Forum » Igre » IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server
IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server
Rokomah ::
najbolj pomemben cagar v letalu je un za bencin.
@Partizanen
Jest tankam vedno samo do 50% fuela, pa mi ni še nikoli zmankalo. Res da mi že lučka gori, ko pristajam ampak zmankalo ga pa še ni.
Pa kaj si ti potem po 2h+ v zraku al kaj? Kakšne coop. misions pa potem letiš???
Mi je pa čudn, da cager za temperaturo motorja ne kaže prav. Pozna kdo razlog?
Men vedno kaže normal temp.
....aha, še tole:
Jest nikoli nobenega od vas ne najdem na HLu
Očitno imate dobro kamuflažo
Če se komu ljubi, naj me pocuka za rokav. Letim vsak dan med 22-24h
Dober lov!
Jest nikoli nobenega od vas ne najdem na HLu
Očitno imate dobro kamuflažo
Če se komu ljubi, naj me pocuka za rokav. Letim vsak dan med 22-24h
Dober lov!
BigWhale ::
Destiny:
Moja slika je samo tako za orientacijo, ni to neka risba po kateri bi lahko propelerje sraufal, ker je bl tko na prblizno narjena... ;) Sem sel se enkrat preverit kaj sem risal in pisal... Tile koti in smeri so narejeni tako na pamet, samo zato, da se ve o cem se pogovarjamo. Kako zgleda taka oziroma podobna slikica v kakem pravem flight manualu, pa pojma nima, niti ne kako so koti postavljeni in kje se merijo... ;)
Ja imas prav tisto o zvitosti propelerja in negativnim potiskom/vlek. Moral bi rect propeler na 100%; preden zacne kak negaticni potisk dajat. :) Se pravi 100% je tam kjer skoraj nic ne grabi... :))
Partizan, ja 100% v FB je prva prestava, takrat ko propeler najmanj vlece avion, se pa propeler najlazje vrti.
Zato pravim, da sta parametra PITCH in RPM precej povezana in je tezko povedat kateri pitch je 'najboljsi'. Ker je pac odvisno od situacije. :) Treba ga je sproti prilagajat... tudi med najhujsim dogfightom... (ce ze ne letis 109 late versions... ;) Ce gres v looping, pitch na 100%, spodnji del lupinga pa 40, 30%... odvisno.. Pac poslusas motor in se trudis obdrzat konstantne obrate... :)
Moja slika je samo tako za orientacijo, ni to neka risba po kateri bi lahko propelerje sraufal, ker je bl tko na prblizno narjena... ;) Sem sel se enkrat preverit kaj sem risal in pisal... Tile koti in smeri so narejeni tako na pamet, samo zato, da se ve o cem se pogovarjamo. Kako zgleda taka oziroma podobna slikica v kakem pravem flight manualu, pa pojma nima, niti ne kako so koti postavljeni in kje se merijo... ;)
Ja imas prav tisto o zvitosti propelerja in negativnim potiskom/vlek. Moral bi rect propeler na 100%; preden zacne kak negaticni potisk dajat. :) Se pravi 100% je tam kjer skoraj nic ne grabi... :))
Partizan, ja 100% v FB je prva prestava, takrat ko propeler najmanj vlece avion, se pa propeler najlazje vrti.
Zato pravim, da sta parametra PITCH in RPM precej povezana in je tezko povedat kateri pitch je 'najboljsi'. Ker je pac odvisno od situacije. :) Treba ga je sproti prilagajat... tudi med najhujsim dogfightom... (ce ze ne letis 109 late versions... ;) Ce gres v looping, pitch na 100%, spodnji del lupinga pa 40, 30%... odvisno.. Pac poslusas motor in se trudis obdrzat konstantne obrate... :)
ru7 ::
Rokomah, zanimivo je, da se mi med sabo vidmo (in dobimo) na HL, tebe pa ni. Sem dostrkrat po polno;i gor, samo te se nism srecu. Ce te kdaj ujamem, ti sendam vsaj pager msg. Pridem danes domov, Ce bo kdo letu se vidmo verjetno,
PS: Prehiteli smo D3 temo semizdi :)
PS: Prehiteli smo D3 temo semizdi :)
mirage ::
Hmm, malo offtopic: Ve slučajno kdo zakaj mi ,ko stisnem teme zadnjih 24 ur kaže ,da ima ta tema 22 strani in ne 23?
Edit: je že v redu
Edit: je že v redu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirage ()
Rokomah, zanimivo je, da se mi med sabo vidmo (in dobimo) na HL, tebe pa ni. Sem dostrkrat po polno;i gor, samo te se nism srecu. Ce te kdaj ujamem, ti sendam vsaj pager msg. Pridem danes domov, Ce bo kdo letu se vidmo verjetno,
Hmmm, jest sem danes že od 20h na HLu. Nobenga ni (vsaj pod temi imeni ne, kot ste na Forumu). Srečala sva se samo z Mirageom.
