»

HP premešča še zadnje inženirje Itanuma k Intelu

Houston Chronicle - V zelo kratki objavi je HP sporočil, da bo končal z razvojem Intel Itanium procesorjev. Intel in HP sta se podala na skupno pot razvoja Itanium procesorjev pred desetimi leti. V teh desetih letih nista niti približno dosegla svojih ciljev, procesorji niso bili tako zmogljvi kot so obljubljali, prodajali pa so se še slabše. Očtino je HP-ju dovolj te skupne poti, vendar to še ne pomeni da bo HP prenehal uporabljati Intel Itanium procesorje v svojih najmočnejših strežnikih.

Me prav zanima, koliko je imel Opteron prstov zraven [;)].

Vir in več informacij na: HoustonChronicle.com

6 komentarjev

Tour de France s satelita

Armstrong je ubežal Virenqueu

Slashdot - Včeraj se je končala 101. Dirka po Franciji, ki jo je že 6. zapored dobil Lance Armstrong in s tem postal rekorder po številu zmag na največji kolesarski dirki na svetu. Letos so se organizatorji v sodelovanju z Evropsko vesoljsko agencijo ESA lotili pogumnega projekta. Deset tekmovalcev so v etapi z vzponom na legendarni l'Alpe d'Huez opremili s sprejemniki, tako da je satelit ves čas beležil njihovo lokacijo. Obstaja precejšnja verjetnost, da bodo že prihodnje leto vsi kolesarji opremljeni s podobnimi sprejemniki. Tako bodo informacije o razlikah med tekmovalci dostopne v realnem času, tudi preko spleta. Klik! Menda bi bilo dovolj že, da bi jim dali mobilne telefone ...

5 komentarjev

50 let barvne TV

Slashdot - Kot ugotavlja The Houston Chronicle, je Radio Corporation of America 25. marca 1954 v tovarni v Bloomingtonu začel izdelovati prve modele barvnih televizijskih sprejemnikov. Izdelali so 5000 modelov CT-100, ki so imeli 12-palčni zaslon. Cena sprejemnika je bila takrat astronomskih 1000 USD, kar bi danes zneslo okoli 4000 USD.

Prvo leto je bila prodaja slaba, saj je bilo malo TV-kanalov, ki bi oddajali barvno sliko. Črno-beli sprejemniki so na trgu prevladovali še dolga leta, tako da je prodaja barvnih sprejemnikov črno-bele presegla šele leta 1967. Komaj čez 6 let pa je imelo več kot pol gospodinjstev v ZDA barven sprejemnik. Klik!

15 komentarjev

Avtor Mellise pomaga FBI

Houston Chronicle - David Smith, zloglasni avtor virusa Melise, je bil, kakor smo že poročali, maja 2002 obsojen na 20 mesecev zapora. Te dni pa so v javnost pricurljali dodatni podatki, čemu tako mila kazen. David je kmalu po aretaciji začel delati skupaj z FBI na razkrinkanju še drugih piscev virusov.

Tako je skoraj dve leti po podzemlju interneta zbiral podatke podatke o drugih piscih računalniških virusov. Na ta način sta bila razkrinkana Jan De Wit, avtor virusa Anna Kournikova, in Simon Vallor, avtor virusa Gokar. Prav tako je pomagal FBI pri razvoju orodij za boj proti spletnim nepridipravom.

12 komentarjev

IP-televizija na Slovenskem

vir: SiOL
SiOL -

Verjetno ste o tem že slišali, morda celo na našem forumu, a vseeno nakratko povzemimo. SiOL s prihodnjim tednom začenja tržiti novo storitev, ki sliši na ime IP TV. Gre za neposredno konkurenco kabelski televiziji. Storitev, ki bo sprva na voljo le v širši Ljubljani z okolico, kasneje pa tudi drugod, bo za svojo delovanje potrebovala ADSL priključek pri uporabniku, le-ta pa bo dobil možnost spremljanja sto desetih TV programov kakovosti digitalnega satelitskega signala -- preko klasične bakrene parice na analognem televizorju.

Teorija, ki za tem stoji, pravi nekako takole. Večino programov že njihovi distributerji dobavljajo v digitalni obliki, tako da...

48 komentarjev

iTV in iRadio

Slo-Tech - V času, ko hitre linije po naših domovih rastejo kot gobe po dežju, ni več nobena redkost, da vse več multimedijskih stvaritev spremljamo preko interneta. Ena bolj uporabnih multimedijskih stvaritev sta tudi tudi TV preko interneta, ter radio. Tu pa se nam, uporabnikom rado zaskoči. Prebijati se moramo skozi malo morje portalov, linkov in strani, kjer lahko do željene postaje pridem. Tu pa nam priskoči na pomoč naslednji programčič.

Internet-TV & Radio Suite 0.3b je izredno enostaven program, ki nam, ko ga namestimo, omogoča ogled TV in radijskih postaj, brez da bi morali karkoli iskati. Kliknemo željeno postajo, vržemo miško na tipko "play" in že...

14 komentarjev

Nov TV čip v Xboxih

The Register - Microsoft je, tako The Register, že pričel odpošiljati nov FS454 čip podjetja Focus Enhancements izdelovalcem konzol. Dotični čip bo nadomestil dosedanji TV čip in ima bo besedah izdelovalcev same pozitvne lastnosti: podpira več TV in ostalih visokoresolucijskih formatov, izboljšana je zaščita proti kopiranju DVD-jev (Macrovision 7.1), za povrh pa stane celo manj kot njegov predhodnik. Kot je znano, je Microsoft čip naročil že davnega maja 2001, sedaj, natanko dve leti pozneje, pa prihaja do končnih kupcev. Klik!

1 komentar

Tožbe proti nigerijskim prevarantom

Slo-Tech -

Gotovo ste v svoj e-poštni nabiralnik dobili sporočilo iz Nigerije, ki vam obljublja bajne vsote denarja, če jim boste pomagali prenesti njihovih 20 milijonov dolarjev iz Nigerje v kakšno bolj demokratično državo. Resnica je potem takšna, da Nigerijci navadno izpraznijo vaš bančni račun in odnesejo vaš denar.

V Ameriki so včeraj vložili obtožnico proti Patricku Omuju in Ambrosu Agwuibeju zaradi takšnih prevar. Če bosta obsojena, jima grozi pet let zapora in dvajset dodatnih let za vsako prevaro, ki sta jo zagrešila. Mnogo ljudi v Severni Ameriki je namreč prejelo e-sporočila, ki so jim obljubljala velike deleže od 20 milijonov dolarjev, če bi na letališču pobrali neko škatlo in jo za nekaj časa shranili. Več o tem.

15 komentarjev