Forum » Loža » Kupovanje hrane v trgovinah
Kupovanje hrane v trgovinah
c3p0 ::
A si trol al sam zlo neumen? Pri prionih ti sveze meso ne bo popolnoma nic pomagalo.
Torej... 1+1 = ?
Sedaj pa, če je v kosu mesa kakršnakoli tekočina in pa bakterije (kar so sigurno), potem to mikrovalovno valovanje povzroči isti efekt tudi na vseh patogenih organizmih, enako kot deluje na meso, tudi na ljudi, ha, ha. Torej jih ubije, če so prdolgo izpostavljena, temu valovanju. Po mojem mišljenu je zelo zdravo pripravljat hrano v mikrovalovki, sploh če je po pretečenem datunu.
Pattern valovanja ni enakomeren po celi prostornini, tudi vrtenje krožnika ne odpravi problema v celoti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
shotalick ::
Hahahaha....tam v eni temi se filate z nekimi prehranskimi praški, nalivate se s pivom, potem je pa krompir iz vrečke kriv, da vam je slabo. Tipično moško.
@shotalick...zgleda da ima tvoja veliko opravka s šminko, ker ti po trgovinah pohajaš.
Pretiravate da glava peče.
First: ti, moja nima cajta za šminko, vzgaja dvojčka, še ne stara eno leto.
Second: niti je ne rabi
Ne se sekirat Raptor, kdor hoče dojet in je tega sposoben, bo razumel iz napisanega(oziroma bo šel š kakšno detailno literaturo pogledat za podrobnosti). Ostali bodo šli po preprostejše "razlage" na facebook.
Glede krompirja v trgovini pa bi vas rad videl, kako dobite željeno sorto. Vsakič imajo druge sorte, nekatere pakunge pa še napisano nimajo. Niso to jabolka...
Krompir mamo domač večino leta, imajo po ženini strani nekaj njive in je dovolj za vse. Shranjen v kleti, temnem in hladnem prostoru, v gajbi, ter pokrit . V kolikor zmanjka, nabavim cel žakel, v kakšni zadrugi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shotalick ()
Unknown_001 ::
Pattern valovanja ni enakomeren po celi prostornini, tudi vrtenje krožnika ne odpravi problema v celoti.
Bistveno je da temperatura preseže min 80°C povsod
Sicer pa nisem še slišal da bi kdorkoli mikorvalovko uporabljal za kaj drugega kot pogrevanje hrane, vode in mleka.
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
dexterboy ::
Pomursko mleko ob četrtkih v Lidlu znižano na 0.57€/komad. Prihraniš + kvalitetno robo dobiš (Cena pomurskega mleka je drugače okol 1€/komad). Drugače večino živil kupim v Sparu s spar plus kartico, tam tudi največ prihranim, pa za kvaliteto me ne skrbi ker v sparu je načeloma skoz kvalitetna roba.
Hvala za tale info, senca. Če je to res, je to premija! Ker si delam doma sam jogurt, za kar pa jasno potrebujem mleko...
branimirII ::
Končni sklep. Mikrowella je VARNA za kuhanje.Neodvisne raziskave kazejo da so mikrovalovke potencialno rakotvorne. Zato so mikrovalovke vedno manj priljubljene.
Looooooka ::
Vrecko magicnih fizolov...msg na privat za detajle.
Unknown_001 ::
branimirII je izjavil:
Končni sklep. Mikrowella je VARNA za kuhanje.Neodvisne raziskave kazejo da so mikrovalovke potencialno rakotvorne. Zato so mikrovalovke vedno manj priljubljene.
Za razliko od NEPODPISANIH fiktivnih raziskovalcev nekateri vsaj v principu razumemo, kako stvar deluje. Ostali pa hitro nosit čepice iz Alu folije.
Begabt
MonoPattern ::
Unknown_001 je izjavil:
Pattern valovanja ni enakomeren po celi prostornini, tudi vrtenje krožnika ne odpravi problema v celoti.
Bistveno je da temperatura preseže min 80°C povsod
Sicer pa nisem še slišal da bi kdorkoli mikorvalovko uporabljal za kaj drugega kot pogrevanje hrane, vode in mleka.
Zato se hrano po tem, ko se vzame iz mikrovalovke še malo pusti počivati, da se temperatura izenači. Pa nikoli se ne postavi hrane direktno v sredino, ker tam ne greje. Mora biti off-center.
branimirII ::
Mikrovalovke se lahko celo za zdravljenje raka uporablja.
