»

iPhone 3GS Titanium

engadget - Čeprav je prednost le enega modela mobilnega telefona za celotno platformo enostavnost razvoja, to pomeni tudi, da uporabniki praktično nimajo ekskluzivnosti. Po drugi strani enotna strojna oprema spet prinese obilico dodatkov, tudi v obliki zaščitnih ohišij vseh barv, materialov in oblik. S slednjimi nekateri uporabniki iPhonov pridobijo tisto raznolikost, ki jo želijo, a gredo nekateri vseeno še korak dlje.

Med njimi je zagotovo naš severni sosed, Martin Schrotz, ki se je odločil, da s plastičnim pokrovom zadnje stranice svojega iPhona 3GS enostavno ne more živeti. Odločil se je izdelati različico iz titana, ki je znan kot lahka in draga kovina. Izdelave se je lotil po korakih, saj je...

31 komentarjev

Francija pripravlja svojo verzijo Google Books

CNet - Francoski minister za kulturo Frédéric Mitterrand je v torek napovedal, da Francija načrtuje postavitev spletnega portala, kjer bodo na voljo francoske knjige in drugi dokumenti v digitalni obliki. Sprva bodo uporabili predvsem gradivo iz digitalne verzije francoske narodne knjižnice Gallica, projekt pa bodo nato še nadgradili. Dodatnih vsebin se nadejajo po sklenitvi dogovorov s francoskimi založniki, ki naj bi jim nato dovolili digitalizacijo svojih knjig. Od začetka bo projekt financirala francoska vlada, sčasoma pa naj bi postal samozadosten z zaslužkom od oglasov.

Mitterrand je poudaril, da to ne pomeni, da se Francija odpoveduje Google Books. Nasprotno, čeprav gre za neke vrste konkurenco, dopuščajo možnost sodelovanja in medsebojnega dopolnjevanja zbirk. V intervjuju za Le Monde (strojni prevod v angleščino) je Miterrand sicer okrcal Google, češ da je prišel v Evropo kot veliki zavojevalec, s katerim so založniki na vrat na nos podpisali dogovore, ki jih je sam označil za...

2 komentarja

Prve slike z nadgrajenega Hubbla

Zvezdna smrt v planetarni meglici NGC 6302

vir: NASA
Slashdot - Misija STS-125, ki je v vesolje letela letošnjega maja, je izvedla na vesoljskem teleskopu Hubble zadnji remont. Hubblu so z raketoplanom Atlantis dostavili dva nova instrumenta, in sicer Cosmic Origins Spectrograph in Wide Field Camera 3, poleg tega pa so zamenjali nekaj drugih senzorjev in opravili redna vzdrževalna dela, tako da bo Hubble deloval brez dodatnih posegov do leta 2014. NASA je včeraj objavila prve posnetke, ki jih je posnel nadgrajeni Hubble. Med drugim so posneli NGC 6302, meglico Carina, Štefanov kvintet,...

33 komentarjev

Je test 3.6GHz P4 lažen?

3dcenter - V torek je Sergio pisal o testu Pentiuma 4 3.6 GHz na tomshardware.com. Sedaj pa se pojavilo vprašanje, ali je bil test res opravljen na 3.6 GHz primerku ali pa gre za kaj drugega. No, te debate naj bi se lotili na forum-3dcenter.net. Sicer je debata v nemščini, a je vseeno zanimivo branje. Za tiste, ki ne znate nemško, je tukaj še ena povezavica, ki vas odpelje na MadOnionov forum, kjer poteka podobna debata. Ali so nas po domače povedano "nategnili", pa presodite sami.

2 komentarja

Testi

Slo-Tech - Glede na to, da imam pod sabo kar nekaj strani, katerih avtorji pridno pišejo novice, se mi vsak dan v svojemu "link databasu" nabere na tone povezav do testov procesorjev, diskov, matičnih plošč, hladilnikov in podobnega. Vse skupaj še ne bi bilo tako kritično, če bi imel čas, vendar pa sem v času, ko je šola glavna stvar in časa ni več na pretek, postavljen pred težko odločitev, kaj naj sploh objavim. Zato sem se odločil za manjši eksperiment: od danes naprej sprejemam prošnje na svoj znani e-mail naslov, katere teste/novice želite videti (npr. "želim si link do testa P4X266 plošč", ali pa "hočem link do množičnega testa DDR SDRAM pomnilnika). Tako, vrgel sem vam kost, kaj pa boste storili z njo, pa je vaša stvar :).

0 komentarjev

Prvi test Pentiuma4

GamePC - Hehe, to pa je prava stvar za vse nas nočne ptiče. Kljub Intelovem embargu na vseh informacije o Pentiumih4 do polnoči danes ( po ameriškem času... ), so se pri GamePC ojunačili in objavili prvi uradni test Pentium4 procesorja. Intel sigurno ne bo srečen zaradi tega, toda fantje so zagotovo profitirali, saj je stran skoraj nemogoče naložiti ( na 128kbps ISDNju ) zaradi preobremenjenosti njihovega strežnika. Sicer bodo vse večje hardveraške strani jutri že pokazale svoje teste P4, toda za ekskluzivnost se je treba potruditi, kajne? Pa čeprav samo za nekaj uric [;)].

7 komentarjev