» »

Kaj takega pa še ne - irc kriv za anomalije grafike

Kaj takega pa še ne - irc kriv za anomalije grafike

V-i-p ::

Bili so veliki problemi. Jasno pa mi ni bilo prav nič, zato nisem želel "okrivit" nobenega kosa hardwera. Dokler nisem imel vsega dovolj in zadevo pozorno spremljal. Za kaj gre? Vsake toliko časa, se mi slika na ekranu kar naenkrat sfiži in ne preostane mi drugega, kot restart.

S tako sliko, kot je na slikah zgoraj, meni v povprečju dvakrat, trikrad dnevno postreže grafika :] verjamem, da se sliši precej smešno, da je za to kriv irc (verjemite, ni hlajenje! ), ampak po dve, tri tedenskem pozornem spremljanju sem prišel do te ugotovitve, da je za to 100% kriv irc. Zakaj?

- če recimo irca cel dan ne zaženem, tega ne bo, 100%, probal večkrat
- kot rečeno, pozorno spremljam zadevo nekaj tednov in do sedaj se mi je to vedno zgodilo ko sem: preklopil okna na irc, scrollal po ircu, ko sem začel nov private chat, skratka, vedno in samo pri ircu, kar iz lepega nastane taka slika. Naj povem tudi, da zaradi tega "testa" včasih po tri, štiri ure nabijam vse mogoče multiplayer igre in tega v parih tednih še ni bilo. Tudi pri filmih ne, ker ponavadi se zgodi ravno tak scenarij, ki me najbolj jezi: zaradi testa igram mp igro dve, tri ure ali še več, nič, slika kristalna. Ker se mi seveda ne da več, grem ven iz igre in lepo na net. Berem s-t, berem, še malo berem, preklopim na irc, da na našem kanalu kaj zinem in evo, puf, sfiži sliko. Mislim, no, tri ure sem nažigal ni mignil, potem pa na irca preklopim, pa tole :] aja, grafična je radeon 9000pro, probal vse catalyste od a do ž in tudi zadnje omega driverje. Zaenkrat bom ostal pri omegi, saj sem pri catalyst doživel te anomalije na ircu po 10x na dan, na omegi je malo bolje, enkrat, morda dvakrat dnevno, še vedno pa me hudo moti. Zna kdo to pojasniti, zakaj igre, filmi in ostalo delajo po par ur skupaj bp, potem pa na irc in konec? Meni ni več jasno, zato se obračam na vas :) thnx... Aja, kartuljo nisem nikoli navijal, prepih v kišti je, ventilator na grafi se vrti, skratka, nix jasno, res :(((
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
  • zavaroval slike: Gandalfar ()

|SNap| ::

Vse je mogoce .... :>

Sicer pa ima mIRC nek support za dual monitor pa neke take zadeve, ce se ne motim. Mogoce ma to kej veze?

mchaber ::

Kak trojanec navija grafično? Reinstall mIrca al pa uporabi kak drug client..
.

Virusov nimam, redno in skrbno skrbim za svojo mašino, bi pa za hec poizkusil z katerim drugim klientom, ima kdo kak predlog s čim? Thnx.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

EjTi ::

A je plata z i845? Mam iste probleme. Sem enkrat rešu, k sem dal 3.1 catalyst gor. Potem je blo pa treba enkrat na novo Win gor dat pa je (še kar) spet crkaval (men zamrzne slika ko skrolam po programih). Mal poglej po nastavitvah Control Panela - pa izklop "AGP Fast Write" - al neki podobnega. Probej še nastavit na AGP 2x ... jest še nism probou.

OrkAA ::

V-i-p: zbriši mirc in naloži xchat. Se da čist lepo ircat :)

Wolverine ::

Sem imel podobno sliko, ko so mi rami na grafični šli.
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Frgazor ::

Ja, je bla svoje case cela serija radeonov 9000 z defektnimi rami, ki je pocela podobne reci.

||_^_|| ::

Jst sm mel podobne probleme v winsih ko se mi je pokvaril (dobesedno) procesor.

tx-z ::

hehe, a zdj je že irc, jst sm vse možne načine preštudiru in pršu samo do tega da je kriv Word, copy & paste al pa scroll po wordu pa se mu sf***, pa sm čist vsako komponento probu, najprej sm mislu da je grafična, jo menjam, je delal, sam zdj spet isto sr**** ... -to je bil R9000pro 64MB ..

pa tut na kr eni riva tnt 2 je isto delal (kriv Word 97)
tx-z

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tx-z ()

Zadnjič se mi je slučajno porodila "blesava" zamisel in sem šel spremenit vse bele barve v ircu na sivo. Tega je zdaj en teden in tistih anomalij (zaenkrat) ni več. Saj ne vem kaj bi si mislil...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov Xbox bo verjetno ves čas povezan na splet

Oddelek: Novice / Konzole
4811339 (9106) opeter
»

Slo irc serverji?

Oddelek: Omrežja in internet