Tudi za kemoterapijo pravijo, da menda pomaga. Ali je ravno obratno. Sej ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: branimirII ()
Pika na i ::
In glede na to, da tvoja domišljija praženo čebulo uporablja samo v krompirju....jah, boš moral še kaj žgancev pojesti.
Aja, a sploh veš kaj so to žganci?
Kompliciranje pri hrani, kompliciranje pri vzgoji otrok. To je današnja realnost, upam, da v glavnini samo moških.
c3p0 ::
Unknown_001 je izjavil:
Bistveno je da temperatura preseže min 80°C povsod
Sicer pa nisem še slišal da bi kdorkoli mikorvalovko uporabljal za kaj drugega kot pogrevanje hrane, vode in mleka.
Preseže za kako dolgo? Bo presegla povsod to temperaturo?
Komentar je bil na: "Po mojem mišljenu je zelo zdravo pripravljat hrano v mikrovalovki, sploh če je po pretečenem datunu."
Ravno pogreta hrana iz MW je znana po tem, da zna biti na enih mestih že svinjsko vroča, na drugih pa še skoraj hladna. Večina pa misli, da MW avtomatsko pomeni sterilno hrano. Jok.
The key is making it hot enough uniformly enough for long enough. If the food heats unevenly, a common problem in microwaves, some bacteria may survive.
tikitoki ::
branimirII je izjavil:
Mikrovalovke se lahko celo za zdravljenje raka uporablja.
Tudi za kemoterapijo pravijo, da menda pomaga. Ali je ravno obratno. Sej ne vem.
Dobro si napisal. Sej ne ves:). Zakaj potem svoje nevedno mnenje turis se naprej?
Unknown_001 ::
Unknown_001 je izjavil:
Bistveno je da temperatura preseže min 80°C povsod
Sicer pa nisem še slišal da bi kdorkoli mikorvalovko uporabljal za kaj drugega kot pogrevanje hrane, vode in mleka.
Preseže za kako dolgo? Bo presegla povsod to temperaturo?
Komentar je bil na: "Po mojem mišljenu je zelo zdravo pripravljat hrano v mikrovalovki, sploh če je po pretečenem datunu."
Ravno pogreta hrana iz MW je znana po tem, da zna biti na enih mestih že svinjsko vroča, na drugih pa še skoraj hladna. Večina pa misli, da MW avtomatsko pomeni sterilno hrano. Jok.
The key is making it hot enough uniformly enough for long enough. If the food heats unevenly, a common problem in microwaves, some bacteria may survive.
Pa vi dejansko hrano pripravljate v mikrowelli? Pogreti juho, mleko, vodo, hrano iz hladilnika da mrzlo ne ješ... za to čist ok deluje ker se toplota po kapljevitem mediju enakomerno prevaja po celem volumnu na hladnejša mesta.
Hrana, ki je že bila toplotno obdelana ne rabi bit še enkrat sterilizirana. Če pa postane oporeča je že za stran.
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
shotalick ::
Glede na to, da si šminko kar ti sam @shotalick privlekel v debato, bi očitno rad, da si jo tvoja kdaj privošči. Kar namigni ji, saj ti ne bo zamerila.
In glede na to, da tvoja domišljija praženo čebulo uporablja samo v krompirju....jah, boš moral še kaj žgancev pojesti.
Aja, a sploh veš kaj so to žganci?
Kompliciranje pri hrani, kompliciranje pri vzgoji otrok. To je današnja realnost, upam, da v glavnini samo moških.
Se ti opravičujem, glede šminke. Je letelo na "korenčkota". Ah..praženo čebulo samov krompirju :), praktično jo tolk uporabljam, da se znajo že sm pa ke prtožt, da povsod je pa tut ne rabm :). Kot razbereš, izredno rad kuham, pa ne neke novodobne instagram, FB, snapchat jedi, ki so za slikat :D. Predvsem mi je všeč futr na žlico...pač tradiconalna hrana.
edit: šminka, no way...i hate it
Ma ne ti men o žgancih, si jih vrjetno še premal pojedla. Jih bo še treba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shotalick ()
nekikr ::
branimirII je izjavil:
Končni sklep. Mikrowella je VARNA za kuhanje.Neodvisne raziskave kazejo da so mikrovalovke potencialno rakotvorne. Zato so mikrovalovke vedno manj priljubljene.
Te lahko prosim za link za prvo in drugo trditev?
Pa ta "potencialno" je precej bedasta beseda. Potencialno je čisto vse, tudi izvirska voda, rakotvorno. Sigurno je res, ker je zadnjič na facebooku ena o tem pisala.
