»

AVK kaznoval United Group

Slo-Tech - Agencija za varstvo konkurence (AVK) je družbi United Media Limited (UML) izrekla globo v višini 3,7 milijona evrov, ker ni pravočasno priglasila koncentracije televizijskih programov Sport Klub. UML, ki je podružnica medijskega giganta United Group, je bila z AVK že nekajkrat v sporu. Nazadnje je AVK tako dolgo proučevala United Groupovo namero, da kupi Pro Plus in Slovenia Broadband, s čimer bi dobil nadzor nad POP TV in Kanalom A, da so od namere odstopili. Pričakovati je bilo namreč, da AVK prevzema brez korektivnih ukrepov ne bi odobril.

UML ima sedež na Cipru, njegova mati United Group pa je registrirana v Luksemburgu. United Group je v lasti ameriškega sklada KKR, britanskega sklada BC Partners in Dragana Šolaka. UML...

3 komentarji

Multimedijski performans FIJUU v Krškem

Slo-Tech - V petek, 4. novembra, se bo v Multimedijskem centru Posavja, v Krškem, predstavil priznani multimedijski umetnik Julian Oliver s svojim projektom FIJUU.

Umetniška inštalacija, ki jo bo predstavil avtor osebno, na zanimiv način obravnava interakcijo računalniške grafike in zvoka. Obiskovalci lahko s pomočjo domiselno zasnovanega 3D grafičnega vmesnika preko igralnih ploščkov aktivno sodelujejo in upravljajo virtualne inštrumente ter s tem ustvarjajo improvizirano glasbo.

Projekt Fijuu je bil pred tem predstavljen in nagrajen na mnogih festivalih, v Sloveniji pa ga imamo tokrat priložnost videti prvič.


7 komentarjev

Izšel je WSUS

Microsoft - Izšel je WSUS - Windows Server Update Services, naslednik SUS - Software Update Service-a. Med drugih prinaša tudi možnost posodabljanja nekaterih drugih Microsoftovih orodij:
  • Office,
  • Exchange,
  • MS SQL.
WSUS je okolje, ki omogoča lažje upravljanje s popravki, ki jih izdaja Microsoft. Prav tako njegova uporaba v večjih omrežjih drastično zmanjša potrebo po široki pipici v svet za potrebe nameščanja Microsoftovih popravkov.

7 komentarjev

Slovenski MultiMedijski Festival v Krškem

Slo-Tech - Na Slo-Techu mnogokrat poročamo o raznih dogodkih, izobraževanjih in na sploh pestrem "hekerskem" dogajanju v Ljubljani in nemalokrat je komentar, da ste Slo-Techerji neznansko žalostni, ker se kaj podobnega ne dogaja v vaši lastni vasi, trgu ali mestu. No, enkrat za spremembo se:

Slovenski multimedijski festival SIMMF - je namenjen vsem kreativnim ljudem, ki se izražajo tako, da pri svojem ustvarjalnem delu uporabljajo različne medije in jih združujejo v celoto.

Radi bi jim ponudili možnost, da nam posredujejo svoje sporočilo v okolju, ki je odmaknjeno od urbanih središč, kamor po prepričanju takšne vrste umetnost sodi, a vseeno v okolju, ki se ponaša s svojo bogato umetniško in kulturno tradicijo.

Festival nastaja v produkciji Zavoda AVK (za avdiovizualno konfekcijo) in koprodukciji Mladinskega centra Krško. Več na domači strani.

7 komentarjev

"Zakaj Windows ni primeren za namizje?"

OSNews - Pred nekaj dnevi smo poročali o članku, ki je komentiral primernost Linuxa za namizje in podal par argumentov, zakaj Linux še ni zrel za vsako namizje. Brian Davis se s člankom ni strinjal, zato je spisal odgovor nanj in ga naslovil "Zakaj Windows ni primeren za namizje?". Podaja nekaj dejstev, s katerimi izpodbija trditve predhodnega članka. Prav tako pa opozarja na pomanjkljivosti sistema Windows, ki bi jih kot okolje za namizje potreboval.

164 komentarjev

Kako se drobi keks?

Google - Vprašanje, zakaj se drobi keks, si je postavil Qasim Saleem, študent, ki trenutno dela o tem doktorsko dizertacijo.

S pomočjo laserskega žarka je opazoval proces pečenja ter nato ohlajanja piškotov in prišel do presenetljivega odkritja. Pri ohlajanju se zunanji del piškota navlaži in zato razširi, medtem ko v sredini izgublja vlago in se skrči. Zaradi tega pride do izredno majhnih razpok, zaradi katerih je potem keks bolj občutljiv na pritiske iz okolja.

And that's the way the cookie crumbles...

17 komentarjev

Recikliraj me nežno

News.com - Računalniški gigant Hewlett-Packard se je odločil za potezo, ki bo tokrat povšeči Zelenim. Odločili so se za odkup starih računalnikov, ki jih uporabniki ne rabijo več in njihovo predelavo oz. reciklažo, tako da bodo povsem neškodljivi za okolje. Kar bo od njih sploh stran vržega, jasno. Uporabniki, ki jim bodo poklonili stare monitorje, računalnike in tiskalnike bodo tako dobili kupon v vrednosti 50 dolarjev za nakup v HP-jevih trgovinah. Če se bodo odločili za online nakup, bodo prejeli bon v vrednosti $60. Oddate lahko tudi ostalo šaro, kot so skenerji in tipkovnice. Zelena novica.

3 komentarji

Majhna sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi odkritja določenih "lukenj" v naših pravilih smo spremenili člen o gusarstvu... Po novem se glasi takole:

Iskanje in oglaševanje nelegalne avtorsko zaščitene intelektualne lastnine je prepovedano. Kazen: razglasili vas bomo za Zobato OwcoTM, v primeru nadaljnjih kršitev pa boste razglašeni za GnojaTM.

Sprememba začne veljati takoj!

Dodali smo tudi 15. člen: Uporabnik s pošiljanjem svojih sporočil na stran Slo-Tech pristane, da ima Slo-Tech prenosljivo, neukinljivo, neekskluzivno in avtomatično pravico do uporabe (objave) sporočil. Slo-Tech ima prav tako pravico neobjave vsebine, ki je v nasprotju s temi pravili.



Člen je bil zaradi vaših ugovorov malo popravljen. Sedaj se glasi:
Uporabnik s pošiljanjem svojih sporočil na stran Slo-Tech pristane, da ima Slo-Tech neprenosljivo, neukinljivo, neekskluzivno in avtomatično pravico do objave sporočil. Uporabnik te pravice ne more preklicati brez soglasja Slo-Techa. Slo-Tech ima prav tako pravico neobjave vsebine, ki je v...

50 komentarjev