» »

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

««
16 / 32
»»

JRY_slo ::

Ok BigWhale, teb še nakak oprostim, pač morš pazit da mulčeve prve besede slučajno ne bojo "MESELŠMIT", al pa "LAVOCHKIN", namest ata ;)

moondogy ::

evo sm dobu evota, sam sm razočaran->sm mislu da bo laži špilat, je pa še zmer zajeban vozt lepo. ka mi lahko kdo prosm profil za evota pošle?
mejl je: moondogy@email.si

lp

mesoreznica ::

Pa kaj si mislil, da bo EVO kr sam letel?

Za profil ti svetujem naredi si svojega. Jaz recimo sploh nimam profila. Na zgubi sem samo tolk ker nimam Schift tipke. Vse ostalo ostane isto.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

jamiroq ::

če koga zanima:
Hardball's Aircraft Viewer...

BaRtMaN ::

Manjka drool smeško. :>

BigWhale ::

Nekdo mora narediti samo se dovolj dober Track viewer... ne pa tista creva, ki so v FB vgrajena... ;)

Včeraj sma z JRY_SLO (njegova ideja) imela na netu na svoji mapi kr dolgotrajen test med letali.

Vsebina testa:

1. Vzporedno letela na 1000 m višine na znak sma dodala plin in se pričela vzpenjat po najboljših močeh na 6000 m.
2. Na 6000 m umirila letala ohladila motorje, na znak poln plin z vsem vklopljenim kar se da.
3. Zavijanje na 6000 m
4. Navpično vzpenjane iz hitrosti 400 km/h na 6000m
5. Strmoglavljanje iz 6000m
6. Zavijanje na 1000m
7. JRY_SLO je že prej testiral hitrosti posameznih strojev na 1000m

rezultati so bili zelo neprijetni za tiste, ki letite nemška letala. Edino G14 je tekmec.

Mustang vs. FW 190 D9 1945. -
Točka 1. Mustang boljši
Točka 2. D9 presentljivo hitrejši vendar Ga pregrevanje kmalu ustavi
Točka 3. Mustang gladko boljši
Točka 4. Mustang boljši vendar samo za odtenek
Točka 5. Mustang boljši v začetku kasneje ga D9 prehiteva
Točka 6. Mustang boljši
Točka 7. D9 boljši do pregrevanja motorja

Mustang vs. Bf 109 G14 -
Točka 1. G14 boljši
Točka 2. G14 hitrejši vendar ha pregrevanje kmalu ustavi
Točka 3. G14 boljši razen pri hitrosti nad 400 km/h
Točka 4. G14 boljši
Točka 5. Mustang boljši
Točka 6. G14 boljši
Točka 7. G14 boljši do pregrevanja motorja

Ta 152 vs. Spitfire IX l.43 - Absurdna primerjava? To sma tudi midva ugotovila-

Točka 1. Spitfire pošastno boljši (OK Ta 152 je za velike višine bo bolje na 6000m)
Točka 2. Spitfire divje boljši
Točka 3. Spitfire boljši
Točka 4. Spitfire boljši
Točka 5. Spitfire boljši
Točka 6. Spitfire boljši
Točka 7. Spitfire boljši

Če letite Ta 152 in zagledate Spita bejžte ko hudič pred žegnano vodo. Izenačeni boste komaj na 9000 m boljši na 10000m.

Ostala letala drugič.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem vceraj ugotovil, da mi je game crknil, tako na pol. Nekaj avionov sploh ne vidim vec, od B25 je ostal samo se propeler v zraku... Hecno je videt, kako samo en propeler leti po zraku... :(

Hm,
Zavijanje pri kateri hitrosti? Letala imajo ponavadi razlicni turn rate pri razlicnih hitrostih. Al je to tko nasplosno? 'Mustang, se prej obrne od FWja'? Hm, zavijanje w/ flaps ali w/o flaps?

