» »

radiator

radiator

KuhaR ::

Iščem radiator za vodno hlajenje pa me zanima ali je kakšna razlika med radiatorji za ogrevanje v različnih avtomobilih (jugo, R-5, AX,...) in kakšne so vaše izkušnje :D.Vodni blok pa sem naredu iz aluminijablok>:D.
  • spremenil: KuhaR ()

morphling1 ::

Jaz imam radiator od Lade, na njem sta dva 120mm vent. temp. vode mi ne gre 3 °C nad temp. okolice, vodo pa greje celeron 366A@630 ter 76W peltier pri polni moči (15.3V), vodni blok pa seveda by morphling1 8-)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

FlipeR ::

Ti KuHaR, povej mi kok dnarja si porabu za si un vodni blok nares?!?! Pa ce bi se ti dalo se enga....:D

Blok je iz aluminija 100x50x25mm in sem ga dobil zastonj. Bradavički sta po 300 SIT. Rezkat pa sem ga dal prijatelju za 4 pive. Pokrov iz aluminija in coldplate iz bakra debeline 5mm pa sta me stala 450 SIT. Največji strošek pa sta bla 2 80W 40x40mm peltierja 20K(vrag pa naša carina;( carina na oba peltierja in poštnino, povrh pa še 19 ddv na vse????). Mal povprašaj med prijatelji, jaz sem se kar matral dokler nisem odkril, da očetov najboljši prijatelj obvlada stvar (kar pravijo uno pred nosom...:D).

Hmmm...ja....caki; coldplate je un kos (necesa ze) k se ga da med procesor in hladilnik da je vecja povrsina sticisca? To bi te prosu da mi nabavis...placam ceno+stroske ppt+pivo ko prides na primorsko:D
Imam Celeron II (da ves za debelino)...Za drugo pa se bom ze znasu(beri kupu:\)...
TNX za odgovore
------------------
#Paranoja #Kučanjekriv #Putinjekriv #Prekletirdečkarji :)

Glej jaz sem vse to nabavu v Kopru pri Barmetalu. So zelo prijazni in ti odreežjo vse natančno. Coldplate pa je tisto kar daš med proceorjem in peltierji za boljšo porazdelitev toplote in ne tisto kar misliš ti.

TESKAn ::

Hm, jst sm peltier (72W) naroču iz Amerike, pa me je prsu 4 jurje pelt + poštnina, pol sm pa še bank dau 1 jurja, k sm poslu ček v USA, skupaj torej 5 jurjev.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Peltierja sta bila oba po 20 USD + 18 USD poštnine. Pol pa pri nas 10% carina na celotnih 58 USD in nato še 19% DDV na vse skupaj +taksa, mislim kaj takega...???;((. Drugače pa sta zelo kvalitetna z Qmax=80W in Delta T=71C.

Če koga zanima je tukaj skica mojega bloka skica1.

V Kopru??? Legenda, jaz sem iz Izole, tko da mi moras samo se povedat, kje tocno je to!
P.S.:Potemtakem si ti KuHaR s primorske?!?:|
------------------

Lucija:D. Trgovino pa najdeš tako da pri hipermarketu zaviješ levo če prihajaš iz Koperske strani in greš do črpalke. Na desni strani boš opazil en poslovni center (Axel, Barmetal,..). Zaviješ notri pol pa do konca in TAM je Barmetal.

U bala....caki zdej si me zmedu! A je v Luciji, ko prihajam iz Koperske smeri, al u Kopru?????? Pa dej mi tvoj mail pls!

U bala....caki zdej si me zmedu! A je v Luciji, ko prihajam iz Koperske smeri, al u Kopru?????? Pa dej mi tvoj mail pls!
------------------

Jaz Lucija-hipermarket Koper=Barmetal Koper (Vanganel)mail

Istrian ::

Za kazen ker se hvališ ;(da si dobil alumini zastojn, boš plačal meni in dobavitelju vsakemu po eno pivce za živce;(

Kolker vem sta pivo že spila pri meni :) vendar za pivo in prijatelje se zmeraj najde:D.

HEKO ::

KuHaR ---> tvoja skica je kr kul, ampak zakaj maš tak čudno kanal spelan?! Mislim tak "oster kot" ?Raje naredi obočajnega (večji hladilne efekt-verjemi, kr sn probo že kakih 5-6 blokov, pa so takšni najnajnaj...) --> gor-ovinek-dol-ovinek-gor.... Drugač pa si se res potrudo!! Material pa ti svetujem: srebro al pa cirkonij+utekočinjen natrijev hidroksid ( - nevenmolko (vlka številka! :)) C) - to majo pras*i v nuklearki za hlajenje reaktorejv-sn v živo občudoval, pa se od favšije skoro jokal!!! 8-):(
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

Skica je bila samo skica poglej . Je že končni izdelek in je iz aluminija.

HEKO ::

Vidiš to, pa je že bolj QL! Bravo! Ki si ga pa naredo?
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GeForce FX 5600U@Extreme OC (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
856813 (4417) BlueFire
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

22518080 (13162) the_unborn
»

nov dosežek - bakreni blok (strani: 1 2 3 )

11215223 (5767) Boeing
»

vodno hlajenje

151576 (1377) DrSergioDJ
»

Vodno hlajenje s peltierjem

181663 (1472) Charls

Več podobnih tem