Forum » Hlajenje in modifikacije » Tezave z vodnim hlajenjem
Tezave z vodnim hlajenjem
ZaFo ::
1. problem
Mam hydor L30, pa je tak glasna. Tut ko jo pustim da mi laufa 5ur, ko ni not vec nobenga zraka.
Kake ideje ka bi lahk blo narobe
2. problem
Mam asus a7v600. plata ma varovalo, da se ugasne, ce na procu ni hlajenja. no js dam gor moj blok, ko je ze ledeno mrzu (hlajenje je blo prizgano nekaj ur, imam ladin kuler), pa se
komp useeno ugasne, kot da na njem ni hladilnika
Vprasanje: mam amd athlon 2800+ barton. plata mi omogoca fsb 250, multiplier pa 22x (stare verzije te plate so mele sam 16), voltazo lahk pa nastavim na 2,05. Mam Corsair
VS 512MB DDR400 CL2,5- sn nastavu na 2 (bom probu na 1,5).
Do kolko bi lahko navil moj procesor z vodnim (lada, hydor l30, zalman zm-wb2).
Mam hydor L30, pa je tak glasna. Tut ko jo pustim da mi laufa 5ur, ko ni not vec nobenga zraka.
Kake ideje ka bi lahk blo narobe
2. problem
Mam asus a7v600. plata ma varovalo, da se ugasne, ce na procu ni hlajenja. no js dam gor moj blok, ko je ze ledeno mrzu (hlajenje je blo prizgano nekaj ur, imam ladin kuler), pa se
komp useeno ugasne, kot da na njem ni hladilnika
Vprasanje: mam amd athlon 2800+ barton. plata mi omogoca fsb 250, multiplier pa 22x (stare verzije te plate so mele sam 16), voltazo lahk pa nastavim na 2,05. Mam Corsair
VS 512MB DDR400 CL2,5- sn nastavu na 2 (bom probu na 1,5).
Do kolko bi lahko navil moj procesor z vodnim (lada, hydor l30, zalman zm-wb2).
OwcA ::
1) Si prepričan, da je dobro odzračeno?
Lahko da vibrira, postavi jo na kakšen armafleks ali kaj podobnega.
2) lahko da se ti izklaplja, ker nimaš priklopljenega nobenega ventilatorja. Poglej za kakšno takšno nastavtvijo v BIOS-u, oziroma poskusi priklopiti kakšen ventilator.
3) to ve pa semo gospod bog. Takole na oko, reciva 2600 MHz, ampak ne me držati za Besedo.
Lahko da vibrira, postavi jo na kakšen armafleks ali kaj podobnega.
2) lahko da se ti izklaplja, ker nimaš priklopljenega nobenega ventilatorja. Poglej za kakšno takšno nastavtvijo v BIOS-u, oziroma poskusi priklopiti kakšen ventilator.
3) to ve pa semo gospod bog. Takole na oko, reciva 2600 MHz, ampak ne me držati za Besedo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Hrenowsky ::
Jaz imam problem z TT Aquarius2, sicer vem da je en k*** vreden, ampak vseeno.
Konfiguracija:
Procesor:Amd Barton 2500+
Maticna: Abit NF7-S
ohisje: midi tower classic
V ohisju imam 2 ventolatorja, enega v desnem spodnjem delu ohisja, drugega v levem zgornjem delu ohisja.
Ventilatorja sta ZALMAN ZM-F1 80mm SILENT. Problem pa je: procesor pod 100% obremenitvijo doseze do
54 stopinj. Se ko je minimalno obremenjen temperatura ni nizjaod 32 stopinj. Zamenjal sem ventilator na
radiatorju z tt volcano 11+ vendar je sistem preglasen.
Konfiguracija:
Procesor:Amd Barton 2500+
Maticna: Abit NF7-S
ohisje: midi tower classic
V ohisju imam 2 ventolatorja, enega v desnem spodnjem delu ohisja, drugega v levem zgornjem delu ohisja.
Ventilatorja sta ZALMAN ZM-F1 80mm SILENT. Problem pa je: procesor pod 100% obremenitvijo doseze do
54 stopinj. Se ko je minimalno obremenjen temperatura ni nizjaod 32 stopinj. Zamenjal sem ventilator na
radiatorju z tt volcano 11+ vendar je sistem preglasen.
Eddy ::
Tudi jaz mislim tako kot owca da je možno da imaš naštiman tako, da se ti sistem samodejno ustavi če ni prikljopljenega nobenega ventilatorja...
To urediš v biosu...
Hernowsky... Aquarious II pač...
To urediš v biosu...
Hernowsky... Aquarious II pač...
www.ekwaterblocks.com
burkiburke ::
Zafo, izklopi črpalko pa jo mal premikaj in boš videl če bo kaj zraka slo po cevi gor ali parkrat vklopi/izklopi črpalko. Če pa še zmeram rahlo ropota je možnost da se en kos plastike odlimal na impelerju. Tist se pa da porihtat z sekundnim. lp
Pumpa je zej nekak tiha. Je blo treba impeler mal premaknat.
Sam kok to da mi dela proc na 37,5 stopinjah na 2083 (Tovarniska).
Ko sem dal multilier na 16, fsb je zaklenjen na 166, se mi pa segreje na 47,5stopinj.
Zej naj bi delu na 2656MHz. Ampak usi programi u windowsih mi kazejo, da je sam 2083.
Sam kok to da mi dela proc na 37,5 stopinjah na 2083 (Tovarniska).
Ko sem dal multilier na 16, fsb je zaklenjen na 166, se mi pa segreje na 47,5stopinj.
Zej naj bi delu na 2656MHz. Ampak usi programi u windowsih mi kazejo, da je sam 2083.
DjTonic ::
S kakšnimi programi pa si meril? Ker dvomim, da bi CPU-Z narobe meril.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DjTonic ()
S SiSOFT Sandra, pol u system managerju pise sam 2,08. Asusov program Probe mi pa napsie 2,08 sam da to so mnde osnovni podatki o procesorju. Pa u 3D marku pod informacijami mi napise 2,08
GUFY ::
Ti imaš vendar ZAKLENJEN procesor, kar pomeni da NE MOREŠ spreminjati množilnika, lahko pa spreminjaš FSB.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kratka anketa glede črpalk in blokovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3122 (2533) | MasterMiG |
» | Kako izboljšat učinkovitost vodnega hlajenja?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1469 (1231) | element |
» | Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8884 (6984) | Jackass |
» | Test črpalk Maxi-Jet MJ 750, Hydor LS 20 in Hydor LS 30 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9250 (6962) | Jackass |
» | Problem pri navijanju 2800 bartoncka (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3498 (2839) | Tilen |