» »

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

««
14 / 32
»»

Zhupa ::

Mirtma: lepo bi te prosil ce lahko se men posljes .ini filet pa navodila na mail mafiaNO@SPAMsiol.com , hvala.

Mirtma ::

Maš poslano!
LP

Zhupa ::

Danke.

Rokomah ::

kje se vas pa lahko najde , če server ne dela???
Sicer pa tudi ko server dela, je 0/8
Zakaj se pa tako Hyper Lobyja izogibate?

Zato pa predlagam uporabo besedice "SLO_ " pred lastnim Nickom, prav zaradi tega, ker vsepovsod zlaga pilote po abecedi in bi se takoj videli, ko se posameznik prijavi na določen strežnik. Med 700 piloti, ki so povprečno hkrati prijavljeni na HL je pač težko najti nekega slovenca, ki je prijavljen pod npr. Ar4Ali :D

Ja, jaz sem bolj zgoden (ob 20:00), tako da se v začetku sam preganjam, pa se zadeve do 22:00 kar razživijo. Je pa v začetku zoprno, ko sva naprimer samo dva, dolgo traja da se najdeva. Morda bi veljalo razmisliti o možnosti dveh baz, ki bi si bile malce bližje.... Včeraj sem opazil tudi Mesoreznico na UBIju, pa je bil nekam slabe volje. Sicer so se trije gnali za njim, preden sem prišel do njih, ga ni bilo več :'( - potem pa so še mene sprašili.... ;)

ali3n ::

;(( Ful mam probleme s serverjem - kako minuto po zagonu se mi usuje, pa mi ni cist jasno zakaj :| se bom danes posvetil temu problemu in ga pozenem;

Morm še potuhtat, kako hostat na HL...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

mesoreznica ::

@Mirtma od tistih treh sem enga skino, ostala dva pa sta me dobila. Preklinjat sem začek zaradi tega ker potem sploh nisem mogel vzletet ker so krožli nad letališčem. Kliknem Refly in že buum.

Kaj sovražim te debile, ki niso sposobni normalne borbe.;(( ;(( ;((

Saj se morem zmenit z Ali3n-om in Yeri-SLO pa jih bomo obiskali. Ko bomo mi 3-je njih pa 5 jih bodo pušili, da se bo kadilo.>:D
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

@mesoreznica Sploh ne dvomim! :D

thundercat ::

še nekaj me zanima...inštaliral sem teamspeak....zdej me pa zanima kako dobim kanale kjer je il 2 sturmovik teamspeak......ker kanalov je ogromno sam ne za to igro....

mirage ::

Tisti, ki igramo na slo-tech serverju smo ponavadi tu: capybara.lubica.net .

Morm še potuhtat, kako hostat na HL...

Če je možno in izvedljivo, bi jest predlagal postavitev podobnega strežnika kot je na Ubi tudi na HL.
Hkrati predlagam oz. ponujam izdelavo bojišča (mapo) in naprošam za sledeče nastavitve:
- vidnost ikon (samo tip oz. vrsto letala, enotna barva za obe strani) na razdalji 2000m
zahteva od igralca-pilota poznavanje vrste letal in s tem indentifikacija lasten/tuj

- speed bar = ON
mislim da je nesmiselno imeti na OFF, ker je vidnost instrumentov v letalu ponekot slaba

- waypoint ON (kaže pozicijo letala na mapi)
mogoče je veščina navigacije pretežka za vse, zato naj bo olajšana navigacija

- ostali parametri na REAL
vse ostalo je lahko na realni stopnji, vključno z zunanjimi pogledi, da pride do izraza faza presenečenja in faktor (ne)preglednost kabine.

Sicer so pa zgoraj navedeni standardi že zelo blizu standardov, ki jih letijo tudi drugi (večina) in so priprava za polete v raznih OnLine War (VEF2 itd).
Prednost postavitve na HLu je tudi v tem, da je tam več pilotov in zasedenost ne bo več problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rokomah ()

mirage ::

Še v tem tednu bi naj izšel nov patch:

Readme
Version 2.02

Warning

The current version (2.02) is not compatible with the previous versions of the game when playing via network. Both the server and client must have appropriate versions of the game (2.02) in order to connect.

