» »

Logitech Z-680

Logitech Z-680

Romčy ::

Vedno bolj verjamem tistim ki so govorili da so jim po nekem času teji zvočniki delali vedno slabše. Namreč kupil sem to stvar pred 3 meseci in bas ne dela več z polno močjo kot je delal pred par dnevi. Kar naenkrat delajo samo močni basi in zvok ni več niti približen onemu prej. Sej je garancija ampak za zvočnike kateri stanejo uko iz glave res nebi pričakoval kaj tacga. Ali je imel kdo kaj podobnega z temi zvočniki.
  • spremenil: CaqKa ()

Clone ::

Možno je tudi da so se tvoja ušesa mal navadla na bas, vsaj pri meni je tko, k sm dobu Creative Inspire 5300 se mi je zdela neverjetn huda stvar, zdej ni več tko, možno je pa tud da je s zvočnikm kej narobe, a si jih preveč teral?

Romčy ::

Te zvočnike težko teraš ker so tako močni da če živiš v bloku jih sigurno ne boš dal do daske. Uni ki jih je slišal že ve o čem govorim.

Clone ::

Baje da so woofer membrane tako kot pri Logitechu kot pri Creativu narejeni iz papirja (kar pomeni cenejšo izdelavo in boljši zvok) ampak se sčasoma stegnejo vsaj nekdo je pisal o tem mislim da celo tukaj k je Inspire serijo testiral.

mihec87 ::

Sam fantje tut navadli ste se na bas. Verjemte pr men je blo isto najprej eno aktivno aiwo k je mela 30rms ene 14 dni se mi je zdel vau to seka pol pa se mi ni zdelo vec tolk zsj sn kupu kenwooda pasivnga 175rms pa 200rms ojacevalc v bridge 4 mesce ga sploh na ful nisn mogu terat zdj ga pa lahk dokonca sam ne smem zard drugih clanov druzine.

Romčy ::

Ej najraje bi zardel. Na srečo ni nič narobe, še sam ne vem kaj je blo narobe ampak stvar danes deluje spet tako kot mora. Upam da bo še dolgo tako. Oprosti Logitech!

JXS ::

jaz imam lesene geniuse, in ko se mi je po slabem letu pokvaril ojačevalec (eden od izhodov je prenehal delovati) so mi ga zamenjali z novim, ker pa sta ojačevalec in bas skupi sem seveda dobil tudi nov bas. razlika? seveda!!! novi je deloval tako kot stari ko je bil nov. tako da nekaj je že na tem da s časom zvok poslabša.

Dr_M ::

s casoma ja, ne pa po 3 mescih al pa po 1 letu...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

glinik ::

Clone je čisto lepo napisal, uho se na zvok navadi. Poznam ogromno ljudi, ki je začelo z sistemi za 300k sit, potem pa so pristali na sistemu, ki stane več milj. sit. Ludje se pač hitro navajamo na določene spremembe.

Po mojem mnenju je to bol mala verjetnost, da zvočniki delujejo po nekem času slabše. Je pa seveda čist možno, saj se prozvajalci dobesedno tepejo za čim nižje cene njihovih izdelkov. Na vsakem koraku probajo nekaj prišparat, rezultati so seveda vidni po nekem časovnem obdobju. Treba je priznat, da je res poceni, če dobiš za cca. 25k sit 5.1 sistem. Saj se ve, malo $$$ malo muzike :) .

Lp

profii ::

jst sem se učeraj z enim frendom vozil v avtu, pa muska je bla mal bolj naglas in vufer je orenk butal. prišel sem domov in vklopil komp, zalaufu winamp in se mi je zdelo da ni basa. ko sm ugotavlal kaj neki švoh "buta" sem ugotovil, da se vse normalno trese (šipa vibira in tipke od tipkovnice so se slišale). na un bas v avtu sem se tako navadu da se mi je doma zdelo da je bass crknu :D
danes je vse normalno

lp

PI ::

Da bi zvočniki igrali slabše (seveda če jih nisi preteral) je zelo malo verjetno.
Vsak zvočnik rabi določeno število ur igranja, da zaigra v vsem svojem razponu. Kar se pa okusa tiče je pa že drugo

