» »

ATI TV wonder PCI v XP

ATI TV wonder PCI v XP

Vlady ::

Problem:
gledanje in smemanje videa preko TV wonder PCI.
driverji od ati-ja naj bi delovali brez problemov, tudi sliko dobim v WMEncoder-ju tak da tuner mislim da deluje. Zvok dela normalno.
Če pa recimo uporabim MMC od Ati-ja slike ne vidim, slišim le zvok in potem ko poskušam program za gledanje zapret mi računalnik obvisi. Nekoč sem probaval na win98 in mi je delovalo, kasneje sem kupil nvidiino kartico in mi je v XP-jih javilo napako, da nimam "privzetih" video outputov za prikazovanje slike ali pa da nimam inštalirane Atijeve grafične kartice. WTF???

Sistem:
AMD 2600+ @ 2.075MHz 256kB cache
Matsonic MS88147C VIA KT400A+ bus @ 333MHz
1GB DDR RAM @ 400MHz
Sound Blaster Audigy 1 Platinum
200GB maxtor (160GB + 40GB)
2x DVD (1x LG DVD ROM 1x DVD-+RW NEC 3500A)
ATI TV Wonder PCI
Nvidia GeForce FX5600 256MB DDR AGP4x

Windows XP professional SP1a
MMC 9.03 ATI powered
ATI drivers 1-11-0-0
DirectX 9.0c
WMEncoder 9
MMC 9.1 MDAO-DAC

Vprašanje:
Se komu sanja kaj naj bi blo narobe?
Po moje se sesuje software :\
Kak alternativen (Angleški) zastonj program za gledanje in zajemanje TV slike. Zajemnje saj z MPEG-2 video ali bolje in MP3 zvok (podpora) + kodeki.

hvala
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

delfinus ::

Rabil bos ene starejse driverje in pa starejsi MMC, da ti bo vse brez problema delovalo. Tudi meni se je kreshiralo z novimi drajverji in MMC, ki ni bil ekspilicitno za to kartico. Tudi teletekst ni deloval, ce nisem uporabljal eksplicitno tistega starega MMC, ki je namenjen zgolj samo za ATI TV Wonder PCI.

In sicer deluje z MMC 7.1 in pa starejsimi driverji, ki jih imam seveda doma.

Sicer pa zadeva deluje z Dscaler programom. Poskusi z njim, slika je super, a so nastavitve programa kar dokar divje. Program pa je tudi veliko bolj robusten kot MMC od ATI.

Ce rabis star software za ATI TV Wonder PCI sporoci pa bova prenesla.

lp, D.

Vikking ::

ma ATI Tv wonder PCI, men dela prfektno z najnovejšimi gonilniki:

WMEncoder 9
mmc-9-1-0-0-dao-mdac.exe
tvw-pci-ve-driver-1-11-0-0.exe
mmc-9-1-0-0.exe
grafično mam Nvidia

dela mi tv kartica enkratno, brez prblomeov, je špica in naščije vsako drugo tudi najnovejšo tv kartico v rangu 20 čuku! Mam jo že 4-5 let!

poskusi z dscaler programom (http://deinterlace.sourceforge.net/), če ti mmc ni všeč!

Vlady ::

Ja strijnam se, da je kartica super, samo so za en ku**c. Ima en Philipsov tuner gor, sam ne vem kerga. In Philipsove stvari so pomoje najbolše in najbol trpežne :)
Ti pravš, da ti dela normalno v XP s tanovimi gonilniki... in na nvidia grafo... zanimivo :\ Men je sicer uspel pognat tuner na WMEncoder in MyTV. Sam je bla slika obupna. ;(( ;(
Ok DScaler mi sicer nekak deluje, sam nastavitve so zgleda kriza tlele... Kater tuner (model) od philipsa je točno gor? Mogoče vesta? Pa zamik zvok-slika bi rad mal popravu. Ene 2 sekundi mam zamika.
Pol kater standard mamo? PAL al SECAM? Na atijevi strani nč ne piše... :\
In kako je tu s snemanjem/stiskanjem/zajemom zvoka/slike? :) Nek sm sicer dubu kodek za MPEG-4 XviD sam mam verjetn prepočasn procesor za stiskanje z tem v realnem času. Kater MPEG-2 za recimo kvaliteto DVD-ja pa da bom lohk na mojem kompu stiskal sliko v realnem času. Zvok pa mam LAME mp3 kodek, ki mislm da je najboljši :) Ewo hvala vama za pomoč.
Delfincek driverje bi rabu ja, ker na ATijevi strani je samo MMC 7.1.
Kak bi pa prenesla? :)
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

delfinus ::

Vikking dej porocaj, ce ti dela teletekst. Sam imam vecinoma ta TV tuner za raobo le tega, vem pa da mi z vec kot 7.1 MMC ni deloval in v kombinaciji z novimi drajverji. Porocaj.

lp, D.

akulp ::

huh..pozno sem odkril to temo, tako da verjetno ste ze nasli resitev..sicer pa naj vseeno povem..sam uporabljam DScaler...dela zakon, tud TTX,....program za zajemnaje videa pa ravno sedaj iscem, ko sem odkril tud tole temo....ce ima kdo kaksen predlog katerega naj uporabim naj mi prosim pove, ker Dscaler tega zal ne omogoca.