Unknown_001 ::
branimirII je izjavil:
Končni sklep. Mikrowella je VARNA za kuhanje.Neodvisne raziskave kazejo da so mikrovalovke potencialno rakotvorne. Zato so mikrovalovke vedno manj priljubljene.
Te lahko prosim za link za prvo in drugo trditev?
Pa ta "potencialno" je precej bedasta beseda. Potencialno je čisto vse, tudi izvirska voda, rakotvorno. Sigurno je res, ker je zadnjič na facebooku ena o tem pisala.
Ne dajaj futra trolom. Sem tudi jaz greh storil, sam s tem se ne boš ničesar zmenil.
Begabt
gruntfürmich ::
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
branimirII ::
Unknown_001 je izjavil:
branimirII je izjavil:
Končni sklep. Mikrowella je VARNA za kuhanje.Neodvisne raziskave kazejo da so mikrovalovke potencialno rakotvorne. Zato so mikrovalovke vedno manj priljubljene.
Te lahko prosim za link za prvo in drugo trditev?
Pa ta "potencialno" je precej bedasta beseda. Potencialno je čisto vse, tudi izvirska voda, rakotvorno. Sigurno je res, ker je zadnjič na facebooku ena o tem pisala.
Ne dajaj futra trolom. Sem tudi jaz greh storil, sam s tem se ne boš ničesar zmenil.
Opazil sem, da je u sloveniji ogromno brezbriznikov kar se tice osvescenosti o skodljivosti in povzrocanje raka. Morda je tudi zato po svetovnem merilu slovenija na vrhu po stevilu raka na 100.000 oseb. Zdej ne vem, ce je to zarad brezbriznosti, nepoucenosti ali kaj tretjega. Tudi pri podjetju magna, ljudje samo mislijo kako bodo dobili nove zaposlitve. O zdravju pa ne. Oziroma zanikajo ali pomanjsujejo vpliv tega.
nekikr ::
batuk ::
Zadnje 2 tedna si za cel teden naredim načrt obrokov ter kupim tisto, kar bom rabil. Znesek se je močno zmanjšal. Tu je govora o 60 - 70 %, kar je ogromno. V tem času nisem vrgel proč nobene pokvarjene hrane, prav tako ni ničesar manjkalo, je pa po drugi strani res, da sem kupoval le v Eurospinu, Lidlu in Hoferju. Prvi teden skoraj vse v Spinu, a sem ugotovil, da je tam vse bolj slabo. Je pa daleč najcenejše. Tako sem v za prvih 6 dni zapravil zgolj 45 €.
Pravi odgovor se mi zdi, da je Hofer. Ima kar lepo izbiro, izdelki pa se zdijo dovolj kvalitetni. V Lidlu, ki je dražji, se splača kupovati meso ter kruh vseh vrst. V Hoferju je kar nekaj izdelkov v akciji s 50 % popustom, a to so ponavadi izdelki tik pred iztekom roka trajanja. Se pa vseeno kaj najde.
Mercator, Tuš in Spar so veliko dražji, imajo pa vseskozi akcije. Verjetno bo tista s -25 % na izdelek najboljša. Do sedaj sicer še nisem konkretno primerjal cen posamičnih izdelkov, a že po občutku se mi zdi precej dražje.
Bistvo je, da sem že s samim sistematičnim pristopom natedil občutno razliko. Lahko pa bi še večjo. Po eni strani se mi malo ne da, a po drugi je vsak prihranjen evro veliko vreden. Kaj mi svetujete?
Spodaj npr. 2 danasnja računa.
Tilen ::
Kaj mi svetujete?
Odvisno od prihodkov in prioritet.
Moj nasvet bi bil, da v nakupe hrane vložiš res minimalno energije in svojega časa ter ješ tisto, kar ti ustreza in tisto, kar se ti zlušta in osrečuje. Preostanek časa pretvori v višje prihodke, kateri ti bodo omogočali vedno bolj svobodno izbiro in s tem višjo kvaliteto življenja.
Voziček naložiš in greš. Tukaj res ni nobene znanosti, če nisi preveč finančno omejen. Še najbolje je, da sploh ne gledaš cen in jemlješ stvari katere te osrečujejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Unknown_001 ::
Kaj mi svetujete?
Odvisno od prihodkov in prioritet.
