»

Računalniki prepoznavajo lažne recenzije

Za zdaj le za chicaške hotele

vir: PhysOrg.com
PhysOrg.com - Eden izmed vedno večjih problemov na internetu so lažni recenzije ali pa samo mnenja o izdelkih in storitvah, ki jih pod pretvezo kupca pišejo prodajalci sami v upanju povečati zanimanje in prodajo. Dobroverni kupci imajo pri prepoznavanju teh lažnih kosov pisarije precej problemov, ker ljudje po naravi pisani besedi verjamejo. Zato raziskovalci na Univerzi Cornell razvijajo algoritem, ki prepozna lažne recenzije (imenujejo se opinion spam in ne gre za nov izraz).

Najprej so si pridobili bazo podatkov. Skupino ljudi so prosili, da napišejo lažne recenzije o 20 hotelih v Chicagu, ki so jih potem skupaj z resničnimi recenzijami analizirali. Ugotovili so, da se lažni sestavki jezikovno razlikujejo od resničnih. Imajo več...

4 komentarji

.recenzija Nova

Slo-Tech - .ponoviti kanim ne izkušnje tele :zagotavljam vam Nekaj

!Klik .nedobesedno in Dobesedno .kazalca urinega smeri nasprotni v sneman ,neklišejsko kako o ,je ki - Memento film ogledal je si ,recenzent gorostasi naš ,DJSergioDr .kratek bom zato ,muka je makroja učinkovitega enega uporabe brez tegale pisanje ,Okej

12 komentarjev

Magičnih 50

Slo-Tech - Ja, prav ste prebrali. Pred kratkim smo prešteli dosedanje recenzije in ugotovili, da smo si za vas ogledali in opisali že kar 50 DVD-jev. Zasluge za tak dosežek gredo prav vsem, ki so opisali kak film, zatorej ne pozabimo na začetnike pigeon-a, Brody-a ter Smirnoff-a, kot ne na novega recenzenta Slaine-a. Z upanjem, da ste z našim delom zadovoljni, vam sedanja recenzenta obljubljava, da vas bomo na Slo-Techu še naprej razveseljevali z novimi in kvalitetnimi filmi ter recenzijami.

1 komentar

Uvod or something

Jaz - Huhu, moram priznati, da se je ta teden začel precej obetavno za vse fanatike med nami, saj so novice, kot boste videli, polne najrazličnejših projektov, ter vsega povezanega z ohišji, hlajenjem in modificiranjem. Moram priznati, da zadnje čase moderske scene nisem kaj preveč spremljal (po pravici povedano nisem spremljal nič ), zato me toliko bolj veseli, da je še vedno tako živa in inovativna. Pa poglejmo!

0 komentarjev

Any Given Sunday

Jaz - Brody- se je pomujal ter nam ocenil, po njegovih besedah, enega najboljsih filmov. Recenzijo si oglejte tule. Jaz moram priznati, da si filma še nisem ogledal, po branju recenzije me je pa zelo zamikalo. Kakorkoli, dan niti ni tako siv. Brody- ga je rešil. Idite in si preberite!

19 komentarjev

Bakreni distančniki

The Cold Shop - O teh pridobitvah za lastnike AMDjevih procesorjev smo že govorili. Bakrena ploščica, ki jo zadegamo med procesor ter hladilnik, se je izkazala za zelo priročno, saj zelo zmanjša rizik prelomitve procesorja na pol (huh ) ter še malo pripomore k hlajenju dotične zadevice. The Cold Shop so se spravili testirati enega teh gizmov ter prišli do nadaljnih zaključkov: Stvar sekne! Pa še poceni je. No, uvozniki, zmigajte se, ter začnite prodajati to! Zagotavljam vam, šlo bo ko med. Celoten test si oglejte tule.

0 komentarjev

SETI gumbek

Jaz - Grem stavit, da vas je danes zjutraj presenetil ta luštkani gumbek na levi strani. Včeraj pozno zvečer smo namreč na našem IRC kanalu staknili glave in pogruntali par idej, Brody pa je bil zadolžen za garaško delo izdelave. To je rezultat našega bedenja do pol enih zjutraj [:))]. Upam, da vam je zadeva vsaj pol tako všeč, kot nam, ki smo jo delali.Na žalost pa je z gumbekom izginilo nekaj izbir iz menija. Krivda za to je moja, ker sem na disku imel še staro različico datoteke brez dodatnih možnosti. Brez skrbi, vse bo urejeno v najkrajšem možnem času ( ane, Primoz? [>:D]).Pa še nekaj, ko smo ravno pri SETIju. Slo-Tech team lepo napreduje, registriranih je že 28 E.T. lovcev, skupaj pa smo predelali že skoraj 3000 paketkov. Vsi, ki že aktivno obdelujete paketke ali si to samo želite, pa ste zelo vabljeni, da se nam pridružite. Več nas je, lepše je [:)].

3 komentarji

Mini test MSI K7T Pro2 platke

Jaz - MSIjeva overclockerska SocketA plata je trenutno ena izmed najbolj vročih platk nasploh, kar kaže tudi povpraševanej v našem Forumu. Brody jo je imel nekaj dni doma in jo je malce pobližje spoznal, svoje izkušnje pa deli z vami v svojem mini testu/predogledu. Seveda bo na Slo-Techu tudi pravi test ( v bistvu kar primerjava s Soltekovo konkurenco ), toda zato ni Brodyjev testič nič manj zanimiv!

0 komentarjev