»

Zalmanova situacija nekoliko pojasnjena

Težavam navkljub so nedavno predstavili novo ohišje Z11 Neo

vir: AnandTech
AnandTech - Korejsko sodstvo se je odločilo, da Zalman ni soudeleženec pri finančni prevari, težko kar tri milijarde dolarjev, ki jo je izvedlo vodstvo lastniškega podjetja, Moneaul. Slednje je posledično moralo v stečaj, prvotno pa smo govorili, da enaka usoda čaka tudi Zalman. Kasneje so predstavniki ameriške podružnice povedali, da se je to med računalniškimi navdušenci poznano podjetje ognilo najhujšemu ter da bodo do konca novembra nekoliko bolj podrobno razložili situacijo.

Prve podatke imamo zdaj, kot rečeno je sodstvo določilo, da Zalman in njegovo vodstvo ni krivo ničesar, torej jim ne bo treba v stečaj. Korejsko sodišče je odločilo, da gre Zalman lahko na...

4 komentarji

Zalman se je bojda izognil bankrotu

Za pahljačo verjetno eden bolj znanih Zalmanovih hladilnikov, obenem eden zadnjih zmogljivejših brez toplotnih cevk

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Pred nekaj dnevi smo poročali, da naj bi med računalniškimi zanesenjaki dobro poznano podjetje Zalman šlo v stečaj. Nekdaj zelo popularen proizvajalec hladilnih sistemov, med drugim eden izmed prvih z zaključenim sistemom vodnega hlajenja, ki se zadnje čase posveča tudi drugim izdelkom, naj bi bil žrtev finančne prevare lastniškega podjetja. Vodstvo podjetja Moneual naj bi namreč precej uspešno ponarejalo dokumente in se na ta račun finančno okoriščalo, a vsega lepega je seveda enkrat konec. Žrtev nečednega početja naj bi bil tako tudi Zalman.

A ta poročila so bila kot kaže nekoliko preuranjena, vsaj glede na besede podružnice iz ZDA....

5 komentarjev

ASRock kupil Fatal1ty-ja

Dvojna doza smrtnosti - Jonathan Wendell - Fatal1ty z modelom plošče Fatal1ty

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Jonathan Wendell, eden izmed najbolj znanih profesionalnih igričarjev ter internetu bolj znan pod vzdevkom Fatal1ty, je dobil novega partnerja za izdelavo matičnih plošč, ki bodo nosile njegovo ime - ASRock. V preteklosti je to vlogo že imel Abit, ki pa je pred časom žal končal svoje popotovanje po izdelovanju matičnih plošč. Med drugim Jonathana Wendella sponzorirajo še podjetja kot je OCZ (pomnilniki in napajalniki z njegovim psevdonimom), XFX (grafične kartice) ter Creative (zvočne kartice, slušalke), za nekaj izdelkov pa se je povezal tudi npr. z Zalmanom.

Prva...

11 komentarjev

Nova Zalman hladilnika

Xtreme Systems - Nova modela, iz že znane CNPS družine, nosita oznaki 8000 in 9700. Prvi, 8000, je popolnoma nov hladilnik z aluminijastimi rebri, precej nizkega profila, za izboljšan prenos toplote pa skrbijo 4 bakrene vroče cevke. Vse skupaj ohlaja 92 milimetrski ventilator, ki se vrti med 1350 in 2600 obrati na minuto. Hladilnik je precej lahek, tehta namreč le 360 gramov. V izvorni novici oz. temi na XtremeSystems.org forumu pa že načrtujejo modificiranje tega hladilnika za uporabo na grafičnih karticah.




Druga novost pa je CNPS9700, ki je pravzaprav povečan CNPS9500. Slednji ima 92 milimetrski ventilator, pri novem hladilniku pa so ga zamenjali z nekoliko večjim, 12 centimetrskim, v skladu z...

