» »

Zanimivo in misterjozno

Zanimivo in misterjozno

OZZY ::

No vsaj zame, ker sem bolj tko tko v štromu. Stvar je taka.
Dams sem skupi sestavu vodno hlajenje. DA ne bo kišta glasna kot jumbo jet sem naredu regulacijo z čipom LM317 in potenciometrom. Naredil sem dva taka. Zdej pa pazi tole. Oba vezja sta ločena. Imata vsak svoj vhod in izhod napetosti. Ampak če priključim vente na ene izhod se lahko kar z obema potenciometroma uravnava napetost. Sicer pa sta oba čipa pritrjena na isto aluminijasto ploščico (tako da gre v bay) skupaj z enim stikalom.
Zanima me kako je to mogoče, če sta vezja narejena ločena in je vse prav povezano. Potenciometra bi morala delovati vsak zase ne pa da lahko z obema uravnavam npr. en ventilator. :|:|:|
Obenem pa se oba čipa svinjsko grejeta. Kje je fora?????
Go with the flow.

Kaiser ::

Neee!!! To ne smes delat! Saj se mi je kar zdelo, da bo eden slejkoprej uspicil kaksno takole.
Ce bi pozorno pogledal .pdf o tem cipu bi videl, da je izhodni pin tudi na kovinskem usescu cipa, ki ga pritrdis na hladilnik. Jasno, je da potem ne mores imeti dveh razlicnih izhodov ker sta v kratkem stiku in jasno je tudi, da se blazno grejeta.
Vem, da je to dost slabo, ker sta ravno izhoda tudi na kovinski ploscice, bolje bi blo, ce bi bla na usecu kaksna masa, ampak tko so pac cip naredil in mi ne mormo nic pomagat.
Prezagaj tisto ploscico cez pol, tako, da se dela ne bosta stikala, potem pa bo vse delalo normalno, ce seveda ni kaksen od obeh cipov spustil duse. V tem primeru ga zamenjaj.

OZZY ::

Kaiser sem te mislu že kontaktirat, ker se mi zdi, da zelo obvladaš elektroniko. Ja. Slej ko prej more eden to nardit in žal sem to jaz. Sem pa tudi jaz razmišljal v tej smeri kot si ti povedal, samo mi te teorije ni mogel nihče potrditi, saj noben moj prijatu tega ne obvlada. Sem pa tudi nareu že nov načrt kjer bosta čipa ločena in na katerih bojo kar rebra od hladilnika z ventilatorjem.
Hvala za odgovor.
LP
Go with the flow.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Knight rider led (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
17615992 (10783) T0RN4D0
»

Problem z Fostex mešalno mizo?

202520 (2167) Azrael
»

Kakšne potenciometre? (strani: 1 2 3 )

13713087 (11255) Azrael
»

Problem z Volt modom na GF4 TI4200 (strani: 1 2 3 )

1047141 (5649) _Dejan_
»

Vprašanje glede potenciometrov

Oddelek: Strojna oprema
412951 (2412) Kaiser

Več podobnih tem