» »

Ali mi je disk umrl?

Ali mi je disk umrl?

BlackHole ::

V sistemu imam dva diska, 80 Gb in 120 Gb. Začelo se je tako, da so po zaustavitvi sistema, računalnik ni ugasnil. Pojavil se je plavi ekran (win xp). Naslednjič je trajalo precej dlje (do dve minuti), da se je sistem sploh naložil (win xp), vendar se je potem vse odzivalo zelo počasi). NAsldenjič so se pojavile težave že v biosu pri zazanvanju diskov. Včasih je javilo kakšno napako na IDE kanalu, včasih pa je po dolgem času le zaznalo vse naprave, vendar potem se sistem sploh ni več naložil (blue screen again). Če ta večji (120 gb disk, kjer je tudi sistem) fizično odlkopim, stvar steče normalno in gladko. Ali je ta večji disk (gre za Maxtor diamond max plus 9) zanič ali je možno, da je narobe še kaj drugega?

BlackHole ::

Plošča je nforce 2, Leadtek. Pred kratkim sem naložil nov BIOS, vendar dvomim da je to odigralo kakšno vlogo, saj ja računalnik takoj zatem še delal, čeprav so se na začetku po nalaganju biosa, dogajale neke čudne stvari (pri nalaganju biosa). Tudi nastvaitve v biosu sem probal na "BEST DEFAULTS", pa nič ne pomaga. Je možno, da bi kaka nastavitev v biosu disk uničila?

djandy00 ::

ALi imas diske narazen, ali skupaj, koliko se zadeve segrevajo. Po tistem, kar pravis, je videti neka hardverska napaka na disku.

Priklopi disk nazaj in zazeni masino. Daj uho cisto zraven diska. Ce slisis kaksne cudne glasove (stalno zaganjanje diska - da ne stece normalno, da se ustavlja, kaksne cudne polglasne kovinske zvoke, kot nabijanje, potem je to definitivno disk).

Odvij ga iz masine in ga drzi v rokah. Nato zazeni masino in probaj malo z disk v roki malo nagibat v raznih smereh, ali je kaj razlik. Ce so, potem je to disk.

Drugace so lahko se kaksni slabi sektorji ali pa kaj drugega.
Andy, pro-lab.net

There's no business like IT business...

Big Poppa ::

Pi***,jaz imam trenutno isti problem.Preden sem restartal mašino,je disk ful počasi delal,po zagonu pa ga že pri zaganjanju ne prepozna.
Primarni disk na istem kanalu prepozna,sekundarnega pa ne.Napiše neke čudne znake namesto pravega imena.In če je ta disk v biosu vklopljen,se sistem sploh ne zažene.

Disk je pa 120GB western digital na eide.
Če je crknil,bom znorel,ker je blo pa gor tolk stvari,da jih nikol ne morem več nazaj dobiti.

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

zavij v vrečko,daj za par ur v hladilnik,pol pa ga priključi,samo ne mrzlega.enim je pomagalo.pol pa hitro copy datotek

Big Poppa ::

Zdaj sem popolnoma narazen vzel komplet mašino in sestavil nazaj.Disk se je na srečo zbudu,zdaj pa kot velik snemam na dvd-je cel backup.
Hvala ku*** da je vsaj zalaufu,zdaj mi je vseeno če kr jutri crkne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Acer TravelMate 5320 - problem pri nalaganju windowsov

Oddelek: Operacijski sistemi
13950 (906) neznanovski
»

Zanimiv problem z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
182408 (1897) chrush
»

Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
534513 (3867) Boky
»

PC ne vzge na "prvo"

Oddelek: Pomoč in nasveti
111547 (1271) RamOne
»

Riva TNT 2 - Problemi !!!

Oddelek: Zvok in slika
9852 (738) Mr.-Viko

Več podobnih tem