»

Electronic Arts naprodaj

Slo-Tech - Igralni gigant Electronic Arts je naprodaj in se že pogovarja z več potencialnimi snubci, ki bi podjetje kupili ali pa se z njim združili. Trenutno so glavni kandidati Disney, Apple, Amazon in Comcast, najresnejši pa naj bi bil prav slednji. Electronic Arts se z njim pogaja vse od najave Microsoftovega prevzema Activision Blizzarda. Nezanemarljive možnosti pa ima tudi Apple.

Electronic Arts si želi, da bi tudi po prevzemu oziroma nakupu na čelu mogel ostati Andrew Wilson. EA je že marca stopil v stik z Disneyjem, ali bi lahko sodelovanje poglobili (trenutno gre v glavnem za licence), a Disney tedaj ni bil najbolj navdušen. Trenutno je v igri morebitna združitev z Disneyjevim ESPN-jem. Resnejši so pogovori s Comcastom, ki ima v lasti tudi NBCUniversal. Načeloma je bilo že dogovorjeno, da bo Brian Roberts obdržal večinski nadzor nad novim podjetjem, Wilson pa bi ostal izvršni direktor. Na koncu se je zataknilo pri ceni in organizacijski strukturi, zato je minuli teden dogovor padel...

16 komentarjev

Sony navil cene Whitneyinega albuma že 30 minut po njeni smrti

Slo-Tech - Kot ste verjetno že brali, je to soboto popoldne v 49. letu starosti umrla Whitney Houston, po do sedaj dosegljivih podatkih zaradi utopitve v kopalni kadi v povezavi s pomirjevali in drugimi zdravili (as it goes). Whitney je bila brez dvoma ena bolj priljubljenih in nagrajenih izvajalcev v zadnjih dveh desetletjih, s skupno prodajo več kot 170 milijonov plošč in visokimi izkupički iz koncertov in drugih virov.

In ja, se ve, da umetniki postanejo samo še bolj popularni po smrti in da je mogoče s tribute albumi in koncerti precej zaslužiti, vendar Sony je vseeno malo preveč pohitel: ceno njenega albuma The Ultimate Collection na britanskem iTunes so dvignili z £4.99 na £7.99 britanskih funtov...

84 komentarjev

EA odstranila Talibane iz Medal of Honor

TG Daily - Založnik iger EA, ki pripravlja novo inačico Medal of Honor, se je uklonil pritisku javnosti in ukinil možnost igranja kot taliban v prihajajoči igri. Nov Medal of Honor namreč za razliko od predhodnih ne črpa več snovi iz druge svetovne vojne, marveč se dogaja v modernem svetu. V Afganistanu se ameriški vojaki borijo proti Al Kajdi in Talibanom. Prvotni načrt je predvideval, da bi lahko igralci v spopadu med seboj (multiplayer) lahko izbrali, ali se bodo borili kot Američani ali kot Talibani. V enoigralskem načinu te možnosti ni bilo.

Toda ko so mediji pograbili zgodbo, da bo mogoče v igri kot Taliban pobijati ameriške marince, se je nad EA zgrnilo ogorčenje ljudskih množic. Pentagon je celo zahteval in dosegel prepoved prodaje igre v svojih vojaških bazah....

123 komentarjev

EA se seli na Facebook

Madden NFL 10

vir: CNet
CNet - Že lani so za 300 milijonov dolarjev pri Electronic Artsu kupili razvijalski studio Playfish, ki izdeluje igre v Flashu za socialne spletne strani, kot je Facebook, MySpace in podobni. Zdaj bomo, kot kaže, ugledali tudi prve sadove te združitve, saj se po besedah vodilnega moža EA Sports, Petra Moorea, Electronic Arts seli na Facebook. Kot prvo bomo ugledali eno izmed vsakoletnih serijskih iger, Madden NFL, v kateri se igralci pomerijo v ameriškem nogometu. Že pred časom se je predvidevalo, da se bosta Facebook in Madden povezala, a je bilo takratno mnenje, da bo šlo za realno-časovne posodobitve statusa, npr. z dosežki iz igre (Facebook Connect). Temu ne bo tako, saj bo Madden dobil kar svojo Facebook različico igre. Le-ta bo mnogo preprostejša od polnokrvne PC...

11 komentarjev

Red Alert 3 je tu!

več strani - Leta 1996 je Westwood Studios izdal predzgodbo za serijo Command & Conquer, ki jo je poimenoval Red Alert. Z za tisti čas naprednim uporabniškim vmesnikom, uravnoteženostjo enot (npr. zavezniki so imeli boljšo mornarico, Sovjeti pa artilerijo) so uspeli sestaviti igro, ki so jo kritiki in igralci dobro sprejeli ter si je sčasoma utrla pot v železni repertoar strategij. Leta 2000 je sledil Red Alert 2, potem pa do danes nič. (Mimogrede, Red Alert 1 je od letošnjega poletja brezplačen.)