Letim največ v F-16_Dedicated.
Bom nocej še kake dve uri.
Če mogoče še ne veste. Obstaja simpatičen programček, kateri ti vodi statistiko uspešnosti na HLu (zmage, poraze, razbitja, izkoke...). Če ga kdo rabi, ga lahko dobi pri meni.
Aja, nisem bil nikoli pozoren....na HLu ne zlaga imena po abecedi tak, da je relativno težko najdit koga, če ga že nimaš na friend listi.
Pa kaj že tisti "A" pomeni, ki ga imamo nekateri pred imenom??? Drugi imajo pa "-", tretji pa nič.
Pa kaj že tisti "A" pomeni, ki ga imamo nekateri pred imenom??? Drugi imajo pa "-", tretji pa nič.
A=away ; - pomeni, da čakaš na misijo. Drugače pa sm gor od 10h. Sem te istu, samo te nism najdu :)
...glede nickov:
mesoreznica=shrek1
ali3n=ali3n_SLO
ru7=ru7_SLO
JRY_SLO=JZGT_Forsner
partizanen=PE_Niko
pa še slo-warhawk pa slo_jelso pa mirage_slo
...
Verjetno se še kak najde. Naj se javi
mesoreznica=shrek1
ali3n=ali3n_SLO
ru7=ru7_SLO
JRY_SLO=JZGT_Forsner
partizanen=PE_Niko
pa še slo-warhawk pa slo_jelso pa mirage_slo
...
Verjetno se še kak najde. Naj se javi
...glede nickov:
Uglavnem, vsi mate končnico_SLO.
Moral bi vas najti...mogoče danes.
Drugače pa...
Včeraj sem za spremembo letel še malo v nenemških letalih in prva ugotovitev je;
veliko lažje je doseči zmago v npr. AirCobri, Jaku kot pa v Bfju
Škoda, da po tolikih pachih še vedno favorizirajo nenemška letala in s tem po nepotrebnem zbija verodostojnost sima.
destiny ::
HL = d3stiny.si
Sem pa zlo mal gor ker se mam preveč za učit!
PS: kadar pa sem gor, me pa zlo hitr dol sklatjo - iz zraka mislm ne iz serverja
Sem pa zlo mal gor ker se mam preveč za učit!
PS: kadar pa sem gor, me pa zlo hitr dol sklatjo - iz zraka mislm ne iz serverja
...če mene vprašaš je veliko težje doseči kill v nemških letalih samo zato, ker se ne smeš spuščat v turn compat. Morš bit potrpežljiv pa čakat na svojo priložnost. Kot je reku JRY včer ko sva letela. Če ti kdo pride na 6 (da si nizko) bi v rusu bi potegnu palco pa se začel obračat. V BFju si mrtu. Če ne morš dajvat nimaš kej delat.
...sicer pa sam kr mal iščem kake BnZ inštrukcije. Nekako mi ne ratuje. A mi kdo senda kak dobr track, da vidim, kdaj se obrnt nad njega, na kok višine (predvidevam 2+ km prednosti). Če ma kdo kej pametnega (Rokomah, si reku, da si BnZ fan ) mejl
EDIT: Destiny, sva že 2. Se dogaja. Sej se hitro navadiš. Včer sem letu na CZ_AZ_Dedicated, pa so mel eno luškano misijo (P40 vs Zero). Zero se dosti bolje obrača, samo si hitro v plamenih, P40 pa je hitrejši. Tako da si mogu full pazt. Žal mi je edino, da nism dubu kak clear shot brez, da bi mel vsaj še 2 P40 na riti. So leteli dosti skupaj (čehi namreč), tko da sem se skušal sneakat na tazadnga v grupi zmer. Enepartkat je uspelo, eneparkat ni. S tem, da se dostkrat en nastavlja za tarčo in ko greš za njim se kot mrhovinarji spustijo na tvojo 6. Hmm, dejansko če letiš sam nimaš toliko možnosti da preživiš. Vidim, ko sem letu eneparkat z nikotom, pa je sam reku "break left", ker sem veselo enga lovu, enga pa sam mel na riti. Fajn bi blo, če bi enkrat spet pršu Slo-tech server gor, pa da se domači dobimo. Fajn bi blo, če se prej obvesti na forumu vse. Pa TS čene bo Partizanen posodu, pa bi znal bit lepo
...sicer pa sam kr mal iščem kake BnZ inštrukcije. Nekako mi ne ratuje. A mi kdo senda kak dobr track, da vidim, kdaj se obrnt nad njega, na kok višine (predvidevam 2+ km prednosti). Če ma kdo kej pametnega (Rokomah, si reku, da si BnZ fan ) mejl