Lp B

Clone ::

Se pa seveda pozna oslabljen bas če je prisotno softwarsko ojačanje basa, naprimer če so v Winampu tisti "Presets" prižgani je bas zelo zanič in vse nekam hrešči, bolš je se to na Live-u nastavlja! Se mi je že nardl da je eden od domačih pritisnil na Presets on v winampu jst sam pa pol butast gledal kaj hrešči in še clo driverje menal, pol sem šele vidu kaj je to za en vrag! :))

Sloviper ::

Jaz pa da ne bom nove teme odpiral, imam namen kupiti omenjene zvocnike!
Ampak imam jih namen montirati na steno v kote, ker je soba priblizno 5X5 me zanima kako je s kabli ce so dovolj dolgi, ker sedaj imam tudi logitech samo da niso 5.1 vendar so kabli zelo kratki in pridejo komaj od enega do drugega konca racunalniske mizice.
in se eno vprasanje, kako je s priklopom racunalnika in dvd-ja se to sploh da priklopit na te zvocnike?

Law_Enforcer ::

Originalni kabli pri Z-680 so precej kratki, a pač kupiš nove in jih menjaš. Zvočniki in ojačevalec namreč niso "trdno" povezani na kable, ampak so kabli "zataknjeni" (se opravičujem expertom za n00bovsko izrazoslovje).

Glede vhodov je tako; Imajo optični, koaksialni in direktni banana vhod, tako da lahko na njih priklopiš 3 naprave naenkrat. Sam imam na njih priklopljen Xbox prek optičnega kabla in prek banane PC. Med vhodi enostavno preklapjaš s tipko na daljincu oz. na vhodni enoti.

Glede originalnega posta pa... Z-680 imam že cca. leto in pol, pa še vedno sekajo tako kot prvi dan, ko sem jih razpostavil :D .

Sloviper ::

Super hvala LAW, ravno to sem zelel slisat!

Reloaded ::

Lep pozdrav!

Res, da odgovarjam pozno, ampak tele teme nisem mogel spregledati. Torej, stvar je takšna. Ravno februarja lani sem kupil Z-680. Še danes igrajo NOROOOO DOBROOOOO!!!
Filmi, glasba, igre, vse, kar jim serviraš prebavijo izredno dobro, a vseeno sem najbolj navdušen nad DTS-om v filmih. Res pa je, da sem imel od začetka čuden občutek pri gledanju filmov, saj moja ušesa niso bila navajena zvoka, ki jih spravijo iz sebe. Torej moj nasvet : Kupi, če ne Z-680 pa naslednika 5500. IN PIKA

CIAO
8-) 8-) 8-)
Reloaded!!!

ganzi ::

Ne bom odpiral nove teme, ampak bom kar tukaj vprašal.

No tut js sm se naveliču zvoka mojih creativov 5300 in se odločil da menjam za z 680.
Pa imam par vprašanj:

-Ali se da bas tako znižat da ne bo moril sosede, saj sem v bloku in nebi rad da se vsem tresejo stene že če samo na izi musko poslusam?
Sej sm razmišlal tut o katerih cenejših vendar sem si rekel če že kupujem kupim z daljincem in take da imajo tut možnost priklopa na ps2. Pa seveda jih bomo vsake toliko časa tut za kak party uporabli tko da nej kr bodo močni :P, sam upam da se jih da tut normalno uporabljat?

-Poleg tega bi pa prosil koga ki jih ima naj mi vsaj približno pove kakih dimenzij je škatla v kateri jih je prejel oz vsaj mere wuferja (V x D x Š), ker jih bom naročil v tujini in je par omejitev glede velikosti paketa.

