» »

PC ne vzge na "prvo"

PC ne vzge na "prvo"

Bug ::

Ko hocem prizgati PC mi ko ga prizgem enkrat daljse "bipne" in takoj za tem enkrat kratko "bipne" (nekako podobno, v glavnem ne "bipne" tako kot bi moral), monitor se ne prizge, slisim, da disk dela,...
Ko potem PC ugasnem (preko gumba) ali pa resetiram (preko gumba za reset) mi se PC normalno zazene ("bipne " normalno) in dela cisto normalno, brez kakrsnih koli napak - tudi po 6 ur na dan pa ni blema.
Deli PC-ja:
Plata: Soltek 75 KAV (VIA 133A Chipset)
Procesor: AMD 2000+ XP
Ram: 2x 256 MB-SDR
Graficna: PowerColor Radeon 9700 Pro
Disk: 2x IBM Erikson 60 GB
Zvocna: SB Live! 5.1 Platinum
Mrezna: Planet 10/100
Kontroler: IDE Zoltrix
Opticna pogona: LG DVD-ROM in Yamaha pecka
Napajanje: Enermax EG365AX-VE FMA
Windows 2000 SP3

Ne vem kaj bi lahko bilo problem, saj kot sem ze rekel, da ko mi uspe prizgati :) PC, dela vse BP.

Bi lahko bila baterija na maticni, RAM-i (mislim da so v redu, no,....)

Prosim lepo ce mi pomagate ker mi gre na "jetra" da moram dvakrat prizigat PC.

PS: Ce kdo ve kaj pomenijo ti "bipi" ki jih PC spusca - kak www link bi dobro dosel....:)

LP,
Bug

ToniT ::

Bug ::

OK, resil sem problem - ti "bipi": en dolg in dva kratka sta opozarjala, da je nekaj narobe z grafo in sem jo vzel ven pocistil kontakte in sedaj vse dela brez problemov....:)

gkovac ::

ok... da ne bom na novo odpiral teme bom kar tuki napisal problem.

Ko prižgem računalnik je včasih vse uredu, včasih pa mi zadeva zamrzne in to tako, da se na začetnem oknu pri loginu v win2k ne pokaže nič razen tistega press CTRL+ALT+DEL to login... ne dela mi pa ne tipkovnica in ne miška. Ko restartam zadevo se vse skupaj ponovi ali pa mi dela brez problemov.

Se komu sanja kaj bi to lahko bilo?

Plata: Asus P4S333VM
Procesor: Pentium IV @ 1500 Mhz
Ram: 256 SDRAM
Grafika: SIS 650
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Bug ::

Lahko bi bili kaki gonilniki ali pakaksen progy - kak antivirus, firewall - ki se poskusa takoj ob zagonu PC (ko pride do Winsow) zagnat in lahko zmoti kak servis ali kaj drugega....

mlakar ::

Še edn s podobnim problemom.
Men se mašina sploh noče pržgat, k da ni priključena na 220W. Potem odprem kišto, preverim vse kable, kartice, rame...... vse. Hočm spet pržgat nedela. Pol sm pa še za foro čist isklopu iz utičnice cev podaljšek (na katerega so vključeni vsi kabli:D ), potegnem vn od mrežne kabl, uštekam use nazaj, mrežno nazaj, pržgem mašino DELA!!! Kaj je loh to narobe, k se mi neda skos to delat, pa oklopvt?
HVALA
LP

mlakar ::

Aja, sm čist puzabu mam
GIGABIITE 8IEX P4 DDR 133 USB
INTEL Pentium 4 2.5
512Mb DDR
80Gb 7200v/min VENCOUVER
WinFast GEFORCE4 Ti4200 128Mb DDR
Plextor PX-W 40/12/40
Pioneer 117 16x/40x
Creative AUDIGY Player
CHIEFTECH Dragon Blue 340W

mirage ::

No, da še jaz vprašam. Ko zjutraj vklopim računalnik se zalavfajo venti ampak nič drugega plošča niti ne bipne. Pc morem večkrat vgasnit in prižgat na napajalniku, da začne delat, potem dela normalno. Ugotovil pa sem, da če pustim pc čez noč vklopljen v el. omrežju dela ponavadi v prvem. Recimo 1x na mesec se tudi zgodi, da pc kar nanekrat ugasne.
Mam pa:
amd xp1800+
epox8 khal+
win xp
2*256 pc2100 rama
gf3 ti200 innovision0:)
napajalnik je neki noname 300wat


Any ideas?

LoneWolf ::

Taksni efekti pri vklopu velikokrat kazejo na premalo zmogljiv/kvaliteten napajalnik. Ob zagonu racunanika pride do ene najvecjih obremenitev napajalnika, takrat se zaganjajo vsi ventilatorji in diski, pa se napajalnik ima probleme sam s sabo in praznimi kondenzatorji. Kak premalo zmogljiv napajalnik slabse kvalitete v teh pogojih enostavno pocepne in ne more takoj zagotavljat konstantne napetosti vsem komponentam, ceprav pozneje se kar dela.

AMD je ze pri prvih Athlonih leta nazaj poudarjal pomembnost dovolj mocnega in kvalitetnega napajalnika za stabilnost sistema - vsaj 300W, pa se to niso bili vsi dobri.

BARBOM ::

Fantje To je res mogoce graficna ce tako za bipka zato kar poskusi malo obrisati ce bo kaj pomagalo,samo noben pa se ni spomnil da je mozen problem tudi napajalnik, kajti ce napajalnik kje prebija,se velikokrat ne bo dvignil niti v prvo in niti v drugo saj pridde nekje do prehitrega izliva napetosti na povrsje (skin efekt)!Sem mel podobne tezave vendar sem resil tako da sem zamenjal napajalnik, zdaj pa mi dela vse normalno!Aja pa se to - napajalnik sem sumil ze lep cas toda odlocil sem se ga zamenjati komaj takrat ko se mi sistem sploh ni hotel ve cdvigniti ali pa se je pa se mi je racunalo ponovno resetiralo, velikokrat se mi je resetiralo se preden se mi je sploh pokazalo tisti za bios na zacetku zagona in to po 10* naenkrat in to ni pretiravanje!8-O

BARBOM ::

Sori LoneWolf, tvojega komentiranja na zalost prej nisem videl!:\

RamOne ::

No potem mi pa razlozite tole:
mam plato azza kt3abx, in je do predvcerajsnim delala bp. Pa sem sel hladilnik menjat in zazenem racunalo in se mi po parih sekundah izklopi, tako da sploh zacetnega okna z nalaganjem biosa ne prikaze. In potem presetiram ram prizgem in dela, s to razliko da v biosu ne morem nic spreminjat. Cim delam spremembe v biosu in jih potem hocem shraniti se plata ob ponovnem zagonu ne zbudi vec (po parih sekundah se vse skupaj ugasne)

Kaksen predlog? :(

A je res mozno da je napajalnik presibak, ce je prej vse skupaj delalo bp?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
371592 (1321) Bye
»

Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
689453 (7915) Helena123
»

porodne težave računala

Oddelek: Strojna oprema
331804 (1347) dustphoenix
»

plata ali procesor ??

Oddelek: Strojna oprema
191705 (1341) Pyr0Beast
»

Problem z ..? racunalnik se ne zazene oz. ekran ostane OFF

Oddelek: Pomoč in nasveti
7892 (824) Lith

Več podobnih tem