Moj nasvet bi bil, da v nakupe hrane vložiš res minimalno energije in svojega časa ter ješ tisto, kar ti ustreza in tisto, kar se ti zlušta in osrečuje. Preostanek časa pretvori v višje prihodke, kateri ti bodo omogočali vedno bolj svobodno izbiro in s tem višjo kvaliteto življenja.
Voziček naložiš in greš. Tukaj res ni nobene znanosti, če nisi preveč finančno omejen. Še najbolje je, da sploh ne gledaš cen in jemlješ stvari katere te osrečujejo.
I really wish I knew that before...
Dober nasvet za upoštevat. Če ne drugače se ti vsaj na zdravju obrestuje. Sem probal to šparanje... bedarija, da ni večje.
Begabt
gruntfürmich ::
Kaj mi svetujete?
da ko boš imel disciplino pod kapo začneš gledat na kvaliteto in raznolikost. nikakor ne izpusti priložnosti raziskovanja lokalnih tržnic in pridelovalcev!
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
DePalmo ::
nekikr ::
MonoPattern ::
Pa trenutno imajo v Mercatorju na Rudniku v akciji konzerve Izola Brand, če bi kdo delal zalogo.
Mare2 ::
MonoPattern je izjavil:
Ima veliko več vode kot domače, kar se pozna pri kuhanju.
Če meso pečeš na olju, je dobro prej olje zelo segreti. S tem zadrž sočnost. :)
Unknown_001 ::
MonoPattern je izjavil:
Ima veliko več vode kot domače, kar se pozna pri kuhanju.
Če meso pečeš na olju, je dobro prej olje zelo segreti. S tem zadrž sočnost. :)
V bistvu je tko da morš zagret ka drgač se sploh ne peče nego kuha in pol vse curi ven, olje šprica, ti maš pa šnicl ki se je napil olja.
Če ga iz prve rukneš v zagreto olje, se slednje ne ohladi in tako hitro že zapeče skorjo. Ostalo naredi temperatura ki pride do sredice.
Begabt
Alamar ::
Ne drži. Cene internih brand znamk so tam tam, ker sta Lidl in Hofer po pridobitvi tržnega deleža močno dvignila cene. Razlika je v razmerju cena-kakovost. Cene brand hrane se pa že bolj razlikujejo, vendar vseeno niso univerzalno dražje v eni trgovini. Tudi v Hoferju in Lidlu zna biti določena brand roba dražja kot v Mercator/Špar.
Pravi odgovor se mi zdi, da je Hofer. Ima kar lepo izbiro, izdelki pa se zdijo dovolj kvalitetni. V Lidlu, ki je dražji, se splača kupovati meso ter kruh vseh vrst. V Hoferju je kar nekaj izdelkov v akciji s 50 % popustom, a to so ponavadi izdelki tik pred iztekom roka trajanja. Se pa vseeno kaj najde.
Mercator, Tuš in Spar so veliko dražji, imajo pa vseskozi akcije. Verjetno bo tista s -25 % na izdelek najboljša. Do sedaj sicer še nisem konkretno primerjal cen posamičnih izdelkov, a že po občutku se mi zdi precej dražje.
Nasvet je, da se odločiš za eno trgovino, ki ima večino robe, ki jo potrebuješ, je blizu, pregledna in dobro založena, da čim manj časa in energije zapraviš za te stvari.
MonoPattern ::
MonoPattern je izjavil:
Ima veliko več vode kot domače, kar se pozna pri kuhanju.
Če meso pečeš na olju, je dobro prej olje zelo segreti. S tem zadrž sočnost. :)
S tem o vodi sem mislil predvsem na mleto meso. Recimo tisto od mesarja ne spusti toliko vode, tisto iz trgovine pa meso kar plava noter po par minutah. Pa tudi nekatere trgovine dodajajo noter vodo, kar se vidi po vsebnosti beljakovin v mesu. Recimo piščančja prsa imajo nekje 20g/100g, nekje pa samo 15g/100g.
Unknown_001 ::
MonoPattern je izjavil:
MonoPattern je izjavil:
Ima veliko več vode kot domače, kar se pozna pri kuhanju.
Če meso pečeš na olju, je dobro prej olje zelo segreti. S tem zadrž sočnost. :)
S tem o vodi sem mislil predvsem na mleto meso. Recimo tisto od mesarja ne spusti toliko vode, tisto iz trgovine pa meso kar plava noter po par minutah. Pa tudi nekatere trgovine dodajajo noter vodo, kar se vidi po vsebnosti beljakovin v mesu. Recimo piščančja prsa imajo nekje 20g/100g, nekje pa samo 15g/100g.