LP

Reloaded ::

LP!
Z-680 omogočajo veliko nastavitev, tudi za bas. lahko ga daš čisto na minimum, ali pa čisto na maksimum, jaz osebno ne živim v bloku pa ga imam nekje blizu polovice, če pa ga daš na minimum verjetno ne bo motil sosedov (ali pa tudi) :)

So primerni za PS2, X-BOX, računalnik in domači kino. Pa za kakšen party tudi znajo poskrbeti :D

Aja, mere škatle v kateri so bili zapakirani : v centimetrih
širina: 44.5
dolžina: 73
višina: 37
Woofer : 30cmx30cmx30cm+7cm ojačevalec
CIAO8-)
Reloaded!!!

jRk0 ::

pa, a vi veste da se scasoma zvok poboljsa? sploh pri subwooferjih? pa ne trapajte v prazno prosim vec. Tako kot masina v avtu, se tudi zvocnik s kilometrino "ajnfara". Na zacetku je vse bolj trdo, membrana nima tolko hoda, spider je bolj trd, spula tudi. Pa tudi srednjetocni enako...
You fuck up once, you loose two teeth.

ganzi ::

Zdej nej mi pa se kdo pove kje nej jih kupim:'(

Sm mislu prek ebaya vzet pa je prodano..:|. V sloveniji so pa itak nenormalne cene, kjer jih sploh se imajo v ponudbi.:\


LP

Lith ::

ah , še malo glede 'navajanja' ušes na zvok:
vsak , ampak res vsak zvočnik (bas, mid, tweeter...) se mora najprej 'ulaufat' da pride do svojega normalnega delovanja. To je še posebej slišno v avtoakustiki in zato se uporabljajo tudi posebni CDji z določenimi toni, ki zvočnike 'masirajo'. Čez čas se zadeva spremeni definitivno in šele takrat ima zvok svoj pravi jaz.
Za to, koliko časa rabijo zvočniki da se razmigajo, pa ni določeno, pravijo da mogoče vsaj nekje 20 ur preden dobijo svoj zvok.

LP vsem
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

ganzi ::

No tako je, Z-680 se ne da dobiti nikjer več :( in edina možnost, ki jo imam je, da vzamem rabljene za malo več kot 50 jurjev, zvočniki naj bi bili zelo ohranjeni in so stari 10 mesecev, torej imajo še več kot leto dni garancije.

Torej vzeti ali ne? So kaka tveganja?
Kako je s popravljanjem zvočnikov, imam kolega ki servisira tv-je, stolpe, video rekordeje skratka vse te stvari, ali bo znal popravit tudi z 680 če se pokvarijo :P ?

No sej imajo garacijo, samo vseeno vzeti ali ne?
Prosim kak predlog.


LP

glinik ::

Kdo govori, da se zvočniku z leti slabša zvok, ta je totalni i.... Ljudje se navadijo na zvok in jih ta več ne impresionira, kot jih je prej. Naj gredo tisti ljudje poslušat svoj prejšnji model zvočnikov v trgovino ali kam drugam. Ne bodo mogli verjet, da so prej poslušali takšen klump. To je dejstvo! :D (da se razume, nič nimma proti poceni zvočnikom) Ko ste že omenjali "vlaufavanje zvočnika" Največji problem je visokotonec, saj določeni modeli potrebujejo tudi do 200 ur (ali celo dlje), da pravilno zaigrajo. Bas in srednjetonec sta v nekaj desetih urah "tipi topi".

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

space ::

Pozdravljeni.

Pred dobrim mescem dni sem kupil kajpada Z-680 .. od zacetka tisto ful skepticen, glede na to kolk denarja bom dal ven za njih .. in po mescu dni se tepem po glavi, zakaj si jih nisem ze prej kupil.

Beseda noro za to ozvocenje je premalo.

Bi pa nekaj drugega vprasal. Celoten forum sem preletel kaj se tice teh zvocnikov pa nisem nasel odgovora, bom pac tukaj poizkusil sreco.
Namrec gre se za ta problem:
zdaj ne vem ali je to znacilno za te zvocnike oz. bilo kaj, da me ta 'paranoja' mine. Gre se za to, da ko preklaplam med efekti oz. dam drug input, ne glede al so zvocniki priklopljeni na TV, ali pa na PC ( SPDIF ), mi pri preklopih poka. Prav slisi se v sprednjih dveh kak pokne noter.
Ne znam tega zvoka opisat, ampak tak, npr. ce je zvocnik priklopljen pa ga bi dal recimo v zvocno noter, pa bi naredil 'kratek' stik, nekaj v tem smislu pok. Ni tisti mocni, ampak tak rahli pok. Upam da sem dovolj dobro opisal problem.

