»

Nissan Leaf deli lokacijske podatke vsem stranem prek RSS

The Register - Nissan je pred pol leta predstavil svoj električni avtomobil Leaf, ki ima vgrajen pametni sistem Carwings. Ta spremlja vrsto parametrov, med drugim geografske koordinate, hitrost in končno destinacijo (če je vnesena v potovalni računalnik), ki jih lahko voznik deli s spletno stranjo Nissana, v zameno pa dobi različne nasvete, podatke o povprečni porabi ostalih vozil, napotke za izbiro cest ipd. Sedaj pa je Casey Halverson na svojem blogu objavil odkritje, da Nissan te podatke deli vsevprek.

Ob vsaki sinhronizaciji prek RSS, ki omogoča enostavno spremljanje novosti na spletnih straneh z novicami, blogi in podobnimi, Carwings namreč spletni strani posreduje podatke o lokaciji, hitrosti in destinaciji vozila. Tako te podatke prejmejo vse...

3 komentarji

Novi poceni SSD-ji iz Corsairja

X-Bit Labs - Corsair je pripravil novo serijo polprevodniških pogonov, ki pometejo še z zadnjimi oporekanji, da so v primerjavi s klasičnimi trdimi diski predragi za uporabo kot sistemski disk. Nova serija se inovativno imenuje Nova Series in po novem vsebuje predstavnike s kapaciteto 32 GB, kar je ravno dovolj za uporabo kot sistemski disk. S krmilnikom Indilinx Barefoot in podporo funkciji Trim branje poteka s 195 MB/s, pisanje pa s 70 MB/s. Cena modela s triletno garancijo znaša 70 dolarjev, kar je v primerjavi z drugimi komponentami, ki na hitrost pri vsakdanji rabi vplivajo v dosti manjšem...

49 komentarjev

Microsoft nadgradil in preimenoval IPTV

MS Mediaroom - Multiview

vir: Microsoft
Microsoft - Microsoft je včeraj v Chicagu predstavil Mediaroom, zadnjo nadgradnjo svoje programske platforme IPTV (Internet Protocol Television). Ta po novem vsebuje dodatne multimedijske zmožnosti, med drugim in-home personal music and photo sharing (predvajanje multimedijskih vsebin s kateregakoli računalnika, priključenega znotraj domačega omrežja), dynamic MultiView (hkratni večslikovni prikaz - multi PIP) in podporo za digitalno kabelsko televizijo. Hkrati z nadgradnjo so predstavili tudi Mediaroom Application Development toolkit, ki bo omogočal razvijalcem in ponudnikom izdelavo komercialnih rešitev na tej platformi. Za uporabo Mediarooma oz. IPTV platforme naj bi se po navedbah Microsofta odločilo že več ponudnikov digitalnih storitev s področja prenosa...

14 komentarjev

Yahoo in HP bosta sodelovala

The inquirer - Podobno kot Dell in Google, ki sta nekaj časa nazaj sklenila pogodbo, v skladu s katero so Dell-ovi sistemi opremljeni z Google-ovo programsko opremo, sta se po dogovorila tudi HP in Yahoo. Namizni in prenosni računalniki podjetja, ki je zadnje čase na udaru novinarjev zaradi vohunskega škandala, bodo po novem vsebovali Yahoo-jevo iskalno vrstico v spletnem brskalniku, njihov program za takojšnje sporočanje in še nekaj drugih dodatkov, kar bo spletnemu gigantu predvidoma prineslo konkretno višji obisk. Več o zadevi lahko izveste v izvorni novici, ni pa še podatkov o tem, koliko bo moral Yahoo HP-ju odšteti za uslugo.

0 komentarjev

Google Reader

Google News - Programerji, ki razvijajo najboljši spletni iskalnik Google, nadaljujejo svoje osvajanje virtualnega sveta. Njihov najnovejši izum je storitev Google Reader - program za branje novic, na voljo v formatu RSS (Really Simple Syndication). Za razliko od ostalih programov iste sorte, je Googlov umotvor opremljen z iskalnikom, tako da ni nujno, da sami vnesemo RSS dovode v program.

