» »

Obešanje explorer.exe

Obešanje explorer.exe

lojze_car ::

Zakaj ne mine dan, da se mi ne bi obesu explorer.exe? To se zgodi ful pogosto (tud vec kot 5x/dan). Ful me mot, zato me zanima, če ma kdo kakšno idejo kaj nardit.
Mam WinXP+SP1+najnovejše popravke.
EDIT: Ponavad se zgodi to ob klikanju v 'raziskovalcu' al pa ko praskam po start menuju.
EDIT2: A bi pomagal če bi uklopu 'Launch folder windows in separate process'? Ma kdo izkušnje z vklopljeno to opcijo?

Poldi112 ::

Jaz sem resitev nasel v novem browserju (Opera). Ker nisem nasel nobenega razloga da se mi sesuva. Ista instalacija na drugi masini dela ok. Ampak tudi tam je zdaj Opera :)

Law_Enforcer ::

Poldi112: explorer.exe ni iexplore.exe.

Lojze: Meni se včasih zgodi podobna zadeva. Naenkrat rač. zatrokira, vrže ven raziskovalca, pobriše vse kar je na zaslonu in čez sekundo spet izriše vse dekstop ikone in tisto kar je v taskbarju - s tem, da recimo Bittorent in Folding ikonice sploh več ne pokaže (v desnem spodnjem kotu) in ju moram izklopiti preko Task managerja. Pojma nimam zakaj in kako to odpraviti... M$ pač...

Poldi112 ::

Se oproscam.
Total commander ?

LoneWolf ::

M$ pač...

Velika vecina takih stvari nima veze z M$... Folk enostavno misli da ce Explorer mece ven in zmrzuje, je pac Microsoft spet zaj..al. V 99.99% primerov je Explorer se najmanj kriv, je pa tisti, ki nabase na mino in se ga najbolj vidi - v hierarhiji sistemskih procesov je na vrhu in je glavni stik z uporabnikom. Pravi krivci so skriti spodaj, v enem izmed par deset instaliranih programov in sistemskih gonilnikov, ki se integrirajo v sistem ali celo v sam Explorer - dodatne opcije v padajocih menijih, novi tab-i v Properties so samo vidni "dodatki", cel kup programov se obesi na Explorer iz cisto programskih razlogov. Dovolj je eden, ki ne deluje pravilno, se "grdo obnasa", ni bil pravilno instaliran ali deinstalacija ni popolnoma odstranila vseh stvari, pa imas efekte zmrzovanja in sesuvanja. Zelo, zelo redko se pojavljajo taksni problemi na cistem, sveze instaliranem sistemu, se takrat je vzrok iskat v HW. Glede na to, kaj se vse lahko dogaja na "nasranem" sistemu z Explorerjem je ze spostovanja vreden dosezek Microsofta, da je zadeva po timeout-u sposobna pobrat in normalno nadaljevat z delom - v starih casih bi bil to pogosto GPF in reboot.

Izsledit vzrok, to je problem zase in najveckrat ni tako preprosto. Vcasih pomaga odstranit kak nevzgojen program in upat, da bo vse pospravil za seboj ob deinstalaciji. Vcasih celo kaj pise v sistemskem logu, npr. ce ima kak sistemski gonilnik tezave (podoben efekt zmrzovanja sem videl pri sebi, ko je vsakih par ur odneslo IDE driver - zamrznilo vse skupaj za 30s, potem je slo naprej, je pa bil narejen event log. Stvar resena, ko sem zamenjal IDE kabel...)
Ampak najveckrat bo vzrok programski, in to ne v Microsoftovi kodi...

lojze_car ::

1. "Faulting application explorer.exe, version 6.0.2800.1221, faulting module ntdll.dll, version 5.1.2600.1217, fault address 0x00033aed."

2. "The shell stopped unexpectedly and Explorer.exe was restarted." >>zanimivo, da to napiše source: Winlogon ->čeprov sm se logiral že pred uro in več.

3."The application, C:\WINDOWS\Explorer.EXE, generated an application error The error occurred on 02/09/2004 @ 16:23:23.921 The exception generated was 80000007 at address 00000000 (nosymbols)"

4. "The application, C:\WINDOWS\Explorer.EXE, generated an application error The error occurred on 02/08/2004 @ 22:25:01.609 The exception generated was c0000005 at address 77F83905 (ntdll!RtlSizeHeap)"

... itd .... itd ....

Ja men gre tud najbl na jetra, k morm pol popravlat ikonce.
Mogoče me ***, ker sem odinštaliral windows media player? Pa enkrat sm ze delu system restore.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z ramom ali diskom? Prosim za nasvet.

Oddelek: Strojna oprema
111008 (910) Duhec
»

Internet Explorer auto run on startup

Oddelek: Pomoč in nasveti
8930 (697) amigo_no1
»

Privzeta mapa v Windows Explorerju

Oddelek: Pomoč in nasveti
71221 (1024) matjash
»

winxp sp2 - samo admin se lahko logira

Oddelek: Operacijski sistemi
131441 (1266) alesrosina
»

MMC.EXE

Oddelek: Operacijski sistemi
71821 (334) l0wc4

Več podobnih tem