EDIT: Destiny, sva že 2. Se dogaja. Sej se hitro navadiš. Včer sem letu na CZ_AZ_Dedicated, pa so mel eno luškano misijo (P40 vs Zero). Zero se dosti bolje obrača, samo si hitro v plamenih, P40 pa je hitrejši. Tako da si mogu full pazt. Žal mi je edino, da nism dubu kak clear shot brez, da bi mel vsaj še 2 P40 na riti. So leteli dosti skupaj (čehi namreč), tko da sem se skušal sneakat na tazadnga v grupi zmer. Enepartkat je uspelo, eneparkat ni. S tem, da se dostkrat en nastavlja za tarčo in ko greš za njim se kot mrhovinarji spustijo na tvojo 6. Hmm, dejansko če letiš sam nimaš toliko možnosti da preživiš. Vidim, ko sem letu eneparkat z nikotom, pa je sam reku "break left", ker sem veselo enga lovu, enga pa sam mel na riti. Fajn bi blo, če bi enkrat spet pršu Slo-tech server gor, pa da se domači dobimo. Fajn bi blo, če se prej obvesti na forumu vse. Pa TS čene bo Partizanen posodu, pa bi znal bit lepo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ru7 ()
PS: Na CZ_AZ_Dedicated mi je fajn letet, ker mam tudi jst vredu ping (pod 200 vedno), je dosti folka gor ponavadi, majo skor full real (razen omejenih ikonc pa to), pa majo razne misije z omejenimi avioni. Tako me prisilijo, da probam tudi druge stvari razen "wonder planes". Pa probavam letet kakega BFja tudi, da mal filinga dobim. V njemu sem pa res v Qrcu.
Ma ja. Jest skor na ker kol server grem, primanjkuje švabov. In kaj pol vzamem? BF-ja!!! In če sem slučajno komu na 6 kmal tud jest dobim enga P51 al pa spita na rit. Kaj sledi je seveda jasno - BF six feet under!
Sej pravim. Če letiš skupaj še z kom, je takoj drugače. Ker en drugnu načeloma krije rit. Pridejo situacije ko to ni mogoče. Samo dejansko imaš več možnosti za preživetje. Kr poglej po serverjih. Zmer jih je enepar gor iz iste eskadrilje (JZG, PE, ...). Verjemi, da se vsaj probajo skup držat. To je sploh pomembno na "no externals" serverjih, ker si ne morš prevert rit z "lock on enemy", ki itaq grabi na ~300m. Povej kdaj boš gor pa poišči katerega od nickov naštetih gor na HL. Poščji mu Pager MSG pa se zmente, da grete skup letet.
Partizanen ::
Rokomah, nicki v HL so po abecedi. Težava je le v tem, da se pred črko A zvrsti še kup raznoraznih znakov - = pa cifer. Mimogrede, vsi s končnico _SLO mate eno napako.... niste po abecedi urejeni. Bolje bi bilo, če bi bili SLO_xyz...
Ne jamrat nad meserji (ste užalili moj najljubši frčeplan, matrvola). Do leta 42 je meser bog (torej do vključno 109g2, pa tudi g6 še kar ok frči). Tudi v turn fightu. Če ne verjamete, pridte v 1v1, si vzamte katerikoli avion do vključno l'42 pa se pejmo vrtet . Saj je zelo preprosto. Tiščiš ga na 400-440kmh v doooooolgih zavojih in si untouchable.
ru7, p40 je BnZ avion, še posebej v soočenju z zeri. Tko da... Čehi so prot teb uporabli klasičen drag&bag. Ne besno sledit tarče. Lepo strmopičiš nadenj, si 250ali več kmh hitrejši, ratatatat, pa nazaj v višave, uni njegovi kolegi se pa lahko pod nosom obrišejo. Če pa s P40 dol ostaneš proti zeru, pol pa, hmm, kaj naj ti rečem, piši kuči propalo
BnZ track kako sesut lovca in bombnika + misije za tozadevni trening sem ti dal na mejl, courtesy of FZG_Mak. Eden 10 najboljših pilotov online ever, zelo poučno, mene je ogromno naučil. Skupaj s drugim delom winga, imenovanim FZG_Immel, tvorita enga najboljših parov online - če mislš, da sem jst soliden, potem, kot primerjavo, Immel je imel najdalši streak misij v VEFu, 114 njih brez KIA ali bailed/captured, povprečje na sestreljenost pa prek 17 misij. Obenem 1,4 aviona na let zbije. Enako velja za Maka. Men znesejo ene 4 misije predno crknem, najdlje sem bil živ 14 misij (čista paranoja, itaq), pa 0.5 aviona na misijo razbijem. Skratka, sta strah in trepet kogarkoli na nasprotni strani. Enkrat sem ju kril, onadva na 500m z meserjem F4 proti 6 (šestim) I16kam, jst na 1500m v air-traffic control vlogi (torej dretje "go left", "check 7" ter občasen dive, če je spodaj res orng zagustilo). Spucala sta 6 komadov v, hm, po moje v kakih 180 sekundah. S tem da, pazi, pr FZGju letimo v na DAAAAALEČ vidnih raznobarvnih skinih, tako da vedno veš, kdo je kdo. Ni potrebe po "brake, meser", pa tako zezneš vse meserje na TS2, ampak točno veš, kdo je v težavah Sfehtaj ga, če ga slučajno vidiš na HL, da gresta 1v1. Ima pedagoški dar, tako da ti bo sproti korigiral letenje. Še bolje bi bilo, da ti in še en letita, on vaju pa gleda.
