» »

Tišanje računala

Tišanje računala

Temo vidijo: vsi
««
14 / 31
»»

PrimozR ::

Če Arctic Cooling reče, da je S2 komaptibilen z grafo, potem JE komaptibilen z grafo. mislim da bo proizvajalec, ki te stvari izdeluje rav za te grafe o vem tem vedel bolje kot pa en prodajalec. Pa nimam nič proti cool-pcju oz. Franu, ampak proizvajalec je le proizvajalec. Itak pa tebe boli za S1, zate je važen S2, le-ta pa je precej amnjši od S1.

TeraSonic++ ::

Na cool-pc.org sem iskal primeren (ne prevelik) tih hladilnik za 775 Intel C2D E7300 2,66 GHz (ne nameravam navijat) in me zanima če kdo ve ali sta ta dva ok?

Oz se nagibam k cenejšemu.

25 eur
50 eur

Hvala
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Sicer z dvema ventilatorjema, a konkretno utišanima (originalen na 8 V, Zalman 92 mm na 8 V in dodatno najnižja nastavitev na FanMate-u), full load v podpisu omenjenega procesorja na dobrih 50°C. Scythe Katana II.

Steinkauz ::

Mogoče še tale:
https://www.cool-pc.org/productdetail.p...
Ne vem kaj je preveliko zate
Ali mogoče tale:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z...
http://www.silentpcreview.com/article81...

Predlagam da pogledaš po silentpcreview pa se za enga odločiš.

Staycool ::

Mah, bom kar sm napopal; Nekaj časa sm iskal po netu zadevo ki bi mi utišala diske. oba sta namreč na 7200 obratih in prihajata v resonanco vsakih 10sekund, to pa nadležno zatrese ohišje. V želji po neslišnem kompjuterju sm skorej že odštel tistih 30eur; za neke gumijaste distančnike, hvalabogu pa se mi je isti dan spušala guma na kolesu in sem lahko porabil prevečkrat zaflikano zračnico. Slike so bedne ker me zeza avtomatski fokus na slikalniku.










Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Staycool ()

Steinkauz ::

Heh jst sm čist isto naredu na ta starem kompu :)
Precej utiša zadevo, samo imam 120gb in 200gb diske, ki so precej glasni tudi brez vibracij.
No vsaj šrotanja ni slišat

eg0ist45 ::

Če hoče kdo res silent računalnik je tole to Silentmaxx samo se pa ne dobi Sloveniji vsaj kolikor je meni znano. Skok v Avstrijo al pa po pošti pa bo :)

Škoda le, da so njihova ohišje res preveč silent :) in zato morš za diske nabavt dušilce za diske ki so za po 40€ :) No če hočeš imet več kot en ali 2 HDDja :)drugače se mi zdi pa res ql :)

kitzbrado ::

@egoist45: A lahko prosim kaj več napišeš o njihovih produktih, ki si jih stestiral prosim (kaj natanko si kupil ter kaksne so temperature in zvok)?

A si jih naročil po pošti?

eg0ist45 ::

Na mojo žalost sem tole samo našel medtem, ko sem brskal za tihim ohišjem in zvočno izolacijo :) Drugače imaš na strani tudi konfigurator za celotno računalo in tam ti tudi piše temperaturo in glasnost. Za tiste, ki neznate nemško tako kot moja malenkost :) priporočam uporabo googlovega prevajalca klik Spodaj pod Prevedi spletno stran samo copy&paste internetni naslov in bo use v slovenščini samo ne se ozirat za nekatere čudne prevode npr. hiša :) to je računalniško ohišje :) pa pri navodilih v pdfju vam ne pokaže slik tako ampak samo prevod tako da za slikce morte na nemško stran brez prevoda pa bo :) no sy se boste znajdl :) Kolikor sem zasledil imajo zelo dobro izolacijo za 2x boljša gostota od be quiet pri cool-pc.org pa je samo malenkost dražja.

Steinkauz ::

Moj sistem je skoraj neslišen. Na 1,5 metra se ga še sliši če je čista tišina, na 2 že ne več. Če bi dal še mod ventilatorjev, da še mal zbijem voltažo bi bil pa popolnoma tih. Diska ne slišim sploh, edin če res res melje na polno(pa še takrat komaj).
Zdej ne vem ali je tale samsung tako tih ali ohišje naredi svoje.
Če odprem stranico ohišja ga je precej bolj slišat, tko da ja, ohišje gotovo kr vpliva:)
Ohišje je kr drago, samo ga mislim imet vsaj 4 leta, tko da 4 leta tišina je gotov vredno.
Čeprov k sm ga jst kupu je blo 115 eur, zdej se je kr podražlo.
Ok še za grafo stišat te pride 20 eur+10eur tih vent in si zmagu.
Če nimaš res glasnega napajalnika in diska se ve.