Changes and Additions

1. Tweaked damage modelling for Il-2, Ju-88 and B-17.
2. Tweaked flight model for the Spitfire Mk. IX.
3. Modified DGEN and NGEN.
4. AI will check for friendly fire more thoroughly.
5. Replaced Spitfire speedometer with a wider one.
6. Moved attachment points for FAB-250s on B-25s.
7. Made throttle lever of Me-163 move smoothly.
8. Added bomb load variants to Hurricane Mk. IIb.

Changes and Fixes

1. Reworked engine overheat for Spitfire Mk. IX.
2. Tuned the maximal RPM for Brewster Buffalo.
3. I-185 won't explode when scratching the ground with propellor blade tips. 4. Reduced tail wheel bump for some planes. 5. Fixed a floating tail light on TB-3 4M-34R. 6. Fixed a bug that could make Me-163's wheel carret to rip off the plane twice. 7. Fixed some spelling errors in game texts.

4. AI will check for friendly fire more thoroughly.

tole mi je pa vsec...
- "Rozi vidm." "S psom!"

BaRtMaN ::

Kul. Me zanima, kako bojo SpitaIX popravil.

BigWhale ::

Ma jest sem v moji bolezni prebral eno WWII knjigo in me je spet prijelo, da bi jamral nad sposobnostjo AI pilotov... In vzdrzljivostjo AI letal... ;>

BW - bolje da ne pogledas kakega "GunCam" posnetka...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Jaz sem si danes potegnil enega - Legend. Se mi zdi, da ma tip izklopljen 'No instant success', ker pri tako kratkih rafalih je skorj nemogoče odžagat krilo. Je pa res, da 30mm topovi delajo svoje. :>

Sem imel feeling, da je instant success tockovanje brez pristajanja/razbijanja...

Aja, heh, ne bi vedel. Ma sej se je vidlo, zakaj je vse prec stran letelo. P-39 + 2x30mm kanoni + ne vem kaj se je sigurna smrt. :P

JRY_slo ::

alien, na HL v dogfight oknu izbereš najvišji slot in iz menija pokljukaš nastavitve, -> "Save Info" še enkrat klikneš -> "Start Game"...

sam nism pa zihr kako je z dedicated... probi pa je :)

Thanatos ::

a je mozno igrati brez ubi.com ker imam velike probleme z active-x om in njegovo instalacijo? pa se zanima me kako zgleda fajtanje v onlineu a igrate vsi proti vsem ena skupina proti drugi kaksni bolj kopleksni nacini..? drgac me pa prcakujte cez nekaj casa ko dobim ace pack na vasem serverju, mikrofon mam tud tko da bom mogoce kej na teamspeak prsu :)

@Bartman P-39 + 2x30 kanoni??? Kje si pa ti dobo toto kombinacijo?:\

@Rokomah tole ni coop. Tu ni smisel skrivanje in napad na skrivaj. To je doog. Tu boš moral zmagat z tvojim znanjem letenja in strelanja ter uporabo kake odštekane taktike.

LP

mesoreznica: Mislil sem P-39, ki leti v rafal 2x30mm topov od Bf109G.

@Rokomah tole ni coop. Tu ni smisel skrivanje in napad na skrivaj. To je doog. Tu boš moral zmagat z tvojim znanjem letenja in strelanja ter uporabo kake odštekane taktike.

Nikoli nisem mislil o napadih na skrivaj (to je nek nov termin :D ) ampak o faktorju presenečenja, ki je za mene osebno ZELO pomemben v zračnih bojih. Ta lastnost je botrovala veliki večini zmag na nemški strani med WW2 (njihova taktika je bila B&Z in zelo redko DF).
Sicer pa ni problema fantje, če je večina za lažje stopnje tudi prav. Želel sem samo formirati eno SLO skupini, ki bi bila kos drugim pri REAL nastavitvah in, da bi kasneje mogoče lahko skupaj leteli v VEF2

Na HLu je itak ogromno raznih rooms, kjer lahko vsak poljubno izbira na kakšno težavnost se bo priključil.:)

