»

Tweakanje Windows sistema

Slo-Tech - Fantje na Tom's Hardware so spisali obsežen članek, ki vam bo pomagal iztisniti kar največ iz vašega operacijskega sistema Windows.

Članek je sicer prvotno mišljen za Windows XP, toda določeni nasveti se zlahka uporabijo tudi na ostalih verzijah. Opisali so, kako zamenjati mnogo stvari, npr. grafični vmesnik, integrirane programe (Windows Explorer, Task Manager, Clipboard,...), poiskali pa so tudi brezplačne alternative zbirki Office, Internet Explorerju, Outlooku ter Windows Media Player-ju.

Članek je namenjen povprečnim uporabnikom, ki sami ne znajo poiskati boljših rešitev za integrirano programje ter želijo hitrejši in boljši sistem, branje pa ni prepovedano tudi bolj izkušenim uporabnikom. Priporočamo.

16 komentarjev

17- in 19- palčni zasloni LCD na preizkušnji

Samsung SyncMaster 193P

vir: Tom's Hardware
Overclockers Australia - LCD-zasloni so postali dostopni skoraj vsakomur. Trenutno je veliko povpraševanja predvsem po 17-palčnih, vendar pa analitiki pričakujejo, da bo zaradi padca cen kmalu prišlo do ogromnih zahtev tudi po večji, predvsem 19-palčnih. In ravno ob pravem času so na Tom's Hardware spisali preskus zaslonov z diagonalo 17 in 19 placev. Ogledali so si modele: Hitachi CML175SXW, Nec LCD1960NX, Samsung SyncMaster 193P, Sharp LL-T19D1-H, Sharp LL-T2020-H (20-palčni) in Sony SDM-HS73P. Cene so sicer relativno ugodne, vendar pa ostaja vprašanje: kupiti zdaj ali počakati na Evropsko unijo in padec cen? O tem poteka debata v forumu.

0 komentarjev

Athlon XP Mobile vs Pentium M

Tom's Hardware - Danes je pri prenosnih računalnikih najpomembnejša zmogljivost v navezi z nizko porabo energije. Na Tom's Hardware so primerjali dva na trgu trenutno najbolj aktualna procesorja za te vrste računalnikov: Athlon XP-M in Pentium 4 Mobile Centrino. Stestirali so ju v nekaj programih in primerjali ceno. Dvajset-stranski test je kar zanimiv in ga priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega prenosnika. Klik!

0 komentarjev

WDjev dvestogigaš™

Gigant podjetja Western Digital

vir: 3D Velocity
3D Velocity - Danes je izbira trdega diska že prava umetnost, saj je na trgu kar dosti proizvajalcev, ki ponujajo najrazličnejše modele. Na 3D Velocity so si tokrat na ogled postavili kar 200 gigabajtnega velikana, podjetja Western Digital. Trdi disk se ponaša z hitrostjo vrtljajev 7200 v minuti, kar je danes že povsem običajno. Izdelek ima le 2 MB predpomnilnika. Disk so stestirali in mu prisodili kar visoko oceno, vendar boste zanj primorani sprazniti denarnico za 170 funtov (270 ameriških zelencev), ako si ga boste želeli videti v svojem mlinčku. Več o tem.

7 komentarjev

Kingston HyperX PC3500 DDR RAM

Extreme Overclocking - Zahteve po pomnilniku se večajo. Programi potrebujejo vedno večje kapacitete prenosa podatkov in kapacitete pomnilnika samega. Polega tega pa je z dobrim navitjem pomnilnika veliko pripomoremo tudi k hitrosti celotnega sistema. Prav temu bo dobro služil Kingston HyperX PC3500, ki so ga stestirali na Extreme Overclocking. Kapaciteti, ki sta na voljo sta običajnih 256 MB in 512 MB na ploščico, tiktakata pa pri 434 MHz. Tako kot večina boljših DDRjev ima tudi ta aluminijasti hladilnik. Klik!

0 komentarjev