Hawg
Ne jamrat nad meserji (ste užalili moj najljubši frčeplan, matrvola). Do leta 42 je meser bog (torej do vključno 109g2, pa tudi g6 še kar ok frči). Tudi v turn fightu. Če ne verjamete, pridte v 1v1, si vzamte katerikoli avion do vključno l'42 pa se pejmo vrtet . Saj je zelo preprosto. Tiščiš ga na 400-440kmh v doooooolgih zavojih in si untouchable.
ru7, p40 je BnZ avion, še posebej v soočenju z zeri. Tko da... Čehi so prot teb uporabli klasičen drag&bag. Ne besno sledit tarče. Lepo strmopičiš nadenj, si 250ali več kmh hitrejši, ratatatat, pa nazaj v višave, uni njegovi kolegi se pa lahko pod nosom obrišejo. Če pa s P40 dol ostaneš proti zeru, pol pa, hmm, kaj naj ti rečem, piši kuči propalo
BnZ track kako sesut lovca in bombnika + misije za tozadevni trening sem ti dal na mejl, courtesy of FZG_Mak. Eden 10 najboljših pilotov online ever, zelo poučno, mene je ogromno naučil. Skupaj s drugim delom winga, imenovanim FZG_Immel, tvorita enga najboljših parov online - če mislš, da sem jst soliden, potem, kot primerjavo, Immel je imel najdalši streak misij v VEFu, 114 njih brez KIA ali bailed/captured, povprečje na sestreljenost pa prek 17 misij. Obenem 1,4 aviona na let zbije. Enako velja za Maka. Men znesejo ene 4 misije predno crknem, najdlje sem bil živ 14 misij (čista paranoja, itaq), pa 0.5 aviona na misijo razbijem. Skratka, sta strah in trepet kogarkoli na nasprotni strani. Enkrat sem ju kril, onadva na 500m z meserjem F4 proti 6 (šestim) I16kam, jst na 1500m v air-traffic control vlogi (torej dretje "go left", "check 7" ter občasen dive, če je spodaj res orng zagustilo). Spucala sta 6 komadov v, hm, po moje v kakih 180 sekundah. S tem da, pazi, pr FZGju letimo v na DAAAAALEČ vidnih raznobarvnih skinih, tako da vedno veš, kdo je kdo. Ni potrebe po "brake, meser", pa tako zezneš vse meserje na TS2, ampak točno veš, kdo je v težavah Sfehtaj ga, če ga slučajno vidiš na HL, da gresta 1v1. Ima pedagoški dar, tako da ti bo sproti korigiral letenje. Še bolje bi bilo, da ti in še en letita, on vaju pa gleda.
Hawg
..dejansko ni bilo časa nabirat višino (oz bi mogu it v drugo smer nabirat višino, sploh pa ne obvladam BnZ). Pomojem je blo razmerje ene 6:4 (killed/kill). Na koncu sem dobil enga na samem, in je nad mano izvajal Bnz. Mel je kake 2km višinske prednosti, in sem mu samo sledil v višave. Sva se praktično kompletno odcepla od gruče in sva se sama potem 15min fajtala. Hmm, na koncu sva se sicer rahlo treščla z repi. Sem bil pohvaljen z njegove strani. Enako sem jst reku njemu, sicer pa se ni pustu zavest v turn combat in je takoj pobejgnu, če sm ratu nevaren. Samo malo je šel v dive in nato climbat nazaj.
@Partizanen: hvala za track, bom zdej pogledu.
LOL ---> "treniraj, še 500 ur pa bo ;)"
@Partizanen: hvala za track, bom zdej pogledu.
LOL ---> "treniraj, še 500 ur pa bo ;)"
Morm rečt, da track je nor, tip obvlada, kaj rečt. Hudo, ker so zdravn še misije, da lahko probaš. Ne vem, meni se je težko postavt v linjo z njimi pol ko enkrat začnem zoomat nazaj. Bom treniru to. Tip skine 4*IL2 v 2 min . Mam filing da ma noro naštudiran defletion pa kdaj streljat. Dostkrat jst začnem prehmal/prepozno. Se je težko koordinirat pri 500+khm. Mal zamudiš pa so mem. Pol pa spet nazaj gor. Včasih ko se vračam nazaj jih kr zgubim. Pol pa iščem kot trot tam po nebo. Hmm, TrackIR bi pomagu pomojem. Če se ne motim, ga on uporablja.
