» »

kuharski recepti za mikrovalovno?

kuharski recepti za mikrovalovno?

urosh ::

Kot sigurno vsi veste ima že skoraj vsaka druga hiša mikrovalovno. Ker smo tudi mi eni izmed njih in kljub dejstvu, da je bila kupljena pri nas (špar) seveda ni bilo priloženih nobenih navodil kako kaj kuhati. Zato prosim tiste, ki imate kake recepte ali uspešne izkušnje z kuhanjem v mikrovalovni pečici, da jih kar objavite. Za začetek recimo kako in kako dolgo kuhati jajca, hrenovke, ....

Lp

gappee ::

Receptov glih ne vem:8) , vem samo, da je fuuul dobr, če hrano, ki jo segrevaš, pustiš kako minuto notri, da tisti prosti redikali, ki pri sevanju nastanejo, popadajo nazaj v hrano.

Thats all.:8)

Xplicit ::

ok nimam glih doma mikrovalovne (starci so kao proti 'sevanju', iz svojga denarja je pa ne mislm kupovat) sam kolikor vem hrenovk in podobnih zadev v 'ovoju' glih ni pametno kuhat/pect v mikrovalovki ker je velika moznost da jih raznese. se nikoli nisi videl kaj podobnega v ksnih komedijah?

Reso ::

Jaz si hrenovke zmeraj v mikrovalovki naredim. Daš notri hrenovke vklopiš na 900W (ali kaj je že enota) in pustiš dokler hrenovka ne poči. Približno 2 minuti.

Poldi112 ::

Meni se zdi za kuhanje pretezno neuporabna. Uporabljam jo samo za vodo za caj.
Drugace pa probaj eno jajce notri dat >:D

mare_ ::

Hehe, poglej PM ;)

CAT ::

Mi mamo tud mikrovalovno pa je kar fajn.Jaz si ponavadi not kavo ali kakav zagrejem.Tud kdaj zagrejem kakšno hrano,na primer kosilo.Al pa naredim kokice, ki so zelo dobre.

Glede tega kak in kako dolgo..jaz si dam na kak določen čas in pogledam zmes ali je že dovolj.Za kavo in pijače dam vedno na 600W in 2 min.Kokice pa kot piše na deklaraciji.
Lp
CAT

BigWhale ::

Microwave je za gretje ne za kuhanje... :P

(Dokler hrenovka ne poci? Brez veze... En moj kolega jih je tud kuhal tko, ko so pocle jih je ven iz vode vzel :P Hrenovke so ze termicno obdelane, torej kuhane... Das jih not samo toliko da se pogrejejo... pa je)

TribesMan ::

Jest v mikrovalovki kuham hrenovke, pa kakšne čajčke in kakave. Včasih odmrznem kruh, če ga slučajno zmanjka, ali pa če se kruh posuši ga dam notri za minutko in pride ven prav tak lep mehek in "frišn", no sam ga moreš pol hitro pojest, ker drugače je zadeva ša bolj suha kot prej.

S hrenovkami nimam nikakršnega problema, pa jih "kuham" vsaj 1* na teden, samo vzameš jih iz paknge, jih opereš in postaviš na krožnik, mikrovalovko zakuriš na ful za pol minute, pa so pripravljene, počijo včasih sam nikoli ni kakih packarij... zadeva ni taka kot jajca...

Kaj je pa s temi prostimi radikali? Sej približno sem seznanjen kaj počnejo našemu telesu, sam ni mi pa jasno zakaj bi pa čakal eno minuto po "kuhi" da bi prosti radiklai izginili....

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Caligula ::

Hrenovke, cheese, lots of cheese :D Nc ne raznese. Najbol je not dat ful sira pa sam cvreeeeet >:D Tistga jez tok pozrem, da ze upam, da to res kej seva da bom kak superpower hero ratal od vsega tega. :D

gappee ::

Glede prostih radikalov...nastanejo pri gretju, potem, ko pa mal počakaš, pa popadajo nazaj tja, od koder so se odcepil in prostih radikalov ni več.
Prosti radikali delajo poškodbe v ustni votlini...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupovanje hrane v trgovinah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15027259 (22125) Unknown_001
»

Kaj vse znate skuhati? (strani: 1 2 )

5410563 (9150) STASI
»

Ve kdo kaj o mikrovalovnih pečicah?

326087 (4101) mojsterleo
»

Mikrovalovke škodljive ali ne? (strani: 1 2 3 4 )

17847729 (42657) Gandalfar
»

Hrenovke - škodljive? Da ali Ne? (strani: 1 2 3 )

10229859 (26544) mojsterleo

Več podobnih tem