» »

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

««
19 / 32
»»

ali3n ::

Idea: Zajc ziher ma kako vbodno žago... 8-O
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

destiny ::

Ja fantje, to so vojni aviatiki, ti že vejo kak iz aviona skakat :D . Če se avion vrti v desno daš levo krilo pod pazduho pa gremo... Upam da mi nikol ne bo treba tega probat, no mogoče če bi mel padalo v obliki krila namest kupole bi še šlo...
A je kdo mogoče že probov letet z jadralnim padalom? Kok ti šupak stisne ko se ga pol zapre!!! To je pa res nevaren šport!

Letel sem le v tandemu (Mb. Pohorje) - lepa izkušnja; ga sicer ni zapiralo, sva pa naredila cca 300 višinskih m. v spirali -> precej adrenalinsko >:D
- "Rozi vidm." "S psom!"

mesoreznica ::

Jaz pa sem letel zraven v motornem zmaju. Maš samo dvtočkovni pas (slabše kot v avtu). Pol pa tip zavije navzdol, ke si ti ja nor, sem mislil da me bo skinlo z sedeža.:D
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

Jest sem mel nako staro padalo mal že preluknjano, letu sem pa 300 dolžinskih :8) in kakih 10 višinskih. Lih tok da sem čez drevesa letel. Blo je pa ene 2x čist opasn k se mi je komanda strgala (prepereti štriki). To ti je adrenalin >:D ! Zdej ga mam že ene 2 leti v garaži, pa ga bo spet treba mal aktivirat. Še kakega nooba zraven vzamem bo pa polna mera smeha (sam kurc je k je pol ponavad treba padalo iz drvesa dol vlečt :( )

evo - server (od danes naprej 2.04 - s popravkom) laufa na HLu... enjoy..

popravek 2.04 dobite na http://www.il2sturmovik.com
- "Rozi vidm." "S psom!"

aja, pa čestitke za 900 postov; mislim, da je tole največja tema v oddelku "igre" :D
- "Rozi vidm." "S psom!"

jamiroq ::

oleg o integraciji Pacific Fighters in Forgotten Battles/AEP:

I'm currently way more busy then in the past... Work and the kid take all my time. Our parents can't help me and my wife with the kid, so we do all things completely ourselves. I sleep now even less then in the past. Now its not more than 4 hours per day. Other time when I'm not with the kid I spend only for the work... No hobby, no relax.

Anyway the news is about Pacific Fighters installation.

We will offer two types of installation...

We are going for the best possible solution and all who has already FB/AEP will be able to install PF into FB/AEP and then get Pacific Fighters which will include all the previous content of FB/AEP. In this case all the menus will be changed to Pacific Fighters Menus and at the same time old style of campaing in FB/AEP will be still playable as well as all other old features accecible. By this way we will get new looking sim with about 200 flyable aircraft (together with AI includes more than 200). Third party will be able to model online wars something like "all around the world".... and also replay with new US and UK planes and ground vehicles the missions (created by third party or by users themselves or I expect add-ons from Starshoy and others with campaigns for single play and coop campaigns for current European maps as well) and online competitions in coop games on european maps from AEP. This will change totally the content for European theater of gameplay. Great Plus isn't it?
But anyway the main _new_ content will be Pacific Theater with the all new planes, vehicles, ships, carriers, vehicles, guns, campaigns, missions, coop, dogfight etc...

Others, who haven't not FB/AEP will be able to install PF as completely separate stand alone product which will feature only Pacific theater with the only content for this purpose(not small need to say!). Probably these that still haven't FB/AEP will look for activity and speeches on forums about "full" version and especially gameplay online and then will try to buy FB/AEP gold pack that to be able to play as others.... Also good plus for all.

The only bad thing of such solution is that we need to support the first time both versions with

1. patches (if neccessary Smile),

2. add-ons, if there will be such. But i would tell there are waiting a lot of third party aircraft currently - Italian, US, Russian and German - from these third party developers who is experinced already in modeling for FB/AEP (or better to say from these who don't speak too much on forums, but really make it good!). Notice: I think add-ons with the planes we can submit only for united version (option PF inot FB/AEP install). We will see after the release.

