» »

DivX film na 2-eh CD-jih spravit na 1 CD ???

DivX film na 2-eh CD-jih spravit na 1 CD ???

Bx ::

Imam film, ki je na 2-eh CD-jih in bi ga rad združil skupaj,
ter ga nato zmanjšal iz (najbrž) nastalih 1,2GB na cca 700MB...

Zdaj pa vprašanje???

Kateri program za to mi predlagate in pa,
kako se v tem programu to naredi...

hvala že vnaprej

lp
Bx

RudeBw ::

Osebno bi naredil takole: z VirtualDubom bi ta dva kosa združil v enega, ptem pa bi ga stisnil kot običajno zripan DVD. Se pravi, če boš delal z novim DivX4 ali DivX3 (SBC), boš najprej naredil statistiko filma (1st pass) potem ga pa v drugem prehodu še skompresiraš.
Upam, da je dovolj jasno?!

Ja je kar jasno, samo zanima me če tisto statitiko
in pa kompresijo narediš tudi z Virtual dub-om.
Tega namreč že imam (virtualdub), samo ga še nisem nikol uporabljal...
zanima me tudi, ali lahko kje nastaviš resolucijo in pa FPS filma???

thx
lp
Bx

Ja, če boš delal z DivX4 codecom, potem lahko vse narediš z Virtual Dubom. Pod video opcijo odpreš compression in označiš DivX4 codec in potem še configure. Tukaj potem vse nastaviš kot ti paše. Če nastaviš oba dva prehoda (2 pass) hkrati , ti bo najprej program naredil statistično obdelavo filma nato pa brez prekinitve takoj še drugi prehod s kompresijo do končnega video izdelka.
Če pa misliš delati z DivX 3.11 verzijo pa dobiš najboljšo kvaliteto z Nandubom, ki ga kopiraš v mapo VirtualDuba. Gre v bistvu za obogateni Virtuadub z dodano opcijo SBC. Tukaj je kar nekaj več nastavitev, za katere je najbolje prebrati kakšen recimo Doomov guide.
To je na kratko to.
Resolucijo filma nastaviš v Virtualdubu: pod opcijo Video odpreš Filters in jih z ADD dodaš ter izbereš filter "resize". Tu si potem nastaviš resolucijo.

zile ::

Kje je fora ?

ej najlepša hvala....

mi je ratal, mam pa še eno vprašanje....

zdej mi je ratal film 980MB in kako bi ga zmanjšal na 700MB

thx
Bx

TESKAn ::

Dobi si kak bitrate kalkulator, pa notr vneseš parametre - dolžino filma, kompresijo in to - pa ti pol izračuna, na kolk morš bitrate nastavt, da dobiš tako velikost, kot jo hočeš.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

DivX ::

a loh sam uprasam o kermu filmu je govora?? :D
DivX filmi na mail hlot12@yahoo.com

Pat_MaGroin ::

Rude: js mam film okol 800MB dolg. Mal sem bral kar si napisal, sam mi ni cist jasno. kaj tocno morm nardit v virtuadubu?lp

zile ::

Če te zastopim, maš ti film že narejen na 2CD-jih.
Skupaj zasede film 1200MB. T i bi ga rad spravil na 1CD (700MB).
Najprej ga z VirtualDUbom združiš v en fajl, (merge avi), tako da nastane en 1200MB velik fajl, potem lahko zvoku zmanjšaš bitrate na 96k( ne vem koliko je sedaj).
Kar bo pa nastalo iz 1200MB na 700MB bo pa totalni šit, ker kompresiranega videa ne moreš u nedogled kompresirat. Probaj z naslednjimi nastavitvami v Nandubu:
DRF (detail removing factor) nastavi na 5x-16x ali pa 10x-16x , potem daš key frame quality na (10x-32x)
bitrate zmanjšaj. (čeprav se mi zdi manjšanje bitrate-a ne bo vplivalo na velikost filma, ker sploh nimaš *.stats fajla od filma).
Ne vem kaj bo s tega ratalo, ker še nisem probal, ampak ne pričakuj veliko.

Kar se tiče 1,2 velikega videa, se zadeva reši podobno kot če delaš z full Avi-jem narejenim z npr. (VFAPI-jem). Preprosto v Nandubu ali če delaš z Divx4 v Virtualdubu odpreš omenjeni 1,2 G fajl narediš statistiko in ga potem še stisneš. Rezultat je med originalnim in že komprimiranim videom zelo podoben. Razlike so tako majhne, da jih je včasih težko opaziti. Sam sem te stvari sprobaval in deluje. Je pa zelo res, kar pravi zile, da se videa ne da kompresirat v nedogled, vendar v takšem velikostnam razredu (1,2 G v 700 M) ne bi smelo biti problema. Vsaj iz mojih izkušenj je tako.

modelizer ::

probej z winzipam :D
...........fly, robin fly........up, up to the sky

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba DV v DivX

Oddelek: Zvok in slika
323438 (2341) teoo
»

Sergio & Predavanje od Voodoo do GeForceFX (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
796425 (4681) Jeebs
»

NanDub

131924 (1578) zile

kateri program uporabiti za kompresijo videa v DivX formatu (delam iz DV AVI formata)

402513 (1765) nemesis
»

DivX s čem jih delat

262060 (1506) EX-B

Več podobnih tem