» »

Problemi z čisto novim računalnikom prosim pomoč

Problemi z čisto novim računalnikom prosim pomoč

nokia6310 ::

Pozdrav vsem!
Imam nekaj problemov z čisto novim računalnikom kar pa seveda taki mašini nebi prisodil!
Najprej konfiguracija
AMD athlon xp 2800 +
1000 mb/400 rama z hladilnimi rebri 2 diska master ibm 40 gb drugi hitachi 200 gb grafična 64 mb/8 agp tv tuner ati tv wonder ki ga nemorem inštalirati ker ga win xp professionall ne podpirajo čeprav sem probal vse možno
Osnovna plošča epox 8 rda + (revizija 2) verzija 2.2
Cd rom teak pekač teak in disketar tudi
Zvočna kartica creative audigy
2 mrežni 1 softverska 1 hardverska d-link 10/100 napajalnik Chieftec 420 w

Mašina ni navita vse na default!
Temperatura procesorja 61 stopinj hlajenje termaltake silence bus za 5000 sit (dodatnega hlajenja za ohišje nimam čeprav imam možnost vgraditi še 3 dodatne ventilatorje v ohišje)
Problemi:
Prvi ki ga lahko omenim je ta da zvočna ne deluje tako kot bi morala mislim da je lahko tudi to vzrok težav kar prekinja vsake toliko časa drugače dela bp!
Včasih se mi računalnik sam resetira včasih pa imam blue screan!
Kar pa me še najbolj moti pa je to da računalnika ne morem dati v stanje pripravljenosti ko ga dam mi celoten sistem zmrzne in samo reset ga še obudi v življenje!
Drugače dela ko ura in sem z njim načeloma zadovoljen!
Kaj mi svetujete?
Kako bi lahko ugotovil kaj je problem?
Sestavljeno je vse kot mora biti vsi šravfi vse dobro pritrjeno!

Računalnik je čisto nov sestavljen po komponentah in me res zelo zanima kaj bi lahko bilo narobe zato bi lepo prosil za pomoč!
Upam pa da je vzrok samo v winxp!
Že zdavnaj bi jih uporabljal samo če so take težave hvala lepa za njih pa naj bodo 100* professionall!
Hvala vsem za odgovore in lp!

K0K0 ::

Probi si naložit sp1 mogoče ti bo kej pomagal.

schurda ::

Probaj s kakšno inštalacijo linuxa, da ugotoviš, če je vse v redu s hardware-om, nato pa recimo W2k+sp4, to je sigurno.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

nokia6310 ::

Verjetno marsikdo ne bo verjel ampak vseeno bom napisal čeprav je to osebna stvar!
Namreč jaz sem SLEP!
Pa nič zato delam s zato prilagojenim programom jaws for windows screan reader in delam excelove baze wordove dokumente sem na skypu (programu za telefoniranje preko interneta) uporabljam internet vlečem glasbo iz dc++a delam razne tabele in kar je še takih stvari!
Ker je komunikacija moja edina vrlina pri kateri nisem omejen mi računalnik pomeni vse in rad se ukvarjam z njim še posebaj ko "vidim" kam gre tehnologija!
Na slo-techu sem verjetno že nekaj časa poznan in zanima me samo mnenje uporabnikov, administratorjev kaj pravijo nato in na moje delo!
Da pa vseeno nebo vse ostalo le pri besedah mi lahko date kako nalogo pa da se sami prepričate da nisem eden izmed tistih ki samo govorijo in pametujejo za katere pa mislim da jih je tukaj precej vse pohvale pa strokovnjakom na različnih področjih od računalništva softwerja hardwerja pa vse do elektrotehnike!
Lp

Vikking ::

kar se tiče ati tv wonderja, to more delat 100% pod win xp,,, na začetku k so prišli xp-ji ven, je bil problem, vendar je ati rešu zadevo, pošiči na atijevi strani svoj tv tuner, in boš imel točno razložen postopek inštalacije!!! sam imam ati tv wonder PCI in dela odlično in ga ne zamenjam za noben drug tv tuner!!!

Myth ::

Glede na to, kako nekateri pišejo/pišemo, te lahko pohvalim za tvojo slovnico. 8-)
Se pa strinjam s teboj glede tega pametovanja. Sam sem raje tiho, kakor da bi pametoval. :D

Glede problema. Jaz bi sprva pogledal v kišto, če je res vse okey, kabli in to, pa odzadaj priklučki. Nato bi na novo naložil Windowse in prvo gonilnike naložil, torej usposobil zvočnike, etc. In bi videl, kako bi bilo. Več ne bom rekel, ker nisem expert.

