»

Kinematografi grozijo z bojkotom filmov iz nove sheme

Guardian - Ameriški kinematografi so zagrozili, da ne bodo vrteli hollywoodskih filmov, če bodo filmski studii zanje uvedli že dlje časa načrtovan sistem VoD (video on demand). Gre za novi način trženja filmov, ki bo nared v prihodnjih tednih. Štirje veliki filmski studii (Universal, Sony, Warner in Fox) so se namreč odločili, da bodo njihovi filmi že dva meseca po premieri v kinematografih na voljo za izposojo, ki bo stala 30 dolarjev. Doslej je bilo ekskluzivno okno dolgo štiri mesece, kar Paramount Pictures kot edini od velikanov še vedno podpira.

Kinematografi so se predlogu o skrajšanju dobe na dva meseca silovito uprli, saj jih po njihovem mnenju uničuje in krade posel. Zato so zagrozili, da filmov, ki bodo v novi shemi,...

57 komentarjev

Kinematografi lani z rekordnimi prihodki

Ars Technica - Ameriška filmska organizacija MPAA je objavila poročilo o obiskih in zaslužkih kinematografov v preteklem letu. Prihodki od predvajanja filmov po vsem svetu so lani znašali 31,8 milijarde dolarjev, kar je osem odstotkov več kot leto pred tem. Od tega so tretjino zapravili Američani in Kanadčani. Število obiskovalcev je nekoliko upadlo, a so kinematografi to več kot nadoknadili z zvišanjem cen vstopnic. V Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu (regija EMEA) je bila rast prihodkov nekoliko zmernejša in je dosegla pet odstotkov.

Čeprav filmski studii tarnajo nad negativnimi vplivi piratstva, jih v kinematografih ni bilo zaznati. Temu navkljub predsednik organizacije MPAA...

8 komentarjev

Nov način distribucije filmov takoj po premieri v kinematografih

Disneyjev izvršni direktor: "Menim, da bomo z združitvijo interneta in televizije lahko ponudili še več drugih izdelkov."

vir: Bloomberg
Bloomberg - Filmski studii so začeli razmišljati, kako bi posodobili svoje okostenele okvire distribucije (kinematografi, čez 120 dni izdaja na DVD-ju, kasneje televizijska dobavljivost) filmov. Ena izmed idej, ki jih premlevajo Sony Pictures, Warnes Bros. in Walt Disney Co. je povezava s kabelskimi operaterji, da bi kupcem ponudili ogled filmov iz domačega fotelja takoj po premieri v kinematografih.

V ZDA se s podjetjem In Demand dogovarjajo, da bi lahko filme videli pred pretekom tri- do štirimesečnega roka, ki mora običajno preteči od premiere do izida DVD-ja ali možnosti ogleda proti plačilu štirih dolarjev na televiziji. Filmi ne bodo poceni, saj se...

173 komentarjev

Malo pozno, a vseeno...

Jaz - Pigeon se je, po malo krajšem premoru (desetdnevni oddih na Švedskem ter enotedenska bolezen) spet vrnil. Tokrat nam je postregel s noro hilarioznim filmom Scary Movie, ali po naše Film, da te kap. V kinematografe je prispel šele včeraj, tako da veselo na ogled, če si hočete za uro in pol odpočiti možgane. Seveda pa lahko tudi izposodite DVD... . Itak smo pa v ta namen, da pohvalite ali pokritizirate kritiko, odprli temo v Forumu.

6 komentarjev

Nova DVD recenzija

Jaz -
Ja... Pigeon je že spet bil priden ter vam postregel s še eno recenzijo. Tokrat je na vrsti Road Trip (verjeli ali ne, slovenski prevod naslova je tudi Road Trip, da ne bo kdo rekel da sem anglist). V naslednjih dneh lahko pričakujete še recenzijo filma Scary movie ter za nekatere umetniškega, za druge odpadniškega filma Magnolia. Potrpite, pa bo . Kar veselo na branje!

Odprl sem tudi temo v forumu, na tem naslovu, kjer lahko izrazite tudi svoje mnenje o tem filmu ter recenziji nasploh. Pač, vzdržujemo stanje sur-demokracije.

Lepo vas pa prosim, da če boste skušali recenzijo spljuvati, naredite to zrelo in utemeljeno. Pripombe v stilu "Road Trip je men bedn do amena jest mu ne bi dal niti 2 proklet kaj zdej to kaksn ocenjevalc pa se" bodo ignorirane. Pigeon je še vedno za vsako podarjeno oceno imel dober razlog zanjo. Bomo pa kmalu uredili možnost komentiranja filma ter dajanje lastnih ocen filmu. Vse to v bližnji prihodnosti.
...

4 komentarji

1000 prijavljenih!!

Jaz - Uf... Dosežek in pol... Od 6.11.2000 do danes se je na Slo-Tech prijavilo (ter uspešno aktiviralo) kar 1000 ljudi! Tisoči srečnež je, ironično, uporabnik z imenom pigeon. Zakaj ironično? Heh, prav pigeon bo naš novi korespondent, saj bo on prevzel naporno delo, Slo-Techov novi projekt. Kateri projekt, porečete? Naj bo to skrivnost. Do ponedeljka. Verjemite pa, da boste kar prijetno presenečeni. Torej, kar pogumno s prijavljanjem naprej. Kaj veste, mogoče bomo pa dvatisočemu celo kaj podarili, hehe .

[apendiks k novici] No, po tem ko sem napisal to novico, je prišlo do nejasnosti. Naj vam razložim: Ne, vzrok za njegovo delo ni ravno to, da je tisoči. Za njegov projekt smo bili zmenjeni že prej, dosti prej. To, da je on tisoči, je le golo naključje. Da ne boste mislili, da bomo vsakega tisočega fotrali s steroidi in potem gledali kako bo čimhitreje navil računalnik. Tega (zaenkrat) še ne počnemo ....

12 komentarjev