3. dedicated servers.

1 and 3 is not hard for us.
2 is hard to track if to make for both types of install.

Anyway, trust me, we found the best solution that to satisfy all groups of interest.

Please tell this news to others.

Veliki možje nikol niso veliko spali... :D Go Oleg, go!

Upam da ne bo zapustil IL2FB... da se bo igra razvijala še naprej (Tempest anyone?)
- "Rozi vidm." "S psom!"

JRY_slo ::

xeno, chck mail...

ru7 ::

HL ne dela glih

pa res, hl je down... a je dons kkšn praznik na češki zemlji al kaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JRY_slo ()

BigWhale ::

> I'm currently way more busy then in the past... Work and the
> kid take all my time. Our parents can't help me and my wife
> with the kid, so we do all things completely ourselves. I
> sleep now even less then in the past. Now its not more than
> 4 hours per day.

Matr jamra... Nama tud noben nic ne pomaga, pa mam jest cajt v sluzbo hodit, free software razvijat, s tamalim se ukvarjat in se spilat kak game vsake tolk cajta ;)

lol, Oleg = whiner :)

HL Up, server pa ne :'(

Jaba, pridi, čakam te. Pejđej me

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ru7 ()

Sva zdej z JRY_SLO letela ene 3 ure. He he, sva mela naštiman prek MSN, da sva debatirala. Sicer pa sm spet lepo umiral :D. Sploh ko so prišli neznani kekci na ST server in maš 3 BFje za hrbtom :D

kva pol?
a
spite?

Kaj je zdej. Neki je tišinska v tej temi!? Evo jst sm pršu nazaj domov, tko da če bi kdo zvečer igral, lahk se oglasi v tej temi alpa kej podobnega. Se slismo piloti.

moondogy ::

aleluja!!končno sm pogruntu kuk se tist naštima (glavca), sam f9 je treba prtisnt...

yup :D
- "Rozi vidm." "S psom!"

Hmm, neki je tišina v tej temi? Smo zaspali ali kaj? He he, a ste se "nažrli" špila.

Jst pa Jelso "trenirava" vsak večer prek LANa.

mesoreznica ::

Vidva kr trenirajta.:D Me bota pol malo vsuvala in učila.

Jaz malo počivam.:D
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

zlobno >:D

A je kdo kej razmišljal o nabavi TrackIR-a? V tujini bi se dal 3. dobit že za 100€, PRO verzijo pa za 130€. Bi ga lohk skup naročl, da je cenejša poštnina. No, jest bi ga kupu po poletju, zdej gre denar za druge zadeve...

Smo ze ugotovili, da se precej verjetno ne splaca.

Ce ne drugega, ker dobis heksensus, ker moras imeti glavo na miru...

Z enim preprostim ziroskopom, nekaj deskami, stojalom za monitor in oblazinjenjem, bi lahko naredil veliko boljsi 'head mounted' display iz svojega monitorja :P

lolllll

A pa ga je kdo že probov, al sam predvidevate da se zadevšna odzove na vsak gib glave?

Mogoče ma pa software kje kak checkbox heksenšus off :D

Partizanen ::

Probal. Rabš kako urco, da not padeš, stopnjo/kotne stopinje premikanja glave se da komot nastavljat. In hej, ko enkrat poštekaš, kako in kaj, te na bruhanje prime ob misli na HAT.:D

Big whale, glave nimaš na miru, catch je prav v temu, da s premikanjem glave upravljaš pogled.

Kupt. Brez dileme.8-)

LP,
PE_Niko

P.S. Track uporabe zadevice lahko pošljem po mailu, če slučajno koga zanima (za morebitne poškodbe ob jaw-dropu ne odgovarjam;) ).