Samo nasvet pač.

En lp
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

KiLLeeY ::

napisal si da mas procesor 2800+, domnevam da barton ... potem je 61 stopinj malo veliko al ne ?
meni laufa 2600+ pri 47 z BOX coolerom.

nokia6310 ::

Najprej res vsem lepa hvala za trud in odgovore!
Kar se tiče slovnice smo se pri slovenščini učili, da je treba v javnih občilih kot so radio, televizija in v sedanjem času tudi internet komunicirati na prijazen način vsem!
Torej jaz skušam to obdržati čeprav nimam nič proti pogovornem jeziku imam pa proti angleščini ko nekateri govorijo napol slovensko napol angleško ker se ne čutijo sposobne povedati v angleščini, ker ne znajo slovensko pa nočejo govoriti, ker mislijo da če nebojo govorili kot drugi bodo izločeni iz družbe počutili se bojo manj vredne in drugo!
Slepota mi ni ovira sam grem v mesto, trgovino kamorkoli pač mogoče kakega od članov slotecha tudi osebno poznam in sem vsem hvaležen za to stran, za trud in pomoč!
Nisem prebral nicka a mi lahko opišeš postopek kako se inštalira tv tuner prosim pa če bi se dalo kake driverje dobit pa ne da jih nebi znal poiskat sam samo imam z govorno podporo probleme pa mi ne bere vseh povezav na straneh še posebaj tam kjer je veliko grafike!
Piši tukaj ali na cbhonda@email.si
Drugo kar se tiče hlajenja imam termaltake silaned bus ki piše da podpira do 3400 + procesorje tako da v tem nebi smel bit problem ali morda?
Rebra so bolj majhna in vprašanje kako je s tem na AMDJU 1200 je bila temperatura 34 stopinj tako da ne vem zakaj nebi smela biti enkrat višja če je enkrat močnejši procesor hladilno telo pa isto?
Kateri dober predvsem pa tih hladilnik se splača kupit da gre na epox 8 rda + (revizija 2)?
Pa še nekaj če bi mogel zamenjat tv tuner pri katerem je dober stereo zvok ni mi potreben dalinec samo stereo zvok je obvezen pa radija ne rabim!
Hvala vsem za odgovore pa brez zamere če sem preveč tečen ampak tu velja pravilo "vsak za druge drugi za vsakogar"!

Vikking ::

kar se tiče tv tunerja, mi najprej posreduje točen podatek kateri tv tuner imaš, potem se pa lahko menma naprej!

Avtobus ::

Če imaš v pc-ju dva diska preveč skupaj se sigurno pregrevata. poizkusi en disk izklopiti in delaj samo z enim.
Marko

Tilen ::

kako zvem T diska ?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

delfinus ::

Torej sam ti lahko pomagam z ATI TV Tunerjem. Meni je tudi povzrocal tezave, dokler nisem po masini malo premetal PCI kartice. Svojega ATI TV Wonderja PCI lahko torej uspesno uporabim samo zgolj v PCI 4 rezi in nikjer drugje. Drugje imam samo crn zaslon, ko pozenem ATI Multimedia CEnter. Da pa tuner deluje in da deluje tudi zelo koristna aplikacija Teletext pa Uporabljam ATI Multimedia Ceter 7.1 in ne novejsi, ker so mi novejsi gonilniki ali pa Multimedia ceter sesuli PC ali pa ni deloval Teletext. Torej kako instalirati.

Evo tule bom za dan dva na svojo stran Uploadal Multimedia center 7.1 in Teletext program, ki pride poleg vse je v ZIP datotekah torej bos moral razpakirati. Pomembno je, da si najprej nalozis WDM gonilnike, ki so prav tako vkljuceni v tem ZIP paketu, predhodno pa odstranis starejse gonilnike iz svojega racunalnika in Multimedia center, ce imas kaksnega novejsega, ki ti ne deluje. Torej gres v
Control panel - System - device manager - Sound, video and game conrollers in preprosto odstranis naslednje:

