» »

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

««
26 / 32
»»

BaRtMaN ::

ali3n: Saj nisem nor. Verjetno bom Cyborg Evota kupil. Samo zaenkrat se ni blo nobene ponudbe za Logija, tako da ne vem, ce bo iz tega Logitecha kej Evota. :D

Rokomah ::

Nas 6 partizanov (sami 2-3 letni veterani) se je včeraj spravlo vadit pristanke na Lexingtonu. Po temeljitem sesutju palube smo ugotovil, da bo štaaaalaaaa!

@Partizanen
Ne vem kak je bilo v demotu, vendar v končni verziji je pristajanje na palubah lažje kot na letališča. Zgleda, da so tukaj morali nekaj močno predelati.
Meni še ni uspelo sesuti letala:)

ru7 ::

Hmm, opažem, da je HL praktično prazen zaradi izida PF.

PS: Neki časa bom na HLu pod PEr_rus. Se kej vidmo gor.

Rokomah, meni se zdi da mal nabijaš. Zdej boš reku, da se še nisi razsu na palubi. Ta je DOSTI bosa. Enkrat se mormo dobit, da pokažeš svoj skill.

JRY_slo ::

Rokomah, izklop invulnerability...

Ne vem no, men se zdi da mal pretiravate.
Pristajat se da čist OK.
@ru7, ne nisem se še razletel.
@JRY_Slo, vedno letim real 100%:D

Kar se pa tiče HLja, sem pa skoraj vsak dan po 22h (trenutno v sobi P-40 vs. Zero)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rokomah ()

...da ne bo še kdo drug, tako kot jest, letel s kolesi down:\ in jih ne znal dvigniti:D
Pri WildCatu se kolesi dvigujejo/spuščajo ročno in ne s tipko "G"!!!
In to niti nikjer ne piše. 8-)

Kar se pa tiče landinga na letalonosilko....
To ni noben problem, previrjeno, če se le držiš že znane procedure pristajanja:
Pri final aprouchu je samo pomembno, da si v brazdi letalonosilke, flapi na landing, ustrezna pristajalna hitrost (160-170km/h) in zelo pomembno, "sonožen" pristanek;)
Razbit se pa ne moreš, če že res nisi pravi štor:D , saj če ti ne uspe prviš, dodaš gas, ponovno poletiš in greš v drugi nalet.
:)

teoretično je tko...
ampak svaka ti čast, men u iber redko uspe pristat 3 point...

Se javim pod to, da ne pristanem vedno.

PS: ali3n, dej se večkrat oglasi gor. :D

mesoreznica ::

Ma ja pristajanje na letalonosilko ni noben problem. Najlažje je če v trenutku ko se dotaknete palube potegnete ven kabel od PC-ja. V tem primeru lahko štejete pristanek kot uspešen.:D

Rokomah zgleda, da bodo morali vsi k tebi na instrukcije.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

BigWhale ::

So imel ti avioni ze kavlje? In, ali so simulirani v IL2? :))

BaRtMaN ::

A sta to retorični vprašanji? :>

Über retorični ;)

BigWhale ::

Po svoje ja, ampak tega ni nihce omenil, pa mi je blo mal hecno... :P (No, ali pa nisem videl ;>)

c3R4R ::

Ej, kje bi jst dobil ta špil? Prizadevam si da bi ga dobil pa ga sploh nikjer ni...:'(
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

ali3n ::

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Na netu sm mislu.. Ampak vseen hvala..:D

suntrace1 ::

Ne preveč OT, če imate frej časa si oglejte tale film iz Lock Ona, res povzame zabavo letenja.

Flying Machines

Kot zanimivost:

Niko se je neki menu z nekom in bi blo možnost dobit TrackIR za 30k (promocijsko), kasneje bo cena 37 baje. Točnejših podatkov nimam, bo verjetno sam povedu ko dobi net nazaj. Bo pa ga možno dobit v SLO :D >:D

Upam, da mi rata napraskat kje $$$, da si ubodem to čudo.

majst(er)ri nej mi en pošle en recording od pristanka na letalonosilki, jst se jebem že 2 uri pa mi ne rata da se jebeš :\ .. zej grem pa spat.

btw: suntrace1, ka pa tedva delata z temi suhoji je pa konc.pika.

lol JRY, greš na Trening (una ikonca) in maš not posnetke.

Sam so hudi uni posnetki...:)

Dosti, da približno vidiš kako se zadevi streže. Ko enkrat vidiš ti je takoj malo lažje neki nardit.

Opazu sem da mi dostkrat pri lendanju malo polomi propeler :\ . Ne vedno se pa zgodi.

Kaj rabm za igrat na serverjih?
- igro
- Ace expansion pack
- pa patch 1.22

??

Trenutno se igra IL2FB AEP 2.04

za igro IL2FB AEP 2.04 potrebujemo (inštalacija poteka v istem vrstnem redu):
- igro samo (1.0)
- Ace Exp. pack (ti da verzijo 2.0)
- patch AEP -> 2.01
- patch AEP 2.01 -> 2.04 (morda obstaja celo direkt AEP - 2.04)

patchi so zastonj in so dostopni na uradni strani (trenutno niso?); morda ti bo kdo prilimal link do njih, v nasprotnem primeru jih najdeš na najljubšem FTPju.