Čeprov tale silentmaxx niti niso tolk dragi.

-ninja-91- ::

a lahko daš gor kakšno sliko od neslišnega računala? (pa notranjosti tut)

eg0ist45 ::

SteinKauz Dej malo bolj specifično povej kaj in kako imaš modificirano ohišje... :) maš že kje objavleno ?
Drugače pa ja silenmaxx ohišja niso draga samo morš imet samo en disk :) no pri nekaterih lahko 2 drugače je pa bol mišleno, da imaš njihove pripomočke za tišanje diskov kar pol pa kr nanese enih evrov :) moti me samo še da na zadnjih stranicah nimajo no ne vsi ampak v večini kolikor sm gledu 120mm ventilarjev za večji pretok samo verjetno imajo to zato da pripomore k tišini da zvok ne gre iz ohišja tako lahko ventilacija pa je očino solidna, da se ne pregreva.

Steinkauz ::

Mnja ok cpu cooler je moj predrag. Vzameš kak Scythe Mugen in še malo zbiješ vrtljaje.
Nimam nič slik, razen grafe tudi nism nč kej modificiral.
Za diske ima p182 silikonske blažilce pa tudi stranice niso tako tanke, tko da to za disk kr fajn poskrbi. Vse vente od ohišja sm dal na low(razmišljam, da bi dal eno uporček gor, da še za ene 100 rpm zbijem, pol bo pa res neslišno. Grafo sm zamenjal hladilnik z Accelero S1 pa gor fliknu en Slip Stream 800rpm(ne slišiš ama nič :))
Vente od cpu mam na 700rpm, temperature idle 36, load 50, orthos load 59(sicer sm v biosu nastavu, da mi poveča mal vrtljaje pod obremenitvijo, sam ne opazim razlike)
Grafa je navita in ima temp idle 42, load 56.
Disk ima 32 stopinj.

Če bi pustu na vse na stock pa eno cnej ohišje bi blo recimo 50 eur.
Tko pa 115+20+10(vent)+68(cpu cooler, drag, čeprov pa fajn hladi tut pod low rpm)= 215 eur
163 eur razlike. Ni malo, samo če vzameš mugen je 30 eur dol.
Jebat ga mal sm se skeširal, samo zdej imam hladen in tih sistem in ne obžalujem :)

eg0ist45 ::

Trenutno se odločam med Antec Solo in P182. Verjetno se bom odloču za Solo-ta, ker se mi zdi da je tišji. Pretok zraka pa je dovolj velik še posebaj, daš spredaj še 2 tiha 92mm ventilatorja ali pa samo enga bi bilo pomoje dovolj. Namesto priloženega TriCool-a zadaj bi dal pa kakšno noctuo za porcesor pa še Scythe Mugen ali Scythe Ninja 2 oz Thermalright HR-01 Plus, ki ima na testih zelo dobre rezultate pri Scythe-jih bi seveda pobral ventilatorje dol, ker bi že dovolj zraka pogegnu 120mm na zadnji strani in napajalnik. Solo ima še "trakce" za diske obest tako, da še en plus :) res da nima dvojne komore za boljše hlajenje sam kok to pomaga me res zanima, ker imam napajalnik res "mlačen" :) tista 2 diska več bi mogoče res pršla prov sam bodo že večji diski pršl pa bomo nadgradl po potrebi :) Če bo potreba bom pa še peno na stene dau kot sm vidu na silentpcpreview smo mislim da nebo potrebe, ker že ima dvojno izolacijo.

axee ::

Imaš original antecove vente na low? Potem pa ne živiš v tako tihem okolju...jst mam na ohišju slip streame 800rpm in sem poskusu dat čist nekje na sredino ohišja (notri, recimo tam kjer je grafa) za poskušnjo en original antecov vent (na low) in je glasen, daleč preglasen (sliši se zvok ležajev oziroma neko tik tik tik), pa sem poskusiu na vseh treh ki sem jih dobil zraven ohišja. Sedaj ko sem še mrežice porezau se najbrž sliši še bolj. No, res pa je da sem najbrž preveč občutljiv zato, ker ga imam na mizi, in ne pod mizo.