La-7 recimo s pomocjo flapov precej hitreje zavije, ali pa izvede spodnji del lupinga.

Konstantno zavijanje (krožnica), če zavijaš z 450 km/h ti hitrost zelo hitro pade na 300 ali nižje, če vzdržuješ zavoj pri 400 km/h ti nasprotnik poseka zavoj. Zavijanje je brez flapsov z 100% moči. Vse ostale variante zahtevajo preveč časa (z Mustangom ne boš zavijal z flapsi ker je to samomor....).

Pogoji so bili postavljeni splošno drugače ne gre.

PS Lahko se nama pridružiš. Boš sprobal La 7 proti vreči cementa (tvoja oznaka za Bf- >:D).

LP

Zgodovina sprememb…

Vreca cementa, sajtrga... sej vseen... ;) Lahko. Danes?

Ena stran z veliko lepimi slikami iz raznih air showov in muzejev: http://www.richard-seaman.com/Wallpaper/Aircraft/index.html
Še malo predjedi:

jamiroq ::

fwiw: v tejle temi na SimHQ piše marsikaj zanimivega o letalnem modelu v IL-2 in pa o 1% letalih za CFS3...

Mirtma ::

Že 3 dni nikogar na forumu! 8-O A ste že vsi na rehabilitaciji? :D (razboleli sklepi v zapestju, polomljene palice ...)

Intenzivni trening za NEST! (not) :>

Jest sem La7 testiral. Moj game se je nekaj cudno zacel obnasat. La7 mi stalla ob prakticno vsakem zavijanju. Heh. Cudno. Precej letal sploh ni, ampak so samo leteci propelerji.

Sem se pa vceraj klal na HLju. Stiri zmage, dva razbita aviona, pa dva killa so mi ukradli... Bleeh...

DragRace Slovenj gradec vam je pobral kr precej IL-2 pilotov. Sem včeraj prišel domov dobro zapečen.:D

Mirtma ::

Za ljubitelje Mustanga (P-51) :D sledeča povezava. :)

ru7 ::

"treniramo" za NEST ja :P . Bomo vidli, meni osebno manjkajo "online izkušnje", tko da sem bolj n00b. Bomo vidli, kakega bom pa že sklatu :D

tale doc. je full of bullshit...

recimo tale je hecna:

Features, Advantages, and Benefits of the P-51

"The tightness of its turns was much better than the Me-109 and slightly better than the FW-190."

se prau, da je BF zaviju slabš od FW-ja ?!?!? ha ha... ahahahahaha... iiieehhh. hehe.. jup... sure.. that'd be just about it...

Heh, razen tega je pa kar zanimivo branje, kako so zavezniki onesposobili Luftwaffe.

zanimiva prvljica...
Če nekdo prjavla take lapsuse kot avtor tega pejđa, me mine da bi tut naslednji odstavek prečitu...
se strinjam da je bil p51 odličn avion, sam a je biu debest?

ka pa F4-U Corsair?,

Hawker Tempest?,

Nakajima Ki-84 Hayate?,

FW109?,

Ta 152?,

bf109,... and so on...

Mah kr neki. Saj je znano da se amerikanci radi hvalijo čez vse mere.

Mustang je bil res odlično letalo ampak tolk dober pa spet ni bil. Povprečen nemški pilot ni glih blestel zaradi svojega letenja. Nadmoč so dobili zaradi zmogljivosti svojih letal.

Kot je Pier clostermann napisal :

Spit IX vs VW A6 - "dasi je spit bolje krožil je lahko pilot FW-ja prekinil boj kadar se mu je zljubilo ker je bil hitrejši in je tudi zelo silovito pospeševal"

No probajte prekinit dvoboj z A6 in potem poskusite pobegnit z njim. Vas spit ujame kot za šalo. Razen če imate 8.000m višine na voljo.;((

Kr neki. Pa leti FW-ja proti spitu če upaš.

Bedarija.

