Forum » Zvok in slika » Virtual dub-kako zmanjšati film?!
Virtual dub-kako zmanjšati film?!
zoki1 ::
Kje in kako v Virtualdub-u zmanjšam film (npr.800MB), na recimo (700MB) hočem reči, da ga lahko spravim na CD.
Nekaj sem že raziskoval in probal s tem programom, ampak mi ni uspelo.
Hvala za pomoč
Nekaj sem že raziskoval in probal s tem programom, ampak mi ni uspelo.
Hvala za pomoč
CaqKa ::
dve varianti sta.. ali da ponovno kompresirat (slabša kvaliteta)
ali pa da porežeš end creditse pa podobne fore...
najlažje pa je da si greš v trgovino kupit 800mb medij.
ali pa da porežeš end creditse pa podobne fore...
najlažje pa je da si greš v trgovino kupit 800mb medij.
ADF ::
Če ga hočeš odrezat, potem označiš tisti del in pritisneš delete ter shraniš (save as AVI),
če pa ga hočeš zakompresirat na manjšo velikost, potem pa greš na video -> compression, izbereš kodek za kompresijo (npr divx, xvid) , stopnjo kompresije (manj KB/s -> manjša velikost filma) in potem shraniš film. No, rekompresija bo trajala vsaj kakšno urco, odvisno od hitrosti računalnika.
Če greš na "file - > file information", potem lahko vidiš, koliko prostora zavzema video in koliko audio. Če zvok zavzema veliko prostora (npr. več kot 100 ali 150 Mb), potem lahko samo zvok stisneš (audio -> compression in potem izbereš npr. MP3 128Kb/s). Če je zvok že kompresiran v VBR načinu (variabilni bit rate), potem tega ne počni , saj bo prišlo do zamika zvoka in slike.
Lahko pa seveda rekompresiraš oboje.
če pa ga hočeš zakompresirat na manjšo velikost, potem pa greš na video -> compression, izbereš kodek za kompresijo (npr divx, xvid) , stopnjo kompresije (manj KB/s -> manjša velikost filma) in potem shraniš film. No, rekompresija bo trajala vsaj kakšno urco, odvisno od hitrosti računalnika.
Če greš na "file - > file information", potem lahko vidiš, koliko prostora zavzema video in koliko audio. Če zvok zavzema veliko prostora (npr. več kot 100 ali 150 Mb), potem lahko samo zvok stisneš (audio -> compression in potem izbereš npr. MP3 128Kb/s). Če je zvok že kompresiran v VBR načinu (variabilni bit rate), potem tega ne počni , saj bo prišlo do zamika zvoka in slike.
Lahko pa seveda rekompresiraš oboje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Snemanje avi filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 3271 (2667) | gruntfürmich |
» | program za kompresirat VideoOddelek: Programska oprema | 1435 (1134) | Jakka |
» | Kako kodirat dvd filme oz kakrne koli filme v avi fajle?!?Oddelek: Zvok in slika | 1296 (1092) | Tr0n |
⊘ | kateri program uporabiti za kompresijo videa v DivX formatu (delam iz DV AVI formata)Oddelek: Zvok in slika | 2475 (1727) | nemesis |
» | DivX film na 2-eh CD-jih spravit na 1 CD ???Oddelek: Zvok in slika | 1473 (1221) | modelizer |