BaRtMaN ::

Ja dej, ne: jaba.bartelj_afna_siol.net

Pa še men pošl na mejl.
Če pa ma kdo posnetek kake dobre zračne bitke, se pa tud priporočam :))

8-O Morm rečt da sem kr navdušen nad posnetkom. Zadevca zgleda super. Bral sem pa tud nekje na SimHQ post od enga tipa, k prav da brez TrackIRa sploh ne leti več.

Partizanen, kje si pa kupu mašinco in kolk si dal zanjo?

B. Maker ::

Če imam ˝patch122_over121.exe˝ ali over121 pomeni da moram predhodno namestit ˝patch121˝ tega al je že to to.:8) Kaj pa ˝Ace Expansion Pack_patch204˝? A je to dvoje dovolj? Če ni naj mi en prosim pove kaj vse moram gor dat.
The statement "everything is relative" is an absolute statement. If "everything is relative" is true then some things (at least that statement) aren't relative. If some things aren't relative then "everything is relative" is false.

Ja, over 1.21 pomeni, da naj bi imel popravek 1.21 že nameščen.

Če nimaš dodatka AEP, torej imaš samo IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles, je zadnji popravek 1.22. Tukaj je seznam popravkov za osnovno verzijo, ti očitno rabiš popravek v1.0 to v1.22.

AEP dodatek verzijo igre dvigne na 2.0. Zadnji popravek za AEP dodatek pa je 2.04. Tega dobiš tukaj.

hm - najboljše je:
čista inštalacija + Ace Pack + patch za ace pack...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Partizanen ::

Eh, kdo pa pravi, da imam TrackIR? Jst sm ga samo probal, track je letenje tovariša PE_Kras-a :)

Osebno preferiram preproste in cenovno ugodnejše rešitve. Jebiga, ipak smo Balkanci, ne?
Zatorej pejt sem:

http://www.freelook.org/

in se čudi. Peace of cake. Simple&effective. Kamerco dobiš za par čukov, software je zastonj, dela isto dobr. Do the math;)

TrackIR stane okol 100 eurov + poštnina. Esterajh je najbliže za kupt (Gradec, ostalo pojma nimam). Če boš kupoval - getTrackIR 3, dvojke so še cnej, ampak včas mal biksajo.

In ja, k se enkrat navadiš, je tist koncept...: "HAT switch? What's that?"

Kill'em all.

A da lahko kdo ta posnetek na FTP ker bi si jst tudi ogledu :D . Čene pa mejl če se kermu da poslat.

Fala

Sem ravnokar gledal cene web kamerc pri mlacomu. 20k najcenejša varianta!!!! Men se to ne zdi kej prov pocen rešitev.

Kje v Gradcu se pa da dobit trackIR?

preden se spustiš v stroške... probi če ti take igre sploh ugajajo - igraj pol leta IL2 in LockOn.. in se potem odloči...

lahko pa da je trackIR uporaben tudi v kwejku in jutiju?....
- "Rozi vidm." "S psom!"

Nisem kwejkovc al pa kej podobnega (no dobr, priznam da sem špilal ET). Simulacije letenja me že zlo dolg zanimajo le da sem šele pred kratkim kupil hotas, prej sem pa na tipkovnico špilal ampak le igre, kjer se je to dal (F22 ADF/TAW, mal tud Mig Alley). Sem enkrat probal IL2 na cherry-ju pa niti vzletet nisem mogu ne da bi po parih metrih v kovit padu.
Sicer se je res bol luštn v jadrilico usest ter ene par uric odjadrat, če pa je slab vreme al pa dnarja primanjkuje, je pa tud simulacija v redu ;)
Aja, pa strelat z jadrilico je tud bolj težko, lohk pa mečeš vrečke urina na nič hudega sluteče hribolazce >:D

Hvala anonimnežu (ni se podpisu z nickom:D ) za posnetek, zanimivo, čeprav kot da bi trzalo včasih malo. A to zaradi naglega premika glave?