Prihaja še Pacific Fighter: možna je samostojna inštalacija ali integracija v IL2FB AEP 2.04 -> dobiš verzijo 3.0
V tem primeru priporočam, da narediš kopijo igre 2.04 in samo eno verzijo updejtaš z PF (3.0); tako boš imel 2 igri - eno 2.04 in eno 3.0

dovolj jasno -

-
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

Jest sem se zaj..al, ko sem si IL_2 upgrejdal n v3.0;(
Še noben na HLu ne leti PF (vsaj jest jih nisem našel). Vsi letijo 2.4 in če sem hotu še kaj on-line letet, sem moral nato vse skup pobrisat in na novo vse inštalirat, do verzije 2.4.
Verjetno je še najboljše, da maš dve verzije, kot je goraj predlagano.

destiny ::

criLin rabiš še HyperLobby client. Na UBI.com leti bolj malo pilotov.

Zaenkrat jasno. Sam morm se vse packe dol potegnit.. K bom pa inštaliru, se bo pa verjento pojavu kak problem. Ampak mislm, da ne bi smel bit problemov.:)

@Destiny
criLin rabiš še HyperLobby client. Na UBI.com leti bolj malo pilotov.

...tole te ne razumem. Na HL sem iskal, pa ni strežnikov za v.30:\
Prosim malo bolj podrobneje.

Kar se tiče pristankov na ploskokrovke, sedaj definitivno lahko trdim, da niso nič posebnega, kar se tiče težavnosti. V najslabšem primeru ponovim nalet in takrat skoraj vedno uspem zapeti in se ustaviti na prvi polovici ladje.
Razbil se še nisem:D , če pa kdo rabi, mu pošljem tracke, sam mail naj napiše.

Po mojih izkušnjah je najbolje, da v zadnjih metrih, tik pred pristankom (150-160km/h-WildCat), letalo kratko malo pade na krov. Pomembno samo je, da pade sonožno. Podvozje je itak ojačano in prenese dokaj grobe pristanke8-) . Najpomembneje je da kljuko zatakneš in se ustaviš na prvi polovici!!!
Resnici na ljubo, se bolj namučim ob pristankih na letališčih, kjer te vseskozi nekam zanaša in če nisi pazljiv si hitro na nosu ali na hrbtu.

slo-warhavk ::

Hojla Franci, če nisi v LJ me pokliči na 040 798-938 nujno!

@Rokomah
HL nasvet je bil za criLina. On verjetno ne bo šel takoj na Pacific Fighters ampak bo igral AEP 2.04.

@Rokomah kaj če bi ti kdaj na netu igral? Poznam veliko ljudi na HL-u pa te nobeden ni uspel videt? A ti zareš špilaš ali nas samo zajebavaš?

Kolikokrat moram napisat....
Skoraj vsak večer sem na HL, že od takrat, ko ste vsi tule veselo še na UBIju igral:\
Evo danes bom tud, in to v roomu P-40 vs. zeke.Tole sem tud že nekajkrat napisal.
Bi sicer jest vas poiskal, pa mate tak različne nicke (nekateri celo po dva ali tri), kako si jih naj človek zapomne:( , da je čisti obup vas poiskati.
Da me pa noben na HLu ne pozna....
Letim solo, vedno. Sem nekdaj poskušal po raznih grupah, pa je tolk neresnih, da se to več ne splača.

Sicer pa, nevem zakaj predvidevate, da sem dober, če pristanem na letalonosilki???;)
Za mene je to nekaj normalnega. Za vas pa očitno nekaj neverjetnega.
Vsak pilot mora najprej znat poletet, potem pristat, šele potem biti dober v DogFightih:D
...in meni v prvih dveh fazah nekako uspeva, v zadnji se pa maximalno trudim, vendar včasih zaman:\ :P :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rokomah ()

@Rokomah 0:) :D

Zgodovina sprememb…

men zadne cajte sam prva faza nekak ratuje :\

Sem še en dober room našel na HLu.
Danes bom po 22h v "Spit vs. 109F", dejte da mal skup letimo. Jest sem ponavad na modri strani (LW).

SLO_Rokomah

Če mi lahko kdo pomaga.
Želel bi aktivirati server, pa ne vem točno, kako se nastavlja icone (odaljenost prikazovanja), kako omejiš izbor vrste letal in ostalo.

