» »

a7n8x-e deluxe ne zazna pci grafične

a7n8x-e deluxe ne zazna pci grafične

pacman ::

Kupu sem mp. asus a7n8x-e zdaj pa ko poskusim zagnati sistem se monitor ne prižge (se ne odzove) imam samo ati radeon 7000 64mb PCI, ki pa je na prejšni plošči delala ok.

Zanima me če je ta kartica združljiva z ploščo ali pa bi lahko bilo kaj druga narobe, čeprav v to dvomim.

Ali pa je treba v biosu prestavit zagon grafike na pci ali kaj podobno, sam v bios tako ne morem če je monitor mrtev...

Ostale kompunente zgleda da delujejo ok kolk je pač možno videt...

Prosim za nasvet:)

lp

kuglvinkl ::

Hja, BIOS naj bi sam izbral. Če imaš recimo nastavljeno, da se ti sistem dvigne s AGPja, pa karte v tem slotu ni je pa v CPIju, potem je logika sama znožna to upoštevat.

V Winsih pa moraš, vsaj na 8rda+ diseblat AGP to PCI bridge, da se mašina ugasne, ker drugače se reboota (to naj bi menda vlejalo za vse nforce 2 plate, oz. to je veljalo pred kakšnim letom, morda ej to z revizijami odpralvjeno).

Sicer pa, za začetek sčisti kontakte in ponovno namesti karto.
Your focus determines your reallity

"V Winsih pa moraš, vsaj na 8rda+ diseblat AGP to PCI bridge"

kje v winsih (xp pro)?

Sem probal vse še enkrat namestit v različne PCI reže pa brez uspeha, monitor se še vedno ne odziva.
Res zgleda da plošča kartice ne podpira oz. samo AGP 8x...

bmen ::

sposodi si nekje AGP kartico, ko se PC zbudi pojdi v BIOS in najdi nastavitev za privzeto grafično kartico, najbrž imaš nastavljno na AGP. Prestavi na PCI, shrani nastavitve, ugasni PC zamenjaj AGP grafo s PCI (oziroma samo prestavi monitorjev konekor) in startaj PC. Bi skoraj moralo delat če ni plata v k***.

Hvala bmen.. bom probal to kar si predlagal:)

lp

ja, je bla plata fuč...sem zamenjal v JAE, zdaj pa vse dela kot mora:D

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sapphire 2600 XT 512 AGP nažicat za sodelovanje z Asus A7N8X-LA!! Noče pa noče :(

Oddelek: Strojna oprema
133316 (2325) ncc2000
»

AMD 3700+ pomoč naviti

Oddelek: Navijanje
432425 (1693) m0LN4r
»

Procesor AMD 2500+ Barton

141728 (1543) jest10
»

May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Navijanje
73233348 (20175) OwcA
»

nForce2 & ATI Radeon kompatibilna?

71430 (1207) eee

Več podobnih tem