» »

"Prekinja" mi ADSL

"Prekinja" mi ADSL

blaze666 ::

LP,

Zadeva je bila opisana že na nekaterih drugih forumih, ampak upam, da boste tukaj vedeli kaj več.
Zgleda pa tako.....nekaj mi enostavno "ubija" ADSL linijo, čim povežem na net dva ali več programov se mi vsi prekinjajo na približno 5 do 10 minut ali pa še manj. Zanimivo je to, da se mi povezava, ki je prikazana z ikono v task trayu ne prekine, samo programe mi meče dol (še če zaženem dva irca mi potem oba meče dol, dokler je eden še zdrži nekaj ur).
Opravljene so bile meritve linije, pa je vse OK, menjan je bil modem (na žalost, prej sem imel Siemens, sedaj Callisto821), menjal se še mrežno, pa nič bolje. Kaj mi preostane? Prej mi je vse delovalo brez problema, to prekinjanje se je pojavilo nenadno in sedaj to traja že dobre 3 mesece. Z živci sem čisto na koncu.

Hvala.

2nemesis ::

Si morda probal kakšen drug računalnik priklopit na ADSL. Mogoče je kaj narobe s sistemom. Si ponovno namestil sistem?
Upam da ne uporabljaš ADSL driverje ki so prišli na Siol CD-ju. Pokurijo preveč resoursov.

ali3n ::

hm.. preveri še (tvoje) kable - kako so speljani? Če si jih delal sam, jih še enkrat stisni...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

blaze666 ::

Nisem probaval drugih mašin, sem pa mojo na kabelskem netu in je bilo vse OK, sistem sem v teh 3 mesecih odkar imam težave naložil že vsaj 20-krat, vso napeljavo je naredil monter, uporabljam XP-jev ADSL odjemalec. Leto in pol je vse delovalo OK, potem pa naenkrat take težave, ki se vlečejo že dobre 3 mesece. Net je totalno neuporaben.

jetam ::

Ce imas Messengerja potem je tezava le-ta. Simptomi pri nas v sluzbi enakivendar nam je uspelo izslediti da so tezave pri programju in ne povezavi.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

blaze666 ::

Messenger? Je to odvisno od verzije ali kaj? Uporabljam 4.7 in do sedaj mi je brez problemov delovalo vse, tudi Messenger, potem pa na lepem ta prekinjanja. Najbolj me jezi, ko ne morem dostopati do mojega računalnika z drugega. Drugače pa mislim, da so se te težave pojavile po predzadnjem izpadu SiOL-a, ne vem kaj je že bilo, nisem pa čisto prepričan, zgodilo se je iz nenada in sem mislil, da bo to hitro odpravljeno, pa ni. Najhuje oziroma najpogstejša pa so prekinjanja, takoj, ko se ustvari malo večji promet, če samo surfam še gre oziroma za trenutek zablokira in potreben je ponoven klik na link, da steče naprej.
Enostavno ne morem delat preko neta. Premišljeval sem o zavrnitvi računa pa še kaj mi roji po glavi ampak.....

Ibn Tahir ::

A imas potem dva mssengerja gor. windows in se tega? Jaz sem moral windowsovega odstranit ker me je PC zmrzoval.
Najlazje bos ugotovil al je tezava pri tebi al pa pri Siol-telekom tako, da si sposodis kako drugo mashino (laptop) in preveris kako deluje. Ce ne bo delovalo kakor bi moglo, potem ves kje iskat napako naprej8-)

Grey ::

Men tut ADSL včasih dole meče(pa ne mislim zarad IPja). Kr zgublja sinhronizacijo8-O . Poklicu sm SiOL in pršu je serviser, pogledu...pa prav "Sej vse štima."..in gre. Men se pa povezava resetira skos mislm LOL.

Ibn Tahir ::

Ta sinhronizacija je tud mene zajebavala, ko sem se prikljucil na Siol TV. Vsakic ko sem hotel biti na netu in TV hkrati me je zacelo odklapljat. se posebej zvecer. Sem naredil paniko na siolu in so mi zadevao porihtali v enem tednu. Pa se sam ne vem kaj so naredili. Telekomovci so menjavali modeme, pa se siolovemu tehniku sem tezil vsaki dan.

Prepricajta se da je z vasima pcjema vse ok in pol naredita paniko.

Ko je k meni prihajal Siolovec z nekimi napravami, me je opzoril, da se bo prvo probal konektat s svojim laptopom in da ce bi delalo BP bi moral placati intervencijo. No, ugotovil je da je bila napaka njihova, eheh!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol ADSL ali T-2

Oddelek: Omrežja in internet
381988 (1298) svecka
»

Kako ste zadovoljni z delovanjem T-2 ponudnika za internet? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10911952 (7753) durrenmatt
»

izbira ponudnika za povezavo 2 - 5 mb/s

Oddelek: Omrežja in internet
202182 (1746) ali3n
»

SiOL ponudil ADSL2+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7610832 (6806) Dragi
»

ADSL problem (telekom)

Oddelek: Omrežja in internet
282997 (2144) TribesMan

Več podobnih tem