Forum » Pomoč in nasveti » priklop kablov med matično in ohišjem!!
priklop kablov med matično in ohišjem!!
leppard ::
Lepo od začetka; prvič v življenju sem raztavil cel raunalnik, odklopil vse kable itd. Zdaj ko sem sestavil in priklopil kable pa se sicer nekaj zazene(verjetno disk) vendar ni na ekranu nic.
Verjetno nisem prav priklopil kablckov med matično in ohišjem(zelo verjetno! ker si nisem nic zapisal).
Imam ploščo AB-BH6 in tam kjer se priklopijo tisti kabelcki sta dve vrstici žičk, na zunanjem robu jih je 7(od spodaj: II žički za SP-LED, III za SPEAKER, II za RESET - te zadnje dve funkcije sem verjetno prev preklopil). Notranja vrstica pa ima 11 žičk ki se kar skupaj držijo in so funkcije od spodaj SMI , POW-ON , HDD-LED in KEY-LOCK na vrhu notranje vrstice.
Imam pa 5 kablov(speaker in reset verjetno prev priklopil): POWER SV(oranžno-bel),POWER LED(zeleno-bel),HDD LED(rdeče-bel),SPEAKER(rdeče-črn) in RESET(plavo-bel).
No ti dve vrstici žičk izgledajo tako približno:
. .
. .
.
.
. .
. .
. .
.
. .
. .
.
Zdaj pa če se komu ljubi kaj napisat,
LP Miha
Verjetno nisem prav priklopil kablckov med matično in ohišjem(zelo verjetno! ker si nisem nic zapisal).
Imam ploščo AB-BH6 in tam kjer se priklopijo tisti kabelcki sta dve vrstici žičk, na zunanjem robu jih je 7(od spodaj: II žički za SP-LED, III za SPEAKER, II za RESET - te zadnje dve funkcije sem verjetno prev preklopil). Notranja vrstica pa ima 11 žičk ki se kar skupaj držijo in so funkcije od spodaj SMI , POW-ON , HDD-LED in KEY-LOCK na vrhu notranje vrstice.
Imam pa 5 kablov(speaker in reset verjetno prev priklopil): POWER SV(oranžno-bel),POWER LED(zeleno-bel),HDD LED(rdeče-bel),SPEAKER(rdeče-črn) in RESET(plavo-bel).
No ti dve vrstici žičk izgledajo tako približno:
. .
. .
.
.
. .
. .
. .
.
. .
. .
.
Zdaj pa če se komu ljubi kaj napisat,
LP Miha
So 80's!
Urajmal ::
Hum... enako težavo sem imel na dveh računalnikih... pr prvem ko ni nič kazalo na ekranu (prej nisem preklpaljal kablov) sem mislil da gre za grafično... vzel ven spihal, sfenal da se je ogrela dal nazaj in zadeva je špilala...
Pri drugem računalniku pa so šli rami v kurc... in itaq ni nix pokazal na ekranu...
Ziher si zraven plate dobil kakšno knjigo al pa vsaj na plati piše kako moraš priklopit... pazi da so napisi na kablih obrnjeni navzgor ali desno (ofvisno od položaja nožic)...
Pri drugem računalniku pa so šli rami v kurc... in itaq ni nix pokazal na ekranu...
Ziher si zraven plate dobil kakšno knjigo al pa vsaj na plati piše kako moraš priklopit... pazi da so napisi na kablih obrnjeni navzgor ali desno (ofvisno od položaja nožic)...
leppard ::
huh resil sem.. sam nisme mel nobene knjige..
sam zdaj mi sveti non-stop rdeca lucka(tista zraven zelene pri gumbu za vklop). a je to kej narobe?
sam zdaj mi sveti non-stop rdeca lucka(tista zraven zelene pri gumbu za vklop). a je to kej narobe?
So 80's!
Tilen ::
Glede teh luck ... malo experimentiraj reci enemu naj gleda ti pa sam not vtikuj tiste kablcke v pine pa bos videl :) ko zasveti zelena pustis mas zeleno porihtano.. ko prklaplas rdeco ... ko zasveti... OPA! rdeca porihtana ... racunalnik mas prizgan in sam menjavas oz preklaplas ce ze ne ves kako si mel in ce nimas "USer manual-a" od plate v katerem vse lepo pise. Glede reseta isto pac ko preklopis na drugi pin probas ce dela ce ne dela spet ko resetira .. OPA si na pracega gor natakno. Pac DUMB mode ... glavno da dela. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
K0K0 ::
Na da se ne boš preveč matrov maš tuki en manual za tvojo plato maš not vse napisan.
link
link
Zgodovina sprememb…
- spremenil: K0K0 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je kriv procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 2986 (2061) | PIK7 |
» | Računalnik se nenavadno obnašaOddelek: Pomoč in nasveti | 1093 (822) | drecos123 |
» | Lučke v sleep modu in tipkovnica pri bootu?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1200 (1070) | Robi :P |
» | Kje lahko kupim gumb za vžig PCja?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2291 (1720) | Duhec |
» | en grozna tezava:(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1672 (1405) | blue96 |