Računa ti pa kilo v katero pride tudi ta voda :D
Begabt
louser ::
MonoPattern je izjavil:
MonoPattern je izjavil:
Ima veliko več vode kot domače, kar se pozna pri kuhanju.
Če meso pečeš na olju, je dobro prej olje zelo segreti. S tem zadrž sočnost. :)
S tem o vodi sem mislil predvsem na mleto meso. Recimo tisto od mesarja ne spusti toliko vode, tisto iz trgovine pa meso kar plava noter po par minutah. Pa tudi nekatere trgovine dodajajo noter vodo, kar se vidi po vsebnosti beljakovin v mesu. Recimo piščančja prsa imajo nekje 20g/100g, nekje pa samo 15g/100g.
rofl, ne.
Magic1 ::
Unknown_001 ::
Zadnjič sem kupil piščanca na tržnici v Perutnina Ptuj trgovini. Ko sem koščke pekel, je meso spustilo toliko tekočine, da so do polovice plavali... Prav tako sem zelo čudno teksturo doživel pri Steak-ih na Argentinski način od enega našega podjetja. Sem šel gledat embalažo in je bilo pod sestavinami cca 10% vode. Po podrobnem pregledu mesa sem videl majhne vbode v mesu. Dobesedno nabrizgajo vodo v meso.
Dober biznis z vodo.
Begabt
louser ::
Zadnjič sem kupil piščanca na tržnici v Perutnina Ptuj trgovini. Ko sem koščke pekel, je meso spustilo toliko tekočine, da so do polovice plavali... Prav tako sem zelo čudno teksturo doživel pri Steak-ih na Argentinski način od enega našega podjetja. Sem šel gledat embalažo in je bilo pod sestavinami cca 10% vode. Po podrobnem pregledu mesa sem videl majhne vbode v mesu. Dobesedno nabrizgajo vodo v meso.
Ne, ga ne.
Invictus ::
To kupljeno meso se dobesedno uščije v ponvi.
http://goo.gl/2YuS2x
louser ::
branimirII ::
Magic1 ::
branimirII je izjavil:
Argentinsko meso ne kupuje. Ker pride zmrznjeno u sloveniju pa zato ker sem slisao da je pitano gensko spremenjenom hranom. Pa drugac je ze bilo na tv nekaj o sumljivem mesu iz argentine. Zgleda vec ne gleda noben televizora.
Zmrznjeno meso, GSO, chemtrailsi, Fokušima,... še malo pa nas bo pobralo.
Drugače je steak iz slovenskega mesa, narejen na "argentinski" način. Karkoli že to pomeni, da je našpikan z vodo ziher ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
MonoPattern ::
Zadnjič sem kupil piščanca na tržnici v Perutnina Ptuj trgovini. Ko sem koščke pekel, je meso spustilo toliko tekočine, da so do polovice plavali... Prav tako sem zelo čudno teksturo doživel pri Steak-ih na Argentinski način od enega našega podjetja. Sem šel gledat embalažo in je bilo pod sestavinami cca 10% vode. Po podrobnem pregledu mesa sem videl majhne vbode v mesu. Dobesedno nabrizgajo vodo v meso.
Ne, ga ne.
Pojdite gledat oddajo Preverjeno, kjer so kazali, kako se brizga vodo v šunko, da je sočnejša. Enako delajo z mesom.
branimirII ::
branimirII je izjavil:
Argentinsko meso ne kupuje. Ker pride zmrznjeno u sloveniju pa zato ker sem slisao da je pitano gensko spremenjenom hranom. Pa drugac je ze bilo na tv nekaj o sumljivem mesu iz argentine. Zgleda vec ne gleda noben televizora.
Zmrznjeno meso, GSO, chemtrailsi, Fokušima,... še malo pa nas bo pobralo.
Drugače je steak iz slovenskega mesa, narejen na "argentinski" način. Karkoli že to pomeni, da je našpikan z vodo ziher ne.
Ce bos sam sebe tolazil in zanikal skodljivost ne bo nic pomagalo. Zato pa je slovenija top 11. drzava po stevilu raka. Celo industrijsko bolj onesnazene drzave imajo manj raka ker imajo bolj ozavescene ljudi. Nemci niti vode iz pipe ne pijejo.
louser ::
branimirII je izjavil:
branimirII je izjavil:
Argentinsko meso ne kupuje. Ker pride zmrznjeno u sloveniju pa zato ker sem slisao da je pitano gensko spremenjenom hranom. Pa drugac je ze bilo na tv nekaj o sumljivem mesu iz argentine. Zgleda vec ne gleda noben televizora.
