»

Tabela procesorjev

Tom's Hardware - Tom's Hardware in njihova zbirka informacij o skoraj vsakemu procesorju iz AMDjevih in Intel-ovih se spet vračata. Tokrat so v zimski izdaji stestirali in primerjali še vse dvojedrnike.



Članek pa ni samo suhoparen primerjalni test z mnogo dejstvi, ki jih povprečni uporabnik ne razume - dotaknili so se tudi gromozanske porabe električne energije, s tem pa oddane toplote, kar pomeni potrebo po vedno večjih hladilnih telesih. Primerjali so tudi današnje stanje s stanjem pred desetimi leti, za opazovali pa so frekvence procesorjev, količino pomnilnika, hitrosti omrežnih povezav, itd. Zanimivo je, da bo od svojega rojstva praktično...

13 komentarjev

Tweakanje Windows sistema

Slo-Tech - Fantje na Tom's Hardware so spisali obsežen članek, ki vam bo pomagal iztisniti kar največ iz vašega operacijskega sistema Windows.

Članek je sicer prvotno mišljen za Windows XP, toda določeni nasveti se zlahka uporabijo tudi na ostalih verzijah. Opisali so, kako zamenjati mnogo stvari, npr. grafični vmesnik, integrirane programe (Windows Explorer, Task Manager, Clipboard,...), poiskali pa so tudi brezplačne alternative zbirki Office, Internet Explorerju, Outlooku ter Windows Media Player-ju.

Članek je namenjen povprečnim uporabnikom, ki sami ne znajo poiskati boljših rešitev za integrirano programje ter želijo hitrejši in boljši sistem, branje pa ni prepovedano tudi bolj izkušenim uporabnikom. Priporočamo.

16 komentarjev

Slovenski internet v Vukojebini

Slo-Tech - Na Dnevnik.si (petek, 26.novembra) sem opazil članek "Slovenski Internet v Vukojebini". Postavili so le nekaj prvih stavkov in povezavo na nadaljevanje - klik! - nato pa ga umaknili. Članek je poln sarkazma in po mojem mnenju odraža dejansko stanje. Danes pa se je na isti strani pojavil nov članek z naslovom Emajliranje, ki govori o elektronski pošti in virusih v Sloveniji. Stil je enak, saj je pisec verjetno isti.

Resnica bode, zato si jo preberite.

21 komentarjev

Posodobljeno večigralstvo za začetnike

Slo-Tech - Igričarska tema, ki je krst doživela pred kakim mescem in pol, je osvežena. Tokrat si poljubček zasluži ali3n, ki se je potrudil in za vas opisal IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles, letalsko simulacijo na temo druge svetovne vojne, ki jo je izdelal ruski studio Maddox games. Na našem forumu je precej popularna, zato čimprej preberite nov opis.

6 komentarjev

Spet nekaj za igričarje

Slo-Tech - Za začetek naj povem, da je Dreamcatcherjeva igra Painkiller, katero sem omenjal že danes zjutraj, uradno izšla. V forumu smo ji namenili posebno temo.

Striček Tom je za vse, ki so naveličani igranja single player iger in se želijo pomeriti s svojimi prijatelji iz oči v oči (no, skoraj) spisal članek, ki govori o gostovanju lanpartyja. V njem je podal veliko nasvetov in opisal svoje izkušnje z organizacijo takšnih dogodkov. V prvem delu je obdelal predvsem izbiro pravilne lokacije, napovedano je tudi nadaljevanje. Klikot!

Vse igralce igre brezplačne igre Wolfenstein: Enemy Territory je danes razveselil izid nove različice moda ET Pro. Avtorji igre Splash Damage so sicer...

4 komentarji

Datoteke za dobro jutro

Slo-Tech - Trilogija filmov Matrica se je na filmskih platnih končala, kar pa nikakor ne pomeni, da bodo kravo molznico poslali na počitnice. Za konec tega leta je predviden izid RPG igre z naslovom The Matrix Online. Pred nekaj dnevi so avtorji poslali v javnost napovednik ( 18 MB), na voljo pa so tudi starejši posnetki zaslona.

V zadnjem tednu je izšlo tudi nekaj vročih preskusnih izdaj, na primer nova preizkusna inačica igre Painkiller (prvo verzijo dema dobite tu). Igro se že da dobiti v trgovinah in prejema predvsem pozitivne kritike, tako da z dolpotegom ne odlašajte.

Naslednji na seznamu je SÖLDNER: Secret Wars, ki nam obljublja veliko svobode pri igranju (beri: razbijanje vsega,...

7 komentarjev

Nekaj novičk iz sveta iger

Slo-Tech - Razen tega, da imamo v forumu oddelek Igre, dotično področje na Slo-Techu ni bilo preveč zastopano. Temu bomo sedaj moderatorji omenjenega oddelka storili konec in poskušali dnevno dostaviti skromen kupček novic, ki bo zanimiv za igričarski del obiskovalcev te strani.

Activision, ki je izdal trenutno zelo popularno igro Call Of Duty, zadnje čase pridno dela. V petek so najavili dodatek United Offensive, ki bo vseboval nove kampanje za enega igralca, multiplayer načine igranja, več orožij, likov in ostalih stvari, ki jih podobni dodatki ponavadi vsebujejo. Na policah naj bi se pojavil konec jeseni tega leta. Seveda bomo dobili kakšno presenečenje tudi bolj zgodaj, recimo nov popravek...

6 komentarjev

Athlon XP Mobile vs Pentium M

Tom's Hardware - Danes je pri prenosnih računalnikih najpomembnejša zmogljivost v navezi z nizko porabo energije. Na Tom's Hardware so primerjali dva na trgu trenutno najbolj aktualna procesorja za te vrste računalnikov: Athlon XP-M in Pentium 4 Mobile Centrino. Stestirali so ju v nekaj programih in primerjali ceno. Dvajset-stranski test je kar zanimiv in ga priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega prenosnika. Klik!

0 komentarjev