Gre se predvsem zato, kak odpravit to zadevo, ce je mozno, oz. ali je to znacilno za te zvocnike. Sicer so zvocniki se v garanciji, ampak vsakokrat ko preklopim efekt, zaboli v srcu. :D

Any ideas ? Thanks in advance.

lp, space
Onen i-Estel Edain, u-chebin estel anim.

ganzi ::

Space kje si jih pa kupil pa koliko si dal?
LP

space ::

ganzi: Kupil sem jih v Comtronu, za njih pa sem dal cca. 83k.
Onen i-Estel Edain, u-chebin estel anim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: space ()

mamamia ::

Space, isto tukaj. Pomoje je to povsod. Sicer pa ne preklapljas vsak dan?


No js mam pa eno vprasanje.. pa se mi tle najbl primerno zdi vprasat.. Skratka, lastim si tele zvocnike v navezi s soundstorm zvocno.. povezano na digitalno prek coax.. Torej laufa dolby digital skos. Zdej pri nekaj komadih sem opazil nekaksno prehajanje vokala v centru.. to zgleda nekako tako, da pac ko je vokal izrazit, se ga v centru slisi najvec, ko je pa manj izrazit, oz ko se zlije z komadom se pa nekak vse porazdeli po zvocnikih oz bolje receno ni pac vec centriran na center zvocnik... In pol se dogajajo prehodi -> ko je vokal spet izrazit se slisi razliko ko pride pac vse skupaj na center - center kar naenkrat malo bolj naglas spila..

Upam da je vsaj priblizno razumljivo, sam je tezko opisat.. Skratka, nisem tega opazil povsod, le pri par komadih.. mogoce je tudi drugje samo ne tako ocitno.. Uglavnem, spilajo vsi zvocniki, v winampu laufa harware accelaration, encodin mode je clone (v nvmixerju), preset je pa 5.1 speakers (live)..

Nekak sumim da to dekoder čara? Sem poskusil na googlu kaj poiskat, pa nisem bil uspesen.. Se komu kaj sanja, oz ima isti problem?

lp

delfinus ::

Ce poslusas MP3 to vsekakor ni kodirano v AC3, torej v tem primeru ne gre za Dolby Digital signal, ki bi tocno pozicioniral vir zvoka na doloceno lokacijo znotraj 5.1 zvocnega sistema. V tem primeru ti procesor na zvocni emulira prostorski zvok in pac malo po svoje razporeja lokacijo vokala. Tu lahko govorimo o nekaksni Dolby Pro Logic II emulaciji.

V ilustracijo, sam se poslozujem naslednje strategije poslusanja: Uporabljam DVD Marantz 4200, XboX, Marantz SR5500 in Sony SAVE835ED zvocnike.

1. Audio CD, MP3 audio: Poslusam Stereo, tako dobim tudi najvec od zvoka. Zvok je tako razporejen na L-R kanal + sub. Reciever omogoca se opcijo poslusanja Pure Direct, kjer pa razporedi zvok samo na L in R kanal. Ampak, ker imam male zvocnike Pure direct odpade, ker potem mi odzaga nizke frekvence, ker je SUB v tem primeru nedelujoc. Je pa to najboljsi nacin poslusanja Audio CD glasbe. Uporabno je zlasti pri velikih, kakovostnih zvocnikih, ki so sami sposobni sproducirati tudi nizje frekvence in hkrati onemogoci delovanje SUBa, ki je uporaben bolj za nizko frekvencne efekte v filmih. Vcasih malenkostno eksperimentiram se z Dolby Pro Logic II, DTS:Neo6 in SRS CSSII, da vidim kako je reciever sposoben razporejati zvok po 5.1 kanalih.