ATI TV Wonder BTCap, WDM Audio Capture,
ATI TV Wonder BTCap, WDM Video Capture,
ATI TV Wonder TVTuner, Philips WDM TvTuner,
ATI TV Wonder WDM Audio Crossbar,
ATI TV Wonder WDM Video Crossbar,

ce seveda to imas, ce nimas pol je ze vredu in gres na naslednji korak torej razpakiras ZIP datoteko v kateri so gonilniki in Multimedia center. Vse skupaj bos to imel na C:\ATI\support\MMC_7_1_TVWONDER, WDM driverji pa se bodo zacasno shranili na C:\TVWonderWDMDrivers. Torej ce si odstranil stare WDM driverje lahko sedaj ponovno zazenes PC. Win XP ti bodo v naslednjem koraku ponovno zaznali TV tuner in komponente TV Tunerja, teh je 5:

ATI TV Wonder BTCap, WDM Audio Capture,
ATI TV Wonder BTCap, WDM Video Capture,
ATI TV Wonder TVTuner, Philips WDM TvTuner,
ATI TV Wonder WDM Audio Crossbar,
ATI TV Wonder WDM Video Crossbar,

Za vsak hardware od teh 5 moras specificirati lokacijo, kjer imas razpakirane WDM gonilnike za tuner in to je C:\TVWonderWDMDrivers. Ko te gonilnike nalozi opravi ponovni zagon in gres naprej. Potem gres v direktorij C:\ATI\support\MMC_7_1_TVWONDER\MMC tu pa imas sedaj ta Multimedia Center, s katerim bos lahko imel TV. torej pozeni setup.exe in gasa. SPet ponovni zagon in sledi se razpakiranje Teletext programcka. Razpakiraj na zeljeno lokacijo in pozeni teletext.exe. Instaliralo ti ga bo in potem spet ponovni zagon in sedaj vse deluje, seveda moras prej nastaviti TV tuner tako, da ti bo samodejno poiskal vse TV kanale.

Torej pomembno za tuner je lahko tudi v kateri PCI rezi je. Lahko, da je tudi to vzrok nedelovanje vsega sistema in ne verjamem, da je krivec Windows XP, saj kamor jih jaz instaliram deluje vse brez problema. Najpogosteje je razlog pac hardwarski konflikt v povezavi z gonilniki ali pa kaksna nekompatibilnost med komponentami.

Se link do: Multimedia center 7.1 in link do Teletext programa.

lp, delfincek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

nokia6310 ::

Vikking:
Modela ne vem ker nikjer ne piše piše samo ati tv wonder je brez dalinca stereo za software pa piše da naj bi delal na win 2000 na xpjih pa ne deluje čeprav sem probal kar nekaj različnih driverjev pa ati multimedia centrov pa mi kartico najde samo piše da naj namestim gonilnik da naprava ne deluje!
Več ti ne vem povedat leta 2001 septembra so ga pri mlacomu imeli za 17000 sit če ti ta podatek kaj pove na kartici piše ati tv wonder samo teh wonderjev je več pa mislim da je to pc tv wonder!
A je nujno da imam atijevo grafično če hočem uporabljati njihov izdelek

Tilen ::

Ni nujno, ker potem nobena ATI-jeva grafa nebi delala na Nforce cipovju.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Vikking ::

Rexi, ti se pa strašno motiš, ATI Tv wonder PCI star okol 5 let mogoče kakšno leto več kot manj, in skos imam NVIDIA grafično, prvo sm mel MX440, sedaj pa ma geforce fx5600 dela brez problemov, če imaš isti model tv tunerja kot jaz, potem je sledeči postopek inštalacije:

Install ATI Multimedia Center (MMC) as follows (rebooting as prompted):

Microsoft® DirectX® 9.0 and Windows Media Encoder 9.0 must be installed prior to attempting to install MMC.

a) Install the DAO/MDAC Component Package (required).
File size: 17.2MB | Posted: April 10, 2003
link: (http://www2.ati.com/drivers/mmc-8-1-0-0...

b) Install the ATI TV-WONDER DRIVERS (required)
File size: 2.79MB | Posted: April 10, 2003 | Version: 1.11
link: (http://www2.ati.com/drivers/tvw-pci-ve-...

c) Install the ATI Multimedia Center 7.9
File size: 15.4MB | Posted: April 10, 2003 | Version: 7.9
ATI Multimedia Center Release Notes (HTML)
link: (http://www2.ati.com/drivers/mmc-8-9-0-0...

važno je da imaš prvo inštaliran najamnj directx 9.0 in windows Media Encoder 9.0, nato pa je spet važno da v pravilnem vrstnem redu a), b) in c) inštaliraš...