LP

jesenican ::

Sam sem šele začetnik v tej igri, sem namreč velik ljubitelj nemških letal iz 2. svetovne. Zanima me kakšne nastavitve uporabljate. Zanima me samo čisti realizem, brez kakršnih koli pomagal, vem da bo trajal kar nekaj časa da bom zadevo obvladal, da bom sposoben odigrat kampanjo in sestrelit tud kakšnga od asov tukaj na forumu. Imam čas in voljo, tud trmo, trentuno pa se še vedno ukvarjam z prebiranjem osnovnih manevrov in taktik.
Zanima me tudi katero od letal Me - 109 se vam zdi v igri najboljše. Začet nameravam namreč z enim letalom, se naučit kar se da preden se lotim kakšnega drugega.
Predlogi?

BF109 G2 zaradi hudih topov alpa BF109 G14 (večinoma se fura G14 pomojem)

Drgač pa tema samuje! Se vidi, da se vsi intenzivno za NEST pripravljajo ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ru7 ()

Rokomah ::

"...Kot je Pier clostermann napisal ..."

Glede Clostermanna bi jest osebno bil malo previden:\
V njegovih knjigah je ker nekaj lapsusov, nepravilnosti, dvomov in še kaj.
Ko bereš njegovo knjigo imaš občutek, da so zavezniki v zraku bili od prvega trenutka v hudi številčni podrejenosti, saj venomer piše o "samo nekaj angleških letalih", ki so jih nenehoma prestregale skupine 30-40 Fw-190:\
Še tik pred koncem vojne (aprila 1945) piše Pier, kak so njegovo "skupinico letal" prestregle horde 40 Fwjev (???)8-O
Kr naprej piše, kak so padala dol, predvsem nemška letala...
Nikjer ne omenja, kako je bil sestreljen (on + še trije, cela patrulja) od samo enega Fw-190 ali Bf-109, ne vem več točno. To je priznal šele mnogo let pozneje v nekem intervjuju.

Skratka, nikakor ne želim zmanjšati veličino in slavo, ki jo ima Pier Clostermann kot lovski pilot in človek, samo zdi se mi, da je bil boljši pilot kot pa pisatelj:)

Meni osebno je boljši (bolj kredibilen) Saburov "Samuraj" ali pa Galandov "The first and last"

LP
Rokomah

Ravno Samuraj naj bi bil močno pretiran, ker ga je 'dopolnil' nek Američan! Tako da naj bi bilo v njem precej pretiravanj, ravno za dosego večjega občutka dramatičnosti itd.

Heh, fantje. Danes po dolgem času grem mal eksperimentirat z letali. Že enkrat prej se mi je pri letenju IL-2 zvok popačil. Začne malo hreščat pa sliši se, kakor da fali vsak drugi polsekundni interval. Bom posnel pa vam dal link.

Kot drugo, tale Extreme 3D Pro od Logitecha se je začel malo čudno obašat - predvsem throttle. Sploh noče it več na 0%, vedno ostane nekje med 3% in 8%.

destiny ::

Probej ga še enkrat skalibrirat!

Glede pregrevanja motorja. Tisti števec, ki kaže temperaturo nikoli ne gre malo čez polovico tak, da ne vem, čemu korist?
Kako kontrolirate pregrevanje motorja? Je števec uporaben ali ne????

Eh, je Logitech čuden. Sem preprosto potegnil joystick ven iz USBja in nato spet noter dal in je lepo šlo do 0. Čez nekaj časa se pa ni hotel spustiti pod 16% throttla.

