» »

Elektrotehnik elektronik

Elektrotehnik elektronik

_fim_ ::

Pred nekaj časa smo morali učenci 8.razreda oddati vpisnice z željeno šolo. Dolgo časa sem razmišljal in ugotovil sem da hočem it na takšno kjer bo računalnik pomemben tako kot kruh in voda. Mislil sem iti na srednjo računalniško, a so mi v enem podjetju odsvetovali, češ da je boljše iti kam drugam saj si po računalniški le serviser. Zato sem prišel na idejo da bi lahko šel na program elektrotehnik elektronik ker sem že kot otrok rad štoral po raznih elektro napravah. Napisal sem jo tudi zato kr je tud na nek način povezana z računalnikom.

Prosil bi,da mi pove kako na tej šoli je.( če kdo hodi na to šolo oz. je hodo na to šolo)

Prosil bi tudi če mi poveste svoje mnenja o moji odločitvi!
:D:)):):)):D

Paramedic ::

Js hodim na računalniško in je ne bi zamenju za nobeno. A boš ti tut hodu v VE?
End transmission.

HEKO ::

em...kje pa je ta šola?
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

baghera ::

Odvisno na katero šolo. Na kranjski je kr uredu, samo ti predlagam da greš račnalniško smer, ker se lahko zajebaš tko ko sem se jaz :)
Če maš rajš računalništvo ( ne mislm nabijanje špilov) pol rajš rač. smer pejd. Je pa zdej tehniška gimnazija, tko da je vseen za naprej. Odločitev ni tko zlo pomembna. Itak je faks(več al manj) vse znova :)

_fim_ ::

ŠCC oz. Lava v Celju! Za tisto kero mi je boljš pa je 50:50 tk da ne vem. Jez bi rad slišu kirga ki je že na tej šoli in kj prav o tem...

--Switch-- ::

_fim_-Na katero solo bi sel(mislim kraj)portoroz,gorica...
Jst grem tudi na to smer-dolgo časa sem bil neodločen med gimnazijo in pomorsko(elektro)l,vendar mislim da sem se prav odločil.Jst sem tudi že ko sem bil majhn slatal po raznih napravah, v bistvu sem naredil več kot karkoli drugega,zdej pa ko sem ze starejši(14 let)pa vsake toliko tudi kej pametnega.
En moj frend ze hodi na to solo in mu je kr vredu prvi letnik ni nevem kako zanimiv, veliko se je za ucit malo praktičnega dela,kasneje v višjih letnikih pa je praktičnih(bolj zanimivih)ur zmeraj več.Edina slaba lastnost je ta da ni punc(ampak to se ze okoli najde):D

R0K ::

_fim_ pa ja uprašaš od kornholia8 brata k hod na ŠCC:D

tonic ::

Jaz sem hodo na ŠCC (Šolski Center Celje); na začetku še celo na STŠC (Srednja Tehniška Šola Celje), ki se je med šolanjem moje generacije preimenovala v ŠCC.
In sicer glih na isto smer kot se jo ti misliš vpisat Elektrotehnik-Elektronik.

Ka ti naj rečem? Šolanje ni tak simpl kot se mogoče zdi, al pa si mogoče slišav od drugih. Vsak reče: štrom je lahek. Ni tak lahek (mapak ne se vstrašit).
Če te zanimata elektronika in računalniki, ti toplo priporočam da greš na to smer za katero si se sedaj odločil, po srednji šoli pa greš študirat računalništvo in informatiko (tako sem jaz naredil).
V srednji boš dobil nekaj(dosti) pojma o elektroniki, katera ti bo potem dobra podlaga za računalništvo. Predlagam pa ti, da se čez srednjo šolo že pričneš ukvarjati s kakšnim programskim jezikom (najbolj ti priporočam C++ (lahko je tudi Visual(MFC))).

Moram priznat, da so učitelji na ŠCCju preklemansko dobri - sam sem zelo veliko znanja odnesel iz te šole; in le-to mi sedaj pride zelo prav na faxu.
Pa še KLjUB je v Celu(po petkih (al pa tud med tednom) je prav noro; pa za Savijo - kak pogrešam take petke). Če bi se še enkrat vpisoval na srednjo šolo bi ziher spet izbral štrom.

Drugač pa na ŠCCju ni samo smer Elektrotehnika, ampak so še druge: Strojništvo, gradbeništvo, finomehaniki in sedaj še punce (ki jih sploh ne manjka (čeprav se na prvi pogled zdi)) na smeri kemija in gimnazija (pa še več smeri je).

Meni se zdi, da si se kar pametno odločil! Ampak pripravi se, nekateri učitelji so za srednješolske razmere ekstremisti(Kastela (sicer ne vem če še uči al ne več; ampak se da naredit)).

Pravilna odločitev!!!

jeti ::

Pa vprašaj se še nekaj: ali misliš po srednji šoli iti na fax? Ker brez diplome je dandanes kar težka (čeprav so v računalništvu tudi izjeme).

Ker če misliš na fax, potem premisli, če bi šel na kakšno gimnazijo, kjer boš gotovo imel boljšo matmatiko in fiziko kot na kakšni računalniški šoli, kar ti bo na faxu hudičevo prav prišlo (brez matematike pač ne gre).

Če pa ne misliš na fax, pa poslušaj ostale, kar so rekli.

ajde!:)

PS: na gimnaziji so punce, na faxu jih pa niti pod razno ni:\
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

nevednez ::

Ja jst hodim na racunalniško v velenje in je kr kul... po solanju dobis izobrazbo računalniški tehnik in seveda se lahko greš šolat naprej na višje šole...


Paramedic kir razred si...

teac ::

Jaz sem po srednji elektrotehnični šoli šel študirat računalništvo v Maribor....pa ti lahko povm, da mi elektro šola ni prav veliko pomagala pri tem kaj sedaj delamo na faksu!
Mislim, na srednji ELEKTRO šoli sigurno ne boste programirali v C++ (mogoče v 4. letniku malo asemblerja, al pa kak EPROM).
Če bi lahko še enkrat šel v srednjo šolo, bi šel na računalniško!
Po drugi strani pa je matematika in fizika mislim da kar zahtevna tudi na srednji elektro šoli, tako da s tem ne bi smel imeti težav (vsaj jaz jih nimam)!!!

_fim_ ::

Ja norma da bom šal napred (sej nisi nič če ne greš)... Glede fizike pa matke sm si pa kr olajšu k sm slišal da mi najverjetneje ne bo delala težav.

thnx
lp matej

Paramedic ::

Nevednez -> js sem 3.RA (un ta najmanjši 8-)):DPa ti? Čeprav se mi zdi, da vem...
End transmission.

Kaiser ::

Ti kar pojdi na elektro, na racunalnisko pa pozab. Ce mislis naprej na elektrofaks je dobro iti na srednjo elektro solo, da se malo prakse naucis, ker na faksu se je zagotovo ne bos. Poznam dipl. ing el., ki prakticno ne znajo zamenjat varovalke. S takimi ljudmi v firmah nimajo kaj delat, potem se lahko kvecjemu v kaksno prodajo spustis...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero srednjo šolo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6310415 (7010) Janac
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747786 (45268) Jan987
»

knjiga KAM 200X in srednje šole...HELP!

Oddelek: Šola
362464 (2175) Ziga Dolhar
»

Izbira šole (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
528179 (7402) Klemenn
»

Računalniški tehnik v Celju !!

Oddelek: Loža
392702 (2314) Tomi

Več podobnih tem