» »

Hlajenje računala

Hlajenje računala

P_E_R_O ::

Ko prebiram vse vaše poste, kaj in kako hladite svoje proce in grafe, pa me zanima ali je že kdo pomislil, da bi si s klimo hladil računalo. :d
  • polepsal: Tic ()

burkiburke ::

itak ;)

frenk ::

so že pomislil in pomoje celo sprobal...pobrskaj malo po forumu:)

P_E_R_O ::

Mislil sem da bi sestavu skup eno avtomobilsko klimo, on potem naredu razvod za hladen zrak direkt na proc, rame in grafično, tko da bi na kišto montiral samo en velik vent za izpihovanje. mislim da bi rabil samo še en mal več hladilnik iz bakra na procu pa bi blo celo bolčjš kot vodno

Eddy ::

P_E_R_O:
In tudi:
- dražje,
- večje,
- težje,
- itn...

;)
www.ekwaterblocks.com

Primoz78 ::

...pa se en mocn elektromotor za klimo laufat...avtomobilu baje pobere nekje med 5-10 konjev.

Lp Primoz

TribesMan ::

Thorn, to so buče. In to ogromne.

Povprečen kompresor za klimo v stanovanju rangira nekje med 1/3 do 3/4 HP (ja konjske sile) uni v avtu so rahlo močnejši nikakor pa ne več kot 1 HP. Tisto o ogromni porabi avto klim so pravljice tistih ljudi, ki klime v avtu nimajo in se na ta način tolažijo.
Čist tko za info v moji vasi ma eden hladilnico, ki ima okoli 300m^3 prostornine, notri je čez vse leto temperatra okoli -25°C motor ki fura kompresor pa im 2000W moči (kar znese okoli 2.6HP...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Yacksy ::

Ne pobere sam 1/4 konja. Ne vem, če bi obrati mašine tolk velik padli, če ne bi kar precej pokurilo. Pa tut poraba avta se povrečno zviša za en liter. To tut ni zato, ker motor lažje dela.

Nismo se tega izmislili tega zato da bi se tolažili, ker nimamo klime v avtu.

Nevem kako je z vašim avtom, vendar pri našem se uporaba klime skorajda ne pozna (Vectra). Poraba se dvigne nekje iz 7.5l na 7.8l... tako da nima bistvenega vpliva. Je pa najbrž res da avtomobile z večjo mašino klima manj prizadene kot pa kakega Clia 1.2...

LP

TribesMan

Nejc Pintar ::

baje clio 1.2 v klanec gor(ornk klanc) crkne ce imas klimo:D

burkiburke ::

TribesMan, predlagam da naslednji ST-Nest naredimo pri tem tvojem v hladilnici >:D . Lahko mamo turnir v navijanju in tekmovanje kdo bo notri dlje zdržal :D .

burki: Dobra ideja sam ne verjamem da bi šlo, kot prvo je zlo mal placa notr, ker je založeno z sladoledom in drugimi zmznjemi rečmi, kot drugo pa neverjamem da bi bil model za... Ampk vredno vprašat. :)

LP

TribesMan

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšne avtomobile vozite in kako ste z njimi zadovolni? Kritika, kakšna popravila in (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10828685 (17978) MrBrdo
»

Kako bi naredil klimo :D ... Ma kdo kakšno idejo... Pismo je vroče...

Oddelek: Loža
244152 (3600) dr.J
»

Moč klime -- nateg?

267647 (7194) frenk
»

Slab bencin? (strani: 1 2 )

6711375 (9540) TribesMan
»

Nakup Renault Clio 1.5 DCi (strani: 1 2 )

5917193 (16511) - SiroTka -

Več podobnih tem