Steinkauz ::

Ja če ga imaš čisto zraven glave verjamem ja. Sej sm napisal na 1,5 metra se ga še sliši, če je tišina. Na 2+ metra pa ne slišim več. Sej verjetno bom dal en upor gor, da bodo še mal bolj tihi. To je mal zajebu antec k je dal super ohišje pa ne tko tihe vente not. Na medium in high so pa čista turbina :))
Mi je pa mal škoda kupit it zdej nove vente. Mogoče bom poleti snel zgornja dva in dal samo enega slip stream čisto na vrh. Unga pred napajalnikom imam pa sklopljenega ker ne rabim.
Tko da mogoče me bo pršu še extra 10 eur :P

axee ::

Raje namesto zgoraj dej na tistga zadaj, v horizontalni poziciji je slip stream glasnejši, vrjemi. Plus enga daš uspredej da maš pretok čez zgornji del ohišja (daš še en slip stream na zgorno kletko za diske namesto čist spredaj in je razlika očitna. Btw, kašno temperaturo diska maš če maš ugasnen spodnji vent?

Steinkauz ::

Spodnjega imam skoz ugasnjenega, edin kar napajalc vleče

axee ::

kašno temperaturo diska pa maš?

Steinkauz ::

6 postov gor :)
32

trek@s ::

Steinkauz ,

skoraj ti ne verjamem, da compa v tišini ne slišiš tudi 3 ali 4m vstran.

Sam imam 3 vente: na grafi in spredaj na 5V, na napajalniku ga ročno reguliram, nekje na 7V najbrž. Disk imam obešen na gumicah in ni namešečn v ohišju, ampak omari:D, tako da ta je res neslišen.
Tako da slišim praktično samo pretok zraka, ampak tudi 4m vstran. In pa seveda monitor, ki cvili.;((

Steinkauz ::

A maš isto ohišje?
Jah jst ga slišim samo ko hočem spat :)
Podnev ga ne k je ostalo tolk hrupno.
Če dam še slip streame bo pa 100% tiho.
Mogoče če boš ga mel pol metra stran bo še kej slišat, drugač pa ne.

eg0ist45 ::

Jst rabm tišino za spat :) čim prej nabav slip streame in poročaj :D

Steinkauz ::

Jst bp zaspim ob tem ker je že zdej precej tiho :)
Mal je bedno k sm v študencu in mam res čist zravn pojstlo.
Če se dam na cimrovo pojstlo pa ga ne slišim ama nič.
Verjetno ne bom tko hitr še nabavu k mi je že zdej precej kul.

eg0ist45 ::

za študenta maš pa majhen disk :) nč torrent ne laufa :D

Steinkauz ::

640gb je več kot dovolj. Laufa cele dneve, sam pogledam pa zbrišem. Sem pa 500gb zafilal v 3eh dneh z raznimi packi :))

kitzbrado ::

Bom še tukaj postavil vprasanje, ki sem ga postavil v eni drugi temi, saj mi tam nihce od sodelujocih ni znal pomagati.

A ima mogoce kdo izkusnje, kako je s krmiljenjem ventilatorjev s tremi pini z maticnimi ploscami, ki imajo PWM prikljucek (torej 4 pine) - konkretno me zanima za pq5 pro plosco.

Problem je namrec v tem, da je srednji pin pri PWM prikljucku v principu stalno na 12 V - se da to kje spremeniti v biosu?

Še podvprašanje: če se odločim za pasivno hlajenje procesorja, me zanima, kako prepricati maticno, da ne javlja napake vsakic, ko se racunalnik zazene (ker ne zazna procesorskega hladilnika)? - konkretno me zanima za pq5 pro plosco.

oberskitona ::

kolk je men znano da samo za procesorski vent odkljukaš v biosih da ga ne nadzoruje

eg0ist45 ::

Verjetno misliš na matično ploščo Asus P5Q PRO :) Sam si lastim matično P5Q in ima 3pin : sprednji in zadnji ter ventilator za napajalnik (ta dela skos na ful) 4pin ima samo za procesorski ventilator - na tega je možno priključit tudi 3 pinski ventilator. Najbolj enostavna rešitev za utišanje, da vključiš mislim, da se imenuje Q-Fan funkcijo nekaj na Q sigurno :) - imaš za več ventilatorejv - in nastaviš na silent tam kjer ti pa teži, da je procesorski ventilator izklopljen pa najbolje da priključiš tistega, ki ga imaš za zadnji strani za izpuh zraka, da še malo kontrolira če se ti začne kaj preveč pregrevati. Drugače ga daš pa samo na ignore pa mislim da bi moglo bit OK.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eg0ist45 ()

buhti69 ::

bom kar tukaj napisal, folk kaj si mislte u tem hladilniku za procesor:
je kaj bošli od original pa če paše tole na AMD, k glede na sliko paše samo na intel, ampak ucpodi pa piše še da paše na amd...