Včeraj je Electronic Arts, prevzemnik in naslednik Westwood Studios, v Severni Ameriki izdal tretjo inkarnacijo Red Alerta. V Evropi izid pričakujemo jutri za platformo Windows in štirinajst dni pozneje za Xbox. In kaj je novega?

Poleg starih znancev...

57 komentarjev

Peter Moore prestopil iz Microsofta v EA Sports

Geek - Peter Moore, vizionarski človek igričarstva, je zapustil Microsoft in prestopil k Electronic Arts. Kot pravijo, je veliko prispeval k razvoju iger, saj ga mnogi sodelavci spoštujejo kot človeka z vizijo. Prav on naj bi tudi skrbel za globalno prodajo Xboxa 360, izboljšal nivo iger in pomagal tudi pri vzponu konzol. Novo službo je dobil pri EA Sports, kot njen predsednik. Pri Microsoftu ga bo nadomestil Don Mattrick, tudi bivši predsednik EA in trenutni zunanji sodelavec MS.

6 komentarjev

Simsi na letalih

The inquirer - Electronic Arts in DTI sta napovedala, da bosta začela v povezavi s 62 letalskimi partnerji v letala vgrajevati sisteme, s pomočjo katerih se bodo lahko potniki med letom kratkočasili z igricami. Vključili bodo nekaj enostavnih mini-iger, kar je razumljivo, preseneča pa dejstvo, da bodo na voljo tudi Sims 2. Ob tem se porajajo vprašanja v zvezi s strojno opremo, saj vemo, da gre za relativno zahtevno igro, ki bo potrebovala zmogljiv hardver. Na Inquirerju pozdravljajo novost in upajo, da je letalski prevozniki ne bodo preveč mastno zaračunavali.

7 komentarjev

Electronic Arts bo ponudil odlomke glasbe iz znanih iger

GameSHOUT - Pri Electronic Arts so sklenili partnerstvo z Network Music Group, saj načrtujejo izdajo albumov z glasbo iz najuspešnejših EAjevih iger. Tako naj bi bili do konca leta 2005 na voljo soundtracki iz Medal of Honor, SSX, The Sims, NBA Live 2004, Battlefield 2: Modern Combat, itd.

Steve Schnur, ki tesno sodeluje s podjetjem EA, je zagotovil, da bodo v prihodnje ob izdaji iger takoj na voljo tudi albumi z glasbo, ponudili pa bodo tudi melodije za mobilne telefone. Vse skupaj bomo lahko kupili zgolj v spletnih prodajalnah - ponudba bo izključno digitalna, morda pa bodo izkoristili še prednosti iTunesa in v skladu z nedavnimi potezami Appla ponudili tudi mini posnetke. Več v originalni novici.

14 komentarjev

Playstation 3 šele 2006?

X-Bit Labs -

Izid tretjega Sonyjevega Playstationa še vedno ni jasno postavljen, zato se občasno sproži nov val špekulacij o datumu izida. Pri založniku iger Electronic Arts so na konferenci predstavili svoja pričakovanja, da bo Microsoft izdal svoj Xbox 2 v drugi polovici prihodnjega leta, Sony pa še pol leta kasneje -- do sredine 2006. Na Gamesindustry.biz menijo, da bo Xbox 2 nared do prihodnjih poletnih dopustov, Sony pa bo sledil šest mesecev kasneje.

Playstation 3 bo temeljil na vrsti povsem novih tehnologij, naprimer procesorjih Cell, popolnoma novem grafičnem čipu, Rambusovem XDR DRAM pomnilniku, podpiral pa bo tudi Blu-Ray. Dodatne informacije lahko neposredno od Sonyja pričakujemo zadnjega marca 2005 na uradnem razkritju na Japonskem. Več o tem.

3 komentarji

Prihajajoči dirkačini

GamersHell.com - Starejše igre iz serije Need For Speed so se zelo dobro prodajale, potem pa je sledilo nekaj izdelkov, ki so naleteli na kritike. Pri Electronic Arts so se trudili na različne načine in z zadnjo izdajo NFS-ja zadeli v črno. Need For Speed: Underground je prepričal s svojim občutkom hitrosti, grafiko in igralnostjo, popularen pa je bil tudi pri medmrežnih igralcih. Pri EA so opazili, da je ljudstvo razgrabilo vse kopije in se zato odločili obdržati staro formulo za uspeh (Don't fix it if it ain't broken), tako da naslednji naslov iz serije NFS ne bo v popolnoma nič drugačnem stilu, kot je bila to navada zadnjih nekaj let; le izpilili, poglobili in polepšali bodo prejšnji del.

V...

18 komentarjev

Ne opecite se pri melodiji za vaš mobilec!

ZDNet - Ste si na svojo telefonsko zverinico pravkar namestili piskajoč nadomestek priljubljene skladbe? Seveda - pa imate zanjo tudi licenco?

Jep, članice RIAA-e so se po Napsterju spravile še na ponudnike melodij za mobilne telefone. Trenutno tožb še ni precej, saj so tokrat pristopili drugače: od ponudnikov melodij so zahtevali licenciranje. Klik!

27 komentarjev