LP

v dedicated serverju tkole (konzola):

Icons in On-Line Games
The server hosting an on-line game now has an ability to set distances at which the plane icons will be visible. The command syntax is:
mp_dotrange [FRIENDLY|FOE] [DEFAULT] [COLOR ] [DOT ] [RANGE ] [TYPE ] [ID ] [NAME ]
FRIENDLY of FOE keywords define as to what party the following parameters apply - the aircraft of the viewer's army, or the aircraft of the hostile armies.
The following keys define the distance the appropriate icon effect is enabled at:
COLOR - the distance the icon takes the color of the inbound plane's army at. Icons farther than that are drawn in grey.
DOT - how far the 'dot' plane marker is visible.
RANGE - how far to draw the distance numbers in the icon.
TYPE - how far the airplane model or model family is visible.
ID - how far the tactical number is visible.
NAME - how far the aircraft's pilot name is visible (if it is driven by a human pilot).
mp_dotrange DEFAULT restores the Il-2 pre-defined icon set-up.
mp_dotrange run without parameters prints the current icon set-up ranges (may be issued both on client and server sides).

npr.
mp_dotrange FOE DOT 4.0 COLOR 2.0 TYPE 2.0 NAME 0.1 ID 0.1 RANGE 0.1
mp_dotrange FRIENDLY DOT 5.0 COLOR 4.0 TYPE 4.0 NAME 4.0 ID 0 RANGE 5.0
- "Rozi vidm." "S psom!"

slo-warhavk ::

Hojla !
Tale Rokomah je pa res faca. Se priklopi na CZ Dedicated, ga pozovem da se javi... ni odgovora..., mislim da ni prejel obvestila, se oglasim še enkrat.... ni odgovora, ga vprašam če ne razume Slovensko ali če je tak snob... se faca disconecta is serverja...Čudni tile Slovenski piloti...pa za take frajerje se majo...

Pa brez zamere, SLO_Rokomah, verjetno nisi videl sporočila:\

Ej, Slo-warhavk:)
Ti si edini od vseh iz tega foruma, ki te srečem na on-line.
Verjetno zaradi predpone "Slo", te je tudi hitreje indentificirati:)
Ja, tud jest sem te videl včeraj, ti pisal (nisi odgovoril), me je pa pol neki dol metal.
Nisem pa videl nobenega tvojega sporočila, sigurno bi ti odgovoril.
Je pa res, ko si v fightu, ti hitro kak mesage uide:D

Daj pridi danes po 22h, pa mi pusti sporočilo na biper

@Ali3n
Kako pa določiš samo določene tipe letal, ki jih lahko igralci izbirajo (npr. samo letala L.1941)

Sem videl obadva včeraj na CZ. Jest sem probal en let odletet na Warclouds WF, pa mi kljub zmanjšanim detajlom na Duronu šteka. A si predstavljate pristanek. V enem trenutku si 10 m nad zemljo, naslednji frame pa že na tleh :( . Se čudim da se latelo ni razletelo na prafaktorje. No ja. Sej grem zdej enkrat mal na sosednjo Koroško po nov procesor. Zaenkrat pa lahko samo čakam na lepše čase...

rokomah - ko delaš mape, posameznemu letališču določaš "barvo" in letala ki so na voljo... (mission builder)

:| - men PF štekne po 5ih sekundah, enako FB+AEP+PF tudi po clean installu... tko da zdaj nimam niti IL2FB-ja več gor...

morm probat, kako je z FB+AEP.... sranje! ;((
- "Rozi vidm." "S psom!"

Elow. Prispel nazaj v brda. Bo kdo dons zvečer gor?

Icons in On-Line Games

Pa te nastavitve lahko kako shraniš ali so veljavne samo tako dolgo, dokler je server na on-line.
Skratka ali lahko kreiraš mapo z vsemi nastavitvami (ikone in podobno) potem pa v on-line loadaš to kar si naredil?

No, dans sem postavo moj prvi strežnik. Ne bit preveč kritični, drugič bo bolje.
Tist, ki ma najmanj pinga je moj:D , ne bo ga težko najdit (ping= 30 do 40)
Prite letet, da nas bo več.

Zaenkrat je empty pa timeout mi napiše

@Rokomah
Dej IP.:) Pridm.

Na HLu maš SLO_Rokomah-ov server

Danes je bilo bolj vse v testni fazi, drugič bo bolje. Sem bolj kot ne experimentiral, kaj se vse da in kako bi naredil, da bo zanimivo.
Bom tukaj obvestil, ko bo postavljen, pa tud IP bo naveden.

A lahko na kakšen način preverjam stabilnost in delovanje svojega nastavljenega strežnika, ko ta že deluje. Jest sem "notri" in ne vem kok bi nadzoroval zadevo???
Je pa fino, ko maš ping sam okol 30 :D

No pa fajn bote in dober lov:)

hm... kako deluje...
upam da govorimo o dedicated serverju?

načeloma maš dva HL - enga za server (tam pokažeš pot do serverja) in enga zase; kako probaš - probaš se konektat :-) mislim da ne gre hkrati z ene mašine...

več info dobiš na IL2 forumu... (je preveč za kucat - se mi res ne da); glede na to, da bom moral v bližnji prihodnosti podret server (mašino) in vse na novo postavit (pol stvari ne dela, med drugim tudi HL), se mi želodec že zdej obrača... 8-)
- "Rozi vidm." "S psom!"
««
26 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

War Thunder (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11916105 (7357) ziga1990
»

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )

757064 (4191) SLO_Robert
»

simulacije letenja

403736 (2759) jamiroq
»

Fly igre

282515 (2173) San
»

Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten Battles