2. DVD filmi, DivX filmi, ki niso kodirani v AC3 5.1: Vklopim DTS Neo6 ali pa Dolby Pro Logic II, dobim eno emulacijo prostorskega zvoka, ki pa je samo priblizek pravega AC3 zvoka. Lepo se slisi ob kaksnem dezju, bliskih, streljanju, letaliscih, preletih helikopterjev ipd.

3. Radio: Poslusam z DTS Neo6 ali pa Dolby Pro Logic II, zvok se mi v tem primeru zdi nekoliko bolj karakteren.

4. Pravi Dolby Digital ali pa pravi DTS signal pa tako sprozi, da Marantz SR5500 avtomatsko vklopi digitalno dekodiranje in posledicno poslje DD ali DTS signal na 5.1 zvocni sistem tako kot je predvideno. Le v tem primeru slisi pravi DD AC3 oz DTS zvok. Tam potem dozivis uzitek malega hisnega kina.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

mamamia ::

Zvijo!

To mi je vse jasno, pravi DD zvok lahko dejansko dobis samo na dvdjih ali pa v muski posneti v dts, je tako? Stos je v tem, da prej ko sem imel poceni 5.1 5300 od creative zvocnike, tega niti nisem opazil.. Zdaj na z-680 pa to opazim.. Pa so nastavitve iste kot so bile prej na unih zvocnikih.. Zdej al se mogoce prej samo tega ni slisalo, al je pa zdej dejansko neki drugac. Tud za stereo vem da ni dolocena pozicija vokala pa to..

Aja, na 5 zvocnikov poslusam musko zato, ker je pac v sobi boljse poslusat na vseh 5h zvocnikih, kot pa samo na l+r pa sub.. Drugace pa na enkoderju skos pise dolby digital, ker imam zadevo priklopljeno prek coax-a.. Pa da dobim zadnja 2 delujoca zvocnika moram met v nvmixerju vklopljeno pod encoding "clone".. Ubistvu bom ze potrpel, samo upam da pri dvdjih dejansko dobim ven cisti dolby digital 5.1, to je vse..

lp

mamamia ::

news..



Dela vse ql, samo ko hocem DTS audio album.. dela pod analogno v windvd ql, ko dam spdif to external processor pa samo neki poki pa to.. Drugje dela ql, samo dts audio to jebe..
Skratka, soundstorm neki zajebe in zato dobi dekoder broken 48kHz signal.. Baje.. nevem pa kko bi to odpravu.. to sm nekje prebral..

Druga stvar.. Kaj vam pise na control centru od spikerjev, ko gledate filme? Js mam prek coaxa in mi skos pise Digital.. A ne bi moglo bit DTS digital?

Ce kdo kej ve na to temo, bi prosu za pomoc.

lp

ciZi ::

Se mi je zgodilo čisto isto kot avtorju te teme, le na cca. 3 mesece starih z5500. Bas je kar naenkrat začel igrati čisto drugače, ni več šel tako globoko, zvok je postal zelo nedifiniran, pa tudi moči je subu hitro zmanjkalo, prej sem lahko dal nek komad do konca pa še kakšno boost stopnjo gor in se ni slišalo da bi že sub začel zahajat v clip, po tem mi je na istem komadu pri vseh popolnoma istih nastavitvijah sub metalo v clip že pri cca. 3/4 glasnosti, pa tudi pri nižjih jakostih je bil sub občutno tišji in pri nekaterih komadih sploh ni dohajal ostalih satelitkov.

glinik ::

V Control panelu prečekiraj Sound opcijo. Meni se je kar tako nastavitev čisto zmešala. Glasnost mi je "padla" na 30% itd... Če je tukaj vse OK, potem si "žrtev" zgoraj omenjenih pojavov.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310562 (9837) T-Majo
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455205 (3520) jRk0
»

Receiver do max 300 eur

Oddelek: Zvok in slika
333843 (2803) Trancedeejay
»

dilema: zvocniki Logitech : z680 vs z5500??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10911783 (7799) Seky
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537596 (6351) gumby

Več podobnih tem