Hladilnik COOLER MASTER HYPER TX 2 AL.
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: buhti69 ()

axee ::

V navezi z "tišanje računala"?

buhti69 ::

Ja potem se pa uproščam no ker sm čist falu temo, je vredu.
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

axee ::

Nene samo prašam :) Ker me je zanimalo kaj želiš doseči z novim hladilnikom, bolje hladi ali je bolj tih :)

buhti69 ::

Nene samo prašam :) Ker me je zanimalo kaj želiš doseči z novim hladilnikom, bolje hladi ali je bolj tih :)

aja, ql pol...ja hladi verjetno ne glih nevem kaj, bolše kot original sigurno, ampak uglavnem se mi gre za tišino...

pa še me zanima če paše?
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: buhti69 ()

axee ::

Amd v tvojem podpisu?

http://www.coolermaster.com/products/pr...
Podpira AM2 podnožje.

Steinkauz ::

Raje vzemi tole
http://www.mimovrste.com/artikel/220001...
ali tole
http://www.mimovrste.com/artikel/220001...
Kolker sm na hitro prebral sta precej tišja

buhti69 ::

Amd v tvojem podpisu?

http://www.coolermaster.com/products/pr...
Podpira AM2 podnožje.

Jp amd.

kaj pa glede hlajenja a lohk kej poveš, al je pač to... malo denarja malo muske?
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

Steinkauz ::

Jah daš v google : Hyper TX 2 review pa dobiš:
http://www.bit-tech.net/hardware/coolin...
http://www.frostytech.com/articleview.c... Glasnost
http://www.frostytech.com/articleview.c... Temp

Raje vzemi enega od predlaganih

Eh am2. Pardon
Ne bo šlo pol

Zgodovina sprememb…

axee ::

Arctic Cooling Freezer 7 bo za ta denar še najboljši. Drugače pa ja, malo denarja, malo muzike.

Drugače pa klikni sem za več info.

Steinkauz ::

http://www.mimovrste.com/artikel/220001...
No tale gre na tvoje podnožje

buhti69 ::

Raje vzemi tole
http://www.mimovrste.com/artikel/220001...
ali tole
http://www.mimovrste.com/artikel/220001...
Kolker sm na hitro prebral sta precej tišja

nažalost mi to nič nepomaga ker jest imam amd ne intel ;)
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: buhti69 ()

buhti69 ::

katera je potem za tak dnar najbolša zadeva zame?

tale:
http://www.mimovrste.com/artikel/220001... (ali mi lahko kdo pove koliko je 0,8 Sone db?)

al tale
http://www.pcplus.si/strojna-oprema/hla...

se da ubedve zadevi z potencimetrov štelati anede?
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: buhti69 ()

Steinkauz ::

7 pro dokej enako hladi, samo je tišji.
Vse se da z upori štelat.
Jst bi dal 5 eur več

buhti69 ::

7 pro dokej enako hladi, samo je tišji.
Vse se da z upori štelat.
Jst bi dal 5 eur več

7 pro je za intel, jest imam amd/am2
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

eg0ist45 ::

Na linku in uradni strani lepo piše za katira podnoža je namenjen :)
Za predvsem tiho hlajenje med poceni hladilniki smo že debatiral in se odločili za THERMALTAKE hladilnik GOLDEN ORB II ki ima v primerjavi z zgoraj omenjenim hladilnikom 5 decibelov manj res pa je da je za 10€ dražji.

Drugače se ti splača nabavit kaj na mimovste.com, ker trenutno imajo 5% popusta in brezplačno poštnino - zaradi selitve na nov strežnik če imaš promocijsko kodo. Malo preveri še zalogo da nebo predolgo trajalo. Arctic Cooling Freezer 64 Pro zgleda kar uredu pa na zalogi je in 6 let garancije wtf :D

kar je pod 1 sone je bojda kar tiho - sone je bolša kot decibelna lestvica, ki je logaritemska ta ti pa dejanko pove npr če je 0,5 eden in drugi 1 ventilator je prvi še enkrat bolj glasen kot prvi pri decibelni to pa ne velja. malo več si lahko prebereš na wikipediji

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eg0ist45 ()

Steinkauz ::

http://www.mimovrste.com/artikel/220001...
No tega sm mislu ne 7. Sej je isti, sam drugo podnožje

buhti69 ::

se da kej dobiti promocisko kodo :D ?

