» »

pisanje cd-r-ja na cd-rw disk??

pisanje cd-r-ja na cd-rw disk??

*TV* ::

Hm neki me zanima. A je mozno z cd-r jem pisat na cd-rw disc? Ker fora je v tem da bi blo fajn kaj gor posnet, kar pac ne rabis za dolgo, pol pa ti kolega disk formatira in Voila spet snemas gor.

lp

noogy2noogy ::

Mislim, da ne bo šlo. Za 'začasno' zapisovanje se uporablja paketno zapisovanje, ki ga CD-R enote ne podpirajo. Tudi program je drug, kot za 'navadno' pečenje.

V končni fazi lahko poskusiš sam instalirat tak program (Pocket CD ali kaj podobnega) in probaš.
Lahko pa zapečeš CD-RW medij kot navaden CD-R medij (pač malo dražje):P
lp noogy

SasoS ::

Nope, ne bo šlo. Ni fora v paketnem zapisovanju, k loh cd-rw pišeš tud enako kot navaden cd-r (sam da lahko potem samo celga zbrišeš...). V navodilih od nekaterih cd-rov celo piše, da jih loh sfukaš, ce cd-rw not tlačiš...

sasox ::

Jst sem enkrat sprobu na DC-RW wrajterju zapisar CD-rw medij kot navadnega ;) to se da ja sam zbrisat ga pa ne mores........

Han ::

S CDR enoto NE moreš pisat na CD-RW plošče.
Ker pa večina CDR pogonov kljub temu podpira paketno zapisovanje, lahko "kot disketo" uporabiš CDR plato. Le program (PacketCD, DirectCD) mora podpirati formatiranje in zapisovanje na CDR diske...

SasoS ::

to se da ja sam zbrisat ga pa ne mores........
Zbrišeš? Komot...WinOnCD: Record->Erase CD-RW, Quick Erase. V 5 min maš prazno plato, ki jo ponovno zapečeš kot navaden cede (ne packet) :DJest sm packet probu samo 1x. Ugotovu, da je brezveze, da nikjer ne dela, da plate serjejo in vrgu vse skupi stran (program in testno plato).

Sašo

*TV* ::

hm skoda. pa sem se ze veselil da bom sprazno mal diska :D

miranpozar ::

Bla, bla, bla!

Na CDRW medij lahko pišeš čisto normalno, kot da je navaden CDR.
Ko se vsebine plošče naveličaš jo enostavno izbrišeš v programu za snemanje. Lahko uporabiš funkcijo Quick Erase, ki izbriše samo TOC (table of contents), kar priporočam, ali pa uporabiš funkcijo Erase Entire CDRW, kjer gre pisati po celi plošči, kjer so podatki (kar je zamudno).

Druga zadeva pa je paketno zapisovanje... pri temu gre za to, da se ti CDRW pokaže kot trdi disk in lahko nanj pišeš tudi datoteko po datoteko in tudi brišeš, ipd.

Imeti moraš seveda CDRW enoto!

Jaz to uporabljam že kar nekaj časa kot nadomestek disket in deluje brez problema. Oprema je Mitsumi CDRW in WinOnCD3.7.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Lith ::

Ce imas samo CD-R enoto, potem pac lahko zapises CD-RW kot CD-R disk ampak fora je v tvoji enoti, ce bo pravilno zaznala CD-RW medij kot prazen 74min (651MB); ce bo, potem kar lepo na delo (frendu pa brisat), program pa tak vseen kateri (Nero, Adaptec, WinOnCD, NTI CD-maker, DiscJuggler)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

kljukec ::

Jst imam CD-RW Acer in imam veliko CD-RW-jev ki jih brišem in ponovno zapisujem in mi jih novejši CD romi normalno berejo; starejši tam cca 8X pa ne.Vsak CD-RW je že bil sigurno 10X zbrisan pa še vsi delajo!
Tk da fant!
Sam men se zdi da ti hočeš z CD romom pečt CD-je!!!
8-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nero 6.x in zmrzovanje pri 99%?

Oddelek: Programska oprema
351637 (1056) bastadu
»

Vaše izkušnje z raznimi CD-RW pogoni prosim (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
605572 (4565) ender
»

Snemanje na MALE cd-je!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
231276 (980) ferjan
»

RW berljiv s cd romom?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91130 (993) su37
»

Udf

Oddelek: Strojna oprema
111427 (1269) matevzm

Več podobnih tem