila sledeča: (i) Pognati je potrebno Windows XP in ne Viste ali katerekoli druge različice Windowsov; (ii) rešitev mora omogočati klasični dual boot med OS X in Win XP; (iii) uporaba virtualizacijske programske opreme (npr. Xen ali VMware) je prepovedana; (iv) prvi udeleženec, ki bo poslal rešitev (podprto s slikami) je zmagovalec.

Danes se je tekmovanje zaključilo. Zmagovalca sta programerja narf2006 in Blanka. Uspešno sta zaobšla EFI omejitve ( novica o EFI), poslala navodila in filmček, ki prikazuje...

30 komentarjev

Apple se odloča za Intel

Slashdot - Že pred časom se je šušljalo, da naj bi Apple prekinil razmerje s podjetjem IBM, ki je do sedaj skrbelo za izdelavo procesorjev v vseh jabolčnih izvedenkah osebnih računalnikov. Sedaj pa so se govorice uresničile, Intel bo postal nov uradni dobavitelj procesorjev za Apple.

Do srede 2006 bodo zamenjani procesorji v računalnikih za manj zahtevne uporabnike (eMac, Mac Mini, ...), nekje na polovici leta 2007 pa bodo Intelovi čipi tiktakali tudi v Power izvedenkah Macintoshev. Poraja se vprašanje, ali bo Apple preklopil na procesorsko arhitekturo x86 in se podal med ostale proizvajalce PC računalnikov (Dell, HP, IBM, ...). Če in kako bo to vplivalo na njegov uspeh, bomo še videli, do takrat pa imate čas za branje izvorne novice.

113 komentarjev

Petinpetdeset operacijskih sistemov na enem računalniku

Slashdot - Če velika večina uporabnikov uporablja en sam operacijski sistem (najpogosteje so to Windows) in manjša skupina dva ali tri (običajno Windows, Linux in morebiti še DOS za kakšno predpotopno programje), pa je zelo malo ljudi na svoj mlinček namestilo več sistemov. Na KernelThread lahko preberete dogodivščine nekoga, ki je na svojega PowerBooka 17 uspel spraviti petinpetdeset različnih sistemov in trdi, da potrebuje in uporablja prav vse izmed njih. Slashdot.

16 komentarjev

IBM: On Demand Innovation Services

The Register - Kot vemo, so raziskave zelo drago igranje. Lep primer tega so tiskalniške kartuše, ki s svojo visoko ceno opravičujejo predvsem znatna vlaganja v raziskave; ali pa Windowsi, ki lepo polnijo proračune ostalih Microsoftovih oddelkov, ki se ukvarjajo z bolj specifičnimi področji.

Žal pa mala podjetja lastnih raziskav ravno zaradi vlaganj ne morejo opravljati sama, zato so se primorana zatekati k naročanju t.i. uporabnih raziskav pri inštitutih. Slednjim pa se bo kmalu pridružil še IBM s svojim 'On Demand Innovation Services' oddelkom. Gre za razširjeni raziskovalni oddelek, ki bo svoje storitve prodajal tudi naročnikom, ukvarjali pa se bodo predvsem s področjem ki ga najbolj obvladajo -- informacijskimi tehnologijami. Klik!

0 komentarjev