»

Internet 2010 v številkah

The New York Times - Še malo statistike preteklega leta, kar se tiče interneta. Bili smo nadpovprečno komunikativni, so izračunali na Pingdomu, saj smo poslali 107 bilijonov elektronskih sporočil. Za to je poskrbelo 1,88 milijarde uporabnikov elektronske pošte z 2,9 milijarde elektronskih predalov, torej je v povprečju vsak poslal 57 tisoč sporočil. Verjetno je odveč poudarjati, da je velika večina odpadla na nezaželeno elektronsko pošto - spam. Kljub temu je bilo legitimne pošte dobrih 10 odstotkov, kar pomeni, da je povprečen uporabnik poslal 17 sporočil dnevno.

Skupno ima internet 1,97 milijarde uporabnikov, izmed katerih jih je 825 milijonov v Aziji, 475 milijonov v Evropi in 266 milijonov v Severni Ameriki, 205 milijonov v Srednji in Južni Ameriki, 110 milijonov v Afriki, 63 milijonov na...

14 komentarjev

Wikileaks objavil poročila ameriškega kongresa, skupna vrednost milijarda dolarjev

Kitajska - širjenje orožja za množično uničevanje in raket: Politična vprašanja

vir: Slashdot
Slashdot - Wikileaks, poznan predvsem po objavi mnogih zaupnih in tako ali drugače neprijetnih poročil za različne politike, politične organizacije, tajne službe in podjetja, je včeraj objavil slabih sedem tisoč poročil z več kot 127 tisoč stranmi, ki vsebuje poročila tako o trenutno perečih problemih ZDA, ameriških odnosih z različnimi državami, njihovih politikah in trenutni gospodarski krizi, kot tudi poročila o zdravstvenem sistemu...

9 komentarjev

Finančni poročili Intela in AMD-ja

Slo-Tech - Tekom tedna sta tako Intel kot AMD objavila svoji finančni poročili za prvo četrtletje letošnjega leta. Medtem ko je Intel v omenjenem obdobju ob 9,67 milijarde ameriških dolarjev prihodkov pridelal dobrih 1,4 milijarde ameriških dolarjev dobička, je AMD ob 1,5 milijardi dolarjev prihodkov imel 358 milijonov dolarjev izgube. Levji delež AMD-jeve izgube predstavljajo operativne izgube (264 milijonov dolarjev), medtem ko 50 milijonov dolarjev predstavljajo stroški nakupa ATI-ja. Več o tem si preberite v uradnih finančnih poročilih Intela oziroma AMD-ja.

16 komentarjev

Microsoft se izogiba podpori za Linux

Slashdot - V sredo je Microsoft sporočil, da bo njihov program za virtualizacijo strežnikov Hyper-V podpiral naslednje operacijske sisteme: Windows Server 2003 SP2, Novell SUSE Linux Enterprise Server 10 SP1, Windows Vista SP1 (x86), and Windows XP SP3 (x86). Marsikdo je nad tem razočaran. Spletna stran networkworld.com piše, da je takšna odločitev velika napaka. Brez podpore oziroma združljivosti z Red Hat, Fedoro, CentOS in BSD-jem Microsoft daje vedeti, da bo Hyper-V „njihova tehnologija v zgolj Microsoft-svetu“, kar je glede na vročico, ki jo v zadnjem času povzročajo sistemi za virtualizacijo, nerazumljivo. Odločitev za nepodpiranje ostalih linux distirbucij komentirajo s prispodobo, da si v primeru, ko tako ali tako...

15 komentarjev

AMD-jevo finančno poročilo za prvo četrtletje 2006

Slo-Tech - AMD je objavil finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta. Njihovi prihodki so v tem času znašali 1,33 milijarde ameriških dolarjev, dobiček pa 185 milijonov ameriških dolarjev. Glede na prvo četrtletje lanskega leta so se prihodki povečali za kar 70,5 odstotka. K temu je v veliki meri pripomogla rekordna prodaja procesorjev Opteron. V drugem četrtletju letošnjega leta AMD pričakuje enak oziroma nekaj manjši dobiček. Na spletni strani hartware.net si lahko ogledate primerjavo med prihodki in dobički AMD-ja in Intela, ki bo svoje finančno poročilo za prvo četrtletje letošnjega leta predstavil predvidoma prihodnji teden.

25 komentarjev

Google in oglaševanje

Slashdot - Vsak dan in vse bolj pogosto se na forumih pojavljajo vprašanja, na katere so uporabniki že odgovorili ali pa so njihove rešitve tako zelo preproste, ko bi se isti uporabniki poslužili Googla. Da pa je slednji iz navadnega iskalnika različnih vsebin že zdavnaj prerasel v večnamensko "orodje", ste verjetno ugotovili že sami.

In ker se v množici 200 milijonov uporabnikov dnevno, ki iščejo podatke prek Googla, pojavi tudi precejšnje število, ki so pripravljeni klikniti na t.i. Google AdWord, postaja vedno bolj očitno, da bodo podjetja morala svoje oglaševalske kampanje osredotočiti tudi na spletne iskalnike, če bodo želela poslovati pozitivno in z dobičkom. Če vas zanima celotna zgodba - klik!

0 komentarjev

Poročila o napakah v Windows XP

PC Magazine - Privzeto se vsaka napaka operacijskega sistema, programa, igre, itd. v Windowsih XP ob prvi priložnosti pošlje na Microsoft - to je "Error reporting". In teh sporočil je po besedah Billa Gatesa ogromno: 5% Oken se "zaleti" (crash) 2x dnevno, 10% se jih sesuje vsak dan ali povprečno 3x na mesec.

Kljub temu so marca 2003 Windows XP obvladovali 33,4% svetovnega tržnega deleža. V letu 2001 so obstajali 603 miljoni PCjev in s 15 odstotno letno rastjo, dobimo okroglih 700 milijonov osebnih računalnikov. Če se jih 10% sesuje vsak dan, je to 70 milijonov v 24 urah. In ker imamo le 35% računal z WinXP, je to 24,5 milijona PCjev z XPji, ki se sesujejo dnevno. Torej, če bi vsak poslal svoj ''Error report'' bi Bill letno dobil skoraj 9 milijard sporočil.

A XP crkujejo podobno kot 2000 in zagotovo se 98, 95 in ME sesuvajo še bolj pogosto kot XPji. Win 98 ima pokritega okoli 25% računal in tudi sesuvajo se do 20% bolj pogosto kot XPji. Če začnemo "šibat rehenšiber" (hotel je reči kalkulator --...

26 komentarjev

Zanimivost...

Jaz - Na HardOCP sem zasledil eno res zanimivo povezavo in moram priznati, da take eksotike ne vidimo vsaki dan. V bistvu gre za nekega tipa, ki je pretopil srebrni jedil... hmm... a ni to malo znano ? Pa saj to je naš Charles in njegovo srebrno vodno hlajenje!
Hehe, ok iz tega glupega izpada lahko pogruntate, da smo dobili nekaj omembe celo na slavnem HardOCPju, druge tuje strani pa še pridejo. Zahvala gre seveda Charlesu in njegovem srebrnem vodnem hlajenju in če se danes ne bo sesul strežnik, bomo priča rekordnem obisku. Juhej .

14 komentarjev