EDIT: Glihkar kurim FZG_Mak-a po HLu. Neki sem ga pohvalu pa mi je to odpisu :)
Zdej se menim za kak lesson. Je privolil. Je reku, da mormo bit on, jst pa še en (pomojem, napisu je vsaj 3je). QL. Je reku, da je gor skor vsak dan po 21h french time :)
Seveda sem reku, da je bil priporočen od JZG_Niko-ta (sem dubu takoj odpisano FZG_Niko ). Ludo, komaj čakam. Hmm, morm trenirat mal
EDIT: Glihkar kurim FZG_Mak-a po HLu. Neki sem ga pohvalu pa mi je to odpisu :)
Hi, well we do our best not to die so, boomZoom is a veri good option when you intend to avoid being killed :)
Zdej se menim za kak lesson. Je privolil. Je reku, da mormo bit on, jst pa še en (pomojem, napisu je vsaj 3je). QL. Je reku, da je gor skor vsak dan po 21h french time :)
Seveda sem reku, da je bil priporočen od JZG_Niko-ta (sem dubu takoj odpisano FZG_Niko ). Ludo, komaj čakam. Hmm, morm trenirat mal
Zgodovina sprememb…
Mimogrede, vsi s končnico _SLO mate eno napako.... niste po abecedi urejeni. Bolje bi bilo, če bi bili SLO_xyz...
Ja, sem jim že jest predlagal to, pa se nekako niso odločl, ne vem zakaj
Veliko lažje bi se našl na vseh strežnikih.
SLO_Rokomah
ru7: "Ne vem, meni se je težko postavt v linjo z njimi pol ko enkrat začnem zoomat nazaj. Bom treniru to."
In zato pogledaš vektor preden se prvič spustiš nad tarčo z njene 6 high. To je osnova, vektor morš vedno poznat. Tud če nekdo (tvoja tarča) spremeni smer po prvem napadu (ti si seveda spet nazaj gor šel ter ga izgubil), bo slej ko prej taista tarča odpotovala pa istem vektorju, hm, domov proti bazi ali kaj podobnega...
Fino da te bo Mak v šolo vzel. Sam glej, da boš res počel VSE tako kot ti reče, drgač bo živce zgubu, bohnedej kej pametovat, ker... ehm. ker nimaš prav, on pa. trust me.
Track&misije odposlani ostalim zainteresiranim.
ajde
In zato pogledaš vektor preden se prvič spustiš nad tarčo z njene 6 high. To je osnova, vektor morš vedno poznat. Tud če nekdo (tvoja tarča) spremeni smer po prvem napadu (ti si seveda spet nazaj gor šel ter ga izgubil), bo slej ko prej taista tarča odpotovala pa istem vektorju, hm, domov proti bazi ali kaj podobnega...
Fino da te bo Mak v šolo vzel. Sam glej, da boš res počel VSE tako kot ti reče, drgač bo živce zgubu, bohnedej kej pametovat, ker... ehm. ker nimaš prav, on pa. trust me.
Track&misije odposlani ostalim zainteresiranim.
ajde
Hmm, na vektor sploh pomislu nism.
Kar še šole tiče bo to pomojem bolj kaka poučna urica ali 2. Verjetno bo znal veliko povedat. Bomo vidli, jst bom probu sledit navodilom.
Kar še šole tiče bo to pomojem bolj kaka poučna urica ali 2. Verjetno bo znal veliko povedat. Bomo vidli, jst bom probu sledit navodilom.
Mam filing da ma noro naštudiran defletion pa kdaj streljat. Dostkrat jst začnem prehmal/prepozno. Se je težko koordinirat pri 500+khm. Mal zamudiš pa so mem. Pol pa spet nazaj gor.
Saj ni tako težko
Ko ga imaš enkrat v vizirju na vertikalni liniji spodaj, poravnanega z vektorjem (ta del je najtežji) , samo streljaš in tarča se ti itak sama zapelje čez tvojo strelno črto.
Torej, ne moreš nič zamudit. Če meriš na krilo, tako kot na tracku, potem lahko tudi Sturmovika uničiš z enim rafalom.
Kasneje, ko pridobiš na občutku porabiš samo manj streliva za en kill.