potem bom kar naročil http://www.mimovrste.com/artikel/220001...

edit: sem že najdu kodo (velja glih še do 8.2:) )
AMD Phenom X3 8450 @ 2,1Ghz | Sapphire HD 4670 512M DDR3 | Asus m3a78
LC Power 600W/12cm V2.2 | Apacer DDR2 800MHz Golden Cover KIT (4x1GB)
WD 320GB 16MB SATA2/300 + WD 500GB, 7200rpm, 16MB, USB 2.0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: buhti69 ()

kitzbrado ::

Verjetno misliš na matično ploščo Asus P5Q PRO :) Sam si lastim matično P5Q in ima 3pin : sprednji in zadnji ter ventilator za napajalnik (ta dela skos na ful) 4pin ima samo za procesorski ventilator - na tega je možno priključit tudi 3 pinski ventilator. Najbolj enostavna rešitev za utišanje, da vključiš mislim, da se imenuje Q-Fan funkcijo nekaj na Q sigurno :) - imaš za več ventilatorejv - in nastaviš na silent tam kjer ti pa teži, da je procesorski ventilator izklopljen pa najbolje da priključiš tistega, ki ga imaš za zadnji strani za izpuh zraka, da še malo kontrolira če se ti začne kaj preveč pregrevati. Drugače ga daš pa samo na ignore pa mislim da bi moglo bit OK.


Ja, sem se zatipkal glede imena plosce (potem pa copy-pastal seveda).

Torej ce sem prav razumel, je odgovor na moje vprasanje v bistvu "screw you, it can't be done" - no ja, se vedno bom imel dva 3 pinska prikljucka, s katerima lahko reguliram ventilatorje.

To, da bi se procesorski ventilator stalno vrtel na polno, pa niti slucajno ne pride v postev.

eg0ist45 ::

Nevem kaj res tako nerazločno pišem - mrde sm pa mal drgač zastopu vprasanje - ti hočeš 4 pin (vent)na 3 pin (plata) dat ne pa 3pin na 4pin kot na sliki ... Če ima ventilator PWM funcijo ne glede ali je 4pin ali 3pin lahko matična plošča sama nadzira vrtljaje oz jih ti naštimaš v biosih lahko tudi z kakšnim programom ala SpeedFan. Drugače ima serija P5Q vgrajeno funkcijo EPU 6 - neka okoljevarstvena zadeva, ki ti špara z elektriko no in če se ti neda v biosu tistga štelat (Q-FAN) samo inštaliraš EPU softver s cdja oz z interneta in nastaviš, da ti avtomatsko regulira preformans ti ventilatorje zbije čist na minimum saj meni jih je - tudi procesorski 4pin ventilator ki se tudi regulira z q-fan opcijo v biosu... edino če maš linux in nemorš inštalirat softvera morš it pa v biso in naštelat tist q-fan na silent in to je to. Ventilatorji delajo na ful samo če daš na high preformance. edino power fan dela skos na ful. Najbolje pa je če ventilator, na zadnji stranici priklopiš na cpu fan kot kaže slika, da če se ti slučajno zadeve začne pregrevati malo pohitri tempo in odvleče odvečno temperaturo ven iz ohišja - bolje kot pa da se ti kaj skuri :) upam da sem bil bolj jasen če pa ne pa kr vpraš :D

kitzbrado ::

ti hočeš 4 pin (vent)na 3 pin (plata) dat ne pa 3pin na 4pin kot na sliki


Ne, jaz zelim imeti tako, kot je na sliki - kot sem napisal ze v original vprasanju. Vem, da to deluje, samo je problem v tem, ker se potem ventilator vrti s polnimi obrati (glej se odebeljen del v mojem citatu).

A ima mogoce kdo izkusnje, kako je s krmiljenjem ventilatorjev s tremi pini z maticnimi ploscami, ki imajo PWM prikljucek (torej 4 pine) - konkretno me zanima za p5q pro plosco.

Problem je namrec v tem, da je srednji pin pri PWM prikljucku v principu stalno na 12 V - se da to kje spremeniti v biosu?
««
14 / 31
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DIY HPC

Oddelek: Zvok in slika
375052 (4562) Eboran
»

Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kaj

Oddelek: Novice / Procesorji
93369 (2805) Wolfram
»

FAQ

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
129239 (6982) OwcA
»

Kako z kompresorskim hlajenjem

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
487708 (6998) frenk
»

Celeron 500 SL3LQ in MSI MS6168 ver2

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
173836 (3718) Spajky

Več podobnih tem