Lp
Lukcc

Azrael ::

Jaz uporabljam Virtual VCR, lahko pa poskusiš Virtualdub.
Nekoč je bil Slo-tech.

batista ::

Uporabljam AVI_io
Preprost program, snmea v avi, divx, xvid,...mpeg1&2 pa ne.

akulp ::

hvala...sem poskusil oba..in se tretjega iuVCR:..pa mi ta kar nekako najbol ustreza.

hvala se enkrat, LP
Lukcc

Vlady ::

Hja na koncu sm popravu.
Ugotovuil sem, da sem imel zjeban AGP na plati. Kupu ASUS-ovo nforce2 in mislm da ni boljše plate kot je tale. Res ma vse gor in vse dela, čeprav ne v prvo.
Po inštalaciji vseh driverjev, moraš pri Atijevem TV-tunerju in če imaš nvidiino grafično vršt gor še nvidia WDM driverje gor da špila in dela normal. Včasih se driverji sesujejo in reštarta sistem, kar mislim da je posledica slabih atijevih programov in gonilnikov :8) Lohka jih je sram... :\ Ampak dela, če preveč ne tipaš po programu. Snemanje, slika delata BP, medtem ko z zvokom maš mal je*e. Mal odmeva pa mal poka in se morš dobesedno 5 minut igrat z mešalko, da ti dela normalno. :\
Pa btw ne kupujte matsonic VIA matičnih plošč, ker so največji sekret od plat nasploh.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

delfinus ::

To Vlady: Imam ATI TV Wonder PCI na Abit NF7-S pod XP. Ne rabis Nvidia WDM driverjev gor dajat. Zadoscajo ATIjevi, ampak najboljse deluje z eno starejso verzijo iz leta 2001, imam doma posljem konec tedna, ce rabis. Tam delajo vse pritekline ATI TV Wonderja, tudi teletekst, ker z novejsimi WDMji ne dela najbolje ali pa ne dela sploh. Pa tudi res je, novejsi WDM driverji naredijo celo stalo in tudi meni se je dogajalo, da je masina ali BSODala ali pa zmrznila. Torej ves ta cas uporabljam stare WDMje in tezav ni.

lp, D.

Vlady ::

Ja sej z atijevimi WDM-ji deluje. Samo ne morem programa zapret. Kar ostane in proces tudi. Ne morem ga nikakor "ubit" ne nič. Dobesedno, če se hočm znebit okna, morm reštartat. Pa še sredstva mi žre ;(( No sm dal od nvidie WDM tanove gor, mi je pa začel normalno delat. Sam je zelo unstable ta program oz. driverji. Program sm probal tud pr punci in pr podobni konfiguraciji (nvidia grafa) delal povsem normalno. Tak da driverji so tisti odločilni člen tu. Daj če boš imel res take driverje, ki 100% delajo na XP sp1a mi jih nekak pošlji. Se lahko zmeniva kak ko dobiš?
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

delfinus ::

Dobis WDMje, ki delujejo, ko se vrnem iz Ljubljane, to pa je konec tedna, sem ta cas odrezan od svoje masince. Na ZS sem ti poslal svoj email, tako mi poslji email, me opomni in ti jih bom poslal v petek.

lp, D.

karma ::

imam ATI TV Wonder PCI na winXP in uporabljam heckane drajverje , ki jih dobiš TUKAJ, za zajem /snemanje pa uporabljam VirtualDubVCR+Sync, ki ga dobiš TUKAJ, za gledanje TV programov pa uporabljam DScaler...solid rock kombinacija, ki se ne zruši nikoli in ne izpušča frejmov pri snemanju. Po mukotrpnem preskušanju raznih ATIjevih drajverjev in MMCjev sem se odločil za to varianto, pri kateri ostajam že kako leto in pol....


cya
k.
...obsolete...

Alexius Heristalski ::

karma, s tiste strani z gonilniki rabim samo installer ali še kaj drugega? Na voljo je pet stvari.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

karma ::

če ti gre instalirat v XPje z installerjem (kar bi moglo it...), ne rabiš nič druzga, drajver pri installu počisti še vso ATIjevo navlako (no ja, Catalyste za grafično pusti pri miru..)
Če ne gre z installerjem, namestiš ročno...(wdminstall_by_hand file)...

Driver omogoči v VirtualDubu tudi opcijo (pri zajemanju->Capture) BT8X8 Tweaker. ki ti ponuja še nekaj bonbončkov...

cya
k.
...obsolete...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: karma ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI TV Wonder težava

Oddelek: Strojna oprema
81134 (1029) SasoS
»

All-In-Wonder Radeon X800 XL

Oddelek: Novice / Grafične kartice
133785 (3334) Vlady
»

Problemi z čisto novim računalnikom prosim pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
211744 (1372) nokia6310
»

TV Tuner - programi za zajemanje videa?!

Oddelek: Programska oprema
51555 (1297) DeLuX
»

Tv TUNER-ji

Oddelek: Zvok in slika
292545 (1773) Predator

Več podobnih tem