...še malo nadaljevanja:)
Ker si omenjal taktiko.
Če letim ravno simulacijo, se poskušam tudi obnašati kot tapravi:D pilot med WW2 in v njegovi koži se nebi nikoli ali pa samo izjemoma spuščal v DF. Zakaj???
Zato, ker si lahko še tako zelo izkušena ali dober pilot, pa lahko enostavno narediš napako. Za sekundo zamudiš zavoj ali prepozno izvedeš "sodček" in je lahko po tebi. Na tak način te lahko sestreli tudi neizkušen začetnik, sploh če je v DFju več letal.
Po moji oceni je to preveč tvegano in na tak način bi zelo težko dočakal konec vojne.
Ker pa osebno razmišljem na način, da je najpomembneje v celem spopadu, vrniti se živ v bazo, ohraniti pilota in letalo za nove spopade, po možnosti pa še povzročiti škodo nasprotniku, je logična rešitev križarjenje v višinah iskanje tarče in nato BOOM&ZOOM v oblake :D :D :D
Tudi če naletiš na še tako dobrega nasprotnika imaš velikooooo več možnosti na preživetje, kot pa v DFju !:)

@Rokomah vidiš tu se pa razlikuje naše videnje tega špila. Ti uživaš, da si kot pravi pilot. Se pravi letiš pol ure in buliš okoli pa se boriš in se mučiš, da boš priletel nazaj v bazo ter varno pristal.

Meni je pa užitek, da kmalu po vzletu že sreča nasprotnika. Pa tudi če je 1 ali 2 km nad mano (se trudim, da ne bi bil). In potem fight. Ko sem pokuril ves amo se mi navadno ne da letet tiste 3 ali 4 minute nazaj v bazo ampak skočim z padalom takoj ko sem na svojem ozemlju. Vse to zato, da čimprej vzletim.

Kot sem že dostikrat povedal mene osebno ne zanima full real. Letim zaradi svojega užitka.

Poleg tega pa bomo vidli če je to res lažja stopnja kar igramo mi. Ker če je to res lažje (brez zunanjih pogledov sem jaz hitro sesut) pol nas boš razbil kot za šalo.8-)

Glede na knjige, ki sem jih prebral do zdaj, Britanski piloti ni9so velikokrat bili presenečeni z strani nemcev. Opazovalec iz radarske postaje jim je v večini primerov sporočil višino in smer letenja nasprotnika. Fantje so bili pripravljeni na nasprotnika.

Pa da ne boš mislil, da zdaj kaj zmanjšujem vrednost letenja, ki ga ti izvajaš. Kapo dol vsem, ki imate voljo in veselje let coop full real. Sem preveč len za kaj takega. Sem že probal in se mi pri mili veri ne da.:D :D :D

LP

Zgodovina sprememb…

Kot sem že dostikrat povedal mene osebno ne zanima full real. Letim zaradi svojega užitka

Se popolnoma strinjam s teboj:)
Pomembno je, da se zabava oz. uživa!!!
Od posameznika je pa odvisno kaj ga veseli.
Pri meni je pa ravno kontra problem kot pri tebi:) , meni lažja stopnja (npr. cockpit off ali zun. pogledi on) povzroča probleme, ne znam leteti s tem.

@Rokomah bomo v prihodnje malo experimentirali. Ti z nami v našem letenju. Pol pa mi z tabo. No tolk, da ti povem imamo enga "Hudiča" pri nas, ki se dobro znajde v obeh variantah. Moji in tvoji. Yeri-SLO. Malo ga orientacija jebe (smer letenja do nasprotnika in nazaj) ampak če bota skup letela v Full real, ga boš že ti vodil. Nasprotnika zavoha preden ga mi navadni smrtniki vidimo, bori se pa ko kuga. Ko ga enkrat za vrat dobiš se ga ne rešiš več. Leti pa Bf 109 ali FW 190:D :D Tako, da ga nažicaj pomoje bo šel z tabo v kako akcijo coop full real. Na Ubi.com ma nick Yeri-SLO, na HL pa burek.:))

LP

Zgodovina sprememb…

WW2... pravkar sem prebral knjigo Bombnik od Lan Delington... something like that... bom sel pogledat...

