Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se resetira. Napajalnik?
Računalnik se resetira. Napajalnik?
Fizikalko ::
Torej - mojemu znancu se vsake toliko časa resetira mašina. Ma en bolj slab napajalnik, zato sklepam, da je to. Nisem pa zihr. Napetost na procu sem že povečal, pa ne pomaga. Napetosti so malo čudne: 12 --> 12.32. To je po moje preveč. Kaj pravite? Hvala in lp.
Dr_M ::
napetosti lahko brez problema odstopajo od 5-10%.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
TribesMan ::
Če je napetost večja kot je nominalna vrednost to ni nič slabega, kvečjemu še bolje bo delovalo. Če je napajalnik preobremenjen, boš opazil da napetosti nihajo, kar povzroči sesuvanje mašine ali ugašanje računalnika. Meni se recimo 12V linija giblje med 11.3V in 12.1V pa mašina še kar deluje. Tako da če ti malo preveč kaže sploh ni problem. Itaq pa so odčitavanja napetosti iz matične plošče največkrat precej lažniva in imajo velike pogreške. Zato ti svetujem da vzameš v roke voltmeter in pogledaš kako stojijo zadeve. PA seveda opazuj nihanje linij. To je najbolj važno pri stabilnosti.
Pa drugič ko sprašuješ take zadeve ti svetujem da zraven napišeš konfiguracijo mašine in moč napajalnika. Tako da lahko malo preračunamo, če je dovolj, ali je premalo.
LP
TribesMan
Pa drugič ko sprašuješ take zadeve ti svetujem da zraven napišeš konfiguracijo mašine in moč napajalnika. Tako da lahko malo preračunamo, če je dovolj, ali je premalo.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Fizikalko ::
OK. Sori, res bi lahko že prej napisal. Napajalnik je 250W, procesor athlon 1900+, plata kt333(abit), disk 80GB, cd-rom, dvd-rom, usb kartica, graf. kartica radeon 900pro, disketar.
LP
LP
TribesMan ::
Če ni nič navito more delat BP. Če pa navijaš bi pa bilo dobro premislit o čem močnejšem...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Enermax izdal napajalnik z 1000W (1kW) (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Modifikacije | 8936 (7703) | TribesMan |
» | Chieftec 360W...Oddelek: Kaj kupiti | 1401 (953) | TribesMan |
» | napajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5771 (5170) | TribesMan |
» | Chiftek 420W spreminjanje voltaže (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7101 (5713) | BigSexy |
» | twinmos twister PC3700 C2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7594 (5726) | mare87 |