ko boš zagnal nato TV te bo čarovnik vodu skozi inštalacijo da nastaviš kero anteno, regijo, ti poišče kanale... in potem ti prikaže TV sliko in boš verjetno prvo imel črno TV slikon,,, samo ugasni program za TV in nato ponovno zaženi program za TV in vse bi moglo delat brez problemov...zdej tukaj je že verzija 8.9 multimedija centra, jst imam še prejšni multimedija center 7.6...

sicer pa pojdi na atijevo stran,, izberi menu Drivers & Software,, nato izberi tvoj OS, nato multimedia center,, po tem pa izberi svoj TV tuner in pokazali se ti bojo vsi linki programov ki jih potrebuješ ter postopek inštalacije!

sicer pa ima ati zelo dobro na njihovi strani narejeno, da lahko točno ugotoviš kateri TV tuner imaš na teh dveh linkih:

http://www.ati.com/support/identify/tvt...
in
http://www.ati.com/support/identify/tvt...
(samo klikneš na pravo slikco ki je enaka tvojmu tunerju od zadaj, in ti pove točno katero kartico poseduješ, in se boš lahko lažje v meniju odločil katere gonilnike izbrati za tvoj tuner)

Tilen ::

Rexi, ti se pa strašno motiš, ATI Tv wonder PCI star okol 5 let mogoče kakšno leto več kot manj, in skos imam NVIDIA grafično, prvo sm mel MX440, sedaj pa ma geforce fx5600 dela brez problemov

kdaj sem pa rekel da naj nebi delalo kaj?

A je nujno da imam atijevo grafično če hočem uporabljati njihov izdelek

Glede na to vprasanje sem odgovoril da za uporabo ATI-jevega TV tunerja, ni nuja ATI-jeva graficna kartica, ne vem kak si zdaj ti prisel na to da se jaz motim, kajti ce bi se motil potem tebi na Geforcu ATI-jev tuner nebi smel delovati.

Kdo se zdaj moti?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

nokia6310 ::

No bom poskusil to pa poročal!
Kar pa se tiče računalnika mislim na stend by pa sem problem le delno rešil!
Ko sem updajtav driverje za zvočno karto mi gre računalnik v stend by brez problema samo zbudit se noče tako kot bi se moral!
Zbudi se diski se zaženejo ram se prešteje disk se priklopi potem pa dve ali tri sekunde nič in nakar zaslišim še en ventilator in rame potem pa tema vsaj govorna podpora mi ne dela!
Kaj piše na ekranu seveda nemorem vedeti mogoče kako napako je pa zanimiv problem!
Torej delno rešen še zbudit se mora znat pa bo vredu!
Kakšne mate izkušnje z abit nf7s?
Je bolša od epoxa?

Vikking ::

Rexi moja napaka, se ti opravičujem!

delfinus ::

Viking vprasanje. In ti dela teletext z MMC 7.6 ali 7.9? lp, D.

Dead_Eye ::

Hmm, če imaš 2 ploščici RAM-a in nastavljene v dual-channel je lahko to težava za kak blue screen ali sesutje določenih programov. Jaz seveda nimam dveh enakih modulov, samo v dual channel se igre občasno sesuvajo(send/don't send report to microsoft). Zaenkrat v single-channel še vse dela bp....
The one and only

Vikking ::

delfincek: mam ati multimedia 7.9 nameščen, vendar ne teletexta, ki ga moreš posebi naložit, ker pač se mi teletext ne zdi uporaben, ga nimam!

nokia6310 ::

No problemček smo nasrečo uspešno rešili ker e ga nebi bi bila katastrofa!
Naložil sem win xp + servis pack pa še kaka malenkost in zdaj delajo brez problema stanje pripravljenosti tako kot mora in seveda tudi vse ostale funkcije tako kot morajo!
Tv tunner deluje in en in drug zvok je odličen res sem presenečen tako da je res vse kot mora biti!
Problem je bil v win xp prva verzija zdaj pa je vse vredu!
Hvala vsem za odgovore in en prav lep lp za vse!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI TV wonder PCI v XP

Oddelek: Zvok in slika
151609 (1401) karma
»

Zajem slikena ATI TV WONDERJU

Oddelek: Pomoč in nasveti
121491 (1334) uros
»

ATI Multimedai center 7.1

Oddelek: Pomoč in nasveti
15936 (737) saleknd
»

xp in ati TV tuner

Oddelek: Programska oprema
71103 (990) Uporabnik
»

ATI Multimedia Center 7.1

Oddelek: Programska oprema
5946 (841) |jebiveter|

Več podobnih tem