Rokomah: Meni števec za temperaturo ponavadi zelo dobro dela, ponavadi ma neko rdeče območje, ki označuje T, ko se začne pregrevat. Jaz sicer ponavadi nimam časa na instrumente gledat, vsekakor pa takoj na začetku igre zmanjšam propeller pitch iz 100% na 95% ali 90%. Manj obratov motorja > manj segrevanja > manj nevšečnosti. :>

Če se pa motor začne pregrevat, uporabim taktiko, ki jo je napisal Partizanen nekje v tej temi: Propeller pitch na nizko vrednost (odvisno od ogroženosti) in mešanico pribijem na 40%. Hitro pomaga. :D

Ne gre za to, kako ohladiti motor ampak za kontrolo, da pravočasno ugotovim, kdaj je motor pred pregretjem, ne šele takrat, ko je že pregret. Predvidevam, da bi lahko ob natančnem indikatorjem (števcem) lahko letel optimalno tako, da motorja ne pregrevam, če res ni nujno.

Druge izbire kot vklopljene kabine nimaš potem. Je pa vsekakor boljša preventiva kot kurativa, torj zmanjšaš prop pitch, kjer se da in ne goniš dalj časa na maksimalni moči motorja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

Prop pitch je pri marsikaterem avionu dobro zmanjsati... Vsaj pri La-7 je tako. Jaz vedno letim z pitchem nekje med 90-80. Razen v primeru, da bezim ali pa lovim koga. Preden pa zacnem plesat pa pitch obvezno na nekje 90%, v spodnjem delu lupinga pa tako ali tako na 40%. La7 je hudic, motor gre precej hitro v franze... :P

PS: Pri pregrevanju motorja se pri meni precej obnese taktika, da cim prej zmanjsam hitrost na rob stall speeda in se spustim na visino hm, dveh metrov... ... do sedaj se je malokateri nasprotnik uspel upret skusnjavi in mi ne sledit. Ponavadi je koncal z nosom v tleh ali v kakem kandelabru ali kaj podobnega... :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Matr in ta Logitech. Ne razumem zakaj se mi to kar na random dogaja - enkrat throttle ne dela dobro, drugič mi ne dela več zavoj v desno, WTF? Tukaj mate skrinšot, ko palico prbijem v desno in divje premikam naprej in nazaj, da se vidi sled. Hec je, da problem zgine, ko ga ponovno izklopim in priklopim, a kmalu spet začne po svoji muziki plesat...

ali3n ::

been there, done that... - logitech pač...>:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

aja - pozabu napisat - ako mi bogovi vojne naklonijo kanček sreče, bom danes spet hostal - verjetno na Hyperlobbiju - za cca 16-20 pilotov! (JA, končno so preklopili na 4mbit/768! :D :D :D )
- "Rozi vidm." "S psom!"

Bartman, mani pomaga programček clear calibration za kake take bedarije (ki se mu znajo dogajat).

ali3n pa ostali, upam, da se vidmo ker na HL.

:D DEUA! Hvala Jry-ju za "final touch"...
hehe.. kar fino je blo...

Torej - od danes naprej smo na Hyperlobbyju!
- "Rozi vidm." "S psom!"

@Rokomah meni se pa glih Sakai zdi malo tako, tako. Drugače pa je glede primerjave VW 190 vs Spitfire isto opombo napisal tudi urednik knjige v tehničnih podatkih.

Če pa praviš, da ne piše kako so padala njegova letala dol svetujem, da še nekrat prebereš knjigo. Tudi to si spregledal, da ga ne vem kolikokrat nasprotnik imel v ojemu (pobral cel kup granat) pa ga je rešil soborec. Pa kolikokrat se je vračal z enim ali dvema letaloma ker so ostali popadali.

Res še moraš vse skupaj enkrat prebrat.:D

Zdaj koliko so resnične besede posameznih pilotov je vprašljivo se strinjam. Samo to kar je mene prevzelo pri Clostermann-u je to da se ne boji opisovat svoj strah pri letenju v boj za arzliko od ostalih pilotov, kjer nisem zasledil tudi ene omembe strahu pred nasprotnikom.