Element of surprise je bil na strani nemcev med nocnimi bombandiranji, ker so nemske Frey-e dajale radarsko sliko letal skoraj takoj, ko so vzleteli in prileteli do rokavskega preliva. Potem so vzleteli nemsi Ju-88, ki so bili nocni lovci opremljeni z radarji, sicer z izredno ozkim radarskim snopom ampak do tarce so jih usmerili z zemlje, potem so pa precejkrat izvajali 'boom&zoom' navzgor v bombnik, da so mu razparali trebuh.

Po opisih v knjigi je imel Ju88 posadko treh ljudi, radarista, pilota in orozarja, ki je okvirje s strelivom. Okviri streliva so bili polnjeni tako nekako izmenicno, nekaj prebojnih granat in potem nekaj zazigalnih, tako da so naredili kar najvec skode na bombnikih.

Je bil pa Ju88 opisan kot neka leteca kanta, ki je ravno se dober za klatenje bombnikov...

Zanimivo branje.

Kar se pa boom&zoom tice... Jaz imam precej rajsi tak, 'normalen' dogfight... Je bolj zanimivo in napeto... Ponavadi je res tako, da nekdo naredi napako in zaradi tega se dogfight konca. To je pa tudi to, tisti, ki naredi napako izgubi. :)

Hm, kar se pa zunanjih pogledov tice, jaz jih uporabljam samo za vzlet... Ne da se mi glave obracat in iskat piste.... pa nekaj po polzje okrog lazit... ;) Med combatom pa samo HAT na EVO-tu in to je to... Ko (ce) mi bo zacel EVO delat, ga bom pa sprogramiral se tako, da mi premakne view za tri korake navzgor, z enim samim pritiskom... v tistem delu jaz ponavadi zgubljam nasprotnike... ;)

Sem se pa lepo navadil leteti z cockpit on... Je kar zabavno... Ko se naucim ciljat, bom se kaj zadel... ;) Oz vsaj malo vec kot zdaj... ;>

@BigWhale zato pa navadno padeš dol. Ker se ti zunanjih pogledov ne da uporabljat. Poleg tega pa, se malo bolj agresivno obračaj, ker zadnje čase se sploh ne zasekiram ko te vidim za mano. Se te prhitro otresem.:D :D Pa brez zamere ne mislim nič slabega.:8)

Same borbe med lovci so bile ponoči zelo redke, ker so se kljub radaskemu vodenju lovci večinoma zgrešili. Trakovi so povzročali zmdo na radarjih, vendar premalo za večino bojev.

No vsaj kolikor sem jaz gledal in bral to tematiko.

LP

Zgodovina sprememb…

:8) am - jest mam blazne probleme doma - server je hudo zbolel (need to get rid of winnet.exe and comwiz aka commonname); verjetno bom v noči iz petka na soboto formatiral (+ serverček dobi še en disk - 120GB);
tko da upam, da mi bo do sobote zvečer uspelo zadevo usposobiti do te mere, da bom spet hostal...

do takrat pa žal ne bo šlo...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Ho, ho, zadeva se razvija. Moram povedati, da sem imel probleme s povezavo (saj ne vem, če kdo pozna HIP - hitra internetna povezava - firma Sintec - 1024 gor in dol - pa to ni bistveno). Na mojem PCju sem imel šerano povezavo (torej moj PC je bil hkrati router za lokalno mrežo (še 2 PCja + občasno prenosnik). In med online igro, sem imel probleme (cukanje) ;(( , zato sem v glavnem ogral off line (single player, qmb, fmb). Ko sem zadnjič bral ta forum, me je zopet zagrabilo. Ugotovil sem, da če prekinem internet šeranje, on line fight teče čisto gladko. Tako sem se spustil v investicijo in kupil routerček 8-) . Danes sem ga priklopil in zvečer bom videl, če je to to.

Kar se tiče mape, sem že omenil, da bi rad videl, če bi bili nasprotni bazi malo bolj skupaj, da pride prej do "stika" - sploh v začetku, ko sta samo 2 .

