» »

MS Access

MS Access

alesko ::

Ok..takle problem..

mam formo..in na tej formi podformo. Na formi vnesem številko naročilnice nato izberem recimo številko projekta in pa podprojekta..izberem izdelovalca..in mi v podformi izpiše dele, ki pač pripadajo zgoraj omenjenim podatkom. Zdaj imam pa v podformi tudi recimo podatek naročilo številka, ki je pa trenutno prazen..jest bi pa rad, da bi mi avtomatsko se izpisala noter podatek iz forme. Kako zdaj to narest...sem probal default value pa noče oz..samo za nov vnos bi mi vpisal..kako bi naredil to?

hvala..upam, da razumete kaj hočem

Fim ::

Ne razumem točno tvojih želja a vseeno.

- iz tvojega besedila domnevam, da imaš št. naročila že v glavni formi in mi ni jasno zakaj jo moraš podvajati še v subformo. V subformi imaš več pozicij, katere pripadajo naročilu in vse imajo v bistvu eno št. naročila. Ali ni tako? Ponavadi je tako, da take podatke, ki nastopajo enkrat daš v glavo (main forma), to so razne številke, datumi, nazivi, naslov, .... pozicije, ki so vezane na glavne podatke (preko nekega ID-ja) in je lahko ena ali več pa daš v subformo.

-če vseeno želiš ta podatek v pozicijah lahko rešiš problem na več načinov. V recordsource forme pozicij, daj Lookup in poišči pravo št. naročila, v RS dobiš novo kolono katero daš na formo (pazi zadeva je RO). Če imaš polje v tabeli pozicij in ga želiš napolniti ti ne preostane drugega kot, da za nazaj polje napolniš z nekim update query-jem, za naprej pa z default value, kot si že sam ugotovil.
Opozorilo: Ko delaš z default value moraš največkrat zapreti in nato ponovno odpreti formo, da zadeva zašpila. Bug???!?!? Ni dovolj, da formo odpreš iz design view-a.

Upam da si lahko kaj pomagaš z napisanim OK, drugače pa še kaj napiši.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

c# class

Oddelek: Programiranje
342246 (1840) japol
»

access iskanje po bazi

Oddelek: Programska oprema
51114 (1092) Fuzz
»

Za tiste ki se spoznajo na MS Access!

Oddelek: Pomoč in nasveti
91435 (1278) romario
»

Ms access neke vrste auto number

Oddelek: Programiranje
171515 (1308) Fim
»

Naključno izbiranje v VB 6

Oddelek: Programiranje
181634 (1391) gligoran

Več podobnih tem