LP

Zgodovina sprememb…

Heh, danes je blo kar fino, ja. Na začetku sem pokasiral ene par granat, na koncu sem jih pa jaz razdajal. >:D
Zanimivo je blo, da me je en Bf109 hotu sesipat ob pristanku, me je falil z granatami, se zaletel v mojga Spita XIVe, strmoglavil zarad odsekanga krila, jaz pa pristanem. Na srečo mojemu letalu ni blo nič hudega, le pilot se je 'poškodoval'.

@BaRtMaN kje si pa ti bil? Sem se boril z Ali3n-om, Mirage-om, ru7 in kupom tujcev o tebi pa ne duha ne sluha. A si se skrival a?:D

ru7 čestitke za dobro letenje. Glede na to da letiš kratek čas zelo lepo letenje. Si bil kr zajeban cilj. Sem videl da si dva snel. Pohvalno. Edino čelnih se izogibaj.:D

Mirage je tako kot vedno začel v velikem slogu z Mustangom. Mirage imaš eno zajebano lastnost. Kuga se pojaviš ko je najmanj treba.:D

JRY_SLO ma spet nov nick "Jaba" to bo že kak deseti.:D

LP

Externe poglede bi bilo treba izklopit, ce so vklopljeni... Tako se ze polovica ljudi polomi pri vzletu... :P

Hvala, je blo zajeban sploh na začetku (spita namreč nism še letel). Pol ko sm ga mal skapiral je blo lažje. Drugače pa je blo na začetku jebeno proti 3 BFjem. Nism mogu verjet, da nism takoj dol padu. Sicer sem šu vseeno hmal ;) .

Lahko se bi večkrat dobili, ker je full dobro tko špilat. Pa še blo naj je neki. Čeprav dostkrat nism najdu nobenga. Pač velika mapa. Škoda ker se nism sprobu kot wingman ali kaj podobnega.

mesoreznica: Oj, ej, ne mi s takimi. :D Nick sem imel SLO_BaRtMaN, nekako težko je blo zgrešit ga. Katerga si mel pa ti? Shrek1 mogoče?
Enivej, letel sem Spita. Pa po enkrat Lightninga pa enkrat Mustanga.

@BW - daj danes zalaufaj temspeak, če slučajno ni (nisem preverjal);

ja - pravkar sem razmišljal o izklopu external viewa - glede na to, da mamo ikone... sam... ne vem - povejte

dans bom zalaufal server okoli 18h.. in bo delal do cca 23.30... (pol pa spat); bo verjetno še kaka nova mapa... :-)

če ima kdo kako željo, pa naj pove...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Ruski frčoplani! Prosim. Pa daj Gulf of Finland mapo.

He he, se kej vidmo pol zvečer.

Evo še en utrinek iz včerašnega večera. Verjetno je bil Jaba verjetno že ornk zdelan.
Kratek utrinek

evo - server je up 'n running (vsaj moral bi - naj kdo preveri na HLju...); mapa je "desert" - pojma nimam kaj je not (pozabu); mam pa se ene 2 mapi na zalogi - sporocte ce hocte menjat...

LP G.
- "Rozi vidm." "S psom!"

Hm, team speak sedajle dela... vmes mi je enkrat crknil, pa nisem videl... Oprostite za nevsecnosti... ;)

jeee dej externalse out, to bi blo nice, ostalo pa pust (self ikono na mapi). enemy icons se mi zdijo kul nastavljene.

dobr ste se učeri fajtal. ru7, dobri defenzivni manevri, ni kej...
mirage pa itak... jst ga bom prjavu, ker je steroide... to ni fer. :)

ali3n, dej kkšn pacifik war naredta, p51, p38, p63 vs Ki84 (pa ne unga uber), in zero, oblubm da bom letu zerota :)

42' je nice.

kkšno v stilu misije, da je treba kej vaporize-at... jst bi letu FW jabo (bomber) varjanta...

gg folx
««
16 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

War Thunder (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11916052 (7304) ziga1990
»

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )

757037 (4164) SLO_Robert
»

simulacije letenja

403735 (2758) jamiroq
»

Fly igre

282511 (2169) San
»

Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten Battles