JRY_slo ::
"Ko ga imaš enkrat v vizirju na vertikalni liniji spodaj, poravnanega z vektorjem (ta del je najtežji) , samo streljaš in tarča se ti itak sama zapelje čez tvojo strelno črto. "
Sploh pa ne čez mk108. 80 granat je jako malo. Jst strelam po cca 6-8 granat naenkrat. Razn če dobim popizditis lol. pol postrelam use po suckerju. :)Pri večini deflection shot-ov, pa ital ne vidim tarče, tko da nimam kej poravnavat z vektorjem (tuki verjetno misliš horizontalno črto na merku?). Niko je pisal o vektorju aka heading-u. prou zanimivo kako folk vsak po svoje hendla zadevščne :)
Sploh pa ne čez mk108. 80 granat je jako malo. Jst strelam po cca 6-8 granat naenkrat. Razn če dobim popizditis lol. pol postrelam use po suckerju. :)Pri večini deflection shot-ov, pa ital ne vidim tarče, tko da nimam kej poravnavat z vektorjem (tuki verjetno misliš horizontalno črto na merku?). Niko je pisal o vektorju aka heading-u. prou zanimivo kako folk vsak po svoje hendla zadevščne :)
Jaz triggerja nikoli nisem drzal. Vedno sem naj pritiskal v kratkih razmakih. Mk108 granate, pa vedno samo po dve, najvec stiri hkrati. Stiri, ce je bil pred mano kak vecji bombnik. Za vecino je dovolj ena dobro merjena granata... ;) V kabino (my favourite), v krilo ali pa motor... ;)
Ja res, prav zanimivo, kok folk vsak po svoje hendla zadevščine.
Po moje sem bil dokaj jasen.
Moj komentar se je nanašal na tiste, ki imajo probleme z določanjem odaljenosti tarče in zaradi tega streljajo prehitro ali prepozno. Vse skupaj pa je bilo vezano na track, ki ga je poslal Partizanen.
Mislil sem pa vertikalno črto pri merku in to v B&Z načinu(minimalen deflection shot), ko strmoglavljaš na tarčo (glej track).
Stmoglavljaš pod kotom 45-70 stopinj in ko se prebljižuješ tarči, vektorsko poravnan, se le ta, če gledaš skozi vizir, počasi premika po vertikalni črti na merku proti sredini. Nekje vmes moraš streljati, če imaš dober občutek porabiš le nekaj nabojev, če pa občutka nimaš, uporabiš dolgi rafal. Kakior se lepo vidi na tracku, je rezultat zagotovljen
Men je problem avion lepo poravnat s tarčo. Morm si nujno zrihtat ena pedala, ker rudderjev zdej skor ne uporabljam, čeprav je pa tud res da v FB sploh nimajo tok velkiga vpliva pri letenju kot v real life-u. Npr. v jadrilici brez inputa noge sploh ni variante da bi naredil koordiniran zavoj, vsaj na začetku zavoja ne. Pri motornjakarjih je pa precej podobno. No je pa tud res da sem do sedaj sedel le v cessni in rubenu, predvidevam pa da morš tud v spitu mal noge dat, če hočeš da je kuglca v sredini pri turn&bank indikatorju...
Sem bil pa dons po dolgem času spet mal na HL-ju. Tista trenažna misija, ki jo je poslal Niko mi je zgleda mal pomagala, ker sem končno 2 BF-ja dol sklatil . Na žalost se mi je pa pri pristanku v finalu nasral še en BF, tko da nisem živ prišel nazaj
Sem bil pa dons po dolgem času spet mal na HL-ju. Tista trenažna misija, ki jo je poslal Niko mi je zgleda mal pomagala, ker sem končno 2 BF-ja dol sklatil . Na žalost se mi je pa pri pristanku v finalu nasral še en BF, tko da nisem živ prišel nazaj
Jst spet doma , a bo kdo letu dons. Zdej grem neki do soseda, okoli 10h bom gor, če bo kdo v zraku.
Hmm, pred kako urco mel trening z FZG_Makom. Mislim noro. Full je blo hudo, je skos govoru zdravn, kaj delaš narobe, kaj se splača nardit... Lepa izkušnja, potem sem šu se eno misijo na VEF z njimi (hostal slovenec FZG_Warg=PE_Volk, tako da sem mel dovoljenje letet). Ni treba 2x rečt, da sem umrl med akcijo . Tipi so norci. FZG_Immel je bil gor, samo ni letel, oz. je pomagal pri demonstaciji nekaj. LUDOOOOO. Dobim track od njega kasneje.
Hmm, matr, bo treba trenirat. Komaj čakam še 2 tedna, da končam z izpiti .
Hmm, matr, bo treba trenirat. Komaj čakam še 2 tedna, da končam z izpiti .
Zgodovina sprememb…
rus, say hello to FZG_Warg.
FZG_Warg=PE_Volk
Rings a bell?
Edit: eh qrc, nism vidu, da veš, kdo je Volki. Nevermind, lol. Volki obvlada, BTW.