Storitev je zaenkrat še v testni fazi in je bila zasnovana za uporabnike, ki uporabljajo spletni poštni predal Gmail. Google Reader nam bo v desnem oknu prikazal del novice, ki jo lahko v celoti preberemo na spletni strani, kjer je bila objavljena. Kaj vse vam nudi Google Reader, lahko izveste tukaj.



OPOZORILO:...

1 komentar

"Odslej bodo novice iskale vas"

RTV Slovenija - RTV Slovenija je prva obširnejša novičarska spletna stran v Sloveniji, ki se je odločila ponuditi pestro izbiro novic kot RSS zveze.

RSS protokol je namenjen hitremu in enostavnemu širjenju vsebine spletnih strani, recimo spletnih dnevnikov in novičarskih strani. RSS uporablja že veliko novičarskih portalov po svetu, kot na primer tudi BBC in Slo-tech.

To je vsekakor pohvalna poteza takega medija, kot je RTV Slovenija, saj za državni denar končno dobimo nekaj zares koristnega. Tako se lahko naročite le na posamezne teme novic in boste obveščeni samo o tistem, kar vas zanima.

Novice v obliki RSS zvez sicer 24ur.com že ponuja, ne ponuja pa tako pestre izbire tematike, saj je na 24ur.com na voljo samo prva stran novic.

23 komentarjev

Slo-Techov RSS

Slo-Tech - Zaradi velikega povpraševanja je sedaj na voljo popravljena verzija Slo-Techovega RSS dovoda, ta po novem vsebuje tudi skrajšano besedilo novice. Vse, ki boste novice, na voljo preko zgornje povezave, vključili na svoje spletne strani, prosimo, da vsebine ne osvežujete pogosteje kot vsakih 15 minut. Za pomoč pri uporabi si oglejte seznam RSS odjemalcev, kjer se nahajajo tudi povezave do pripomočkov za vključitev novic v poljubno spletno stran.

Želim si, da bi bili tudi oddelki v forumu dosegljivi v tej obliki.

26 komentarjev

Slo-Tech sedaj podpira RSS

Slo-Tech - Vsi, ki ste si že od nekaj želeli na svojo spletno stran objavljati zadnje naslove Slo-Techovih novic, ste sedaj naleteli na plodna tla. Slo-Tech namreč od danes naprej podpira RSS 2.0, ki vam omogoča enostavno integracijo naših naslovov novic v vaše spletne strani.

XML-datoteka, v kateri imate vse potrebne podatke, se nahaja na stran na slike.slo-tech.com. Vse, ki nameravajo to storitev uporabljati na svojih spletnih straneh, naprošamo, da nas obvestijo po elektronski pošti.

11 komentarjev

Nov oddelek v forumu

Slo-Tech - Drage uporabnice in uporabniki, v forumu smo uvedli nov oddelek "Izdelava spletišč". V ta oddelek sodijo vsa vprašanja glede izdelovanja, programiranja in dizajna kakršnihkoli spletnih strani. Želim vam uspešno uporabo novega oddelka v forumu. 8-)

4 komentarji

Prenovljeno vnašanje novic

Slo-Tech - Dragi bralci in bralke, od danes naprej zapiramo naš poštni predal nabiralnik@slo-tech.com. Zakaj, pravite? Do sedaj je lahko vsak, ki je kliknil v levem meniju na "pošlji novico", vpisal tekst, ki je bil nato poslan nam na nabiralnik. Od danes naprej je to drugače, saj lahko vsak registriran uporabnik piše novice direktno na stran. Te novice niso vidne publiki, dokler administrator potrdi (ali pa ne potrdi) njih objave na strani. Tako bodo novice, ki bodo zanimive, dobro spisane ter poučne - objavljene na naši strani kar pod vašim uporabniškim imenom.

Še opozorilo za tiste, ki mislijo, da bodo lahko prek novic brez konca reklamirali svoje "najnovejše proizvode" - vsakemu uporabniku posebej lahko tudi izklopimo dostop do skripte, tako da se niti nima smisla truditi :D.

7 komentarjev