Dobro ciljanje :D

...lohk pa mečeš vrečke urina na nič hudega sluteče hribolazce...

bombs away! ? :D če naštudiraš merjenje v Heinklu, si zmontiraš enako preprosti bomberski merek v jedrilico - zadaneš garant na pol metra natančno! :D

---
resno - šparate na teži al zakaj (če res) mečete to dol (na planince al ne - ni važno...)???
- "Rozi vidm." "S psom!"

Z dovolj preprostimi filtri bi lahko ves ta urin predelal spet v pitno vodo... Astronavti to non-stop pocnejo!

Rajš vzamem 3L vode s sabo kot pa da bi svoj urin filtriral. Sicer grem pa ponavad že pred letom scat, tko da v zraku ni sile :P . Na teži pa ni treba šparat, v bistvu če si prelahek morš še kako utež zraven vzet.
Kar se pa tiče tuširanja planincev z zlatnim tušem >:D se to ne dogaja ravno pogosto (večina pilotov gre tik pred letom zalit travo na stezi). Se pa zgodi da kak rooky pilot al pa turist kopilot mal želodec sprazni, še sploh kadar je močna termika. Ampak te vrečke ponavad dol prinesejo, ker če bi to skoz tisti mali okenček pri 80-120km/h poizkusil ven zagont, bi bil najbrž pokozlan ves avion :( , spucat ga mora pa itak pilot preden ga pospravi v hangar.

ru7: fileje sem ti poslal jaz. Hvala ti za tvoja posnetka. Si mel pa dolgo bitko z JRY-jem (dokler ni prišlo do bližnjega srečanja in odpovedi kontrol v tvoji ruski trugi >:D )

He he, kaj pa ti letiš ponavadi?

Hmm, Slo-tech server je up (hvala ali3n), dejte kej uletet zvečer, da kako zašpilamo.

A na HyoerLobby? Mogoč še jst prletim. ;)

ja, na HLu je.

slo-warhavk ::

Pozdrav!
Me je veselilo, da sem se končno srečal z ali3n-om in ru7, pa še to čist slučajno na Hl-u. Sedaj pa vprašanje za vaju. Kupil sem slušalke z mikrofonom, vendar sem v poznavanju dela z računalnikom in temi stvarmi totalen Id.... Slušalke sem priklopil, sedaj pa me zanima, kako vzpostavim povezavo z drugimi, ki uporabljate "timespeach"(ne vem če sem uporabil pravi izraz) Vseeno, veste za kaj gre. Baje, da je za govor potreben poseben program, ki se inštalira, pa me zanima kako in kaj. Prosim odgovorite... LP Darko

8-)

Gre za "Teamspeak" - program, ki omogoča komunikacijo med igralci; nekateri uporavljajo tudi RogerWilco, pa še kaj...

teamspeak najdeš tule - potegni dol Client (navadni uporabniki) oz. Server če boš hostal.

Mikrofon pa vtakneš v zvočno kartico - vhod "Mic" - roza barve...

zadeva zahteva malo igranja z nastavitvami mikrofona na zvočni kartici - malo pobrskaj po nastavitvah programa.. ni zakomplicirano.

Malo še prebrskaj tole temo - mislim da smo nekje že govorili o medsebojni komunikaciji...
- "Rozi vidm." "S psom!"

slo-warhavk ::

Gorazd LP
Hvala za hiter odgovor, vendar bi rabil konkretno pomoč. Na računalnik se ne spoznam prav dobro, tako da se z nastavitvami " kje in kaj" ne upam igrati. Clienta sem potegnil dol, sedaj pa bi te rabil slišati, pri konkretnih zadevah. Zvrcni mi na 040 798 938 pa te pokličem nazaj. prav tako bi zadeva rad preiskusil. Prosim pomoč LP Darko
««
19 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

War Thunder (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11916085 (7337) ziga1990
»

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )

757051 (4178) SLO_Robert
»

simulacije letenja

403736 (2759) jamiroq
»

Fly igre

282514 (2172) San
»

Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten Battles