FZG_Warg=PE_Volk
Rings a bell?
Edit: eh qrc, nism vidu, da veš, kdo je Volki. Nevermind, lol. Volki obvlada, BTW.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Partizanen ()
...hmm, sej sem zvedu komaj kasneje, ko sva debatirala pol. Dobro leti ja. Morm se navadt na nemška letala (in taktike), da bom lažje letu z njimi. Predvsem imam probleme z iskanjem nasprotnika in če ga dobim na 6 (recmo jaka), se ga ne morm znebit. Sem probal divat pa vse, pa mi je kar sledil. Na koncu me je sestrelu.
ru7 dej se vpiš u kkpn sqadron, da bomo loh vec skup letel. to bi blo kewl. drgac pa ce je un yak res odločn da te bo skinu, in ti nimaš kritja ti uno divanje ne bo dost pomagal (po mojih izkušnjah). tut če naradis ornk separation, se boš verjetn vrnu na isti vektor oz v isti sektor, kominist je pa med tem nabral všino, ti jo pa zgubu. če si meu g2, on pa yak 1b, je pa še hitrejši od tebe do 4k. če čš to poslem il2 compare 2.4 (a ma kdo novejšga?), pa si boš mal primerju avijone.
Tisti IL2 compare mam, samo dejansko nism vedu kaj naredt. Sem dajval pri 650 khm, pa sem ga mel na riti. Meli smo G6 Late vs Yak9.
Glede vpisa bom verjetno zdej po izpitih. Verjetno se bom vpisu v PE in FZG.
He he, bil pohvaljen od FZG_Maka. Je reku da se "hočem" učit, ne tako kot eni. Sem povabljen na letenje z njimi kadarkoli bojo online .
JRY, Partizanen, je pol kej za nardit, če ga dobiš na 6, pa si v BFju. Verjetno je odvisno od situacije, samo ta mi je letu na 0.1-0.2. Sem probal varianto scissors. Dal sem power na nula, combat flaps, pa zavoj, samo se mi je približal full, ne pa preletu, nism se pa upu še enga obrata nardit ker bi zastolu. Ostre zavoje nima smisla delat, ker jak bolje zavija, hitrost ma "enako". Vglavnem, prednost BFja pred Yakom recmo?
Glede vpisa bom verjetno zdej po izpitih. Verjetno se bom vpisu v PE in FZG.
He he, bil pohvaljen od FZG_Maka. Je reku da se "hočem" učit, ne tako kot eni. Sem povabljen na letenje z njimi kadarkoli bojo online .
JRY, Partizanen, je pol kej za nardit, če ga dobiš na 6, pa si v BFju. Verjetno je odvisno od situacije, samo ta mi je letu na 0.1-0.2. Sem probal varianto scissors. Dal sem power na nula, combat flaps, pa zavoj, samo se mi je približal full, ne pa preletu, nism se pa upu še enga obrata nardit ker bi zastolu. Ostre zavoje nima smisla delat, ker jak bolje zavija, hitrost ma "enako". Vglavnem, prednost BFja pred Yakom recmo?
Hm, sicer ne vem kako letijo ljudje s katerimi ti letis ampak meni je v dogfightu ponavadi pomagal pobeg med drevesa in hribe. Majhne hitrosti, na robu stalla, visina pa taksna, da lahko borovnice nabiras... Potem pa samo, kdo prej v tla zarije ali pa obupa.
(ali te kdo iz visine sklati, ko tam po tleh puzas ;>)
(ali te kdo iz visine sklati, ko tam po tleh puzas ;>)
he he BigWhale, za probat je.
Hmm, dvomim, da bi najdu isti sektor
tut če naradis ornk separation, se boš verjetn vrnu na isti vektor oz v isti sektor
Hmm, dvomim, da bi najdu isti sektor
baje, pa jst si zaenkrat še nism drznu tega izvest, sam glede na to da ima BF močn motor in climb karakteristike, naj bi se dal z BF izvest spiral climb. se pravi da v spirali bežiš navzgor. ga ni avijona k bi ti sledil. baje. no nevem za spite:). sam je pa ultra zajeban precenit (the mighty SA) kdaj it v tako pustolovščino. če ma tvoj hunter več E-ja si bagged. pomojem bi blo treba skoz gledat kaj dela un udspodi k ti sledi. ker te verjetno proba ciljat, vsake tok cajta izgubi živce in še mal zategne palco aka dela ostrejši climb in izglublja na E, kar bi v končni fazi pomenil poraz za enemija...
Spirala deluje.
Glede škarjic pa tkole (itak velja za vse manevre v vseh letalih): če greš v manever, ga dokončaj. Škarjice DOKONČAJ, torej nared šlik-šlak vsaj petkrat, ne pa enkrat, pa si potem rečt, u, fak, ne dela. Če nisi dedicated, pušneš. Vedno.