17 komentarjev

Prihaja Zalman VF-900

Zalman VF900

Frosty Tech - Podjetje Zalman, ki je znano po izdelavi kakovostnih in zmogljivih hladilnih elementov za računalniške komponente, je na CES 2006 predstavil svoj najnovejši hladilnik za grafične kartice, Zalman VF-900. Hladilnik je izdelan iz bakrenih hladilnih reber, postavljenih v krog in dveh HeatPipe cevi. Za pretok zraka čez rebra skrbi 80 mm ventilator, z možnostjo nastavitev od 1350 do 2650 obratov na minuto. Dimenzije hladilnika so 96x96x30 mm, tehta pa skromnih 187 gramov.



Hladilnik bo primeren za hlajenje grafičnih kartic obeh gigantov, ATI-ja in nVidie, najverjetneje pa na voljo le z bakrenimi rebri, saj AlCu (kombinacija aluminija in bakra) verzije naj ne bi izdelovali. Poleg hladilnika...

16 komentarjev

Creative "Fatal1ty" igračarska miška

techPowerUp! - Creative je na CES 2006 predstavil zanimivo novost. V sodelovanju z najslavnejšim FPS gamerjem Jonathanom “Fatal1ty” Wendelom so razvili novo igračarsko lasersko miš, ki so jo poimenovali Creative Fatal1ty 2020, ter manjšega bratca le-te Creative Fatal1ty 1010. Prvi se ponaša s kar 2400 DPI-ji ter z 5.8 Mpixel senzorjem. Poleg tega ima tudi dodatne uteži, s katerimi lahko variiramo pri stabilnosti miške s spreminjanjem njene teže ( podobno kot Logitechov G5). Model 1010 ima ''le'' 1600DPI.


Obe miški nudita vse, kar se najde pri konkurenčnih proizvodih, torej nastavljanje DPI med igro (pri Creative-u so to poimenovali RapidRes), teflonske nogice za lažje drsenje ter veliko natančnost.
...

47 komentarjev

Nedeljsko branje

Slo-Tech - No, pa nadaljujmo. V prejšnji novici sem obljubljal tudi teste hladilnikov, še prej pa še nekaj o grafičnih karticah.

Na X-bit labs so pod drobnogled vzeli ne eno, temveč dve grafični kartici, Asusovi <i>ekstremni</i> 7800 GT. Azijci so se tokrat požvižgali na referenčni dizajn in na vezje modre barve čipe prispajkali po svoje. Tudi hladilnik ni originalen nVidiin, namenjen 7800 GT karticam, temveč je zelo podoben tistemu z Asusove serije nVidiinih grafičnih kartic 6800.

Na X-bit labs so pripravili tudi zanimiv slovarček za vse, ki vas zmedejo imena, kot so 7800 GTX, 7800 GT, 6800 Ultra, 6800 GT, X850XT, X850PRO, X800XL, X1800XT, X1800XL, ... V njem je poleg imena grafične kartice v tabeli navedeno še kodno ime jedra, izdelovalni proces, vodilo kartice, tip in količina pomnilnika, število cevovodov v jedru, zadnja podprta verzijo DirectXa, frekvence in širina spominskega vodila.

Če imate toplotne težave s svojim kavnim mličkom in uporabljate le tovarniški sistem za...

4 komentarji

Dočakali smo Zalman Fatal1ty

Zalman - Skoraj vsi računalniški poznavalci poznamo korejsko podjetje Zalman, ki slovi po svojih elegantnih in tihih rešitvah hlajenja prevročih računalniških komponent.

Serija njihovih procesorskih hladilnikov je tako dobila še enega novega člana - Fatal1ty FS-C77. Gre za naslednika že tako velikega in uspešnega hladilnika CNPS 7700-cu.

Hladilnik je v celoti narejen iz bakra in ima nekoliko močnejši, prosojen ventilator premera 120 mm, v katerem se nahaja rdeča LED. Cel hladilnik tehta 918 g, kar je precej več od priporočil proizvajalcev procesorjev, pritrdilni mehanizmi pa so na voljo za podnožja 754/939/940 in 478/775. Podpora za podnožje A je...

