»

Test prenosnika Apple PowerBook

Osvetljena tipkovnica

vir: AnandTech
AnandTech - Ker je v zadnjem času vedno več govora o "alternativnih arhitekturah", je morda primerno, da se z njimi čimbolj natančno seznanimo.

Na spletni strani Anandtech se tokrat že drugič podajajo v vode Jabolk in so za nas opravili temeljit test prenosnika, ki sliši na ime PowerBook. Najpomembneje je, da so se testa lotili z vidika PC uporabnika in bo zato širšemu bralstvu še toliko bolj blizu - članek se namreč pomenljivo imenuje "Mesec z Macom".

Prijetno popoldansko branje ...

37 komentarjev

Vodič po nakupih

AnandTech - Začenja se novo šolsko leto, tako osnovnošolsko kot srednješolsko, kmalu pa tudi študentsko. Zato je že skrajni čas, da si priskrbimo vse potrebščine za nemoteno učenje skozi celo leto. Med slednje zagotovo spada tudi računalniška oprema, ki je nepogrešljiv pripomoček pri pridobivanju znanja. Pomembno pa je, da izberemo pravo, torej cenovno primerno za študenta, a hkrati dovolj zmogljivo.

Če pa vas vse to ne zanima, si oglejte vodič po nakupih računalniške opreme visoke kakovosti in še višjih cen. Klik!

[:D]

8 komentarjev

Computex 2004 se je začel!

AnandTech - Danes se je začel eden izmed največjih računalniških sejmov, taipejski Computex. Za razliko od bolj ali manj dolgočasnega CeBIT-a 2004, je v daljnem Tajvanu letos zelo zanimivo.

Za začetek se je takorekoč od nikoder pojavila nVidiina NV45, ki je nemudoma dvignila veliko prahu. Sledile so številne osnovne plošče različnih proizvajalcev in predvsem zelo raznolikih veznih čipovij. Tako si lahko ogledate raznorazne hibride, od kombinacij AGP 8x in PCI-Express 16x, tako za Intel kot za AMD, DDR-I in DDR-II za Intel, do Socketa 939 in Socketa 754 na eni osnovni plošči, po vrhu pa še kombinacije pravkar omenjenih kombinacij [8-O]. Bo že držalo, da dandanes ni lahko biti proizvajalec matičnih plošč. Prav skrbi me, koliko glavobolov bomo dobili ob raznih hroščih in nekompatibilnostih.

Tudi ATi-jev tabor nam je pripravil nekaj novosti, a kot kaže, nam bo v nižjem, srednjem in mobilnem cenovnem razredu vsiljeval takšno ali drugačno različico Radeona 9600. Res žalostno.

Danes pa so...

2 komentarja

Nomad Muvo TX

AnandTech - AnandTech nam je tokrat postregel s preizkusom, po njihovem mnenju, najboljšega MP3 predvajalnika v svojem cenovnem razredu -- Nomad Muvo TX. Creative je pri izdelavi pazil na velikost, tako da, ko ga primemo, imamo občutek, da v roki držimo vžigalnik Zippo. Z energijo ga zalaga ena AAA baterija. Preko USB vmesnika boste nanj zlahka pretočili 512 MB MP3-jev -- no, odvisno kakšno kapaciteto si omislite. Prišli so do zaključkov, da je to najboljši MP3 predvajalnik v svojem razredu. Čeprav obstajajo nekateri še boljši, kot je na primer iPod, so Nomad Muvo TX vseeno priporočili kot odličen izdelek. Klik!

16 komentarjev

Tejas in Socket 775 razkrita

AnandTech - Ne glede na to, da zadnje čase Moorov zakon ne funkcionira več tako kot bi moral, pri Intelu s polno paro pripravljajo procesor Tejas. Izdelek naj bi bil naslednik sedaj še ne izdanega Prescotta. Fantje iz AnandTecha so se potepali po Taipeju in našli prve primerke Tejasov in podnožja Socket 775. Preizkusov in testov še ni bilo narejenih, zato so nam razkrili le nekaj slik in karakteristik.

Procesor tiktaka pri 2,8 GHz in ima 1,2 GHz FSB ter za delovanje porabi okoli 150 W (kar je za 50 % več, kot naj bi porabil Prescott), kljub temu, da je izdelan v tehnologiji 0,09 mikrona. Informacij ni veliko, a vseeno lahko vidimo, da se nekaj dogaja. Klik!

16 komentarjev

Nakupovalni vodič: Trdi diski in pomnilnik

AnandTech - Kljub dejstvu, da se je te dni začela šola, in -- predvidevam -- da boste veliko manj časa namenili računalniku, so se fantje na Anand Techu vseeno potrudili in spisali zanimiv nakupovalni vodič za vse tiste, ki bodo našli dovolj časa (in denarja) za nakup novih komponent.

Tokrat so se posvetili pomnilniku, ki nas vedno znova preseneča z visokimi prepustnostmi, in trdim diskom. Ako imate kaj preveč časa, si lahko razširite obzorje z aktualnimi komponentami na trgu. Klik!

0 komentarjev

Izberite pravi pomnilnik za svojega Pentiuma 4

AnandTech - Z izidom Pentiuma 4 s prednjim vodilom pri 800 MHz so se postavile tudi zahteve po boljšem in hitrejšem pomnilniku, kajti prepustnost 6,4 GB/S ni mala malica celo že za zelo uveljavljen DDR400-pomnilnik. Na Anandtechu so na preizkus vzeli nekaj pomnilniških modulov različnih proizvajalcev. Hitrosti so se gibale od danes že povsem standardnih 400 megahercev pa do eksotičnih pol gigaherca. Po končanih testih so prišli so do zelo zanimivih ugotovitev, zatorej -- Klik!

0 komentarjev

Nakupovalni vodič 2. del

Tom's Hardware - Božič se približuje in malčkom so se že zasvetile oči, ko so zagledali kup daril v bližnji trgovini. Tudi med Slo-Tehcerji vlada tako vzdušje in da bi nam pomagali, so na Tom's Hardware spisali drugi del nakupovalnega vodiča. Tokrat je namenjen predvsem stvarem kot so tipkovnice, mišaki, programi, igre, dodatki... Če ste prešerne volje in bi radi vašemu najbližjemu (računalu seveda) podarili nekaj koristnega si članek le oglejte.

0 komentarjev

Nakupovalni vodič

Tom's Hardware - Kljub temu, da snega še ni in da Rudolph, Blitzer, Dancer in ostali jeleni še veselo spančkajo v Božičkovem hlevu, se je božična nakupovalna sezona že začela. Pri Tom's Hardware so za vse, ki jih je zgrabila mrzlica, pripravili božični nakupovalni vodič. Če ste za sedaj še brez idej, boste po branju zagotovo sestavili večstranski seznam želja, zaradi katerega bodo starši (ups, Božiček!) prekoračili limit. Tudi če ničesar ne pričakujete, je članek dober pregled trenutno najbolj zanimivih in uporabnih stvari, ki si jih lahko hardverska dušica poželi. Jingle Bells, Jingle Bells, zvončki pojejo...


Kaj, a nisem bil dovolj pliden?[:'(]

3 komentarji