As per dive away (extend) g6 vs yak9= 650 je top speed (+-) yaka, ti pa zlahka potegneš prek 720. Spet nisi bil dedicated. Ne na pol nekaj počet (glej zgoraj)
Sicer pa praši Maka , jst itak pojma nimam o teorijah.
BTW, če te je Mak pohvalil in povabil k treningom, si to vzemi kot ZELO velik kompliment, FZG skuša kao neko exluzivo furat, glavni cilj je pač "staying alive", kar za večino ostalih squadov ne velja. Zlo kul.
Glede škarjic pa tkole (itak velja za vse manevre v vseh letalih): če greš v manever, ga dokončaj. Škarjice DOKONČAJ, torej nared šlik-šlak vsaj petkrat, ne pa enkrat, pa si potem rečt, u, fak, ne dela. Če nisi dedicated, pušneš. Vedno.
As per dive away (extend) g6 vs yak9= 650 je top speed (+-) yaka, ti pa zlahka potegneš prek 720. Spet nisi bil dedicated. Ne na pol nekaj počet (glej zgoraj)
Sicer pa praši Maka , jst itak pojma nimam o teorijah.
BTW, če te je Mak pohvalil in povabil k treningom, si to vzemi kot ZELO velik kompliment, FZG skuša kao neko exluzivo furat, glavni cilj je pač "staying alive", kar za večino ostalih squadov ne velja. Zlo kul.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Partizanen ()
Hmm, glede diva. Ko sem mel 650 not, sm mislu, da se bo razpadu BF, tako da sem probu pač druge stvari. Sicer pa je un Yak mel kritje zgoraj (Aircobro), tako da se vzpenjat nism poskušu. Je*iga, na napakah se učimo. Bom pač vedu za drugič.
Mah zdej 2 tedna se morm še učit ko lud (2 težka izpita), pol pa bo kak mesec ali dva malo več časa.
Mah zdej 2 tedna se morm še učit ko lud (2 težka izpita), pol pa bo kak mesec ali dva malo več časa.
Dons je blo kr luštno. Sicer smo bli sam trije, samo sem se kr naletu. Glih prov je blo. Se vidimo jutr v zraku, samo kaj pa Zajček .
PS: Zakaj ta tema ni STICKY?
PS: Zakaj ta tema ni STICKY?
BaRtMaN ::
Hehe, ru7 sem vesel, da napreduješ, sem ti kar mal fouš! Men ta defekten Logitech kar odžira veselje do letenja, zato pavziram. Moram čimprej ga zamenjat.
Na koncu je delal meni isto kot tebi. Ni blo več igralno. Nekje sem bral, da mal pošprcaš palico z WD40 (??) tam ko je una guma odspod. Mislim, da sem bral na IL2 Genderal Discusion forumu. Dej poišči temo "logitech joystick any good" al neki tazga. Not so bli eni nasveti o popravilu. Če ne boš najdu bom probu jst pogledat.
Logitech, software or hardware
Logitech joystick any good
joystick dancing
Search Resoults : Logitech jostick any good
Logitech owners, problems solved
...to je tko na hitr. Lahko pa probaš vpisat še recmo "Logitech problems" alpa kej podobnega, pa bi znal mogoče vržt vn kej pametnega.
Logitech, software or hardware
Logitech joystick any good
joystick dancing
Search Resoults : Logitech jostick any good
Logitech owners, problems solved
...to je tko na hitr. Lahko pa probaš vpisat še recmo "Logitech problems" alpa kej podobnega, pa bi znal mogoče vržt vn kej pametnega.
Zgodovina sprememb…
np, samo upam, da kaj od tega pomaga.
EDIT: Dej čene vpraš Frenk-a če proda svojga Cyborg EVO. On ga je kupu pred nedavno, samo ni igral nič praktično z njim. Zanč sva debatirala pa je reku, da mu pa polici stoji. Bi ga znal dobit še malo ceneje kot v trgovini tako (v trgovini je 10k). Dej ga vpraš, mogoče ti ga proda
EDIT: Dej čene vpraš Frenk-a če proda svojga Cyborg EVO. On ga je kupu pred nedavno, samo ni igral nič praktično z njim. Zanč sva debatirala pa je reku, da mu pa polici stoji. Bi ga znal dobit še malo ceneje kot v trgovini tako (v trgovini je 10k). Dej ga vpraš, mogoče ti ga proda
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | War Thunder (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 16105 (7357) | ziga1990 |
» | Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7062 (4189) | SLO_Robert |
» | simulacije letenjaOddelek: Igre | 3736 (2759) | jamiroq |
» | Fly igreOddelek: Igre | 2515 (2173) | San |
» | Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten BattlesOddelek: Igre | 1678 (1607) | ali3n |