» »

cdrw 107Mb za koga???

cdrw 107Mb za koga???

matic ::

Zakaj je 107Mb na cdrw zasedenik ko nardim za Adpatecovim DirectCDjem cdrw dostopen tko da lahko z explorerjem mecem file gor pa dol??? Pa tut ce dam se quick format je se vedno 107Mb zadeseno od 532!
Edino kar sem vklopu je disc compresion ce ima to kaj vpliva!?

Mr.-Viko ::

En majhen del tega zasedenega prostora je program, ki omogoča branje tega formata. Če naprimer neseš CD frendu, se ti bo najprej instalacijski program zagnal da bo raziskovalec CD lahko bral, potem pa boš lahko z njega dol kej presnel (ne posnel na CD).
Ali pa se motim... :D
No comment, really

matic ::

Maja tu je na drugmu cdrwju! Tam pobere to okol 700... ta tle pa 107MB.. ves kaj je to... jaoo.. ma ze tko je bogih 532 samo gor pol mi jih pa se tle kr neki ukrade 107mn! Pa to je blo tut pr unmu drugmu cdrw pa sem ga dal quick format pa ni blo vec tega.. tle pa kar ostaja in ostaja!!! Zakaj!??

A.L.T. ::

ja sj to se strinjam da so neki gonilniki al ka na rw cdju, tak da dela tut drgje. Sam mene zanima kak lahko to cd-rom to prebere predn so te driverji instalirani? ker ce lahko to bere, zaka pol sploh rabi te driverje?:D
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

OZZY ::

To ti je isto kot če formatiraš hard disk. Tudi po formatiranju ne dobiš polne kapacitete ampak nekaj manj. To je isto pri cdrwju.
Go with the flow.

matic ::

Pa 107Mb ne morebit zato..!! To bi pomenil potem da ce je tuki cca 500mb bi blo pri 5gb disk en 1g stran! oz.. pr 20gb.. 2gb!?!?
Pa 100% to ni to ker je en drug cdrw cist ok.. je 532 mb frej.. tuki pa kr 107 mb zasedinh, prov v winsih kaze tist pie da je tok pa tok % zasednih! to je cca 1/5! ;((

Je mozno da se je cdrw ze obrabu tok? Ceprov sem a samo ene 5x uporabo.. od tega 2x, 3x formateru!?

Trdi ::

To je povsem normalno. Poglej si help kaksnih programov za snemanje cdjev - 100MB se porabi za to, da se pc pol znajde na cdju, tko ko fat tabele. Narobe razmisljas, ko razmisljas o procentih - na trdem disku je ogromno prostora namenjeno temu, samo se ne opazi na isti nacin. Moras upostevati, da se ta tvoj cd zdaj uposteva kot trdi disk. Sformatirat ga moras pocasi in lepo, ne pa s quick format.
Trdota d.o.o.

OZZY ::

Matis: Jest sem reku, da je to PODOBNO kot pri disku. Nisem pa reku, da je procent isti. Pač rabiš imeti formatirano stvar če hočeš brati in pisati po cdrwju.
Go with the flow.

matic ::

Pa zakaj je pa potem drugi cdrw povsem normalen? Sem nanj lahko stlacil 531Mb..!?
(1Mb je slo za program da lahko beres CD na drugih racunalih)

jeko ::

lej tko je (po moje): ko si prvič neki posnel, pa si hotel zbrisat si uporabu quick format, pokazalo je da je cd prazen, vendar fizično ni bil (blo je tko kot skrita datoteka, pa se je ne da nikjer videt), tko da je še vedno zavzemala prostor

cd morš formatirat na dolgi način (pr men u Nerotu je: erase entire, ponekot psysicall erase...)

to bi mogl bit to (lahk da ne!!)

Trdi ::

Al pa total blank... sej tko tud jest pravm. Tko kot sem napisal je 100% - Ce hoces uporabljati CDRW kot TRDI DISK, potem bos na njem imel 100Mb manj prostora, ce pa hoces imeti navaden CDRW(na katerega bos lahko normalno snemal in z njega brisal, seveda), bos pa imel cel CDRW. OK?
Trdota d.o.o.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung F3 1TB

Oddelek: Pomoč in nasveti
5578 (463) s1m0n
»

Na eBayu spet prodali ameriške vojaške skrivnosti

Oddelek: Novice / Diski
354485 (3086) Lawler_
»

"Mt. Rainier" (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
565373 (4183) bastadu
»

CD rekorder - kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
181369 (1087) Boky
»

pisanje cd-r-ja na cd-rw disk??

Oddelek: Strojna oprema
91386 (1244) kljukec

Več podobnih tem