» »

Nissan Leaf deli lokacijske podatke vsem stranem prek RSS

Nissan Leaf deli lokacijske podatke vsem stranem prek RSS

The Register - Nissan je pred pol leta predstavil svoj električni avtomobil Leaf, ki ima vgrajen pametni sistem Carwings. Ta spremlja vrsto parametrov, med drugim geografske koordinate, hitrost in končno destinacijo (če je vnesena v potovalni računalnik), ki jih lahko voznik deli s spletno stranjo Nissana, v zameno pa dobi različne nasvete, podatke o povprečni porabi ostalih vozil, napotke za izbiro cest ipd. Sedaj pa je Casey Halverson na svojem blogu objavil odkritje, da Nissan te podatke deli vsevprek.

Ob vsaki sinhronizaciji prek RSS, ki omogoča enostavno spremljanje novosti na spletnih straneh z novicami, blogi in podobnimi, Carwings namreč spletni strani posreduje podatke o lokaciji, hitrosti in destinaciji vozila. Tako te podatke prejmejo vse strani, ki jih je uporabnik nastavil v odjemalca za RSS v Carwingsu za sinhronizacijo. Pošiljanja teh podatkov za zdaj ni mogoče preprečiti. Uporabnika namreč program vpraša le, če podatke posreduje Nissanu, nikjer pa ni omenjeno deljenje še z ostalimi stranmi. Način, kako je to izvedeno, kaže, da se je Nissanu primerila neljuba napaka in da nima zlih namenom. Prav tako tudi večina strani sploh ni vedela, da jim te podatke odjemalec RSS pošilja.

3 komentarji

RejZoR ::

Road limit is 50km/h. You are driving 60km/h. You are speeding lolololol, posting on da police wall lulz. Resno, a res rabimo bedasto sranje od "Facebooka" še v avtih?
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk

techfreak :) ::

Kje je omenjen Facebook?

RejZoR ::

Sedaj veš zakaj je stvar v narekovajih...
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Python templating

Oddelek: Programiranje
131172 (993) PrimozBo
»

Google krajša URL-je

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
223342 (2231) urban99
»

[PHP] charter set windows-1250

Oddelek: Programiranje
281768 (1768) Blisk
»

Izšel je Headline Tracker 2.0

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92303 (1730) kronik
»

RSS

Oddelek: Izdelava spletišč
251499 (1025) marS

Več podobnih tem