Zmrznjeno meso, GSO, chemtrailsi, Fokušima,... še malo pa nas bo pobralo.
Drugače je steak iz slovenskega mesa, narejen na "argentinski" način. Karkoli že to pomeni, da je našpikan z vodo ziher ne.
Ce bos sam sebe tolazil in zanikal skodljivost ne bo nic pomagalo. Zato pa je slovenija top 11. drzava po stevilu raka. Celo industrijsko bolj onesnazene drzave imajo manj raka ker imajo bolj ozavescene ljudi. Nemci niti vode iz pipe ne pijejo.
Kitajci in Mehičani tudi ne.
MonoPattern je izjavil:
Zadnjič sem kupil piščanca na tržnici v Perutnina Ptuj trgovini. Ko sem koščke pekel, je meso spustilo toliko tekočine, da so do polovice plavali... Prav tako sem zelo čudno teksturo doživel pri Steak-ih na Argentinski način od enega našega podjetja. Sem šel gledat embalažo in je bilo pod sestavinami cca 10% vode. Po podrobnem pregledu mesa sem videl majhne vbode v mesu. Dobesedno nabrizgajo vodo v meso.
Ne, ga ne.
Pojdite gledat oddajo Preverjeno, kjer so kazali, kako se brizga vodo v šunko, da je sočnejša. Enako delajo z mesom.
In kako lahko to posplošiš kar na vse slovenske proizvajalce?
Jaz vem, da se vode ne vbrizgava v perutnino.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
branimirII ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: branimirII ()
Magic1 ::
MonoPattern ::
branimirII je izjavil:
branimirII je izjavil:
Argentinsko meso ne kupuje. Ker pride zmrznjeno u sloveniju pa zato ker sem slisao da je pitano gensko spremenjenom hranom. Pa drugac je ze bilo na tv nekaj o sumljivem mesu iz argentine. Zgleda vec ne gleda noben televizora.
Zmrznjeno meso, GSO, chemtrailsi, Fokušima,... še malo pa nas bo pobralo.
Drugače je steak iz slovenskega mesa, narejen na "argentinski" način. Karkoli že to pomeni, da je našpikan z vodo ziher ne.
Ce bos sam sebe tolazil in zanikal skodljivost ne bo nic pomagalo. Zato pa je slovenija top 11. drzava po stevilu raka. Celo industrijsko bolj onesnazene drzave imajo manj raka ker imajo bolj ozavescene ljudi. Nemci niti vode iz pipe ne pijejo.
Kitajci in Mehičani tudi ne.
MonoPattern je izjavil:
Zadnjič sem kupil piščanca na tržnici v Perutnina Ptuj trgovini. Ko sem koščke pekel, je meso spustilo toliko tekočine, da so do polovice plavali... Prav tako sem zelo čudno teksturo doživel pri Steak-ih na Argentinski način od enega našega podjetja. Sem šel gledat embalažo in je bilo pod sestavinami cca 10% vode. Po podrobnem pregledu mesa sem videl majhne vbode v mesu. Dobesedno nabrizgajo vodo v meso.
Ne, ga ne.
Pojdite gledat oddajo Preverjeno, kjer so kazali, kako se brizga vodo v šunko, da je sočnejša. Enako delajo z mesom.
In kako lahko to posplošiš kar na vse slovenske proizvajalce?
Jaz vem, da se vode ne vbrizgava v perutnino.
Gre se za to, da meso v trgovini ima lahko dodano vodo, meso od kmeta ali mesarja pa je nima. Načeloma kmet ne bo kravam dajal slabe robe in kemikalij, če bo njihovo meso jedla njegova družina, enako velja za mesarja. Pa tudi v perutnini je dodana voda, sem siguren. Lahko vržem v ponev domačo perutnino in pokrijem pa je notri malo ali pa nič vode, medtem ko meso iz trgovine se bo začelo kuhati in peniti in ga je treba imeti odkritega par minut, da izpari voda.
louser ::
Kar se tiče piščancev ti lahko povem, da prodajaš buče.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko zapravite za hrano na osebo? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 31383 (25108) | IL_DIAVOLO |
» | Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 53162 (31560) | gruntfürmich |
» | Hrenovke - škodljive? Da ali Ne? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29964 (26649) | mojsterleo |
» | Kolk poprecno porabite v trgovini? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12778 (9668) | kalko |