16 komentarjev

Zalman predstavil dodatek hladilnemu sistemu VF700 - ZM-VHS1

Zalman - Na Zalmanovi spletni strani je bilo že pred nekaj meseci moč zaslediti dodatek za hladilni sistem Zalman VF700 imenonovan ZM-VHS1. Gre za pasivno hladilno telo iz modro eloksiranega aluminija, namenjeno zamenjavi obstoječega hladilnika high speed interconnect čipa oz. čipa HSI, ki ga najdemo na grafičnih karticah nVidia GeForce serije 6200 in 6600 na AGP vodilu. Kakšne posebno uporabne vrednosti temu izdelku ne gre pripisati, saj so na vseh grafičnih karticah s čipom HSI slednji opremljeni z adekvatnim hladilnikom. Nič pa ne bi bilo narobe, če bi ga prilagali obstoječemu sistemu VF700.

9 komentarjev

Zalman VF700: aktivno hlajenje grafične kartice

Zalman VF700

Digit Life - Zalman je prepoznavna blagovna znamka za učinkovito, predvsem pa tiho hlajenje vedno vročega silicija. Pred časom je predstavil zelo učinkovito rešitev za hlajenje procesorjev, CNPS7000B (v Kokoški je že na voljo njegov večji brat, CNPS7700, z 120 mm ventilatorjem).

Pod geslom, kuj železo, dokler je še vroče, so na splet pricurljale slike in specifikacije še neizdanega aktivnega hladilnika za grafične kartice, katerega oblikovalska rešitev močno spominja na prej omenjena modela. Kot običajno bosta na voljo dve različici, prva povsem iz bakra (270 g, 29 €), druga, cenejša, pa iz aluminija in bakra (180 g, 24 €). V tihem načinu 70 mm ventilator pri...

13 komentarjev

nVidia napoveduje Quadro FX Go700

Nvidia - Kot vsi veste, je Quadro nVidiina profesionalna linija grafičnih kartic, ki je zelo primerna za uporabo v profesionalnih grafičnih programih. Glede na to, da je to podjetje na vrhu teh izdelkov, ne sedijo križem rok, ampak so napovedali mobilno verzijo teh grafikulj. Prva iz te serije naj bi se imenovala Quadro FX Go700. Po vsej verjetnosti naj bi uporabljala 128-bitno vodilo. Kot vsi nVidiini izdelki, bo tudi ta imel UDA (Unified Driver Architecture) arhitekturo. Več o tem.

0 komentarjev

Global Win CAK 38 hladilnik

Tweakpc.de - Do sedaj ste že vsi, ki ste razmišljali o nakupu dobrih hladilnikov, slišali za GlobalWin proizvajalca. Sicer se teh hladilnikov ne da dobiti v Sloveniji, a po krivici. Kot je večina proizvajalcev odkrila, da bi bilo dobro, če bi se naredil hladilnik iz bakra, se je tudi GW odločil za to potezo. Rezultat je njihov CAK38 hladilnik. Kot vsak hladilnik iz bakra je tudi CAK38 zelo težak (seveda v primerjavi z aluminijastimi hladilniki). Kar je predvsem za pohvaliti, je to, da je hladilnik narejen iz enega samega bloka bakra, kar vodi k zelo dragi izdelavi in izjemni kvaliteti. Nekateri bakreni hladilniki imajo pine na bazo lotane, kar ni tako učinkovito, kot če je hladilnik narejen iz enega kosa. Vendar pa je cena tega hladilnika le 140 DEM. Videl sem hladilnike, ki so bili narejeni na isti način in so stali 350-450 DEM, kar si lahko privoščijo samo tisti z debelo denarnico. Na sebi ima hladilnik Delta ventilator, ki zmore kar 7000 rpm. Seveda pa je to povezano z glasnostjo, ki znaša...

0 komentarjev