» »

Hitrost prenosa iz CD na HDD

Hitrost prenosa iz CD na HDD

reber ::

Imam win98 inštaliran na računalniku, nekdaj je bil npr film 700MB prenešen iz CD na HDD v pičlih treh minutah. Sedaj pa to traja najmanj 5 minut, včasih tudi 8 minut ali več. Kdaj se je to začelo dogajati ne vem točno, je pa res, da se mi tudi računalnik kar malo čudno obnaša pri izklopu, velikokrat se sploh ne ugasne pri zaustavitvi sistema.

Konfiguracija: matična matsonik MS7177, procesor intel 900MHz, ram 256M, hdd 40GB IBM in Maxtor 80GB razdeljen na dve particiji po 40GB z maxblastom. CD-rom-a Teac 10-24-40 pekač in dvd toshiba.
hdd na enem kablu 80 žil in cd na drugem kablu.

Kaj bi lahko bilo, zaenkrat nimam idej, ram sem že testiral z enim programom pa ni našel napak, bom dal še temeljiti test.
Kaj naj preverim in katere podatke naj še navedem?

jest10 ::

DMA si previriu?

reber ::

DMA je bil vklopljen pri obeh, kasneje sem ga pri dvd izklopil in je isto, oziroma še slabše. Za izklop DMA sem se odločil, da preizkusim, če ima kakšen vpliv na pojav ki se mi dogaja pri glasbenih cd: ko je vstavljen glasbeni cd je vse lepo in prav, ko pa ga vzamem ven, v raziskovalcu še vedno kaže da je notri audio cd, lahko dam noter potem podatkovni cd pa še vedno kaže v raziskovalcu da je notri audio cd ??? če hočem, da izgine audio cd, moram klikniti na pogon z desno tipko in izbrati izvrzi, potem je v redu, le kaj bi to bilo ?

Dr_M ::

probi s ksnim nero cdspeedom preverit kasni so kej cdji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

reber ::

Preveril sem oba cd pogona s programom CD Check in ugotovil, da dvd rom Toshiba ne pride čez 13X hitrost.

reber ::

In še test z vklopljenim DMA, precej bolje, vendar pri nekaterih CD še vedno ni v redu. Verjetno bo vzrok nekvaliteta. Tisti CD-ji ki nagajajo, oziroma se počasi prenašajo so bili pečeni pred več kot enim letom in pol, tako da je to že en pokazatelj, kvalitete CD-jev. In ko sem testiral različne znamke, se je pokazala razlika.
Kaj se je zgodilo ne vem, vendar sedaj spet spravi vsebino 700MB na hdd v manj kot 2min30sek 8-O

Dr_M ::

v nero cdspeed mas eno moznost za testiranje kvalitete cdjov.probi tm.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tugo ::

reber eno kratko vprašanje: ko kopiraš uporabljaš vedno en in isti CD?

lp, T.

reber ::

Kako en in isti cd?
V glavnem kopiram različne cd, imam namreč arhiv filmov, ki ga moram prenesti nazaj na računalnik da pripravim podnapise, ki bodo berljivi v DVD737, zato sem tudi opazil čudno obnašanje, ker je teh cd kar nekaj. Pri pretvarjanju glasbenih cd v mp3 ni težav, ker tako ali tako pretvarja s cca 5,5X hitrostjo, tako da hitrost prenosa ni problematična. Ko sem včeraj malo mučil računalnik, je potem bilo vse v redu, tako da sedaj ne vem pri čem sem.
Pri pretvarjanju glasbenega cd v mp3 mi lučka za hdd utripa zelo hitro in se prižiga čisto na kratko. Ali je to normalno?

zile ::

Kakšni cdji so sfukani (imajo preveč correctable errorjev) in pogon avtomatsko zmanjša brzino. Torej če ti snema konstantno z 13x, potem je to 13x150kbyte/s = 2MB/s. Računaj še da začne cd pogon kopirati z manjšo hitrostjo od 13x. Torej pri 2MB/s znese to 350s, kar je okoli 6 minut.
Zaključek: Najbrž imaš slabo posnete cdje. Probaj na kakšni drugi konfiguraciji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

Tugo ::

kokr vidm delaš nekako takole:
probaš en Cd in rečeš ne dela... potem daš drug CD v Player in rečeš ne dela dobro... delaj samo s tistim Cdjem, ki je dober, potem boš edino vedel kaj je narobe. Uporabiš lahko NERO CD SPEED program, ki ti pokaže hitrost prenosa in koliko errorjev napravi CD pri branju. NE errorjev ampak popravkov. Izbereš tako, da daš v CD nek CD medij in klikneš na EXTRA/CD QUALITY TEST in potem počakaš, da vidiš kolk zanič imaš CDje :D
Probaj tole in javi kaj je bilo.
Še to... z rumeno ti bo risalo napake, z zeleno pa prenos.

lp, T.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kopiranje zaščitenih CD-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
469182 (7388) charly5650
»

[Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10110918 (8314) Quikee
»

EAC-optimalne nastavitve???

Oddelek: Zvok in slika
452450 (1932) Quikee
»

Glasbeni cd-ji

Oddelek: Pomoč in nasveti
222284 (1804) icek
»

Teac RW 24x

Oddelek: Pomoč in nasveti
171417 (1113) Dirkac

Več podobnih tem