» »

Vodenje dnevnika: Folija za zavijanje sendvičev mi je popravila sliko na moni..

Vodenje dnevnika: Folija za zavijanje sendvičev mi je popravila sliko na moni..

Cowboy6 ::

Hja, točno to je! Folija ja. Sam ne smemo prehitevat...

1.dan:
Sem imel star 15" monitor ki je imel mesto v kotu sobe. Ta prostor je bil splaniran preden sem dal delati pohištvo. OK. Ga priklopim in kar naenkrat slika začne vibrirat. WTF!!!;(( sem si rekel. OK monitor je star, pa dej si kup že enkrat vsaj 19 colski ekran.

2.dan:
Pa sem ga kupil. Jst takoj: JUHU, zdej bo pa mal večji užitek gledat filme. Ga priklopim in ravno ko sem se hotel udobno namestit na posteljo... SLIKA VIBRIRA!!! GRRR!!! ;(( Bil sem jezen. Užaljen da sem kupil nov monitor ki je pokvarjen. Pa mi je kliker v glavi naredil klik. Čaki mal, sej slika mi je pa ja že prej valovala. OK očitno je grafični potekla doba dobrega delovanja, ki mi je služila zelo dobro ( BTW to je GeForce 2 MX).

3.dan:
Grem do kolega, mu potožim da nimam denarja pa bla, bla, bla in mi posodi svojo pol leta staro grafično za kao en teden. ves presrečen da bom lahko zdej preigral GTA Vice City na višji resoluciji ... WHAT THE FU*K?!? Slika opet vibrira kao da je nastopila plima.

4.dan:
Vrnem kartico... jok. :'(

5.dan:
Začel sem gruntati. nov monitor, druga grafična, gotovo je kriv VGA kabel. in grem kupit nov kabel. PA SPET ISTO!!! Zamenjam kabel za napajanje. NOUP!!!

6.dan:
OK. očitno je težava v tem da je v mašini samo 250 W napajalnik in očitno ima premalo moči??? kr neki... pa kupim nov 350 W napajalnik. :O zgodovina se ponavlja.

7.dan:
ZDEJ MAM PA DOST TEGA!!! sem odklopil mrežno kartico, pa zvočno, pa CD-RW in DVD pogon. pa še kr isto. WHY GOD WHY?!?:'(

8.dan:
Ka pa če je kriva lokacija? mrbit pa je v steni kabel ki dela magnetno polje in zaradi TEGA slika vibrira. Dam monitor na sredino sobe, računalnik je sestavljen isto kot 2. dan. Aleluja slika vibrira NE!!!

9.dan:
Monitor mora biti v tem kotu, ker ga nimam kam drugam dati, razen da začnem sobo zopet po novem urejat. Pa se spomnem srednje šole 1. letnik, tečni profesor z vzdevkom Strange in njrgova faradejeva kletka (Faraday - a tko se napiše? :\ )

10.dan:
Kaj naj naredim??? Pa mi reče kolega, kateri mi je posodil grafično: dej monitor v železno kletko hehe. ok sem rekel samo kje naj dobim kletko??? :\ dobit morm nekaj železnega, prevodnega, tankega, lahko upogljivega.0:) FOLIJA

11.dan:
steno kjer je zraven monitor sem polimal z folijo. in pržgem računalnik, pržgem monitor... čaki kje so moji špegli? pogledam spodnji desni kot, kjer je bila točka največjega valovanja in gledam. bulim nekaj sekund. dam bučo še bližje. hej hej veselimo se!!!

12.dan:
pišem novo temo oz. dnevnik in upam da ko bo folk to bral, da ne bo mislil da sem hotel spet najti ameriko.:\

13.dan:
:(
Tukaj naj bi bil moj podpis.

Viro ::

ej una kletka mora it okol predmeta k ga hoces zavarovat pred el.valovanjem....in ce je sam na eni strani ni tok ucinka...probi su ubost kako fino mrezco in tko monitor u to oblect >:D sam moras bit krog sklenjen(kletka mora bit okol predmeta) in to bo to...probi...sej si ze tok velik stvari kupu ti nov ja zdj volje zmankal! :D

LP Viro

BigHugo ::

A si probal z LCD monitorjem? Tvoj problem bi bil rešen v trenutku.
LP BigHugo

PROTOTIP ::

Jest sm mel subwoffer zravne monitorja, pa mi je isto treslo sliko. Nekam nenavadno se mi zdi, da stena lohk povzroči tako elektirčno valovanje.

zlabo ::

Haha, kva a mate 110 kV dalnjovod po steni da take motne dela:P :D
Ne, sam res ful čudn da take motne dela, a mate mogoče po steni glavni vod spelan?

Sam tale folija verjetn ni glih estetska za v sobo a ne?

Drugač pa, to je za električno polje zaustavt, ne magnetnega;)

LP, zlabo

Tody ::

hummm, malce butasto če mene vprašaš... če si ž imel denar za monitor bi si 17" kupu pa bi blo skoraj isto... NE ! bolje bi bilo z tvojimi živci, tvojimi očmi in tvojim časom:D

Business ::

Mogoče je zaradi trafota, ki je v zvočnikih vibriralo, daj jih ven z elektrike pa probaj.

stromar ::

to se lahko dogaja zaradi bolj obremenjenga kabla ali pa od transformatorja ali dušilke (lahko tudi na zunanji strani stene-javna razsvetljava). Meni trese sliko, če prižgem halogensko namizno svetilko, čeprav je 0.5m stran. Enkrat sem pa testiral en ojačevalec in sem ga imel na polici nad monitorjem in se mi je po basih slika vsakič obarvala vijoličasto in se zelo tresla - zaradi trafota

Poldy ::

Čisto možno, da je nekje v bližini močan izvor sevanja. V taki sobi bi si jaz še glavo povil z folijo >:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravilna izvedba domače faradejeve kletke

Oddelek: Loža
232773 (1860) ziga1990
»

faradayeva kletka

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
354591 (2172) Kamran
»