Ali3n, kar v miru postavi strežnik. Veliko uspeha in se vidimo na nebu! ;)

@Mirtma to mi deliiii!!!:)) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

meso:

Z BFjem se ne mores agresivno obracati, ker se napram La-7 obraca kot vreca cementa... ;) Drugace pa, ce letim s kakim letalom, ki ga se nisem letel (in to je vecina ;>), postopoma probavam kaj se da in kaj ne, vmes pa, jasno padam dol... ;)

Zunanjih pogledov ne uporabljam zato, ker se mi zdi to na nek nacin goljufanje... Zato sem tudi za B&Z precej lahka tarca... :P

@BigWhale :D :D :D , Si kaj gledal okoli sebe. V bf-jih se vsi agresivno obračajo razen tebe.:D :D :D

Drugače pa treba priznat, da si z La7 kr nevaren.>:D >:D

LP

Zgodovina sprememb…

Glede 2.2 patcha:

---copy/paste z uradnega foruma----
"Leaked" patch warning

Please note that the 2.2 patch currently available on certain sites is not the official version. Ubisoft will not be held responsible for any damage caused to you computers or data.

If you wish to go ahead and install this "leak", you do so at your own risk. Please make sure to back-up your folders.

We strongly recommend you wait for the official version to be released.
---
- "Rozi vidm." "S psom!"

Danes popoldne sem vas pogresal... na ubiju dolgcas, na HL dolgcas... Koncno najdem pameten server, nic laga... V zraku pa letal ko smetja... Fino... Vzamem La7, okrog letalisca ene 5 rdecih Ki84... Se odlepim od dal, se obrnem, in ze 'pristanem' ker so kar trije name planili... Ok... Se enkrat... Vzletim, se enega otresem, vmes se se nekaj nasih modrih loti rdecih, naberem nekaj visine, potem v dveh dog fightih sklatim dva Ki84, na moje presenecenje, poln elana se odpravim preganjat drugega, ki se mi zalima na rep. Spustim, nizko, precej nizko, vmes se temu pridruzi se en, na koncu oba trescita v tla. Vmes sem stolkel se eno 109ko, ki je slucajno priletela mimo. Potem je zmanjkalo rdecih, pa sem zamenjal strani.

S 109ko sem sklatil dva La7, potem se je en lolek zaletel vame... Vse skupaj je bilo prelahko... Sem sel gledat, kaj tale Ki84 res tako zanic (nekajkrat sem jih ze dobil po riti od ali3na... ;>) ali kaj... quick mission builder, computer na ACE, dvakrat sva se zaletela pri head on approachu, dvakrat mi je uspel prestreliti kake kable, da je bil moj La7 komaj za po tleh dober, osemkrat sem ga pa jaz sesul... ... potem sem sel peglat plenice...

... nekam cudno sumljivo mi je bilo vse skupaj.. Eerie...

8-O am - si bil ti slucajno na HLu? rdeca vs. modra - mapa z zalivom; rdeci na severu modri na jugu; tam se je res trlo KIjev, ki pa so res "čudno" leteli (so hitro padal - mel probleme z gravitacijo:D )...

---btw - dans UBI neki ne dela - vsaj men in Mesoreznici ne (ne morva se connectat)

PPS: server bo up predvidoma v soboto od 18h naprej.
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

Nevem, men se zdi da je blo eno jezero... nisem ziher... HL, hm mogoce... nevem vec..

Grem mal gledat, ce je kje kaj pametnega...

PS: Nic ni blo, mal sem ene cehe klal, mal oni mene, tko hecn. Prevelika guzva...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

... potem sem sel peglat plenice...

:D :D :D :D :D :D Sem mislu, da se bom poscal od smeha. :D :D :D :D Faca si ni kaj.:D

Febo ::

Kako se v špilu zniža občutljivost joystick-a? Mi že prov mal mori k je tok občutljiv da ko ga hitro premaknem za 2cm je vedno stal.
Aja pa zakaj mi teamspeak ne deluje med letenjem oz. ko nimam zagnane igre še mal deluje pol pa nč???
LP Febo vs. aught110:)

Joystick štimaš preko opcije Input, ki je spodnjem desnem kotu glavnega menija. Tule maš razložene opcije, tukaj pa nastavitve Olega Maddoxa. :D

Thanatos ::

kako se rearma in refuela v single player kampanjah (ce se da)? MP sem sprobal in opazil da vsi igrate 100% sim kar na zalost ni zame ker tole igram samo tako btw dokler me kaj drugega ne premami.

Gledam tele nastavitve za HOTAS pa me zanima, kok "aktiviraš" nastavitve ki so navedene v conf.ini oz. kakšno funkcijo imajo. Jest svoje nastavitve uravnavam preko INPUT (x,y) in mi ni znano, da se to lahko dela še kako drugače.

Ali se da kako nastaviti rudder, ki je zaznan v računalniku kot samostojna komponenta in ne v INPUT kot "z" os????
Pri meni ga pokaže samo v control panel/game controler, tam ga lahko centriram, ne morem mu pa nastavljati vrednosti. V IL_2 mi dela po defoult nastavitvah, ki pa so precej grobe. Pozna kdo kakšno rešitev?

Febo ::

Hja pri meni je tudi podobno. Imam prikljupljen volan ter joystic vendar mi v igri naprwj meče vedno volan tako da za joystic ne morem nič nastavit. Pedala uporabljam za ruder in še to bolj malo. Če nima kdo rešitve bo najbolje kr odklopet volan.
LP

jamiroq ::

nastavitve za drugi joystick (oz game controller) nastaviš v conf.ini pod rubriko [rts_joystick] enostavno tako, da skopiraš trenutne parametre (X, Y, Z, etc.) in prednje dodaš 1 ter potem pač editiraš po želji. še moje nastavitve (prva naprava je MS volan, druga pa X-45):

[rts_joystick]
X=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 0
Y=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 0
Z=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100
RZ=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
FF=0
U=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
V=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
1X=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 10
1Y=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 10
1Z=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
1X1=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 0
1Y1=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
1RX1=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1RY1=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1RZ1=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1U1=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1V1=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1RZ=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
1Z1=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0

Ja kako pa potem te nastavitve laufajo?
Kaj pa tiste nastavitve, ko jih nastavljamo v sami igri???
Katere potem veljajo in kako izključiš ene v korist druge????

@JamiroQ
Daj loči v tvojih nastavitvah, katere so za Joystick in katere za volan in katere so podvojene (dodana 1)

Jest mam takele nastavitve v conf.ini : (nisem jih še editiral)
[rts_joystick]
X=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 0
Y=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 0
Z=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100
RZ=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
FF=0
U=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
V=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
1X=0 2 5 8 12 17 26 35 55 90 100 40
1Y=0 2 5 9 12 18 25 35 55 80 100 40
1Z=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1RX=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1U=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1V=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1X1=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1Y1=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0

...tukaj so že neke vrednosti kjer so že dodane enke in sedaj nevem ali so to originalne nastavitve ali pa so se same dodale ob instalaciji rudderja (gas od volana).
Daj malo pomagaj prosim:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rokomah ()

jamiroq ::

se popravljam, v bistvu so nastavitve precej drugačne :8);

X, Y, Z, RZ nimajo pomena; se ne pojavijo nazaj, če jih zbrišeš
1X, 1Y, 1Z, ... so za volan oz. za prvi kontroler
1X1, 1Y1, ... so pa za X-45 oz. za drugi kontroler

tako je vsaj izpadlo potem, ko sem vse dal na nulo in probaval katera os začne delovat, ko zvišam cifre...

nov [rts_joystick] zgleda takole (vse osi ki so nastavljene na 0 so neuporabljene, oz jih na kontrolerju pač ni)

1X=0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1Y=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 0
1Z=0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1RZ=0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1X1=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 0
1Y1=0 1 4 9 16 25 36 49 64 81 100 0
1RX1=0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1RY1=0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1RZ1=0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1U1=0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
1V1=0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
FF=0
««
14 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

War Thunder (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
12017253 (809) oo7
»

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )

757418 (4545) SLO_Robert
»

simulacije letenja

403805 (2828) jamiroq
»

Fly igre

282618 (2276) San
»

Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten Battles